Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Tez Canlılık, Yeniden Düzen Kurabilmek, Fikirleri Hayata Uyarlamak

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Üst not: Lütfen uğramışken bir yorum, bir fikir bırakalım. Bu yazıdaki dertten muzdarip olan birçok arkadaş var buna eminim. Hatta bunu okuyanlar bile yazıda kendini görecek. Gene de çözümü olan bir arkadaş olur umuduyla paylaşıyorum. Bir fikir de olsa ihtiyacımız var. Bir, sıfırdan büyüktür ne de olsa.

Uzun zaman önce hep bir şeyleri değiştirmek için mücadele ederken bulurdum kendimi. Son 6 aydır bu mücadele durumu bayağı değişti. Yani eskiden, bir anda gelen uyku planlamaları, her gün yapılmasını istediğim hedefler, yeni bir şeyler için programlar oluşturmak falan olurdu hayatımda. Bayağıdır böyle işlerle ilgilenmiyorum. Sadece hayatımda akışında ilerleyen ufak bir şeyler, açıldığından beridir spor ve çoğu zaman aksayıp duran bir diyet var. Eklemek gerekirse sürecim de 15 günde bir görüntüsüz olarak bozuluyor. Düzenli bir düzensizlik içinde olduğumu söylemeliyim.

Toparlanmak istiyorum. Kafamda yoğun bir biçimde bu düzenli hayata geçiş planı var. Yeni bir eve taşınacağız hayırlısıyla. En azından yenilikle beraber yeni bir sayfa açmak istiyorum...

Ancak bu noktada biraz tez canlılık var. İşte bir taraftan ufaktan İngilizce kasayım, öte yandan girmem gereken bir sınava hazırlanayım, spor ve diyetimi takip edeyim, uykumu düzene sokayım, spiritüel anlamda gelişim sağlayayım, bol ve düzenli okuyayım, ruhsal gelişimimi destekleyici bir hayat sürdüreyim...

Bunca plan ve istek varken, nereden başlayacağımı bilmemekle beraber, gene geçmişteki gibi kesintili, 3 gün giden ama 1 haftayı bulamayan programlamalar istemiyorum. Az evvel Notion programına baktım. Mart ayında her gün İngilizce günlük tutacağım diye girişip 3 gün tek yazdığımı fark ettim. Ayrıca bu tür bir programla da kendimi disipline etmek istiyorum ama dediğim gibi maalesef her defasında aksıyor bu durum. Fiziki ajanda tutayım desem onun da pek bir farkı kalmayacak biliyorum.

Bunca videoyu izliyor, yazıları okuyor, internette gırla yeni bir gelişim fikri buluyoruz. Ancak bunları hayata uyarlamaktan o kadar kopuğuz ki. Gerçekten artık zaman kaybetmekten, bir şeyler için heveslenip yarıda bırakmaktan, sürekli aynı hayatın içine düşmekten sıkıldım. Ben bir şeyleri değiştirmek istiyorum. Gerçek anlamda değiştirmek. Kabul edeyim, eskisi gibi değil zihin yapım. Birçok şeyim olumlu anlamda, 1-2 sene içinde inanılmaz değişti gibi geliyor. Ama hâlâ yarım yamalak kalıyor bazı şeyler. Söyleneni, önemli olanı, yapılması gerekeni neden düzen içerisinde yapamıyorum? Bana bir yol lazım.

Fikri, önerisi olan arkadaşları aşağıya bekliyorum.

- Nereden başlamalıyım?
- Nasıl bir yol izlemeliyim?
- Hayatımı nasıl düzene sokmalıyım?
- Her şey tamam, nasıl kalıcı hale getirebilirim?
 
Son düzenleme:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
- Nereden başlamalıyım?
- Nasıl bir yol izlemeliyim?
- Hayatımı nasıl düzene sokmalıyım?
- Her şey tamam, nasıl kalıcı hale getirebilirim?

- En önemli gördüğün birkaç hedefinden başlayarak. Aslında sende biliyorsun hepsini aynı anda yapamayacağını, yapsan bile çok kısa ömürlü olacağını, bir anda gaza gelip yüklenmemek gerektiğini.
- Forumdaki şu yazıyı okumuş muydun?
- Bu senin elinde, disiplin ve hayat sevinci-amacı lazım.
- Yapman gerekenleri alışkanlıklara dönüştürüp rutinler oluşturarak.
 

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Bu zamana kadar seni takip ettim yazılarını okudum. Birazcık hislerini anlıyorum. Bence bu kadar düşünmen hata. Tamam bir şeyleri düşünerek anlarız ama bir şeyleri de yaparak deneyerek anlarız. Kimse seni senden iyi tanımaz kendi yolunu kendin bulman gerekiyor. Yardım istiyorsan seni yakından tanıyan insanlara sorsan onlar daha çok yardımcı olur.

Hadi itiraf et kendine. Ne yapman gerektiğini bal gibi biliyorsun. Sadece yapmak zor ve üşeniyorsun. Küçük planlarla başla daha sonra alışınca bir rutinin olur. Bu kadar heveslenme yeni şeylere atlama. Yapman gereken şeylere odaklan. Mükemmel olmasına da gerek yok. O gün ne yapsan kardir.

Şu hayatını düzene sokma lafı da hiçbir zaman bizim gibiler için gerçekçi gelmiyor. Bazen erken kalk bazen geç kalk. Ama önemli olan o gün ne yapman gerekiyorsa biraz çabala. Bence önemli olan bu.
 
N

neurosoft

Misafir
Şahsen zevklerin peşinde koşmanın verdiği ruhsal yorgunluk ve karamsar ruh hali bir şeylere girişme konusunda yeterli aktivasyon enerjisini alamamama sebep oluyor. Gerçi papağan gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyoruz ne değişecekse artık...
 

Emre#

Yeni Üye
Katılım
4 Ağu 2021
Mesajlar
3
Tepki puanı
4
Puanları
3
Dostum öncelikle mükemmeliyetçi olmamalısın. Hayatta her zaman işler yolunda gitmeyebilir, bu yüzden kabullenmeli ve neler yaptğına bakmalısın. Sürekli kendini yargılamamalısın. Basit planlar yap, sonra bu planlarda sürekli yapamadığın şeyleri çıkar. Kalıcı hale getirmek farkındalık ister bunun için o işle bağlantımızı koparmadan düzenli olarak okuma olabilir, video izleme olabilir ya da uğraştığımız şey ne ise onunla ilgili işleri düzenli olarak yapmak gerekiyor.
 

Sesli Okuyan

Ay Yolcusu
Katılım
3 Haz 2021
Mesajlar
46
Tepki puanı
79
Puanları
21
Yapabileceğin ve yapsan iyi olacak şeyler hakkında liste hazırla.
ve sadece yap.
 

MR.NO FAP

Deneyimli Üye
Katılım
16 Kas 2020
Mesajlar
212
Tepki puanı
433
Puanları
111
Konum
Mars
Dediklerinin aynılarını 7442 kez yaşadıktan sonra çıkardığım tek ders: 1-2 girişimle başlamak çikan sorunları takmamak lazım ???
Edit:yazının anlamsiz hale gelmesine yol açan hiç kullanmadığım ve nerden geldiğini bilmediğim emoji kaldırılmıştır ?
 
Son düzenleme:

root

Jüpiter Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
104
Tepki puanı
223
Puanları
64
hayatta sana gelişim sağlayacak şeyleri çok az seveceksin ve başlarda bunları zorla yapacaksın ama ne kadar üstüne gidersen o zorlukları o kadar çok ezersin ve bunlar senin karşında duran şeyler yerine ayak altında rutinin olan şeyler olacaklar ve kendini ne kadar zorlarsan rutine o kadar bağlayacaksın çoğu şeyi ve benim çok sevdiğim şu sözü hatırlamanı istiyorum:

İnsanlar şu iki acıdan birini mutlaka yaşayacaktır ya azmin acısını ya da pişmanlığın acısını.

her birşeye üşenmeye başladığımda bu söz aklıma geliyor ve o şey rutinime eklenmeye başlıyor ama tabiki yavaş yavaş ve zorlayarak.
 

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
720
Tepki puanı
2,274
Puanları
200
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
- Nereden başlamalıyım?
+Herhangi bir yerden.

- Nasıl bir yol izlemeliyim?
+Her insan farklıdır. Senin nasıl anladığın veya benim nasıl anladığım farklıdır. İlk önce kendini tanı. Kendini tanıdıktan sonra sağlam bir plan yap. Plan sekteye uğrayacaktır fakat devam et.

- Hayatımı nasıl düzene sokmalıyım?
+İlk önce kafa ve dünyaya bakış açından başla.

- Her şey tamam, nasıl kalıcı hale getirebilirim?
+Kalıcı hale tamamen getiremezsin. Bir gün aksar dersin ki ''lan zaten aksadı neyse yarın tekrardan başlarım, bugün gömeyim çikolatayı.''.
Disiplinli ol. Aksadığında düzenine devam et.
 

köstebek_murat

Mars Yolcusu
Katılım
26 May 2021
Mesajlar
55
Tepki puanı
147
Puanları
43
Yaş
21
Davranışlarımız anlık duygu değişimlerimiz yüzünden gerçekleşir.Örneğin krize girince fap'i çok isteriz ama relapse olunca nefret ederiz.Böyle olmasının sebebi duygu değişimleridir.Duygu değişimlerine göre hareket ettiğini bilen biri bu farkındalık la birlikte çok daha iyi kararlar verir.Örneğin motive videosu izledikten sonra gaza gelip bir sürü hedef koyuyorsa bunu duygu değişimi yüzünden yaptığını ve gerçekten hepsini yapamayacağını bilir ve olaya daha mantıklı yaklaşmaya çalışır.Böyle yapa yapa da duygularına yenik düşmemeye başlar.Duygular geçici bulutlardır.

O gaz gittiği halde bile yani duygu durumun değişince nasıl gene hedeflediklerimi yapabilirim diyorsan bu 2 yazımı okuyabilirsin:



Ayrıca ben zamanında bir sürü plan yapma şekli denedim ama işe yaramadılar.Çünkğ yanlış yaptığımı fark ettim.En başta yarınını saat saat hedefleyerek plan yapıyordum ve plana uymadığım an günüm mahvoluyordu.O yüzden bu mantık çok saçma.Şuanlık mantıklı bulduğum planlama şeklini atayım.Bunu her gece yatmadan yapmalısın,diğer gün yapmak iradeni yorar.

Screenshot_2021-08-21-19-04-38-108_com.miui.gallery.jpg
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst