Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Soru Cevap Rüyalanmayı Engellemek İçin Ne Yapmalı?

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Soruna ve benzer sorulara çok cevap yazıldı aslında. İki konuyu ve ayrıntılı bir yazıyı bırakayım. Yazılan cevaplara göz at ve ayrıntılı yazıyı oku.
Ha bide bence sen bahsettiğin şeyden uzak dur.


 

851962

Ay Yolcusu
Katılım
4 Ağu 2021
Mesajlar
20
Tepki puanı
43
Puanları
16
Vücudun doğal sürecine karşı çıkılmamali bence ister yaratana ister evrime inanalım ama şöyle bir gerçek var ki doğal sürece ne zaman müdahale edilirse o zaman fiziksel ve psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor.Burada olmamızın sebebi de zaten porno denen insan doğasına aykırı oluşumdan kurtulmak.
 

gmuarra

Yeni Fapstronot
Katılım
29 Ağu 2021
Mesajlar
46
Tepki puanı
34
Puanları
19
Rüyalanmayı neden problem olarak görüyorsunuz anlamıyorum. Rüyalanma bedensel ihtiyacını karşılayamadığın için oluyor. Başka bir konu da da söyledim eğer meniyi vücudundan atamazsan kesik kesik idrarla karışık atacak vücudun. Cinsel arzular yanlış değildir. Bu hormonal durumlar senin tabiatında var. Yanlış olan bunun kontrolden çıkması ve seni kontrol altına almasıdır. Eğer rüyalanmayı da bu süreci dahil ediyorsanız bence cinsel hayatı da tümden reddedin. Çünkü o vakit reel cinsel hayatında orgazm yaşadığınızda ne yapacaksınız? Bu daha fazla mutluluk verecek hatta size. Önemli olan bu noktada kontrolü sağlayabilmen işte. Bu yüzden mastürbasyon ve p***o dan uzak duruyoruz. Bilmiyorum genel olarak fapstronautlar ne düşünüyor. Herkesin hedefleri farklı olabilir ancak şahsen ben tabiatımda olan şeyi kontrol altına alabilmek sağlıklı hareket edebilmek için buradayım, tabiatımı bozmak, yıpratmak için değil. Doğrusu olan bu bana göre
 

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Bu konu çok fazla gündeme geliyor. Bunu engellemenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Gene de söylemek gerekirse, başlarda bu çok normal. Bünye sürekli boşalmaya alışmış. Biraz birikti mi atmanın yolunu arıyor. Bence akışına bırakılmalı, uzunca bir zaman nofap sürdürülürken, neyin buna sebebiyet verdiği zaten tecrübeyle anlaşılacaktır. Zaten her gün olacak bir şey de değil rüyalanma konusu. Bunun dışında aşırı sedanter bir yaşam söz konusu olduğunda da bu sorun yaşanıyor. Biraz hareketlilik, spor bu durumun önüne geçebilir. 15-20 günde bir gündeme gelen bir durum. Vücut ne istiyorsa bırakın onu yapsın. Doğal olan da bu değil mi zaten... Atılsın ki, yenisine yer açılsın. Bu da yeni bir hormonal denge, yeni üretim demek.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst