Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap Ve Müzik Bağımlılığı

cursedoffate12

Yeni Üye
Dün itibariyle müzik de dahil olmak üzere pmo ve sosyal medyaya ara verme kararı aldım ancak bütün dopamin kaynaklarını bir anda kesmekten kaynaklandığından dolayı şuan da 2.günümdeyim ve odaklanma süremin artmasından ziyade şuan yerle yeksan olmuş durumda ders çalışırken bile bunun etkisi bariz bir şekilde hissediyorum bunun olma sebebi beynin tabiri caizse tadilata girmesi yani nörolojik ağlarını kısa vadeli hazlardan almak yerine uzun süreli hazlarla doldurmasından mı kaynaklanıyor sanki kafam pamuk gibi oldu ama o eski yağ gibi alan zihnim bir anda sanki durgunlaştı gibi. Bunun müzikten olduğunu da düşünüyorum çünkü sosyal medya ve pmo yu bırakmakta zorluk çekmeden bile aklıma gelen her türlü düşüncelerim zihnimde tasarlanan o müzikle birleşince ağzımdan çıkıyordu ama zaman zaman fazla da dinlediğim zamanlar müziğin hissiyatını kapılıp zamanım inanılmaz verimsiz geçiyordu.

Son düzenleme:

quiss

Yeni Fapstronot
Bende de benzeri bir durum var. Mesela, bir an herhangi bir şeyi yapma isteğim oluyor (enstrüman öğrenmek, ders çalışmak vb) ve o istek anında müzik dinlersem, o şeyi yapma isteğim çok azalıyor ya da kayboluyor.

CİNGÖZRECAİ

Kibar Hırsız
Selamlar, gün içinde hepimiz sürekli olarak belirli müziklere maruz kalıyoruz.
Kimimiz bunu hoşuna gittiği için, kimimiz de sıkıcı işleri yaparken bir yardımcı olarak kullanıyor.
Kimimiz gittiği her yerde kulağında kulaklıkla gezerken kimimizin ise kafasında sürekli bir müzik çalıyor.

Müzik için ne kadar ruhun gıdası dense de bazen ruhun beslenmesini engelliyor bana göre.
Çünkü müzik bizim için bir kaçış aracı haline gelmiş durumda.
Müzik dinlediğimiz zaman kafamızdaki sesleri susturabiliyoruz ve kendimizle baş başa kalmayı engelliyoruz.
Kendimizle baş başa kalmak ilk zamanlar korkutucu gibi gelir,çünkü aklımıza bazı düşünceler takıntı düzeyinde gelebiliyor gün içinde yaşadığımız saçma sapan olaylar ya da pmo sürecini etkileyecek olaylar vesaire , hiçbir şey yapmadan kendimizle baş başa kaldığımızda zihnimize hücum etmeye başlar.
Böyle zamanlar ise bize ya sıkıntı verir ya da odağımızı bozar ancak bunlarla baş etmenin yolu müzik açıp zihni susturmak değil,onlara daha çok maruz kalıp aklımıza gelen her düşünceyi kabullenmektir.
Günümüzde bu meditasyon dediğimiz şeyi çok az insan yapıyor ama bunu bir yaşam tarzı haline getirmek hem farkındalığı arttırır hem de insanın kendisini tanımasını sağlar.

Bu yüzden ben rahip modu tarzı modlara giren arkadaşlarımızın mutlaka müzik dinlemeyi de en aza indirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tüm bunları geçtiğimizde ise bir işi yaparken müzik dinlemek bir çeşit dopamin katmanlamasıdır.
Dopamin katmanlaması yapmak bizi bir süre sonra o işin sıkıcı versiyonunu yapamayacak hale getirir ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için bile o şeye bağımlı oluruz.
Bu yüzden tavsiyem odanızı toplayacaksanız sadece odanızı toplayın. Ders çalışacaksanız sadece ders çalışın. Dışarıda dolaşmaya çıkacaksanız sadece dışarıda dolaşın.İlla müzik dinlemek istiyorsanız da oturup sadece müzik dinleyin.

Bu şekilde müziğin zararları en aza indirgenebilir.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6