Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Önemli̇ Olduğunu Düşündüğüm Ayrıntı

MİKE

Mezun
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
60
Tepki puanı
150
Puanları
43
Arkadaşlar size benim de sürecimi defalarca bozmama neden olan dikkat etmediğim ama önemli bir ayrıntıdan bahsedeceğim.Direkt konuya giriyorum.

Sigara içenler bilir yemeği yedikten sonra akıllarına gelen ilk şey sigara içmektir, ya da evin kapısı kapanır kapanmaz içinizde olan o kıpırdama ya da banyoya telefonla girince hissettikleriniz tüm bu olaylar pavlovun köpeğindeki gibi şartlanmalardır. Bağımlı olmayan hiç kimse bu hissettiklerinizi hissetmez ama olay buradaki zihinsel bağımlılıktır. Çoğumuz süreç içinde bilinçli olmadan bazı durumları birbirine bağlarız. Video-mast(mast yapmadan da izleyebilirdik her ne kadar yanlış olsa da olay bunlar arası bağlantıyı bizim kuruşumuz) , evin boş olması-mast. sıkılmak-mast... Bu liste böyle uzar gider ama bir bağlantı var ki farkedilmediği sürece yenilgiden kaçış yoktur. "Üreme isteği-mast." Bunu anlamanız lazım üreme isteğinizin gelmesi pmo kullanmak istediğiniz anlamına gelmez yalnızca üremek istediğiniz anlamına gelir ki bu doğaldır. Ben daha önceki süreçlerde bunu bağımlılığın nüke etmesi diye değerlendirip kendimi bir kısır döngüye sokmuştum ama bunun farkına vardım. Yani kısacası bağımlı kişi madde ile olaylar arasında bağlantı kurar isteyerek ya da istemeyerek ancak bu bağlantılar çarpıksa en doğal güdülerini bile maddeye bağlayabilir ve kendini bir çıkmaza sokar. Çünkü doğal güdü senin genetiğindir ve onunla savaşmak gerekmez düşman değildir ancak doğal güdü ile madde arasındaki bağlantı yıkılmalıdır. Bunu nasıl yaparız, kendimize bunun olacağını söyleyerek "Evet üreme arzusu gelecek ve bu benim düşmanım değil istediği zaman istediği şekilde gelebilir. Geldiğindeyse ' Geleceğini biliyordum ve ne yaptığın umrumda değil istediğin kadar kalabilirsin beni ilgilendirmez." Bu yaklaşımın faydalı olduğunu düşünüyorum daha tecrübeli arkadaşlardan varsa düzeltilecek bir şey o konuda hepimizi aydınlatmalarını isterim. Sürecimiz daim olsun.
 

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
800
Tepki puanı
1,842
Puanları
160
Kesinlikle doğru. Normalde süreç iyi giderken banyodan önce "Şşşt bi yap bakayım bir şey olmaz" gibi sesler geliyor içinden. Dinlemediğin sürece sorun yok. Kendini hırslandırınca odağın bozuluyor tavsiyemdir.
 
N

neurosoft

Misafir
Beyler benim düzenli duş rütunum var ailem bundan çıktığımda kızıyo bana ani şok tavsiyeniz varmı
Dostum amacın yalnızca şoklanmaksa bunun bir çok alternatifi var: 1- koka-(şaka şaka uyarıcı maddelere kimsenin ihtiyacı yok :)) 2- Ellerini soğuk suyla ıslatıp ensene götürebilirsin 3- ayaklarını soğuk suyla yıkayabilirsin 4- kolonya koklayabilirsin... Soğuk duşun amacı sadece şoklatmak değil. Dolaşım sistemine, kaslara, sinir sistemine çok faydası var...
 

myigitdemir05

Merkür Yolcusu
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
101
Tepki puanı
175
Puanları
58
Beyler benim düzenli duş rütunum var ailem bundan çıktığımda kızıyo bana ani şok tavsiyeniz varmı
Kanka benim sülalede öyle bir adam akıllı duş alamıyoruz, soğuk duş alıyorum, niye soğuk aldın neden soğuk aldın diye elli kere soruyolar. Sana tavsiyem namaz kılmayacak olsan bile abdest al ya da elini yüzünü enseni falan Neurosoft'un dediği gibi yıka soğuk suyla.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst