Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Telefon Bağımlılığını Nasıl Azaltabilirsin

talhayilmaz

Yeni Fapstronot
Katılım
6 Mar 2021
Mesajlar
2
Tepki puanı
15
Puanları
3
Çoğumuz saatlerimizi telefon, bilgisayar, tablet ve oyun konsolları başında geçiriyoruz. Bu günümüzde normalleşen bir durum lakin aslında bizi mutsuz eden en önemli meselelerden biri. Telefonunuzu uzağa koyduğunuzda rahatsızlık hissediyorsanız, her bildirim geldiğinde bakma isteği duyuyorsanız, uyumadan önce ve uyandıktan hemen sonra sosyal medya hesaplarınıza göz atma isteği duyuyorsanız ya da oyunlara giriyorsanız büyük olasılıkla bir bağımlısınız. Merak etmeyin. Kısa zamanda, biraz çabayla bu bağımlılıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kullanacağımız yöntem kendinizi zincirlemenizi ya da telefonunuzu 13. kattan aşağı atmanızı gerektirmiyor. Uygulayacağımız yöntemle birlikte zorlanmadan, birkaç maddeyi uygulayarak kontrolünüzü sağlayabileceksiniz. Yazıyı az ve öz tutmak istediğim için hemen maddelere geçiyorum.


#1 Etkileşimi Azaltın

Etkileşim telefon, sosyal medya, oyun gibi bağımlılıkların olmazsa olmazıdır. Ne kadar etkileşim içinde bulunursanız o kadar bağlı kalırsınız. Şirketler de bunu bildikleri için sürekli etkileşim için uğraşırlar. Yeni bir sosyal medya hesabı oluşturduğunuzda önünüze önerilen hesaplar kısmının gelmesinin sebebi etkileşimin sağlanmak istenmesidir. Ya da oyunlarda çoklu oyuncu sisteminin bulunması, Instagram ve Youtube'de keşfet kısmının olması da. Bu yüzden bağımlılıktan kurtulmada yapacağımız ilk şey etkileşimi azaltmak. Youtube bağımlısı mısınız? Abone olduğun hesap sayısını azalt. Telefonunda sürekli sosyal medya uygulamalarını mı kullanıyorsun? Uygulamayı sil ve bilgisayarın varsa ona yükle. Ya da uygulamayı silip her seferinde tarayıcıdan gir.


#2 Bildirimleri Kapatın

Bildirimleri kapattığınızda ne kadar rahatladığınızı fark ettiğinizde o kadar mutlu olacaksınız ki... Sürekli bildirimlere bağlı yaşamanın zihninizi ne kadar doldurduğunu anlayınca bir daha bildirimleri açacağınızı sanmıyorum.

Yazıyı burada noktalıyorum. Verdiğim önerileri uyguladığınızda bağımlılığınızdan kurtulmaya başladığınızı göreceksiniz. Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Yazıyı istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

Esenlikler.
 

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
166
Tepki puanı
194
Puanları
58
hocam birde şunu deneyin sosyal medyadayken acaba şuanda ben mi kendimi yönlendiriyorum yoksa telefon mu beni yönlendiriyor diye sorun bu çok önemli
 

None

Emekli Moderatör
Katılım
30 Ağu 2020
Mesajlar
452
Tepki puanı
943
Puanları
160
Yazı için teşekkürler ,ayrıca küçük bir ekleme ; telefonu bırakamadığımız zaman digital detox uygulamasını kullanmakta faydalı oluyo
 

Bravo

Merkür Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
124
Tepki puanı
176
Puanları
58
Yourhour ve timescreen uygulamalarıda yardımcı olucaktır.Telefonda ne kadar zaman geçirdiğiniz gösteriyor
 

Sonumut1

Venüs Yolcusu
Katılım
20 Ağu 2020
Mesajlar
33
Tepki puanı
83
Puanları
24
Peşinden koşacagımız sağlam temelleri olan bir amacımız yoksa zamanın nasil gectiği pek bi önem arz etmez.Bu konudaki uygulamalar sadece bi fikir verir amaçlarsa yol gösterir.
 

isxo

Jüpiter Yolcusu
Katılım
30 Ara 2020
Mesajlar
148
Tepki puanı
226
Puanları
64
Bence sosyal medya kullanmayın ve oyun oynamayın. Zaten kendiliğinden bırakmış olacaksınız. Sesinizi duyar gibi oluyorum. Sosyal medyada kadın kız ayağı var. Walla sizde haklısınız. Ama belki forumda bahsedildiği gibi en azından belli bir süre kullanmayın kendinizi yenileyin. Ondan sonra da süre kısıtlaması yaparak kullanmayı deneyebilirsiniz. Oyun oynama ingilizce öğrenme amaçlı değilse tamamen zaman öldürmek başka birsey değil bence.
 
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
41
Tepki puanı
58
Puanları
24
Akıllı Telefon bağımlılığı azaltılmaz bence direkt olarak bırakılır.
 

GAZAP

Deneyimli Üye
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
181
Tepki puanı
475
Puanları
108
Konum
ZİNCİRLİ KUYU MEZARLIĞI.
En çok zamanın ne götürüyor ona bak ve ondan kurtul.
Mesela ben YouTube yi 20,30 gündür kullanıyorum ve eskiden YouTube ayırdığım 2 saati kendime ayırıyorum ve daha az tetikleyiciye maruz kalıyorum.
Digital detox uygulamasını öneririm daha yardımcı olur.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst