Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap Yaparken Odak Sürem Çöküyor

birfatih

Yeni Üye
Arkadaşlar 10. günlerde felan oluyor gün boyu yaptığım şeye odaklanamıyorum işimde akıl çalıştırmam gereken fiziki olmayan bir iş ve aklımı işe veremiyorum en büyük engelim bu oluyor aklım hep masturbasyona gidiyor gün boyu erekte geziyorum bunun önüne geçmenin yolu varmı odaklanmam lazım

legemmert

Yeni Üye
Arkadaşlar 10. günlerde felan oluyor gün boyu yaptığım şeye odaklanamıyorum işimde akıl çalıştırmam gereken fiziki olmayan bir iş ve aklımı işe veremiyorum en büyük engelim bu oluyor aklım hep masturbasyona gidiyor gün boyu erekte geziyorum bunun önüne geçmenin yolu varmı odaklanmam lazım
Aslında normaldir. Çünkü aşağıdaki beyin her zaman aklına geldiği anda izlediğin için şimdi de aynı şeyin zaten olacağına o kadar emin ki ben hazırda bekliyorum gönder gelsin diyor.
Asıl aşman gereken nokta budur. Ahmett, Bak düşme sakın;D
Soğuk duş almaya çalış.
Biliyorum çok zor bunlar. Bu illeti bırakmanın belki de yüzlerce yolu vardır ama işte o kriz anında hiçbir şey gelmiyor.
Sabret. Şunu unutma, beyin çok kolay kaldırılabilen bir varlıktır. Mesela ben normalde kahvaltı yapmazsam ya da öğlen yemeyini yemezsem biterim mahvolurum, tansiyon düşer, baş ağrısı aman Allahım..
Fakat gel de gör ki Ramazan'da 1 ay boyunca bana mısın demem. İftarda ezan okuyunca yemek aklıma gelir. Halbuki sahurda tıka basa yiyen değilim haa.
Neden? Çünkü beyin aile efradı ile, toplum ile birlikte koşullanıyor, işte akşam 7, 8 ve ya 9a kadar yemeyin olmayacağına.

Sen de kendi beynini kandırmaya çalış. Bazen de karşında birisiyile konuşur gibi konuş, de ki ban şimdi açtım baktım ve boşaldım diyelim. Sana ne verecek bu ? Çok saygın biri mi olacaksın? Yoo.

Bu de yani, emin ol neredeyse anında duman oluyor tüm duygular.

Göz Çatlağı

Yeni Üye
Bu sürecin kaçınılmaz bir parçası bozarsan yine aynı döngüleri yaşayacaksın. Kısa süreli bir dopamin artışı ile odak arttırmak yerine hep odağın yerinde olsun diye yapmaman gerek.

Michelangelo

Yeni Fapstronot
Aynı sorun bende de var. Yazı okuyamıyorum Okuduğumu anlamıyorum Kelimeler Kafamda dönüp duruyor. Mesela "Beyin" Kelimesini okuyorum Ama Kafamda Kelimenin Ne anlama geldiğini anlamak için odaklanmam gerekiyor, çok kötü birşey ya.

Strafe

Yoda
Üniversite sınavına hazırlanırken bu durumdan ben de şikayetçiydim. Bu yüzden de sınav senesi bırakamadım zaten. Yapmadığımda aklım hep PMO da oluyordu. Sebebi de aslında ders/iş dışı aktivite yapılmadığında ve kendine vakit ayırmadığında bu bağımlılığın bırakılmasının neredeyse imkansız olması.

Yapılması gereken basitçe: Sahte dopamin kaynağı olan PMO’yu bırakıp onun yerini gerçek dopamin kaynaklarıyla doldurmak. Siz PMOyu yapmadığınızda beyniniz tabii ki uzun yıllardır düzenli aldığı dopamini isteyecektir. Onu görmezden gelip başka dopamin kaynaklarına yönelmek lazım.

Sınav bitinde spora yazıldım, dil öğrenmeye, gezmeye, kitap okumaya başladım. Bunları yaparken de üniversitedeki derslerimde verimimin çok arttığını gördüm. Şu an günde 1-2 saat çalışıyorum ve gayet yeterli oluyor.

Tavsiyem şudur işten arta kalan zamanda kendinizi iyi hissettirecek en azından bir tane hobiniz olsun. Spor yaparsanız çok iyi olur. Koşmak, ağırlık kaldırmak gerçek serotonin salgılanmasıyla bu bağımlılıklardan kurtulmanıza çok yardımcı olur ve odağınızı da artırır.

Battery

Full Charge!
Erkekliğin doğası gereği şehvet duygusu illaki olacak, olması da gerekiyor.

Bir gün boyunca erekte gezmen sağlıklı biri olduğunu gösteriyor. Eğer bundan rahatsızsan gidip hadım olmanı öneririm. :D

Şaka bir yana... Git libidonu yönlendir. Bu yönlendirme Düşün ve Zengin Ol kitabında detaylıca anlatılıyor.

Bonus: adaçayı tarzındaki içecekler biraz seni teskin edebilir. Dene bi...

Ottoman

Ay Yolcusu
İlk başta böyle olması çok normal bu düşünceler genellikle 30. Günden sonra gidiyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6