Dostum bende senin gibi eskiden lol bağımlısıydım.Eskiden günde5-6 saatlere varan oyun süreçlerim oluyordu.Ama nitekim bıraktım.Nasıl bıraktım anlatıyım ?
Oyun oynamanın erkekleri üstünde oluşturduğu şey güzel bir şekilde anlatılmış;
Öncelikle Lol tr oynuyorsan sadece chat kısmı bile sana azap verir.Ben artık o chatten iğrendim ve bu bırakmamda etkili oldu.Sonrasındada lig kasıyorsan ,yüksek lig çoğu oyuncunun parayla bosstlandığını bilmen gerekiyor.Tr de emekle lig kasan insan yok denecek kadar az dostum.Çoğu parayı basıp geçiyor,geri kalan kişilerde sadece boosterlar.Trde ne kadar güçlenirsen güçlen, karşına ya para basmış düşük lig oyuncuları gelecek yada boosterlar gelecek.Ve lig yükselmesi küfrü azaltmıyor.Oyunun içindeki bu toxiclik ve lig-para ilişkisi benim oyuna olan umudumu yıkmıştı.Nitekim Riot Games herkese oynayan bir firma.Onların derdi emek ve ortaya güzel bir iş çıkarmak değil.Onlar herkes indirsin,herkese yayılalım moduyla gidiyorlar.Lol seni robotlaştırmaya çalışıyor.Bu yüzden mavi öz kasmayı levele bağladılar.Sadece karakterleri açmak için bile aylarca uğraşıyorsun.Alt tarafı birkaç tane karakter oynuyacaksın,bu adam sana fırsat tanımıyor.Haftalık ücretsiz rotasyon veriyor,onlarda tırt zaten.Bu gibi sebepleri izledikçe oyundan nefret ettim,bunun yerine mario oynarım dedim ve bıraktım
(Valorantta aynı şekilde emek yok ve robotlaştırma,hiçbir farkı yok )