Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nofap Bilimsel Faydaları (Soru)

sigmaburda821

Yeni Fapstronot
Nofapın faydalarını bilimsel araştırmalarla anlatır mısınız bir çok fayda yazılı zaten sitede ben sitedekilere yalancı demiyorum ama kaynak görmek daha tatmin edici olacaktır ve kriz anında beynimin "ya aslında çokda zararlı değil" oyununa karşı daha güçlü olmamı sağlayacaktır

mawsqss

Yeni Fapstronot
Nofapın faydalarını bilimsel araştırmalarla anlatır mısınız bir çok fayda yazılı zaten sitede ben sitedekilere yalancı demiyorum ama kaynak görmek daha tatmin edici olacaktır ve kriz anında beynimin "ya aslında çokda zararlı değil" oyununa karşı daha güçlü olmamı sağlayacaktır
Bilimsel olarak şöyle açıklayabiliriz, Beyninin ortalama dopamin miktarına 100 diyelim. Sen PMO yaptın dopaminin 200'e fırladı ama sonra 98'e düştü zamanla bu 100 miktarı düşe düşe düşe 80 70 60'lara kadar gelicek. E şimdi eskiden 100'den 200'e çıkan dopamin şimdi 60'dan 120'ye anca çıkıyor ve bu sende mutsuzluk yapıyor anksiyete yapıyor. Dopamin sistemini bozduğu için sen kitap okumaktan 20 dopamin kazanıyorsun ve bu kitap okuman 1 saatini alıp yüksek konsantrasyon gerektiriyor, fakat PMO öyle değil PMO 2 dakikanı alıp anlık dopaminini tam 2 katına çıkartıp seni aşırı bir tatmine sürüklüyor. Böyle özetleyebiliriz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6