Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nofap Bilimsel Faydaları (Soru)

sigmaburda821

Yeni Fapstronot
Nofapın faydalarını bilimsel araştırmalarla anlatır mısınız bir çok fayda yazılı zaten sitede ben sitedekilere yalancı demiyorum ama kaynak görmek daha tatmin edici olacaktır ve kriz anında beynimin "ya aslında çokda zararlı değil" oyununa karşı daha güçlü olmamı sağlayacaktır

mawsqss

Yeni Fapstronot
Nofapın faydalarını bilimsel araştırmalarla anlatır mısınız bir çok fayda yazılı zaten sitede ben sitedekilere yalancı demiyorum ama kaynak görmek daha tatmin edici olacaktır ve kriz anında beynimin "ya aslında çokda zararlı değil" oyununa karşı daha güçlü olmamı sağlayacaktır
Bilimsel olarak şöyle açıklayabiliriz, Beyninin ortalama dopamin miktarına 100 diyelim. Sen PMO yaptın dopaminin 200'e fırladı ama sonra 98'e düştü zamanla bu 100 miktarı düşe düşe düşe 80 70 60'lara kadar gelicek. E şimdi eskiden 100'den 200'e çıkan dopamin şimdi 60'dan 120'ye anca çıkıyor ve bu sende mutsuzluk yapıyor anksiyete yapıyor. Dopamin sistemini bozduğu için sen kitap okumaktan 20 dopamin kazanıyorsun ve bu kitap okuman 1 saatini alıp yüksek konsantrasyon gerektiriyor, fakat PMO öyle değil PMO 2 dakikanı alıp anlık dopaminini tam 2 katına çıkartıp seni aşırı bir tatmine sürüklüyor. Böyle özetleyebiliriz.

sigmaburda821

Yeni Fapstronot
Bilimsel olarak şöyle açıklayabiliriz, Beyninin ortalama dopamin miktarına 100 diyelim. Sen PMO yaptın dopaminin 200'e fırladı ama sonra 98'e düştü zamanla bu 100 miktarı düşe düşe düşe 80 70 60'lara kadar gelicek. E şimdi eskiden 100'den 200'e çıkan dopamin şimdi 60'dan 120'ye anca çıkıyor ve bu sende mutsuzluk yapıyor anksiyete yapıyor. Dopamin sistemini bozduğu için sen kitap okumaktan 20 dopamin kazanıyorsun ve bu kitap okuman 1 saatini alıp yüksek konsantrasyon gerektiriyor, fakat PMO öyle değil PMO 2 dakikanı alıp anlık dopaminini tam 2 katına çıkartıp seni aşırı bir tatmine sürüklüyor. Böyle özetleyebiliriz.
Bu normal cinsel ilişkide de olabilir sosyal medyada da olabilir ama bu mevzuyu zaten biliyordum sosyalleşmeye testesterona saça cilde vb. etkisi olur diyorlar onların bilimsel açıklamasını merak ettim

ThunderHero

Ay Yolcusu
Bu normal cinsel ilişkide de olabilir sosyal medyada da olabilir ama bu mevzuyu zaten biliyordum sosyalleşmeye testesterona saça cilde vb. etkisi olur diyorlar onların bilimsel açıklamasını merak ettim
Nofabın etkileri çoğu zaman manevidir. Fiziksel olarak gelişmek istiyorsan ona uygun bir hayat tarzı yaşamalısın. Nofap kelliğe engel değil, nofap sana kas çıkartmaz. Çıkarttığın kası güçlendirir veya var olan saçını güçlendirir. Durum bu.

Sametak256

Satürn Yolcusu
Ben herhangi birşey konusunda bilimsel çalışmalar yapılmış olsada,o çalışma içinde yer alan bilgileri kendi deneyim ve gözlemlerimle teyit etmeden kabul etmem.
Benim için deneyim ve gözlemlerimle sabit şeylerin bir gerçekliği vardır ve böyle şeylerdende kolay kolay şüphe etmem.

Nofabın faydaları ve Fab'ın zararlarıyla alakalı bir yazımı buraya paylaşacağım.
O yazıda kendi deneyimlediğin ve gözlemlediğin birşeyler mevcutsa,sende artık birşeylerin gerçekliğinden emin olabilirsin.

Sametak256

Satürn Yolcusu
NOFAPIN FAYDALARI
>Yaşam enerjisinin artması
->Sosyal çekingenliğin ortadan kalkması
->Maskülenliğin ortaya çıkması
->Hayattan alınan zevkin artması(küçük/basit şeylerle bile mutlu olabilmek)
->Genel mutluluğun artması
->Özgüvenin artması
->Diğer insanların sendeki kendinden emin tavrın farkına varması
->Günlük enerji artışı
->Depresiflikte azalma
->Anksiyetenin(kaygının)azalması
->Takıntıların azalması
->Hayatta birşeyler yapma şevkinin/arzusunun artması
->Kızlarla tanışma ve konuşmanın kolaylaşması
->Vücutta yağ yakım hızının artması
->Vücutta kas alım hızının artması
->Spor yaparken dayanıklılığın ve performansın artması
->Sesin daha derin ve erkeksi çıkması
->Cildin daha sağlıklı görünmesi
->Saçların daha canlı görülmesi,saçların kalınlaşmaya başlaması,saçların daha az dökülmesi
->Vücut kıllarının büyüme hızının artması
->Daha az uyku ile daha fazla dinlenmiş hissetme
->Bağışıklık sisteminin daha iyi çalışması
->Daha iyi fiziksel görünüş
->Alfa davranışlarındaki artış
->Kadınların dikkatini doğal olarak daha fazla çekme
->Erkeklerden daha fazla saygı görme
->Hafıza gücünün gelişmesi
->Zihinsel karmaşıklıktan kurtulma ve Dikkat süresinde artış
->Analitik ve Duygusal Zekada artış
->Seks yapmaktan daha fazla zevk alma
->Erken boşalmanın önlenebilmesi
->Çok daha güçlü bir ereksiyon
->Cool ve karizmatik bir davranış tarzının yerleşmesi
->İnsanlarla ilişkilerinde alma-verme dengelerini iyi ayarlayabilme
->Fiziksel ve Psikolojik dayanıklılığın artması

FAPIN ZARARLARI
>Yaşam enerjisinin azalması
->Sosyal çekingenliğin artması
->Maskülenliğin azalması
->Hayattan daha az zevk alma
->Genel mutluluk düzeyinde düşüş
->Özgüvenin azalması
->Diğer insanların yanında kendini dışlanmış gibi hissetme
->Yorgun-Bitkin hissetme
->Depresiflikte arttış
->Anksiyetenin(kaygının) artması
->Takıntıların artması
->Hayatta birşeyler yapma şevkinin/arzusunun azalması
->Kız arkadaş edinme konusunda daha çekingen bir tavır takınma
->Vücutta yağ yakım hızının azalması
->Vücuda kas kütlesi koyma hızının azalması
->Spor yaparken dayanıklılığın ve performansın azalması
->Erkeksi ses tonunun cılızlaşmaya başlaması
->Ciltte kuruluk ve döküntülerin görülme sıklığının artması
->Saçların mat bir görünüme sahip olması,saçların incelmeye başlaması,saçların dökülmesinin artması
->Vücut kıllarının büyüme hızının azalması
->Daha fazla uyuma hali,fakat daha az dinlenmiş hissetme
->Bağışıklık sisteminin zayıflaması
->Vücudun yağlanmaya başlaması ve özelliklede karın yan bölgelerinde daha fazla yağ birikmesi ve fiziksel görünümün bozulmaya başlaması
->Görmenin bazen bulanıklaşması
->Alfa davranışlarındaki azalma
->Kadınların dikkatini daha az çekme veya umursanmama
->Erkeklerden daha az saygı görme
->Hafıza gücünün azalması(unutkanlığın artması)
->Zihinsel karmaşıklığın artması ve Dikkat süresinin azalması
->Analitik ve Duygusal Zekada Azalma
->Seks yapmaktan daha az zevk alma
->Daha sık erken boşalma durumunun yaşanması
->Çok daha zayıf bir ereksiyon
->İnsanlar içindeki etkinliğini ve karizmanı kaybetmeye başlama
->İnsanlarla ilişkilerinde manipülasyona daha açık olma
->Fiziksel ve Psikolojik dayanıklılığın azalması

Yazıdaki belirtiler,benimde kendi hayatımda deneyimlediğim ve gözlemlediğim belirtilerdir.
Tecrübeyle sabit oldukları için ben bu belirtileri gerçekci buluyorum.
Sizlerde Nofap ve Fap yapmakla alakalı olarak ne gibi şeyleri deneyimlemiş ve gözlemlemişseniz yorum kısmına yazarsanız çok iyi olur.

Cinsellik dürtüsü/arzusu,sadece üreme iç güdüsünün gereği olarak ortaya çıkmış bir dürtü/arzu değildir.
Aynı zamanda birçok şeyi gerçekleştirmemiz için bize gerekli olan şehveti/şevkide sağlar.
Vücudumuzda üretilen enerjiyi doğru yerlere kanalize etmemiz lazım.
Bunu başarabilirsek;
Cinsellik dürtüsü/arzusu içimizde yine var olur,fakat bu defa bu dürtü/arzu artık kendimiz için birşeyleri gerçekleştirmek adına bizi yönlendiren itici bir dürtü/arzu halini alır.

Bu dürtüyü/arzuyu tatmin etmek içinde cinsellik deneyimini yaşamak zorunda değiliz.
Cinsellik deneyimini yaşayacaksak bile,bu hususta çok dikkatli olmalı ve bu işi insan olmaya yakışır bir şekilde yapmaya bakmalıyız.

je.veuxvivre

Yeni Fapstronot
Kriz anlarında "aslında çok zararlı değil." şeklinde düşünceden mi yoksa başka sebepler dolayısıyla mı sürecini bozuyorsun bunu bir değerlendirmek iyi olabilir. Sigara, alkol, sosyal medya gibi birçok bağımlılığın zararlı olduğunu bildiğimiz halde devam ettiriyoruz. Kötü alışkanlıkları değiştirmek için onları kötülemek uzun vadede bir değişim getirmeyebilir. Kötü alışkanlığı yapmayıp yerine koyabileceğin iyi alışkanlıklar üzerine düşünmek ve gerçekleştirmek için uğraşmak gerekiyor. Zararlarını bilmek kötü alışkanlıkları sürdürmemek için sadece bilmeyen birine fayda sağlayabilir. Kriz anında yapmamak için farklı motivasyonlar gerekebilir. Sürecinde kolaylıklar dilerim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6