Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Vesvese Sorunu

B

Brock

Misafir
geçmiş olsun hocam bende yaklaşık şeyler yaşadım.felsefe kitaplarından okuduğum kadarıyla vesvese gibi vb ruhsal problemlerin temeli bilinçaltındaki bozukluk. benim bilinçaltından anladığım geçmiş yaşantılardaki bizim bilincimizin dışına ittiğimiz ;hatrımıza bilincimize ve dolayısıyla dile getirmekte güçlük çektiğimiz şeyler. Benim derdime nas felak şifa oldu ama tabi bu surelerin altında yatan derin manalar. Hatta bu bilinç dolu sözcükler öylesine etkiliydi ki bağımlı olduğum biçok şeyi ve ilaçları dahi bıraktım bunlara tutunarak. Benimde size tavsiyem ben sözcüklerin ,anlamın anlamaya çalışmanın böyle büyük bir faydasını görmüşken farklı olmicaktır. Okumanızı tavsiye ederim hocam.

Hawk

Merkür Yolcusu
Bende buna benzer bi aralar dini ve temizlik okb yaşadım. Beyinde serotonin eksikliği sonucu oluyor. Doktorlarda muhtemelen serotonin geri alım ilacı yazmıştır sana. Ben hiç ilaç almadım. Pek tavsiyesi etmiyorlar o zamanlar ben word dosyası açmıştım bilgisayara ve yaptığım şeylerin mantıksız olduğunu araytırıp madde hâlinde yazıp okuyordum. Dini obsesyon içinde Allah'ın beni bu tip günahlar için yargılamayacağını Allah'ın affedici olduğunu Kuran'da okudum. Bu şekilde kendiliğnden kayboldu. Şunu da belirteyim zamanla deist birine dönüştüm artık Müslümanda değilim. Düşün nerden nereye... Son olarak her okb altında bir psikolojik sorun yatar yani geçmişte senin canını yakan veya hala yakmaya devam eden birşey olmasaydı okb olmazdı zaten... Mesela ben o zamanlar platonik aşıktım etrafımda çok fazla pis insan vardı. Bunlar benim okb olmamda etken oldu. Ben aşık olduğum kıza açıldım mesela o bana yük oluyordu. Kötü insanlardan kurtuldum.....Umarım iyileşirsin sana ipuçlarını verdim zaten ilaçlarla olmaz bu iş sana diyeyim

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6