Arkadaşlar ege fitness, serdar aktolga, ağırsağlam ya da salondaki yıllarını vermiş abiler benim en son dinleyeceğim insanlardır. Biri her sene 20 kilo alır sonra definisyon kürüne girer, millete bakın şu programla yaptım şöyle beslendim (nasıl oluyorsa her sene bunları da değiştiriyor, ya bilim aşırı gelişiyor ve bu arkadaş tüm gün araştırma yapıyor ya da clickbait programlar) diyerek youtuberlık yapıyor. Diğerinin 30 senedir kullanmadığı ilaç kalmamış, ona rağman ifbbde şampiyonluğu yok nabbada mı ne şampiyon olmuş dünya şampiyonuyum diye geçiniyor, millet de buna yaşından dolayı hürmet edince egosu tavan yapıyor. Öbürü yine en iyisi en azından steroide karşı ve bunu açık açık söylüyor, ama onun da bilimadamı triplerine girmesi aşırı komik. Bir videosuna fazla lifli beslenmek kanser yapar diyen bir araştırmayı savunuyordu, gülmekten yerlere yatmıştım (Tıbbi eğitim almadıysanız tıp makalesini yorumlamak saçmalıktır. Karşıt görüşte tonlarca makale var ve bunun ayrımını yapmak için deneyin yapılış şeklini yorumlayabilecek tıbbi kapasitenizin olması lazım, 2 makale okuyarak kimse spor hekimi olmaz). Youtubeda tek güveneceğim insan dr. güray aydındır. Farmakoloji bilgisi üst düzey ve makale yorumlamayı biliyor. Ve bu diyeceğimi de herkes bilir ki ilk 1 sene hatta 2 sene ne yaparsan yap yeterli çalışırsan aynı miktarda gelişirsin. Yok haftada 6 gün tek bölge, yok full body sonrası 12 dk hiit cardiyo, yok ppl 2 kere dön bacağı 1 kere yapsan da olur, hepsi de boş. Bodybuilding bir bağımlılıktır. 3 gün ağırlık kaldırmak ilk 1 sene yeterli, 6 gün gitsen de pek bir şey değişmez. Değişen tek şey harcadığın zaman olur. Full body ya da çift bölge ya da ppl hiç fark etmez. 3 gün gideceğimiz için tek bölge yapmak saçma. Günde 15-25 set civarı çalışılabilir. Haftada toplam 3 saatte 2 sene boyunca yeterli kası inşa edersiniz. Bu arada bilge adam reis (tüm piyasada her konuda bilgisi olan tek insan) bodybuildinge hastalık der. Düşünün ki bir spor var, olimpiyatlarda yarışmıyorsun ama doping kullanıyorsun, vücuduna hormon sokuyorsun. Bu hastalık değil de ne? Her salonda bir sürü steroidli adam var hepsi de birbirinden boş ve bağımlılar. Onun için tavsiyem haftada 3 günden fazla body yapmamak, kendinde bağımlı olma emareleri görünce de bodyye ara verip başka spor branşlarına geçmektir.