Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Tetikleyiciler

hakansalmn

Yeni Fapstronot
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
11
Tepki puanı
33
Puanları
14
Tetikleyicilerin insanların süreçlerini bozmada çok başat bir konumu var. Bundan dolayı tetikleyiciler üzerine düşünmek önemli. Düşünmek bir anlamda tanımlama çabası içerisinde olmaktır. Tanımlanamayan bir şeyin de bilimi yapılamaz. Süreçlerin bozulmasında bu kadar baş bir noktada bulunan tetikleyiciler üzerine yorum ve değerlendirme yazılarının artması önemlidir.

Öncelikle insan tetikleyicilere bilinçli ya da bilinçsiz maruz kalabilir örneğin sosyal medya da fazla zaman geçirmek tetikleyicilere maruz kalmanın önünü açar çok önemli değilse sosyal medya dan tamamen kurtulmak süreçlerin daha az krizli sancılı geçmesini önleyebilir. Tetikleyiciler sadece sosyal medya da değil yaşamın her alanında mevcut bulunuyor çünkü günümüz dünyası pornografikleştirilmiştir. Sokakta, okulda, iş hayatında tetikleyicilere maruz kalmak özellikle yaz aylarında çok daha kolaylaşıyor. Maruz kalınan tetikleyicinin etkisinden kurtulmak ya da tetikleyicilerden etkilenmemek bir zaman meselesi olarak görülebilir. Zaman içerisinde nasıl etkilenmeyeceğimiz ya da etkisinden nasıl kolay kurtulacağımız bir deneyim ve tecrübe meselesidir. Bazı pratik önermeler şunlar olabilir:


1- Sosyal medya kullanımını azaltmak yapılabiliyorsa tamamen bırakmak

2-Dışarıda tetikleyiciye maruz kaldığında gözlerini kapatıp nefes egzersizi yaparak ben şuan ne yapıyorum ? diyerek bir iç sorgulama yapılabilir

3- Telefon , İnternet , Televizyon kullanımını sınırlandırma

4- Duş sırasında duşa telefon ile girmemek

5- Zamanı yapılandırmak ve işlevsel kılmak ( bazen can sıkıntısının kendisi en büyük tetikleyici olabiliyor )

6- Yatağa telefon ile birlikte girmemek

7- Günlük meditasyon egzersizi yapmak

Bir çok daha madde eklenebilir. Sürecinizde daim olun.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
N

neurosoft

Misafir
6- Yatağa telefon ile birlikte girmemek
Buraya bir parantez açmak istiyorum. Bence özellikle dikkat edilmesi gereken noktalardan biri. Zira çoğumuzun yatağa telefonla girdiği zamanlar oluyor. Tabii beynimizin bu tatlı görünen teklifine hayır diyemiyoruz. Oysa ki hem yalnız olduğunuz için tetikleyiciyle karşılaştığınız da süreci bozma ihtimaliniz doğmuş oluyor(edging yapsanız bile hasar almış ve relapse ağına yaklaşmış oluyorsunuz[relapse ağı kavramını dün The King hocamın Günlere Göre Genel İstek Durumu (İlk 21 Gün) bağlantılı makalesinden aldım. Kendisine güzel tanımlamasından faydalanmamı sağladığı için teşekkür ediyorum :) ]) hem de uyku zamanınızı erteleyerek düzeninize zarar verebiliyorsunuz. Bu yüzden uyku saatiniz belliyse o saatte hiç düşünmeden telefonu bir kenara koyup direkt uyumaya çalışmanızı tavsiye ederim...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst