Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Temizinden 45 Güne Nasıl Geldim

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
İlk 30 gün için bakınız: Temizinden 30 Güne Nasıl Geldim

Son 14 gün boyunca evden, alışveriş hariç hiç çıkmadım. 10 gün karantinadan dolayı 4 gün de hafta sonu ve 23 Nisan dolayısıyla izinliydim.

Yanlış hatırlamıyorsam ilk 30 gün pek zorlanmamıştım. Ama 30 günden sonra cinsel istek artmaya başladı. Gelen cinsel isteklere karşı metanetimi koruyup yanlış bir şey yapmadığımdan genelde geldikleri gibi gidip kalıcı olup beni çileden çıkacak boyuta getirmediler… Bi ara 35 lerde sanırım sabahtan öğleye kadar baya fena geldi. Ama sabrettim ve sonrasında moral bozukluğu felan oldu.

Bu 14 gün boyunca evde vur patlasın çal oynasın yapıp pmo havuzunda yüzebilirdim ama kararlı olduğumdan bu 14 günü fırsata çevirdim.

Genel olarak öyle pek mutlu, enerjik felan değildim. Ama nadir de olsa biriyle yüzyüze konuştuğum zaman garip bir şekilde neşeli oluyordum… Kendi kendime neşeli olduğum sadece 1 gün hatırlıyorum. Onun haricinde günden güne hayatımda hiçbir şey değişmemesine rağmen ya nötr oluyor ya da bazen biraz hüzünlü oluyordum.

Yine kendimi çok kasmadım. Bir yandan yine bolca oyun oynayıp, çok uyurken, bir yandan kitap okumaya başladım. Ama daha önce de dediğim gibi oyunun süreçten aldığım verimi düşürdüğüne yine şahit oldum.

Evdeyken insan kendindeki gelişimi pek farkedemiyor. Farkettiğim şeylerden biri kalbimdeki ferahlıktı. Normalde sabahları uyanır uyanmaz nedense bi anksiyeteyle uyanır kalbim küt küt atardı. Kısa süre sonra bu geçerdi ama sinir bozucu bir durumdu. Önceki süreçlerimde bu 3. haftalarda iyileşmiş olurdu ama bu sürecimde oyun oynamaktan mıdır nedir iyileşmesi 30 günlerden sonrasına sarktı. 40. günde neredeyse hiç kalmadı… Bir de ciltteki düzelme çok belirgindi. Yine önceki süreçlerimde daha erken görürdüm ama bu sürecimde 30. günlerden sonra belirgin düzelme gördüm. +30 yaşımda olmama rağmen cildimde (yüzümde, sırtımda ve diğer yerlerde) bolca sivilce ve akne çıkan birisi olarak şu an yüzümde en küçük bir akne veya sivilce kalmadı. Sırtımda çıkan koca koca akneler de eridi gitti. Sadece yüzümde çok önceden çıkmış olan birkaç aknenin çok göze batmadığını düşündüğüm kızarıklığı var ve sırtımda arada ufak sivilce çıkıyor. Nadiren sivilce veya akne çıkarsa da inanılmaz bir hızda geri iyileşiyor. Benim cilt konusunda Nofap’tan beklentim bu yüzümdeki akne kızarıklıklarının gitmesi ve gözlerimin altındaki kızarıklığın gitmesi. Ayrıca sırtımın da normal bir insan sırtı gibi olması. Sırtımda o kadar çok sivilce ve akne izi var ki…

Benim esas merak ettiğim aradan geçen bu 14 günden sonra iş yerinde kendimi nasıl hissedeceğimdi. Bugün işe gideceğim için biraz heyecanlıydım. Nasıl geçti diye sorarsanız. Yani öyle uçtum kaçtım, kuğuldum, alfaydım, çekiciydim, cin gibiydim gibi şeyler söylemeyeceğim. Sadece kendimi normal bir insan gibi hissettim. Yani bir şey söylemek istediği zaman söyleyebilen, beyin sisi minimum düzeyde olup işlerini halledebilen, bi kızla felan konuştuğu zaman normal bir şekilde konuşabilen, göz temasından kaçınmayan, eskisi gibi somurtup bir köşede oturmayıp arada gülümseyerek sohbet eden, her şeye her söylenene kafayı takmayan sıradan bir insan gibi hissettim. Bu bile güzel bir şey bence… Tabi en az 2,5 senelik Nofap sürecimde kazandığım diğer faydaları anlatmıyorum bile. (Mesela göz sağlığı ve saç derisi sağlığındaki belirgin düzelme)

Biraz karışık gidiyorum ama aklıma geldikçe yazıyorum… Başka nasıl geçti sürecim. Mesela kendime bi takip tablosu ve bu tabloya bağlı bir grafik oluşturdum. Hatta buna forumdan birkaç arkadaş daha dahil oldu. Puanlama usulüyle günlük yaptıklarımı artı eksi şeklinde puanlayarak günümün nasıl geçtiğini görmüş oldum ve günümü daha verimli geçirmeye çalıştım. Aşağıda 24. günümden itibaren ki grafiğimi görebilirsiniz. 45. günden sonra farklı bir moda geçip yuları biraz daha sıkı tutmayı planlıyorum.


40. günden sonra idrar sonrası meni atımı çok sık oldu. Önce sabahları sıkı bir cinsel istek ve buna olumsuz yanıt vermemin ardından öğleden sonraki idrarımda meni atımı oluyordu.

Bu günüme kadar şeker, oyun, uyku gibi şeylerde lakaytlık gösterdim evet ama daha önceki yazımda dediğim gibi mastürbasyon ve tetikleyiciye bakma konusunda hassasiyetimi sürdürdüm. Tabi tetikleyici konusunda ufak tefek hatalarım oldu... Bi de bu sürecimde diğer süreçlerime göre şöyle belirgin bir farklılık oldu. Hiç rüyalanmadım ve hiç gece uykumda istemsiz sürtünme veya mastürbasyon olayı olmadı. Eski forumdaki ilk senemde forumdan bi arkadaş uykumda yarı uykulu mastürbasyon yapıyorum deyince gülmüştüm. Bi süre sonra bu bende de çıkmıştı. Evet komik bi durum ama uyurken istemsiz olarak mastürbasyon yapıyor, ya da kendimi sürtünürken buluyordum. Tabi bu da sürecimin gelişimine zarar veriyordu. Ama bu sürecimde bir kere bile olmadı… Nofap’a başladığım 2,5 seneden beri duyduğum ve anlamayıp sinir olduğum bi tamlama var “kafada bitirme”… Sanırım ben kafada bitirdim. Yani belirli bir seviyeye geldikten sonra “Ne olursa olsun 90 gün boyunca pmo yapmayacaksın, hayatında cinsellik adına hiçbir şey olmayacak. O yüzden cinselliği unut ve boşu boşuna hiç ucundan da olsa tetikleyicilere bakmak, birazcık mastürbasyon yapayım gibi kaçamakları aklından bile geçirme. Hele bi 90 güne gel, ondan sonra ne yapacaksan o zaman karar ver” diye kendimi şartlandırdım.
 

Nirvana

Mars Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
86
Tepki puanı
167
Puanları
43
Tebrikler... O sabah ki anksiyete benzeri kalp ritimi tamamen dopamin ile alakalı.. kalp ritmine etkisi var. Azaldığı için muhtemelen kalp ritmi bozulması olmuştur. Zamanla o da düzelir ama çok eksik bir yazı olmuş.

Biraz psikolojik etkilerden bahseder misin öfke durumun takıntı konusuna falan değinmemişsin
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Tebrikler... O sabah ki anksiyete benzeri kalp ritimi tamamen dopamin ile alakalı.. kalp ritmine etkisi var. Azaldığı için muhtemelen kalp ritmi bozulması olmuştur. Zamanla o da düzelir ama çok eksik bir yazı olmuş.

Biraz psikolojik etkilerden bahseder misin öfke durumun takıntı konusuna falan değinmemişsin
Her sürecimde neredeyse aynı günlerde aynı şeyleri yaşadığım için buna fazla değinmek istemedim. Her süreçte genelde şu sıralamayla duygular hissediliyor:

Umutsuzluk-Mutsuzluk-Öfke-Gizli öfke-Dengesiz neşe-Nötr (sakin)-Özgüven-Umursamama-Daha cana yakınlık vs...

En detaylı halini 90 güne saklıyorum. O zaman sayfalar dolusu bi yazı yazmayı düşünüyorum nasip olursa. Ama kısaca yukarda da dediğim gibi normal bir insan gibi oldum işte. Yani yine hüzünleri, sevinçleri, ufak tefek takıntıları olan ama hissedilip geçilecek türden duygular yaşayıp hayatına devam eden bir insan.
 

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
720
Tepki puanı
2,274
Puanları
200
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
Sürekli idrara çıkma hissi ve sürekli idrar hissi oldu mu? Bende çok fazla oluyor.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Sürekli idrara çıkma hissi ve sürekli idrar hissi oldu mu? Bende çok fazla oluyor.
İdrar olayını da şöyle detaylandırayım. Sanırım şundan bahsediyorsun.

Lisedeyken biyoloji dersinde görmüştük yanlış hatırlamıyorsam. Erkeklerin cinsel organında idrar ile meni sıvılarının birbirine karışmasını önleyen bir mekanizma vardı. Yani nasıl nefes alırken nefes borusu açılıp yemek borusu kapanıyor, yemek yerken de tam tersi oluyorsa; idrar atımı olurken de meni atımı olmuyor ve meni atımı olurken idrar atımı olmuyor.

İkinci bilmemiz gereken şey ise biz Nofaptan önce sürekli meni atımı yaptığımız için bilmiyoruz ama erkek vücudu meni içerisinde bulunan sıvıları düzenli olarak atıyor. Benim tecrübeme göre bu atım 1. haftadan sonra başlıyor. Bu atılan şey genelde vedi olurken, ilerleyen günlerde meni de işin içine giriyor.

Peki bu sıvı atım olayı nasıl oluyor? Vedi, idrarı yapıp tuvaletten çıktıktan sonra geliyor ve birikiyor. Eğer vedi çok fazlaysa bir yandan birikirken bir yandan cinsel organda azar azar çıkıyor. Burda istibra dediğimiz olay devreye giriyor. Yani idrar yaptıktan sonra mümkünse özellikle vedi olduğunda istibra yapıp yani 40 adım atıp veya 5 dk. felan bekleyip tekrar tuvaletimizi yaparsak bu kalan vedi sanırım bir miktar idrarla birlikte atılıyor. Hatta istibra sırasında zıplamak ya da beli kıvırmak-hareket ettirmek daha hızlı birikmesini sağlıyor... Eğer vedi fazlaysa yine bir miktar içerde kalabiliyor. O zaman ya tekrar istibra yapacaksın ya da iç çamaşırına sızacak... Söz konusu meni olduğunda ise iş biraz daha değişiyor. Meni geldiği zaman vedi kadar sabırlı olmuyor. İdrar sonrası hemen çıkmak istiyor. İdrardan sonra ayağa kalkmadan az biraz daha beklerseniz birazı çıkıyor ama en mantıklı çözüm şöyle. Eğer idrarı oturarak yapıyorsanız idrarı yaptıktan sonra ayağa kalkın. Ayağa kalkınca kalan meninin çoğu kolaylıkla çıkıveriyor. Tekrar oturup idrara devam edince kalan az miktarın da çoğu çıkıyor ve yine istibra yapılınca hepsi çıkar gider.

Biraz karışık gibi ama öğrenince çok da zor olmuyor.
 

spartann

Venüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
49
Tepki puanı
107
Puanları
39
Tebrikler dostum başarılarının devamını dilerim. Umarım bu illetten sonsuza kadar kurtulursun.
 

cici panpa

Satürn Yolcusu
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
139
Tepki puanı
307
Puanları
84
Web Sitesi
www.neverfapturkiye.com
O sürtme mevzusu bende de var istemsiz bir şekilde sabah erken saatlerde oluyor.Öyle yaptığım için sürekli acaba süreç bozuldu mu filan diyorum. Ciks abi mezun olup adını yazdığın günü bekleyeceğim ?
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
O sürtme mevzusu bende de var istemsiz bir şekilde sabah erken saatlerde oluyor.Öyle yaptığım için sürekli acaba süreç bozuldu mu filan diyorum. Ciks abi mezun olup adını yazdığın günü bekleyeceğim ?
İnşallah dostum, hep birlikte.
 

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Katılım
15 Şub 2021
Mesajlar
595
Tepki puanı
1,654
Puanları
160
O rüyalanırken masturbasyon yapmak 2 haftadir basima geliyor. Berbat ya paranoyaya bağlıyorsun bozuldu mu diye zaten o gün chaser effectten kaynaklı yoğun cinsel istek yoruyor insani valla.
 

whatWasfap

Uranüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
138
Tepki puanı
366
Puanları
91
Konum
İzmir
Tebrikler dost. Bu son günlerdeki enerji düşüşünün sebebi vücudun ihtiyacı olan günlük hareketleri yapmaman bence. Günde 10k adım atın diyorlar. Tabi karantinada ne kadar mümkün orası ayrı da. Yinede enerjik ve mutlu olmanın yolu spordan geçiyor. Evdeki bu süreyi spor yaparak değerlendirebilirsin sürece de faydalı olur. O kadar durgunluk normal değil. Evde 2 gün otursam 3. gün çıldırıyorum, spor bunu biraz yatıştırıyor.
 

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Senin mezuniyetini dört gözle bekliyoruz... Foruma katkın çok yüksek yazıların epey verimli oluyor :)
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
259
Tepki puanı
765
Puanları
160
Tebrikler dost. Bu son günlerdeki enerji düşüşünün sebebi vücudun ihtiyacı olan günlük hareketleri yapmaman bence. Günde 10k adım atın diyorlar. Tabi karantinada ne kadar mümkün orası ayrı da. Yinede enerjik ve mutlu olmanın yolu spordan geçiyor. Evdeki bu süreyi spor yaparak değerlendirebilirsin sürece de faydalı olur. O kadar durgunluk normal değil. Evde 2 gün otursam 3. gün çıldırıyorum, spor bunu biraz yatıştırıyor.
Yıllardır ilk defa bu kadar az spor yapıyorum. Sporun önemi büyük gerçekten. Spor yapmamamın nedeni beslenmenin sıkıntı olması. Spor yapınca çok yemek gerekiyor. Eskiden ailemle yaşıyordum. Yediğim önümde yemediğim arkamdaydı. Ama şimdi yemekleri kendim yaptığım için normal kilomu bile zor dengeliyorum. O yüzden pek yapasım gelmiyor. Yoksa normalde spor severim.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst