Peki insanlarla çevriliyken hiç iyi hissetiğiniz oldu mu? Ben kendi adıma konuşayım: Ben etrafta çok insan varsa rahatsız oluyorum. Özellikle kuru gürültüden başka bir şey yapılmıyorsa buna tahammül edemiyorum. İnsanlar car car konuşuyor ama hiçbir şey anlatmıyorlar. Bu arada ben pill'ci değilim. Bu hap meselesi liselilerin yaptığı bir sohbet. Ben bir bireyim, hiçbir düşünceyi/fikri körü körüne savunmam. İnsanlar bana bir şey katacaksa istedikleri kadar sohbet etsinler benimle, aksi takdirde konuşmasalar da olur.
Bu arada dini inancım yok, o yüzden "Yalnızlık Allah'a mahsustur," gibi saçma sözlere önem vermiyorum. Alternatif olarak Fermi Paradoksu'nu araştırmanı öneriyorum.
Öncelikle laflarımıza dikkat edelim, sizin için "saçma,absürt" olan başkası için "anlamlı, gerekli" olabilir, bu konuda bir daha uyarmak zorunda bırakmayın. Dini inancınızın olmaması bu konu hakkında rahatça yazı yazabileceğiniz anlamına gelmiyor.
Böylesine basit bir konu için derinlemesine düşünmeyede gerek yok, bu sizin yapınız olabilir. Düşüncelerinizin ileride değişeceğinden kesin olarak emin olun, istediğiniz kadar buna karşı çıkabilir reddebilirsiniz, tek yapacağınız duygularınızı bastırmak olur. Yalnızlık iyi bir şey değil güzel bir şey de değil bunu övmeyi öncelikle bırakmamız lazım, sadece hayatımıza odaklanmamız kendimize kulak asmamız gereken dönemler olabilir ki gerçekten ideali olan bir insan için kesinlikle olmalı. Bunda yanlış bir şey yok fakat ideallerimize ulaştığımız dönemlerde neden kendini gereksiz bir yalnızlığa mahkum edesin ki ?
Zaten senin kadınlar hakkındaki düşüncelerin inanılmaz çocukça bunu söyleyeyim, ya cinsel yönelimin farklı yada duygularını ciddi şekilde bastırıyorsun ki inanılmaz tehlikeli bir eylem umarım yapmıyorsundur.
İnsanlar olarak evrimimiz aile ve toplum üzerine kurulu, hiç bir zaman yalnız kurt olmadık hep sürü halinde yaşadık, insanlar yüzbinlerce yıldır böyle yaşıyorken sen nasıl bir anda çıkıp da insanları sevmiyorum rahatsız oluyorum diyebilirsin ? Elbette her insanı sevecek değiliz fakat her birimiz değer vereceği bir karşı cins ve hayat dostu olacak bir hemcinsi vardır, önemli olan bunu bulmak zaten. Psikolojik travmalarda insanlardan uzaklaşmaya sebep olabilir. Yukarıda yazdığın gibi bende destekliyorum etrafımda çok insan varsa rahatsız olurum. Bu çok normal bir şey senle benim yapımız böyle demek ki ne yapabiliriz buna ? Fakat değişmeyen tek şey temelinde sosyalleşme ihtiyacı ve karşı cinse ulaşma arzusu. Burada kimseye cinselliği tamamen kesip atın karşı cinsi unutun demedik, tam tersine bu sanal alemden çıkıp gerçek hayatta cinsellik yaşamaya teşvik ettik.