Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap Günlüğüm 14.Gün

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Pmosuz 14. , sosyal medyasız 3.günüm ilk durak tabiki de 90 gün.

İlk 14 günde yaşadıklarım:
-Hiç kriz gelmedi çünkü inanılmaz bir mental ve bilinçle girdim sürece bu açıdan çok mutluyum.
-Enerji artışı maalesef gözlemleyemedim hala gün içinde uykum geliyor.(Kan değerlerimle alakalı olabilir)
-Özellikle son 1 haftadır çok mutlu hissediyorum .Genelde 2.hafta geri çekilme haftasıdır diye biliyorum fakat bende durum biraz farklı oldu nedense.
-Kendimi geliştirmeye çok daha fazla vakit ayırabiliyorum. Gün eskiden 10 12 saat gibi geliyordu şu an dolu dolu geçiyor.
-Beyin sisi kalkması için çok birşey diyemem ama etrafa daha canlı baktığımı söyleyebilirim.
-Uyku kalitem biraz düştü. Kabus görüyorum birkaç gecedir ama süreçle alakalı olduğunu sanmıyorum.
-Forumda takılmak, yazılanları okumak bana gün geçtikçe bilinç kazandırıyor. Üyelere ve moderatörlere burdan teşekkürler.

Buraya büyük ihtimal haftadan haftaya yaşadıklarımı yazarım. İyi forumlar..

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Pmosuz 15 , sosyal medyasız 4 .günüm ilk durağa son 75 gün.

Bugün yaşadıklarım:
-Kriz gelmedi mentalim hala çok sağlam.
-Sabah namazından sonra güzel bir enerji geldi fakat çalışırken baş ağrısı sebebiyle sadece 1 saat çalışabildim ve sonra geri yattım. Gün içinde gerçekten çok halsizdim ve gün boyu başım ağrıdı. Aslında bol su içiyorum bu aralar neden böyle oldu bilmiyorum.
-Rüyamda kendimi pmo yaparken buldum ve pmonun ortasında sürecim bozulmasın diye kendimi durdurdum. İlginç bir rüyaydı.
-İtiraf etmeliyim 5 10 dakika kadar sosyal medyaya baktım ama kendime hala monk modedayım diyebilirim bence.
-Baş ağrım ve halsizliğim sebebiyle verimli bir gün olmadı. Biraz ders çalıştım , eğitici videolar ve belgeseller izledim . Ailemle sohbet ettim.

Yapmam gerekenler:
-Forumda çok fazla okuma yapıyorum bilinçlenmek için fakat biraz fazla vaktimi almaya başladı. Ekran süremi azaltmak için bir denge kurmam lazım
-Alanım ile ilgili daha fazla çalışmam lazım.

Normalde haftadan haftaya yazıcaktım ama yazasım geldi. Başarırsam güzel bir hatıra olacak bu yazdıklarım.

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Pmosuz 16, sosyal medyasız 5.günüm sıkıntı yaşamadan devam.

Bugün yaşadıklarım:
-Kriz yok.
-Dünden gelen halsizlik ve baş ağrısı saat 3 4e kadar devam etti.Bol su içtim ve halsizliğe rağmen ders çalışıp araştırma yaptım.
-Gene rüyamda erotik içerikler gördüm. Beynimin debelenmeleri olduğunu biliyorum ve takmıyorum.
-0 sosyal medya
-Güzel bir gündü daha verimli olabilirim ve olacağım ilerleyen günlerde.
-Bugünkü ekran sürem son zamanların en düşük seviyesinde. Dijital sağlık uygulamasından süre sınırı koymak işe yarıyor.

Güne puanım:7/10

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Pmosuz 17, sosyal medyasız 6.günüm

Süreç beklediğimden çok daha rahat ve çok daha verimli gidiyor. Bugün günümü detaylı anlatmayacağım.Dünden daha iyiydim.
Güne puanım:7.5/10

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Pmosuz 18, sosyal medyasız 7.günüm ayrıca 5.30da kalkma serimin 2.günü

-Kriz yok ama eğer ki gelirse sorunsuz atlatacağıma eminim.Önemli olanın krize girmemek değil krizlerden başarıyla çıkmak olduğunu biliyorum ve şimdiden önlemlerimi aldım.
-5.30da kalkmamın da etkisiyle gün içinde ara ara yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı oldu. Beynim düzene alışana kadar mecbur böyle olacak gibi.
-Ekran süremi geçen haftaya göre çok ciddi oranda azalttım. Çalışma süremi ise hiç ölçmedim ama yapacağım başka birşey olmadığı için tüm günüm çalışmakla geçiyor zaten.
-Enerji artışı konusunda ilk yazımda kendime haksızlık yapmışım. Bugün bunun üzerine düşündüm ve şunu hatırladım. Pmo yaptığım süreçlerde konuşmaya bile enerjim olmuyordu ama şuan kendim insanlarla sohbet kurmak istiyorum enerjimi atacak yer arıyorum.(Belki enerjiden değil özsaygıdandır ama ne farkeder :D)

¿Bu arada her pmo beni aynı etkilemiyordu bazılarından sonra bayılacak gibi olurken bazılarından sonra günlük hayatıma normal devam ediyordum bugün aklıma geldi ve bu da ilginç geldi.

Her neyse devam.

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Rüyada Bağımlılığı Yapmak: Temel Nedeni Nedir?

1. Beynin yeniden yapılanma sürecinde eski nöral yolların "sönümleme" evresi yaşanır.

PBKY kitabında bu şöyle ifade edilir:
"Kullanılmayan sinaptik yollar, uyarılmadıkça zayıflar ama bu sırada beyin onları rüya yoluyla tekrar test eder."

Yani beyin der ki:
“Bu yolu uzun süre kullandık, artık kullanmıyoruz. Ama hâlâ aktif mi, bir kontrol edeyim.”
Ve bunu rüyada simüle ederek yapar.

2. Bağımlılık sırasında oluşturulan “görsel-haz-motor” bağlantıları, zihinde kayıtlıdır.

Uyku sırasında bilinç devre dışı kalınca beyin eski kalıpları “otomatik olarak” oynatır.
Tıpkı eski bir alışkanlığı hatırlamak gibi.

3. Bilinçli bastırma – bilinçaltı oynatma döngüsü

Gündüz “yapmamalıyım” diye bastırdığın şey, gece rüyada kendini ifade etme alanı bulur.
Ama bu, seni zor durumda bırakmak için değil —
“artık buna ihtiyaç var mı?” sorusunu test etmektir.

Rüyada bağımlılığı yapmak = Gerileme değil, iyileşme göstergesidir.

“Beyin, eski dosyaları son kez açar; silmeden önce bir daha göz atar.

Ve bu dosyalar, sen gerçekten sistemi kurdukça bir daha açılmamak üzere kapanır.

Yani iyileşiyorsun. Arada bilgisayar güncelleme sonrası reset ister ya onun gibi.

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Pmosuz 19, sosyal medyasız,paketli gıdasız 8.günüm ayrıca 5.30da kalkma serimin 3.günü

-Kriz gelmiyor. Rehavete kapılmıyacağım.
-Sabah namazını kıldıktan sonraki çalışmalarım verimli geçiyor.
-Enerjim yavaş yavaş artıyor.
-Bugün verimsizdi. Sosyal medyaya bakmamama rağmen nasıl böyle bir gün geçirdim aklım almıyor. Sanırım foruma gerçekten çok fazla giriyorum yarından itibaren azaltıyorum kendime söz.
-Yarın en az 9/10luk bir gün oluşturmaya çalışacağım bugüne puanım: 6/10 :(

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Bugün 5.30da gene kalktım kendimi biraz zorladım ama başımın ağrımasıyla geri yattım. Sosyal medyayı bıraktığımdan beri neredeyse sürekli başım ağrıyor diyebilirim. Foruma girmeyi de azalttım.

Bugün elimden geleni yaptım iyi çalıştım diyebilirim. Kan değerlerim düşükmüş takviye ilaçlar almaya başladım enerjimin düzelmesi 1 ayı bulur tahminen sabredicem yapacak birşey yok.

Müzik dinleyip dinlememe konusunda kararsızım ama azaltmayı denerim belki.
Ayrıca gün saymak gereksiz gelmeye başladı gün sayım az geliyor üzülüyorum.

Bugüne puanım:8/10

Günün sözü : 'Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar.'

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Bugün sürecimin 21.günü sadece önemli eşiklerde gün sayacağım. 30,60,90.günlerde kendimde nasıl değişiklikler gördüğümü anlatırım. Onun haricinde sadece günümü anlatacağım ileride günümü daha detaylı anlatırım şimdilik sadece bütün gün sınavlara çalışmakla geçiyor arada da ingilizce çalışıyorum.

Yine 5.30da kalktım ve gene başım ağrıdı yeni uyku düzenime alışamadım ama normalde kalktığımdan daha erken kalkıyorum her gün, 5.30dan sonra geri yatsam bile.

Bugün dünün neredeyse 1e1 aynısıydı ama dün kendimi daha iyi hissetmiştim yaptıklarım açısından.

Bugüne puanım:7.5/10

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Bugün ağır erotik içerikli bir rüya ile güne başladım+bütün gün yalnızdım+sınavlarım dolayısıyla stresliyim. Bunlara rağmen bozmadığım için hatta kriz denebilecek birşey bile yaşamadığım için mutluyum. Eskiden olsa çoktan bozmuştum. Onun haricinde beynim hiçbir şey almıyor saat 18 19dan beri.sabah 9dan beri çalışmamın etkisi olabilir. Testislerimde ağrıya benzer bir doluluk hissi ve baş ağrısı var. Umarım ilerleyen günlerde süreçte olduğum bile aklıma gelmez. Güne puanım: 7/10

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Kendime yapabileceğim en büyük saygısızlığı yapıp 10 puanlık soruda kopya çektim. Sınava çok çalıştığım için yüksek not almak istedim o yüzden oldu ama bu bir bahane değil tabiki. Bir daha kendi emeğim dışında haketmediğim bir şeyi asla kabul etmemeyi kendime söz veriyorum. 26.05.2025

Anonym1i

Venüs Yolcusu
6.30 saatlik uyku yetmediği için sabah namazından sonra uyumama işini bıraktım. 7.30da kalkınca kendimi çok daha enerjik hissediyorum.
Bugün ekstra anlatabileceğim bir şey yok sınavlarım devam ediyor güzel geçti şimdiye kadar. Sürecimin şimdiye kadarki en zor günüydü bu arada. Testislerimdeki ağrı ve doluluk hissi bugün daha fazla. Enerjim daha iyi, uzun süreden beri ilk defa gün içinde uykum gelmedi ama motivasyonum biraz az son 1.5 gündür. Sanırım coşku dönemim çok uzun sürdü ve dünden itibaren yoksunluk sendromları yaşıyor olabilirim.

Anonym1i

Venüs Yolcusu
2 gün art arda toplam 4 önemli sınava girince bugünü dinlenme günü yaptım çünkü kafam hiçbirşey almıyor. Yarından itibaren çalışmaya devam.

Anonym1i

Venüs Yolcusu
Sanki pmo yapmayalı yıllar oldu :) Eksiklik hissettiğimden değil kafa olarak gerçekten çok uzaklaştım ve o günler geride kalmış gibi hissediyorum. Şuan çalışma süremi ve odağımı arttırmaya çalışıyorum. Günlük 6 7 saatlik çalışma az geliyor. Sosyal medyayı hayatımdan çıkaralı 2 hafta oldu bu arada sanırım. Onun da etkilerini odaklanma süresi ve disiplin olarak göreceğime inanıyorum özellikle 3.haftadan itibaren

Enerjim gerçekten artıyor gün içinde uykumun gelmemesi benim için bir hayaldi gerçek oldu umarım böyle devam eder.Tatil günlerinde sabah 10 11de çalan alarmı 5 defa çalan alarmı erteleyip en sonunda kapatan biriyken birkaç gündür 7 8de alarmsız uyanıyorum.

Farkındalığı yüksek bir insan olarak insanların kötülüğünü bilmem beni sosyalleşmekten alıkoyuyor aslında takmamam lazım sadece bana ne yapıyorlarsa aynen karşılık vericem.Sosyalleşme konusunda somut adımlar atmam gerek.

Neredeyse 1 haftaya yakındır ani duygusal değişimler yaşıyorum hüngür hüngür ağladığım bile oldu bunu iyileşmeme yoruyorum.

Pek günlük gibi olmadı çünkü sınav haftasında günlerim hep aynı ama güzel oldu bence 🙂
30.gün daha detaylı anlatıcam ilk günden bugüne yaşadığım değişimleri

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6