Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Stres-Pmo İlişkisi

whatWasfap

Uranüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
138
Tepki puanı
366
Puanları
91
Konum
İzmir
Selamlar.
Güzel bir alıntı yapacağım, bunu pmo gibi de düşünebiliriz.
''Stres anında kortizol yükselir, o anda sigara içiyorsanız beynin sigara ile stres arasında ilişki kurar. Sonraki stres anında canınız sigara ister ve cevabı sigara olarak görür. Bu sigara değil başka bir şey de olabilir; tatlı, sosyal medya, oyun, sevgiliniz vs.
Zamanla nöron yolları geliştiği için, stres değilken bile o şeyi ararsınız; çünkü evrimsel süreçte sürekli kullandığınız nöronları kullanmadığınızda ortada bir sorun vardı. Bu yüzden başta stres tepkisi olan şey zamanla alışkanlığa ve bağımlılığa dönüşür.
Yani sigara içmeyenlerin muhtemelen başka stres tepkisi vardır. Ama ender olarak korteksini kullanan insanlar; stres olunca hiçbir şey yapmaz. Böylece beyin ölmeyeceğini anlar, kortizol düşer. Bir şeye bağlı olmadan hayatı yaşayıp giderler.''
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst