Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Oyun -1 | Su Orucu

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Oğuz Atay hayatı bir oyun gibi görür. Hayatımız bir oyundan ibaret. Bizler oyuncu. Ülkemiz ise büyük bir oyun yeri. Bunu şu sözlerle dile getirir;

“Ülkemiz büyük bir oyun yeridir. Her sabah uyanınca, biraz isteksiz de olsak, hepimiz sahnenin bir yerinde, bizi çevreleyen büyük ve uzak dünyanın sevimli bir benzerini kurmak için toplanırız. Küçük topluluklar olarak, birbirimizden bağımsız davranarak ve birbirimizi seyrederek oyunlarımıza başlarız...”

Burada tiyatro oyununda bahsediyor. Ben de hayatı bir oyun gibi oynama karar verdim. Bir çocuk hayatının en başında hep oyun oynar, oyunu ciddiye alır, kazanmak ister. La Vita e Bella (İtalyan Filmi) izleyenler bilir. Baba, toplama kampında oldukları halde, çocuğuna sanki bir oyun oynuyorlarmış gibi gösterir. Çocuk ise bu işi son derece ciddiye alır ve öyle bir ortamda bile oyun mantığıyla hayatta kalır.

Hepimiz bilgisayar veya normal oyunlar oynadık. Bu işi keyifli yapan sizce nedir? Oyun oynayan insanlar geri zekâlı mıdır? Yapmayın, oyun içerisinde bunca özveri ve irade sergileyen insanlara geri zekâlı diyemeyiz. Bir topluluk, belli kurallar dizisi ve kazanmak gerekiyor. Aynı hayat gibi ha! İşte ben buna “Oyun Felsefesi” adını vereceğim. Küçük Oyunlar, Büyük Oyunlar ve Tehlikeli Oyunlar olarak 3 kısma ayırdım. Hayatımızı oyuna çevireceğiz, o nispette ciddiye alacağız, oyun oynar gibi keyif alacağız. Diğer herkesi bu oyunun bir kahramanı olarak göreceğiz. Karşılaştığımız zorluklar, oyun içerisindeki engeller ve canavarlar olacak, yenildiğimiz an oyuna yeniden başlayacağız. Çünkü bu oyunun sonu baştan belli, ama amaç sona varmak değil oynamak. Kimileri kendi oyununda dahi yan karakter olarak kalabiliyor. Kimileri ise oyunu oynamadan kazanıyor. Ama onlara bakmak bize bir yarar getirmez, biz kendi oyunlarımızı ve kendi kurallarımız koyacağız.

1.Oyunumuz ile başlayalım;

OYUN -1 | Su Orucu:
Kurallar:


-En az 3 en çok 21 gün süre ile yapılacaktır.
-Bu süre içerisinde su, maden suyu, çay ve kahve dışında hiçbir şey yenmeyecektir.
-Aşırı açlık durumunda meyve ve sebze yenebilir.
-21.11.2021 tarihinde 00.00 saatinde başlanacaktır.
-Oruç bittikten sonra 1 kaç gün (kaç gün yapıldığına göre değişir) hafif yemek yenilecektir.

Oyuna başlamadan önce oyunu nasıl oynayacağımızı bilmemiz gerekir. Aynı bilgisayar oyunları gibi yön tuşlarını, zıplamayı bilmemiz gerekir. Karşımıza çıkan düşmanlarla hangi tuşlar ile karşı koyacağımızı bilmemiz gerekir. Bu noktada bir kendini analiz ve ileriki durumları önceden görüp ona göre gard almak işe yarayabilir.

Engeller:
-Oyun sırasındaki en büyük engel hatırlatıcılar olacaktır. Yemek yemek aklına geldiği an, oyunu oyna bu engeli aş. Kemal Sunal’ın bir filminde şöyle diyordu; “Korkma, kimse açlıktan ölmedi, Osman.” Aynen öyle ,kimse açlıktan ölmez. Sakin ol, hayatını değiştirme, yaşamaya devam et.

-Aşırı açlık durumu. Böyle bir durumda vücut yemek bulamadığı için sana açlık sinyalini gönderecek. Tam bir numara. Nasıl yemek bulamadı? Karaciğer de ki o yağlar nedir? Hiçbir sıkıntı gene olmayacaktır, ölmeyeceksin vücut yağları yakmaya başlayacak. Basit bir engel sadece yapman gereken tek şey umursamamak. Zaten boş kalmadığın ve canın sıkılmadığı sürece 1 gün boyunca aç bile durursun. Mesele bunu hatırlamak.

-Stresli ve boş anlar. Bunlar da en büyük engellerden biri. Bu anlarda açlık hissi daha da göze batacak hale gelecek. Bu anda kafanı meşgul edecek ufak bir işle yırtabilirsin. Unutma o hisler senin düşmanın ve oyunu kazanman için onları alt etmen gerekiyor. O hisler beyninin sana yaptığı bir oyun. Oyun içinde oyun.

Amaç:

Amaç kesinlikle kilo vermek değil, yan amaç olarak olabilir ama net amacım değil. Bu oyundaki amaç, şimdiki yemek düzenimi kesip, yeni bir yemek düzeni oluşturmak. Ayrıca şunu görmek, hiçbir yemek vazgeçilmez değildir. Vücut aç kaldığı an bir taş bile yer. Diğer bir amaç ise vücudumun kendini toplaması, kendine gelmesini sağlamak. İrade alanında gelişmek ise genel bir amaç. Yemeklere karşı koyduğum müddetçe artık kontrol yemekten bana geçecek.

Su Orucu Faydaları:

-Vücut formunuzu geliştirir.
-Tokluk hissinizi destekler.
-Metabolizmanızı hızlandırır.
-Yağ yakımını destekler.
-İnsülin direncinizi korur.
-Kalp ve damar sağlığınızı arttırır.
-İltihaplanmayı azaltır.
-Beyninizi korur.
-Zararlı protein üretimini azaltır.
-Hücre yenilenmesini arttırır ve hızlandırır.
-Cildinizdeki sağlıklı kolajeni destekler.

Benim gözümde en değerli faydası ise irade yönetimi anlamında olacak. Beynim şunu görecek; yemek yemediğin zaman ölmüyorsun. Bir şey olmuyor. Evet, ilkel yaşamda bu büyük bir sorundu ama artık değil. Yemek yemeden, fazla yemeden yaşamak mümkün öyle yağ depolamaya falan gerek yok.


Kaynak: (Onedio sitesine gider)

Su orucu zararları:

Lütfen belli konularda sıkıntısı olan kişiler bu oyunu oynamasın. Bu benim için küçük bir oyun iken onlar için tehlikeli bir oyun olabilir. Bu konuda uygun olup olmadığınızı internette kısa bir araştırmadan sonra öğrenebilirsiniz.

Diğer bir husus, su orucunun yokluk hissi yaratmasıdır. Buradaki amacımız su orucu tutup zayıflamak değil, yeni bir yeme düzenine ilk adımı atmak. Zayıflamak olsaydı, su orucundan hemen sonra kiloları geri alırdık (geçmiş dönemde başıma geldi).

Ekşi sözlükte su orucu hakkında tecrübelerini paylaşmış kişiler bulabilirsiniz. Gerçekten olayı enine boyuna irdelemişler. (Boş iş, ne orucu, salakça bir iş, diyenleri ciddiye almayın.)

Günlük olarak oyunun gidişatı hakkında buraya not düşeceğim.

O halde ; "OYUN BAŞLASIN!"

OYUN BAŞLADI!- 21.11.2021

GÜNCELLENECEK...
 
Son düzenleme:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
GÜN1: TAMAMLANDI:
Hiçbir açlık hissi çekmedim bir kere bile yemek yesem mi diye düşünmedim. Gerçekten bugün aşırı derece de kolaydı. Günümü dünden planlamıştım zaten , yemek anlarında ise çalışmaya devam ettim. Kendimi baya bir enerjik hissettim, sebepsiz yere dışarı falan attım kendimi. Çokta yoksun hissetmedim , yemek yemeden de durulabiliyormuş. 30 dakika boyunca hafif tempolu yürüdüm. Toplamda 13483 adım attım bugün. Kilo durumumu bilmiyorum , sanırım tartılamayacağım. Çoğunuz bunu merak edecek büyük ihtimal . Ekşide astronomik kilolar veren adamlar var ama amaç bu değildi değil mi?

Yarını bundan daha zor olarak bekliyorum ama gardımı aldım , gönderin küçük canavarları oyunun kurallarını ben yazdım zaten.
 
Son düzenleme:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
GÜN2 |TAMAMLANDI:
KİLO:82


Bugün daha zor olur diye bekledim ama gene çok zorlanmadım. Sabahtan akşama kadar dışarıdaydım , dikkat kesilmem gereken işler vardı ama bu konularda yemek yediğim anlardakinden daha düşük enerjide olmadım , enerjim yerindeydi. Bugün ilk canavarla karşılaştık , can sıkıntısı canavarı. Akşama doğru işler bitince, bir boşluğa düştüm, normalde böyle anlarda elimde olan yemek yeme keyfide alınınca iyice kötü hissettim. Farkında olduğum için tabiiki de geçici bir his olduğunu anladım. İşin garip yanı bunun tamamen zihinsel süreçten geliyor olmasıydı. Mesela bir pastanenin önünden geçerken , aç olmamama rağmen ağzım sulandı , aramın olmadığı yemekler bile lezzetli geldi. Zihnim sıkça oyun oynamaya çalıştı bana ama kararlı olduğum için pek etki etmedi. Bugün gün içerisinde tartılma imkanı buldum . İlerleyen süreçte fırsat buldukça tartılacağım. 1 ay önce 84 kilo falandım . Şu anlık iyi gidiyoruz. Önceden belirttim yeniden belirteyim, bu tip etkinliklerde amaç olayın kendisinden kazandığımız değil, olay bittikten sonra hayatımıza ne kattığıdır. Kilo vermek olayla gelecek bir şeydir ve amaç olamaz. Ama sağlıklı beslenmek hayatımı ilgilendirecek bir şeydir.
Adım Sayısı:20651
 
Son düzenleme:

izleyici1

Yoda
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
491
Tepki puanı
727
Puanları
160
hocam tavsiye etmiyorum
sağlıklı beslenerek kilo vermeni öneririm
lifli doğal gıdaları araştırın
şekeri kolayı hamur işlerini hayatınızdan çıkarın yeter
nofabın yanında oruçta gündüz koruması veriyor
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Moralini bozmak istemiyorum ama böbreklerini, vücudunu kemiklerini seviyorsan düzgün bir beslenme programıyla kalori açığı vererek kilo ver.
Yazı boyunca bas bas bağırdım . Kilo vermek amaç değil diye. Hocam ben de araştırma yapan bir insanım nedir bu kesin ifadeler? Bir sürü insan var bunu yapan, faydalar gören. Onları neden salak yerine koyuyorsunuz , yapmayın ! Mantıklı argümanlar sunun .
 
Son düzenleme:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
hocam tavsiye etmiyorum
sağlıklı beslenerek kilo vermeni öneririm
lifli doğal gıdaları araştırın
şekeri kolayı hamur işlerini hayatınızdan çıkarın yeter
nofabın yanında oruçta gündüz koruması veriyor.
Hocam kilo vermek amaç değil. Zaten sizin dediğiniz kısma ulaşmak için bunu yapıyorum. Bizler de araştırma yapıyoruz . Merak etmeyin ,sakin olun. En azından deneyimlemis oluruz.
 

SniperTR

Mars Yolcusu
Katılım
11 Eyl 2021
Mesajlar
76
Tepki puanı
169
Puanları
43
Su orucunun asıl amacı detoxdur.Vücuttaki ödem ve toksik maddeleri uzaklaştırır.Su orucunda yemediğin süre kadar yediğin süre ve bu süreyi nasıl geçirdiğin de önemlidir.Yani su orucundan sonra neler tüketiyor ? Meyve, sebzeye ,vitamine,minerale,proteine,suya,probiyotike ne kadar dikkat ediyorsun bunlar da önemlidir.Çünkü bunlara dikkat edilmezse su orucu vücuda zararı olmaya başlar.Su orucu günlerinde zerdeçal vb detoks etkisine sahip yiyecekleri de tüket ki su orucun boyunca maximum arınma gerçekleşsin vücutta.Ayrıca su orucunda ilk hafta kaybettiğin kilo yağlar değil de vücuttaki toksik maddeler ve ödemdir.Bu yüzden ilk hafta ve ikinci hafta çok iyiydi sonradan neden bu kadar verim alamıyorum diye düşünme.Vücuttaki yağların vücuttan uzaklaştırılma süreci ise su orucundan farklı olarak kişinin günlük hayattaki metabolizma hızına,hareketliliğine ve gün içinde harcadığı kalorinin aldığı kaloriden büyük olmasına bağlıdır.Su orucunun yapılması gereken süre iki haftayı aşmamalıdır.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Su orucunun asıl amacı detoxdur.Vücuttaki ödem ve toksik maddeleri uzaklaştırır.Su orucunda yemediğin süre kadar yediğin süre ve bu süreyi nasıl geçirdiğin de önemlidir.Yani su orucundan sonra neler tüketiyor ? Meyve, sebzeye ,vitamine,minerale,proteine,suya,probiyotike ne kadar dikkat ediyorsun bunlar da önemlidir.Çünkü bunlara dikkat edilmezse su orucu vücuda zararı olmaya başlar.Su orucu günlerinde zerdeçal vb detoks etkisine sahip yiyecekleri de tüket ki su orucun boyunca maximum arınma gerçekleşsin vücutta.Ayrıca su orucunda ilk hafta kaybettiğin kilo yağlar değil de vücuttaki toksik maddeler ve ödemdir.Bu yüzden ilk hafta ve ikinci hafta çok iyiydi sonradan neden bu kadar verim alamıyorum diye düşünme.Vücuttaki yağların vücuttan uzaklaştırılma süreci ise su orucundan farklı olarak kişinin günlük hayattaki metabolizma hızına,hareketliliğine ve gün içinde harcadığı kalorinin aldığı kaloriden büyük olmasına bağlıdır.Su orucunun yapılması gereken süre iki haftayı aşmamalıdır.
Çok abartmayacagim hocam amaçlarımdan biri detoks zaten . Kilo vermeyi amaç olarak görmüyorum çünkü bittikten sonra geri alacağım zaten. 5 günde bırakırım büyük ihtimal sonra dediğiniz gibi meyve sebzeyle devam edeceğim. Değerli görüşlerinizi için teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Yazı boyunca bas bas bağırdım . Kilo vermek amaç değil diye. Hocam ben de araştırma yapan bir insanım nedir bu kesin ifadeler? Bir sürü insan var bunu yapan, faydalar gören. Onları neden salak yerine koyuyorsunuz , yapmayın ! Mantıklı argümanlar sunun .
Anlaşılan birileri uzun yazıları tamamen okumuyor :) (Yazın akıcı olduğu halde)
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Anlaşılan birileri uzun yazıları tamamen okumuyor :) (Yazın akıcı olduğu halde)
Çok teşekkür ediyorum hocam. Arkadaşın isyanı kısmen haklı ama amacı kilo ermek olanlar için, bende bunu bildiğimden (ki bu amaçla bende su orucuyla 5 günde 5 kilo verdim ama aynı günde geri aldım , hiçbir şey kazanmamış oldum , üstüne üstlük 5 gün baya bir acı çektim.) bu seferki amacımı , hayatım boyunca ne kazanacağımı odakladım, irade gelişimi detoks , kendini kontrol, yeni bir yemek düzeni başlangıcı gibi. Şuan açlık çekmiyorum mesela , zihnimde hazırdı çünkü. Arkadaş yazının bazı kısımlarına odaklanmış galiba, bizim de tecrübelerimiz var. Olmasa zaten sorardım buraya , yapan var mı diye? 2. ve 3. oyunlarımda olayı daha iyi anlayacak herkes.
 
Katılım
17 Mar 2021
Mesajlar
57
Tepki puanı
70
Puanları
21
Aslında ilk duyduğumda bayağı merak etmiştim.
36 saat denedim hatta.
Ama şimdi bunu yapsam aile ne der o ayrı.
Sonrasında yavaş yavaş düzgün beslenmek hiçbir şey yememekten daha fazla gözümde büyüyor bir de.
Ayrıca 3 günden uzun yapacaksan lavman yap falan diyorlar. Yoksa daha çok halsiz hissetme vs oluyormuş. O da sıkıntı.
Bir de tabi bu aralar bedenim ve zihnim yüksek performansla bana lazım. İnsan çekiniyor. Tatilde falan denenebilir.
Bir ara bayağı merak ediyordum ama... Galiba vazgeçtim. Zor iş.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Aslında ilk duyduğumda bayağı merak etmiştim.
36 saat denedim hatta.
Ama şimdi bunu yapsam aile ne der o ayrı.
Sonrasında yavaş yavaş düzgün beslenmek hiçbir şey yememekten daha fazla gözümde büyüyor bir de.
Ayrıca 3 günden uzun yapacaksan lavman yap falan diyorlar. Yoksa daha çok halsiz hissetme vs oluyormuş. O da sıkıntı.
Bir de tabi bu aralar bedenim ve zihnim yüksek performansla bana lazım. İnsan çekiniyor. Tatilde falan denenebilir.
Bir ara bayağı merak ediyordum ama... Galiba vazgeçtim. Zor iş.
Stresli olmayan anlarda yapmak daha önemli . Benim şu anda sınavlarım var mesela gene de yüksek verimdeyim. Beni şaşırtan da bu oldu zaten , beklemiyordum. Aile çok sıkıntı , insanın hevesini kırıyorlar olabilecek en kötü şey bırakmaktır. Bir bırakın da ! Deneyip göreyim değil mi? Bir hafta bile sıkıntı, bende önermem mesela çoğu kişiye , benim durumum özel bir durum. 36 saat yeterli bu arada, ara ara yaparsan üst üste yapan adamdan çok daha fayda görürsün.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
GÜN3|TAMAMLANDI:

Nedense bugün de aşırı derece de açlık hissetmedim. Sadece aklıma yemekler falan geldi canım istedi ama fiziksel boyutta bir şey olmadı, karnım dahi guruldamadı. Özellikle fark ettiğim bir şey; sabah çok daha dinç bir şekilde kalkmış olmam. Yemek yemenin bu kadar uykuya etki ettiğin bilmiyordum. Akşamları yemeye dikkat etmek gerektiğini bizzati tecrübeyle gördüm. Perşembe akşamı çorba ve meyveyle birlikte süreci tamamlayacağım. Bugün tartılamadım yarın fırsat bulursam tartılırım.

Adim Sayısı:5249
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
GÜN4: SÜREÇ TAMAMLANDI:
Bugün itibariyle çorba içerek 90 saatlik süreci tamamladım. Aslında yarın ,bitirmeyi düşünüyordum. Sınavlarım olduğundan ve yavaştan enerjimdeki düşüklükten ötürü bırakmayı tercih ettim. Başlarken 85 kiloydum şu an galiba 81 kiloyum. Çok kilo vermişsin tepkisi aldım. Su orucu yapmayı önermiyorum, belki 1 günlüğüne falan ara ara yapılabilir. Genel olarak 21 gün 7 gün gibi günler eğer ki hayatımız durağan haldeyse yapılmalı. Yoksa ciddi anlamda sıkıntılar olur. Çok fazla faydası oldu denemez. Sadece bir farkındalık kazandım . Amacım çok büyük bir şey değildi, bu bakış açısına erişmek , irademi kontrol etmekti. Bundan sonra ki oyunlarda bu konuyla alakalı başka oyunlarda oynayacağım. Bu oyun burada bitiyor. Gerçekten başta keyifli ama sınav döneminde olduğumdan sonlara doğru fiziksel ağrı olmasa da beyinsel süreçte sürekli bir yemek takıntısı oluştuğu için bıraktım.

FAYDALAR:
1)Yemek olmadan da yaşanabildiğini ve aslında hiçbir şeyin senden daha değerli olmadığını . Her duruma alışıldığını görmek.
2) İrade kontrolü ,yemeklere karşı koydukça iradem sağlamlaştı. Ayrıca yemek yemediğim zamanlar ,boş oturmadım , değişik aktivitelerle hayatımı güzelleştirdim
3) İlk 2 gün gelen enerji.
4)Kilo vermek.
5) Yeni yemek sürecine geçişi kolaylaştırması.

Zararlar:
1)Sonlara doğru gelen enerji düşüşü
2)Amaç verilen kilo olduğunda hiçbir şeye yaramaması.
3)Vücutsal anlamda bazı sıkıntılara neden olması.
 
Son düzenleme:

Kaptan joker

Venüs Yolcusu
Katılım
21 Eyl 2021
Mesajlar
89
Tepki puanı
118
Puanları
39
Oğuz Atay hayatı bir oyun gibi görür. Hayatımız bir oyundan ibaret. Bizler oyuncu. Ülkemiz ise büyük bir oyun yeri. Bunu şu sözlerle dile getirir;

“Ülkemiz büyük bir oyun yeridir. Her sabah uyanınca, biraz isteksiz de olsak, hepimiz sahnenin bir yerinde, bizi çevreleyen büyük ve uzak dünyanın sevimli bir benzerini kurmak için toplanırız. Küçük topluluklar olarak, birbirimizden bağımsız davranarak ve birbirimizi seyrederek oyunlarımıza başlarız...”

Burada tiyatro oyununda bahsediyor. Ben de hayatı bir oyun gibi oynama karar verdim. Bir çocuk hayatının en başında hep oyun oynar, oyunu ciddiye alır, kazanmak ister. La Vita e Bella (İtalyan Filmi) izleyenler bilir. Baba, toplama kampında oldukları halde, çocuğuna sanki bir oyun oynuyorlarmış gibi gösterir. Çocuk ise bu işi son derece ciddiye alır ve öyle bir ortamda bile oyun mantığıyla hayatta kalır.

Hepimiz bilgisayar veya normal oyunlar oynadık. Bu işi keyifli yapan sizce nedir? Oyun oynayan insanlar geri zekâlı mıdır? Yapmayın, oyun içerisinde bunca özveri ve irade sergileyen insanlara geri zekâlı diyemeyiz. Bir topluluk, belli kurallar dizisi ve kazanmak gerekiyor. Aynı hayat gibi ha! İşte ben buna “Oyun Felsefesi” adını vereceğim. Küçük Oyunlar, Büyük Oyunlar ve Tehlikeli Oyunlar olarak 3 kısma ayırdım. Hayatımızı oyuna çevireceğiz, o nispette ciddiye alacağız, oyun oynar gibi keyif alacağız. Diğer herkesi bu oyunun bir kahramanı olarak göreceğiz. Karşılaştığımız zorluklar, oyun içerisindeki engeller ve canavarlar olacak, yenildiğimiz an oyuna yeniden başlayacağız. Çünkü bu oyunun sonu baştan belli, ama amaç sona varmak değil oynamak. Kimileri kendi oyununda dahi yan karakter olarak kalabiliyor. Kimileri ise oyunu oynamadan kazanıyor. Ama onlara bakmak bize bir yarar getirmez, biz kendi oyunlarımızı ve kendi kurallarımız koyacağız.

1.Oyunumuz ile başlayalım;

OYUN -1 | Su Orucu:
Kurallar:


-En az 3 en çok 21 gün süre ile yapılacaktır.
-Bu süre içerisinde su, maden suyu, çay ve kahve dışında hiçbir şey yenmeyecektir.
-Aşırı açlık durumunda meyve ve sebze yenebilir.
-21.11.2021 tarihinde 00.00 saatinde başlanacaktır.
-Oruç bittikten sonra 1 kaç gün (kaç gün yapıldığına göre değişir) hafif yemek yenilecektir.

Oyuna başlamadan önce oyunu nasıl oynayacağımızı bilmemiz gerekir. Aynı bilgisayar oyunları gibi yön tuşlarını, zıplamayı bilmemiz gerekir. Karşımıza çıkan düşmanlarla hangi tuşlar ile karşı koyacağımızı bilmemiz gerekir. Bu noktada bir kendini analiz ve ileriki durumları önceden görüp ona göre gard almak işe yarayabilir.

Engeller:
-Oyun sırasındaki en büyük engel hatırlatıcılar olacaktır. Yemek yemek aklına geldiği an, oyunu oyna bu engeli aş. Kemal Sunal’ın bir filminde şöyle diyordu; “Korkma, kimse açlıktan ölmedi, Osman.” Aynen öyle ,kimse açlıktan ölmez. Sakin ol, hayatını değiştirme, yaşamaya devam et.

-Aşırı açlık durumu. Böyle bir durumda vücut yemek bulamadığı için sana açlık sinyalini gönderecek. Tam bir numara. Nasıl yemek bulamadı? Karaciğer de ki o yağlar nedir? Hiçbir sıkıntı gene olmayacaktır, ölmeyeceksin vücut yağları yakmaya başlayacak. Basit bir engel sadece yapman gereken tek şey umursamamak. Zaten boş kalmadığın ve canın sıkılmadığı sürece 1 gün boyunca aç bile durursun. Mesele bunu hatırlamak.

-Stresli ve boş anlar. Bunlar da en büyük engellerden biri. Bu anlarda açlık hissi daha da göze batacak hale gelecek. Bu anda kafanı meşgul edecek ufak bir işle yırtabilirsin. Unutma o hisler senin düşmanın ve oyunu kazanman için onları alt etmen gerekiyor. O hisler beyninin sana yaptığı bir oyun. Oyun içinde oyun.

Amaç:

Amaç kesinlikle kilo vermek değil, yan amaç olarak olabilir ama net amacım değil. Bu oyundaki amaç, şimdiki yemek düzenimi kesip, yeni bir yemek düzeni oluşturmak. Ayrıca şunu görmek, hiçbir yemek vazgeçilmez değildir. Vücut aç kaldığı an bir taş bile yer. Diğer bir amaç ise vücudumun kendini toplaması, kendine gelmesini sağlamak. İrade alanında gelişmek ise genel bir amaç. Yemeklere karşı koyduğum müddetçe artık kontrol yemekten bana geçecek.

Su Orucu Faydaları:

-Vücut formunuzu geliştirir.
-Tokluk hissinizi destekler.
-Metabolizmanızı hızlandırır.
-Yağ yakımını destekler.
-İnsülin direncinizi korur.
-Kalp ve damar sağlığınızı arttırır.
-İltihaplanmayı azaltır.
-Beyninizi korur.
-Zararlı protein üretimini azaltır.
-Hücre yenilenmesini arttırır ve hızlandırır.
-Cildinizdeki sağlıklı kolajeni destekler.

Benim gözümde en değerli faydası ise irade yönetimi anlamında olacak. Beynim şunu görecek; yemek yemediğin zaman ölmüyorsun. Bir şey olmuyor. Evet, ilkel yaşamda bu büyük bir sorundu ama artık değil. Yemek yemeden, fazla yemeden yaşamak mümkün öyle yağ depolamaya falan gerek yok.


Kaynak: (Onedio sitesine gider)

Su orucu zararları:

Lütfen belli konularda sıkıntısı olan kişiler bu oyunu oynamasın. Bu benim için küçük bir oyun iken onlar için tehlikeli bir oyun olabilir. Bu konuda uygun olup olmadığınızı internette kısa bir araştırmadan sonra öğrenebilirsiniz.

Diğer bir husus, su orucunun yokluk hissi yaratmasıdır. Buradaki amacımız su orucu tutup zayıflamak değil, yeni bir yeme düzenine ilk adımı atmak. Zayıflamak olsaydı, su orucundan hemen sonra kiloları geri alırdık (geçmiş dönemde başıma geldi).

Ekşi sözlükte su orucu hakkında tecrübelerini paylaşmış kişiler bulabilirsiniz. Gerçekten olayı enine boyuna irdelemişler. (Boş iş, ne orucu, salakça bir iş, diyenleri ciddiye almayın.)

Günlük olarak oyunun gidişatı hakkında buraya not düşeceğim.

O halde ; "OYUN BAŞLASIN!"

OYUN BAŞLADI!- 21.11.2021

GÜNCELLENECEK..
Dostum, severek takip ettiğim ve hekimliğine çok güvendiğim Rengin börek’çi var, belki biliyorsundur. O, 3 günden sonrasının vücutta yıkıma sebep olduğunu ve zararlı olduğunu söylüyor. Ben hiç denemedim ama deneyeceğim 3 gün
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Dostum, severek takip ettiğim ve hekimliğine çok güvendiğim Rengin börek’çi var, belki biliyorsundur. O, 3 günden sonrasının vücutta yıkıma sebep olduğunu ve zararlı olduğunu söylüyor. Ben hiç denemedim ama deneyeceğim 3 gün
Evet ben de katılıyorum buna . Yapılacaksa şöyle 1-2 gün yeterli zaten sonra alışıyorsun ,vücuda eziyet etmeye gerek yok. Ara ara yapmak, bir anda çok yapmaktan daha iyi.
 

Jig la Thor

Mars Yolcusu
Katılım
21 Kas 2021
Mesajlar
63
Tepki puanı
164
Puanları
43
Yaş
21
Konum
İzmir
Yazı boyunca bas bas bağırdım . Kilo vermek amaç değil diye. Hocam ben de araştırma yapan bir insanım nedir bu kesin ifadeler? Bir sürü insan var bunu yapan, faydalar gören. Onları neden salak yerine koyuyorsunuz , yapmayın ! Mantıklı argümanlar sunun .
Peki kardeşim senin bileceğin iş. Ben sadece uyardım.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Kısa süreli açlıklar güzel olabiliyor . Ama kendini analiz ettikten sonra 10 günlüğe başla, hatta tavsiye etmem. Yapmaman daha iyi olur. Hafta sonu yaptığını uzun süreli yaparsan 10 gün yaptığından çok daha fazla etki görürsün. Kendine iyice bak . Doktora danışmak her daim daha iyidir. Tehlikeli bir şey aslında. Uzun süreli yapacağını söylüyorsun açıkçası biraz tedirgin oldum. Bence direk 10 gün diyerek kendine dayatma bir 2 gün yapmaya çalış beğenirsen ara ara yaparsın . Çünkü uzun süreli yapmak tam anlamıyla bir katkı yapmaz .Evet kilo verirsin ama geri alırsın. Kısa ve devamlı daha iyidir.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst