Lazkopat
Emektar Üye
Eğer şu an burada olsaydı yazıma ilk yorum yapacak kişi bu arkadaştı. Aynı durumları sadece ben yaşamadım. Bak örneği burada. Arkadaş takıntı haline getirmiş ve daha kötü olmuş. Şimdi söyle bana ben iradesiz olduğum için mi süreci bozuyorum yoksa nofap bu işi takıntı haline getirmeme neden olduğu için mi süreci bozuyorum? LightElectricWaveArkadaşın haklı olduğunu düşünüyorum. Nofapi ilk keşfettiğimde çok takmamıştım çünkü kendi çapımda zaten yapmaya çalıştığım bir şeydi.
Bir gün tekrar girdiğimde ben de bu girdaba kapıldım. Bunda nofap forumlarının genel tarzının etkisi büyük. Yabancı siteler de Türkçe de böyle.
Benim gerek dini gerek tecrübesel nedenlerle uzak durmaya çalıştığım şey bir takıntı haline geldi. Bunu halletmezsem hayatımda hiçbir şeyi halledemem gibi düşünmeye başladım iyice. Ve bunu bağımlılık olarak adlandırmak da daha bağımlı yaptı.
Saçma bir döngüye girdim. Eskiden verdiğim uzun aralar kısaldı. Daha bağımlı oldum. Bunu halletmeden hiçbir şeye sıra gelmiyordu vs vs.
Örneğin bir üstte Sessizadamın dediği gibi, nofapten daha önce de bir dönem sürekli psikoloji forumlarında gezerdim, kitaplar okurdum, anksiyete depresyon konularında takıntılı hale geldim ve sorunlarım arttı. Ne zaman konuyu umursamayı bıraktım, sorunlarımı biraz çözerek biraz çözmeyerek, kendimi kabul ederek yola devam ettim rahatladım.
Nofap için de benzer şeyler geçerli.
Bu problemi yaşayanlar da genelde bir karşılık bulamadığından yalnız hissedebilir. Veya nofap kavramına öfkelenebiliyor. Hak veriyorum. Ama bazıları bu durumu ısrarla anlamıyorlar. Kendilerinde böyle olumsuz bir etki yok mu, (bence herkeste benim kadar olmasa da var, bir yöntem, usül problemi bu) veya var da nofap kültüne bağlılıktan fark edemiyorlar mı bilmiyorum.
Ara ara böyle konular açanlar oluyor. Bence çok haklısın. Bence kendi yöntemlerimiz varsa nofap kavramını unutup yola devam edebiliriz. Bundan kurtulmanın tek yolu nofap değil, en iyi yöntemi de kesinlikle değil.
Hayatta hiçbir konuda siyah beyaz düşünmek iyi değil. Nofap olsun, anksiyete olsun, din olsun. Kendine ulaşması aslında çok zor ve çok az kişinin yapabildiği bir çizgi çekersen ulaşmadığın müddetçe mutsuz olursun. Doğruyu bilmek önemli evet ama kendini tanımak, anlayışlı olmak ve hayatına ortalama bir şekilde devam etmek de önemli. O doğruya yaklaşmak da bu şekilde daha kolay.
Ben de genelde yazar sonra silerim. Bunu silmeyeyim bari.
Son düzenleme: