Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Relapse+Şeker =Anlık Dopamin Patlaması=Beyin Sisi

veritas

Ay Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
24
Tepki puanı
67
Puanları
16
Arkadaşlar bu konu üzerine çok uzun yazılar kaleme alınabilir fakat çok kısaca bir konunun üzerinde durmak istiyorum. 21 Günlük bir süreçten sonra relapse olmuştum ve güzel bir süreçti 21 gündür şeker de tüketmiyordum. Oyun bağımlılığım felan zaten yok, böyle hardcore temizlendiğim bir 21 gün olduğunu düşünün. 21. gün relapse olduktan 4 gün sonra tekrar relapse oldum ve şeker diyetini bozup 2 gün şeker yemeye devam ettim.

Kendimde farkettiğim ilk değişiklik, büyük bir beyin sisine kapıldığımdı. Kesinlikle 1 hafta önceki kadar saf ve temiz çalışmıyor beynim. Yani sanki bir bilgisayar gibi düşünürsek, bir şeyler sürekli CPU(İşlemci)'yi yoruyor, sürekli bir kasıntı var her an, bunu çok net gözlemleyebiliyorum ve 1 hafta önceki halime göre düşünce gücümde dehşet bir azalmaya sebep oldu bu. Relapseler ve şeker ile gelen anlık dopamin patlaması beyin sisine neden oluyor çok çok kötü bir his.

Bunun dışında asıl mesele ise, son birkaç günde gözlemlediğim gereksiz, boş manik hareketler. Yani normalde yapmayacağım, fakat bu dopamin havuzunda yüzdüğüm dönemde ortaya çıkan birtakım davranışlar bunlar. Mesela salonda abim oturuyor, durduk yere malca bir espiri yada bir şakalaşma. Yada mutfaktan geçerken anneme saçma sapan bir espiri yapıyorum bir anda oluyor, normalde yapmayacağım saçma bir şey bu. Beynin kimyasının çok değişik çalıştığını düşünüyorum, beyin sisi zaten hepimizin farkında olduğu bir olgu fakat bu aptal/manik hareketlerin şeker ve pmodan gelen dopamin dumplar ile beraber tavan yaptığını düşünüyorum. Biraz daha çocukca ve gereksizce davranmamıza sebep olduğunu düşünüyorum.

Son olarak , kendimi bu süreçteki başarısızlıklarımdan dolayı asla suçlamıyorum, sizlerde asla suçlamamalısınız. Bizler masum insanlarız , bu bağımlılıkta kurban biziz aslında, bizler masum kurbanlarız ve bu batağa çevremiz / teknoloji tarafından bilinçsiz bir şekilde sürüklendik ve elbet kurtulacağız.



Öyle bi yazasım, içimi dökesim geldi...
 

cici panpa

Satürn Yolcusu
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
139
Tepki puanı
307
Puanları
84
Web Sitesi
www.neverfapturkiye.com
Bence haklısın (dopamininin çocukça yapması konusunda).Çünkü ben de relapse zamanlarımda çocukmuş gibi davranılırdı, hani aile ve çevre bunu belli eder(yapamazsın edemezsin vesaire). Süreçte az da olsa ilerledim (gece 12 de 23.güne gireceğim) .Ailem çocuktan ziyade genç gibi davranıyor çünkü davranış olarak kendimi şekillendirdim
 

Saint Lestat

Yeni Fapstronot
Katılım
26 Şub 2021
Mesajlar
17
Tepki puanı
33
Puanları
14
Beynin double hasar yemiş bu davranışlar normal, sana tavsiyem daha çok dopamin uçurmadan sürece yeniden başla yoksa 1 kere nüksetmeden ziyade daha çok zarar alırsın.
 

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Bende de relapse durumlarında, hele ki tek seferde iki kez olmuşsa; boş konuşma, çenesi bir türlü kapanmama türünde anlamsızlıklar oluyor. Anlatacağım şeyi evire çevire, dolandıra dolandıra anlatıyorum. Çok verimsiz bir iletişim süreci oluyor. Kötü bir durum bu.
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Bana da bunlar sık sık oluyordu uzun uzun boş boş konuşma anlık mutluluk patlamaları vb bunun relapse ve şekerden kaynaklı olacağını hiç düşünmemiştim öğrendiğim çok iyi oldu.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst