Dostum sen bir çılgınsınfabstronot nedir puhahaha
Hahaaha youtube'da nofap-neverfap kanallarında kullanılan bir tabirdi ordan esinlendim.
Dostum sen bir çılgınsınfabstronot nedir puhahaha
Dostum bi ara uygulama ücretli olmuştu,ücretsiz giremiyorduk sanırım.Hala öyle mi?
Çok teşekkürler. Umarım işinize yarar.Emeğinize sağlık hocam. Umarım dahada güzelleştirirsiniz
iOS’a ne zaman eklersiniz acaba ?
Dört gözle bekliyorumSelam, kendi iphone'umda kullanıyorum. Artık son aşamadayız. App Store'dan onay bekliyoruz.![]()
![]()
Dört gözle bekliyorum![]()
Dostum uygulamanı indirdim. Biraz göz gezdirdim çok güzel olmuş eline sağlık.Yayındayız.linki bırakıyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz. Giriş yapın veya üye olun.
Iphone kullanan arkadaşlarımız için de uygulama aktiftir.
Hepinizi bekliyorum! Üyelik aylık 50 tl.
Dostum uygulamanı indirdim. Biraz göz gezdirdim çok güzel olmuş eline sağlık.
Bu tür uygulamaları faydalı bulmuyorum. Birincisi, bu tür süreçler gün saymaktan ziyade kendini geliştirmek için yapılır/yapılmalı. Gün saymak sadece plasebo etkisi yaratır ve bununla da kalmaz, dışsal faktörlere bağlı yapıldığını gösterir. İkincisi, bu bir yarış değil; herkes farklı seviyelerde bulunur bu sürecin içerisinde. Herkesin ihtiyaçları farklıdır. Bunun yanı sıra kendi yorumumu da katayım: Bunun gibi bir sürü uygulama denedim ve illa girip bakası geliyor insanın bazen "kaç gün olmuş" diye. O gün sayısına bakınca tetiklendim ben (eminim tetiklenen daha başka kişiler de vardır.) Şahsen ben gün saymadığım zaman daha iyi hissediyorum çünkü bunu gösteriş için yapmış değil de yaşam tarzı olarak yapmış oluyorum.
Elbette. Ben sadece kendi açımdan değerlendirdim bu tür uygulamaları. Muhtemelen benim beynimin ödül sisteminde bir sıkıntı var. Çünkü aklımın bir ucunda hep "Hayatım boyunca bu süreci devam ettireceğim, o yüzden en iyisi sayaç tutayım da günler arttıkça dopamin sıçraması yaşayayım," diye düşünüyormuşum. Böyle olunca tabii ki de bir kısa devre olmuş oluyor bu konuda. Tabii bunun yanı sıra bu tür uygulamalarda bir kere sayacı başlatıp bir daha bakmamak yerine arada bakma gereği duyduğum için uygulamaya bakmak anında relapse olmayı çağrıştırıyor.Görüşünüze saygı duyuyorum. Ama genel bir yorum yapmamak gerekir.
Öncelikle bağımlılık düzeyi herkesin bir değildir, ve kendim de bunu yaşamış biri olarak kontrolün kaybolduğu her an için beynin eğitilmeye ihtiyacı vardır ve bu uygulama ajanda oluşturmayı, makale ve podcast kaynaklarına ulaşmayı, 30 günlük geçmiş analizi yapmayı ve kendi aramızda turnuva yapmayı sağlıyor ki bu da sadece gün sayan bir uygulamaya indirgememek gerektiğini gösterir. Bu sadece temel kısımdır. Uygulamanın çok fazla özelliği var gün saymanın ötesinde.
Gün kısmının amacı ise diğer uygulamalardan farklı olarak ünvan ve kullanıcı arayüzü değişimidir (Daha motive edici sözler, değişen sayı ve arkaplan) bunun amacı ise sadece gün saymaktan farklı olarak, kriz anlarında küçük te olsa bir dopamin salgılatmaktır ve telegram grubundaki çoğu android kullanıcımız bu durumdan yararlandığını söylemişti.
Bir de bu açıdan bakmanızı tavsiye ediyorum. Herkesin bağımlılık seviyesi bir olmayabiliyor.