Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Süreç içerisinde oruç tutmak reseptörlerin iyileşmesini hızlandırır mı?
Makale bulamadığım için atamayacağım ama kendimden tecrübe ettiğim kadarıyla şunu söylemek isterim; ben her ramazan ayı bitişinde kendimi çok daha mutlu hissediyorum bunun sebebinin ise dopamin reseptörleri olduğunu düşünüyorum. Vücut uzun süre aç kalınca dopamin yani mutluluk hormonu üretimi azalıyor bu durumda ise beyin kendini toparlamak için dopamin reseptörü sayısını arttırıyor böylece dopamin az salgılansa bile reseptörlerin bolluğu sayesinde bu durumun üstesinden geliniyor. Dopamin reseptörü sayısı arttığı için ise en ufak bir şey bile insana mutluluk verir hale geliyor bence bu süreçte yapılacak nofap durumu oldukça iyiye taşıyacaktır ama lütfen bunu direkt uygulama ilk önce kendinde test et.
Şahsen oruç tutmanın bana hiçbir faydası dokunmadı. Aksine beni strese soktuğu için olumsuz sonuçlandı. Spor yapmak, kitap okumak gibi etkinlikler benim sürecime daha çok faydası dokunuyor. Kendini ne kadar meşgul edersen, vücudunu gün içinde ne kadar çok yorarsan o kadar iyi.
Ben oruç tutarım. Ben bunun faydasını görüyorum. Zaten ramazan ayı olduğu için kötü eylemlerden zorlanarak da olsa uzak kalıyorum. Gözüm başka yerlerde dolanmıyor. Bunun sürece çok faydası var. Açlık desen oda irademi artırıyor. Kısaca ben oruç tutup sıhhat buluyorum. Sizlerede şiddetle tavsiye ederim.