Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreç içerisinde oruç tutmak reseptörlerin iyileşmesini hızlandırır mı?

omer2295

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
6
Tepki puanı
12
Puanları
3
Bunu deneyimleyen veya elinde bununla ilgili makalesi olan bilgilendirirse sevinirim.
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Makale bulamadığım için atamayacağım ama kendimden tecrübe ettiğim kadarıyla şunu söylemek isterim; ben her ramazan ayı bitişinde kendimi çok daha mutlu hissediyorum bunun sebebinin ise dopamin reseptörleri olduğunu düşünüyorum. Vücut uzun süre aç kalınca dopamin yani mutluluk hormonu üretimi azalıyor bu durumda ise beyin kendini toparlamak için dopamin reseptörü sayısını arttırıyor böylece dopamin az salgılansa bile reseptörlerin bolluğu sayesinde bu durumun üstesinden geliniyor. Dopamin reseptörü sayısı arttığı için ise en ufak bir şey bile insana mutluluk verir hale geliyor bence bu süreçte yapılacak nofap durumu oldukça iyiye taşıyacaktır ama lütfen bunu direkt uygulama ilk önce kendinde test et.
 

crazyvolkan12

Yeni Fapstronot
Katılım
13 Kas 2020
Mesajlar
25
Tepki puanı
22
Puanları
4
Şahsen oruç tutmanın bana hiçbir faydası dokunmadı. Aksine beni strese soktuğu için olumsuz sonuçlandı. Spor yapmak, kitap okumak gibi etkinlikler benim sürecime daha çok faydası dokunuyor. Kendini ne kadar meşgul edersen, vücudunu gün içinde ne kadar çok yorarsan o kadar iyi.
 

isxo

Jüpiter Yolcusu
Katılım
30 Ara 2020
Mesajlar
148
Tepki puanı
226
Puanları
64
Ben oruç tutarım. Ben bunun faydasını görüyorum. Zaten ramazan ayı olduğu için kötü eylemlerden zorlanarak da olsa uzak kalıyorum. Gözüm başka yerlerde dolanmıyor. Bunun sürece çok faydası var. Açlık desen oda irademi artırıyor. Kısaca ben oruç tutup sıhhat buluyorum. Sizlerede şiddetle tavsiye ederim.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst