Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Testosteron Tahlil Sonucum

testo06

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Total testosteron ölçümü yaptırdım. Yaptırdığım yerden taşındım ondan dolayı doktora gidemiyorum. Yapılan ölçüde total testosteron seviyem 152.5 µg/L çıktı. Referans aralığında ise Referans yazıyor yani bir aralık verilmemiş. Internette ise hep ng/dl şeklinde ölçümler yapılmış. Benim değerim nasıl bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.

karakartal0034

Venüs Yolcusu
Google’daki sonuclara bakma . Kesin ve net cevabı doktorun verebilir sana .

testo06

Yeni Üye
Tahlil yaptırdığım şehirden taşındım. Doktora gidemiyorum. Sonuçları yükledim.

İzmirliBeyefendi

Yeni Üye
Benim de geçen sene spor yapmadığım hareketsiz kaldığım dönemde bile orta seviye çıkmıştı. Bu sene düzenli ağırlık kaldırıyorum. Ne kadar artmıştır acaba. Tekrar test yaptırmak isterim de dahiliyede kan verince testo çıkmıyor, üroloji gittim neden ölçmek istiyorsun diye darlıyor bilemedim :D chrome_K00wo6fn46.png

Fahrenheit

Yeni Üye
Hocam merhaba yapay zekaya sordum ve sizin verdiğiniz değer için bana:
15 250 ng/dL Değeri verdi yani çok yüksek, yapay zeka bile yeniden kontrol etmemi söyledi.

Not: Yapay zekaya sordum hata yapabilir üroloji bölümünden tanıdığınız varsa sorarsanız çok daha iyi olur.
Orta seviye 300 ise sanırım bilgisayar hatası yada karışıklık olmuştur.

Trashsx

Ay Yolcusu
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Total testosteron ölçümü yaptırdım. Yaptırdığım yerden taşındım ondan dolayı doktora gidemiyorum. Yapılan ölçüde total testosteron seviyem 152.5 µg/L çıktı. Referans aralığında ise Referans yazıyor yani bir aralık verilmemiş. Internette ise hep ng/dl şeklinde ölçümler yapılmış. Benim değerim nasıl bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.
Hocam sizin değeri gptye sordum, µg/L (mikrogram / litre)yi, ng/dl (nanogram / desilitre)ye dönüştürdü. Değerlendirme yaptı bir de. Tabi ne kadarı doğru ne kadarı yanlış orası meçhul ama geneli doğrudur heralde. Değerlendirme sonucu: ↓

152,5 µg/L (yani yaklaşık 15 250 ng/dL) testosteron değeri çok yüksek kabul edilir ve sağlıklı bir seviye değildir.

---

Normal Testosteron Aralıkları

Erkeklerde (18 yaş ve üstü) tipik aralıklar:

American Urological Association (AUA): 300–1000 ng/dL

Genel laboratuvar referans aralığı: 250–1100 ng/dL, ortalama ~630 ng/dL

Yaş grubuna göre normative değerler (AUA’nın orta üçtebir tanımıyla):

20–24 yaş: 409–558 ng/dL

25–29 yaş: 413–575 ng/dL

30–34 yaş: 359–498 ng/dL

35–39 yaş: 352–478 ng/dL

40–44 yaş: 350–473 ng/dL

Baptist Health gibi bazı kaynaklar:

Yetişkin erkeklerde normal aralık: 300–1000 ng/dL

---

Değerinizi Değerlendirmek

Sizin değerinize göre (~15 250 ng/dL):
→ Bu, normal aralığın çok üzerinde. Hemen hemen tüm kaynaklarca kabul edilen normal sınırların (maksimum 1000 ng/dL) yaklaşık 15 katı fazla.

Yani bu seviye normal ya da sağlıklı bir testosteron seviyesi değildir.

---

Ne Anlama Gelebilir?

Bu kadar yüksek bir testosteron seviyesi genellikle nadirdir ve bazı durumlarla ilişkilendirilebilir:

Anabolik steroid kullanımı gibi dışardan hormon alımı

Androjen salgılayan bazı tümörler (örneğin testis, adrenal bez veya yumurtalık kaynaklı)

Laboratuvar hatası ya da yanlış birim çevirisi olayı

Ancak, bu sadece genel bilgi. Netlikle değerlendirebilmek için:

1. Kontrol testi yaptırmak (özellikle sabah saatlerinde yapılan testi doğrulamak)

2. Hormon profilinde doktorunuzla birlikte tam değerlendirme yapmak (örneğin serbest testosteron, SHBG, LH, FSH gibi diğer hormonlar da önemli olabilir)

testo06

Yeni Üye
Herhangi bir steroid alımım vs olmadı. Test 17 yaşında iken yapıldı. Yani belki de 15.25 yazılacaktı da 152.5 mi yazıldı bilemedim açıkçası.

Strafe

Yoda
Dostum bir tıp öğrencisi olarak incelediğimde testosteronun biriminin yanlış yazıldığını düşünüyorum. En olası ihtimalle laboratuvarda 152.5 ng/dl olarak ölçülmüş ama sonuca ng/l olarak girilmiş gibi duruyor. Ama teyit etmen gerekiyor.

152.5 ng/l çevirirsek 15.25 ng/dl tekabül ediyor. Bu da çok düşük bir değer. Referans yetişkin erkekler için 300-1000 ng/dl dir. 15-16 yaş için ise 100-1000 ng/dl normal kabul ediliyor. Ama testi 17 yaşında yaptırdım diyorsun. 152.5 ng/dl ise bazı kaynaklarda o yaş için normal kabul ediliyor.

Bunları ne kadar konuşsak da bir ürologla, dahiliyeciyle veya endokrinoloji uzmanıyla konuşmadan kesin bir şey diyemeyiz. En kısa zamanda bir doktorla görüşürsen çok iyi olur.

testo06

Yeni Üye
Dostum bir tıp öğrencisi olarak incelediğimde testosteronun biriminin yanlış yazıldığını düşünüyorum. En olası ihtimalle laboratuvarda 152.5 ng/dl olarak ölçülmüş ama sonuca ng/l olarak girilmiş gibi duruyor. Ama teyit etmen gerekiyor.

152.5 ng/l çevirirsek 15.25 ng/dl tekabül ediyor. Bu da çok düşük bir değer. Referans yetişkin erkekler için 300-1000 ng/dl dir. 15-16 yaş için ise 100-1000 ng/dl normal kabul ediliyor. Ama testi 17 yaşında yaptırdım diyorsun. 152.5 ng/dl ise bazı kaynaklarda o yaş için normal kabul ediliyor.

Bunları ne kadar konuşsak da bir ürologla, dahiliyeciyle veya endokrinoloji uzmanıyla konuşmadan kesin bir şey diyemeyiz. En kısa zamanda bir doktorla görüşürsen çok iyi olur.
ng/dl olarak ölçülmüş ancak ng/l olarak girilmiş diyorsunuz da. µg/l girmişler.

Strafe

Yoda
ng/dl olarak ölçülmüş ancak ng/l olarak girilmiş diyorsunuz da. µg/l girmişler.
Kusura bakma µg olarak o kadar uçuk ki ng olarak aklımda kalmış 😄 eğer µg/l ise tabii ki hatalı girilmiş. Çevirirsek 15.250 ng/dl gibi bir değer çıkıyor. Ki bu çok uçuk bir değer. Her laboratuvar aynı birimi kullanmadığı için karışıklık olmuştur. Kullanılabilir olan diğer birimlerde bile referansın çok dışında çıkıyor. Birim hatası olmasa bile virgül hatası var gibi duruyor.

testo06

Yeni Üye
Yüklediğim foto da. Referans değeri>90 diyor. Yorumunuz nedir.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6