Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yerden Kalkıyorum

this is the end

Yeni Üye
Arkadaşlar konuya kitabın ortasından giriyorum, bitmiş durumdayım. Daha 17 yaşımda , cinsel sağlık olsun, fiziksel olsun, zihinsel olsun, leş bir durumdayım. O kadar dipteyim ki size bir kaç sorundan bahsetsem yeterli. Daha bu yaşta artık cinsellikten haz almıyorum, bu sağlık konusundan bir sorun. vücut yağ oranım %35-40'larda, buda fiziksel konuda olsun. Ve ve ve en büyük sorun yaşadığım şey, zihinim. Zaten izlediğim içeriklerden dolayı beynimin içinin ne kadar çöplüğe döndüğünü tahmin edebiliyorum. bdsm, aşağılama veya aşağılanma, sissy videolar, bunun sonunun olmadığını ve işin nerelere gittiğini, gideceğini tahmin edebilirsiniz. Üstüne bir de bu bilinçaltı okb ile birleşince müthiş bir uyum yakalıyor. Bravo, artık kendi ailenizin bile size cinsel gözle baktığını düşünen bir bilinçaltına sahipsiniz. Bir de dopamin, bu lanet hormonu o kadar bozdum ki bütün duyguları daha yaşamadan tık tık yiyip bitiriyorum, dopamin seviyem o kadar kısa vadeli ödüle alışmış ki tembel bir insan olarak 5 dakika bir şey yapmadan duramıyorum.

E tabi bir şeylerin erken farkında oldum diyebilirim, bu sitede kaç yaşında büyüklerimiz var. Peki bu kalıcı mı diye düşünüyorum kendi kendime, erken teşhis demek erken tedavi demek mi? Ben bütün olanları 14 yaşımda farkettim, hadi çözdük hadi çözücez derken buralara geldi mevzular, 3 yıl sudan hızlı aktı gitti. Bu kısım da size geliyor, hayal etmeyin. Bakın ben bu konu hakkında deliler gibi makaleler okumadım belki ama bildiğim tek şey var, kısa yoldan ödüle ulaşmaya alışmış bir dopamin sistemine sahip kişi, hayal kurmaz, onu yaşar. "Sonunda nasıl bir halde olacağız acaba" diye başlar o hayalin başı, nasıl yaparız, nasıl ederiz, şöyle yaptığımı düşün, böyle olduğunu düşün derken zaten beyin finale geldiğini düşünüyor. Hayat bu kadar kısa olmamalı, hep sonuçlara odaklanıyorsunuz, asıl süreç sizi ayakta tutan şey. Süreç olmadan edinilen başarı kabustur. Dönün bakın etrafınıza, kolay yoldan bir yerlere gelmiş ünlü insanların, başkalarının istediği her şeye sahip olan insanların yaşadıkları major depresyonu görün. Beynimizde 2 tip mutluluk hormonu vardır, biri kısa vadeli diğeri uzun vadeli. sonuç size kısa vadeli coşkuyu yaşatır, süreç size uzun vadeli huzuru sağlar. Siz sürecin sonunda başarılı olun ya da olmayın, gerekeni yapın ve hayatın nasıl değiştiğini izleyin.

Şimdi yerden kalkma zamanı, bunu anlık motivasyonla yazmıyorum. Yerden kalkıyorum çünkü gidecek başka bir yerim kalmadı benim. Bu yaşadığımı söylediğim şeyler, sadece belirli başlık altındaki şeyler. Travmalarımı, geçirdiğim major depresyonu, hayatımdaki ihanetleri, bir türlü uyum sağlayamadığım insanları işin içine katmıyorum bile. Sert bir plana giriyorum arkadaşlar, askeri disiplin istiyorum. Benim hayatımda daha çok boşa harcanacak gençlik yılı elimizde yok, maalesef. Planım şöyle olacak;

-günde 2 ağırlık antrenmanı, sabah akşam (itiş çekiş şeklinde)
-günde 2 kardiyo, öğlen ve akşamüstü (yürüyüş ve koşu)
-her gün soğuk duş
-günde sadece tek öğün (tavuk pilav)
-günde 1 saat ders ve yarım saat kitap
-kesinlikle günde en az 1 saatimi dışarda geçireceğim, ne zaman boşluk bulursam artık

Zaten gün bitti, keşke 24'ten fazla saatimiz olsa. Konu bağımlılıklarda, her şeyi bırakıyorum. Şeker, sosyal medya, müzik, film/dizi, PMO ve sigara. İnandırıcı gelmeyebilir, açıkcası bende şu anda bunları bir anda yapabileceğime inanmıyorum. Ama hedeflerimi hep büyük belirliyorum ki başarısızlığım bile bir başarı olsun diye. Günlük rutinimde 6, bağımlılıklarımda 7 şey var. yarısını başarıyla tamamlasam zaten günü kazanıyorum. Ama ben yine de hepsini yapmayı deneyeceğim. Oyun şimdi başlıyor, her hafta buraya geri döneceğim. Kendinize iyi bakın.

Samuray

Admin
Forum Yöneticisi
Harika ve gerçekçi bir planlama. Yine de günde 2 ağırlık antrenmanı ve 2 kardiyo yaparken sadece 1 öğün almak uzun vadede vücudunu yıpratabilir bence.

DexterMorgan_

Venüs Yolcusu
Bu uzun olan yolda başarın daim olsun dostum ancak antrenman planını gözden geçirmeni tavsiye ederim günde iki ağırlık antrenmanı ve 2 kardiyo vücudunun yıkıma uğramasına yol açabilir haftanın 4 günü antrenman diğer günler kardiyo şeklinde yapabilirsin( yaşadığın şartlara bağlı ayarla) ve öğünlerini de arttırmanı tavsiye ederim başarılar.

sigmaburda821

Yeni Fapstronot
Arkadaşlar konuya kitabın ortasından giriyorum, bitmiş durumdayım. Daha 17 yaşımda , cinsel sağlık olsun, fiziksel olsun, zihinsel olsun, leş bir durumdayım. O kadar dipteyim ki size bir kaç sorundan bahsetsem yeterli. Daha bu yaşta artık cinsellikten haz almıyorum, bu sağlık konusundan bir sorun. vücut yağ oranım %35-40'larda, buda fiziksel konuda olsun. Ve ve ve en büyük sorun yaşadığım şey, zihinim. Zaten izlediğim içeriklerden dolayı beynimin içinin ne kadar çöplüğe döndüğünü tahmin edebiliyorum. bdsm, aşağılama veya aşağılanma, sissy videolar, bunun sonunun olmadığını ve işin nerelere gittiğini, gideceğini tahmin edebilirsiniz. Üstüne bir de bu bilinçaltı okb ile birleşince müthiş bir uyum yakalıyor. Bravo, artık kendi ailenizin bile size cinsel gözle baktığını düşünen bir bilinçaltına sahipsiniz. Bir de dopamin, bu lanet hormonu o kadar bozdum ki bütün duyguları daha yaşamadan tık tık yiyip bitiriyorum, dopamin seviyem o kadar kısa vadeli ödüle alışmış ki tembel bir insan olarak 5 dakika bir şey yapmadan duramıyorum.

E tabi bir şeylerin erken farkında oldum diyebilirim, bu sitede kaç yaşında büyüklerimiz var. Peki bu kalıcı mı diye düşünüyorum kendi kendime, erken teşhis demek erken tedavi demek mi? Ben bütün olanları 14 yaşımda farkettim, hadi çözdük hadi çözücez derken buralara geldi mevzular, 3 yıl sudan hızlı aktı gitti. Bu kısım da size geliyor, hayal etmeyin. Bakın ben bu konu hakkında deliler gibi makaleler okumadım belki ama bildiğim tek şey var, kısa yoldan ödüle ulaşmaya alışmış bir dopamin sistemine sahip kişi, hayal kurmaz, onu yaşar. "Sonunda nasıl bir halde olacağız acaba" diye başlar o hayalin başı, nasıl yaparız, nasıl ederiz, şöyle yaptığımı düşün, böyle olduğunu düşün derken zaten beyin finale geldiğini düşünüyor. Hayat bu kadar kısa olmamalı, hep sonuçlara odaklanıyorsunuz, asıl süreç sizi ayakta tutan şey. Süreç olmadan edinilen başarı kabustur. Dönün bakın etrafınıza, kolay yoldan bir yerlere gelmiş ünlü insanların, başkalarının istediği her şeye sahip olan insanların yaşadıkları major depresyonu görün. Beynimizde 2 tip mutluluk hormonu vardır, biri kısa vadeli diğeri uzun vadeli. sonuç size kısa vadeli coşkuyu yaşatır, süreç size uzun vadeli huzuru sağlar. Siz sürecin sonunda başarılı olun ya da olmayın, gerekeni yapın ve hayatın nasıl değiştiğini izleyin.

Şimdi yerden kalkma zamanı, bunu anlık motivasyonla yazmıyorum. Yerden kalkıyorum çünkü gidecek başka bir yerim kalmadı benim. Bu yaşadığımı söylediğim şeyler, sadece belirli başlık altındaki şeyler. Travmalarımı, geçirdiğim major depresyonu, hayatımdaki ihanetleri, bir türlü uyum sağlayamadığım insanları işin içine katmıyorum bile. Sert bir plana giriyorum arkadaşlar, askeri disiplin istiyorum. Benim hayatımda daha çok boşa harcanacak gençlik yılı elimizde yok, maalesef. Planım şöyle olacak;

-günde 2 ağırlık antrenmanı, sabah akşam (itiş çekiş şeklinde)
-günde 2 kardiyo, öğlen ve akşamüstü (yürüyüş ve koşu)
-her gün soğuk duş
-günde sadece tek öğün (tavuk pilav)
-günde 1 saat ders ve yarım saat kitap
-kesinlikle günde en az 1 saatimi dışarda geçireceğim, ne zaman boşluk bulursam artık

Zaten gün bitti, keşke 24'ten fazla saatimiz olsa. Konu bağımlılıklarda, her şeyi bırakıyorum. Şeker, sosyal medya, müzik, film/dizi, PMO ve sigara. İnandırıcı gelmeyebilir, açıkcası bende şu anda bunları bir anda yapabileceğime inanmıyorum. Ama hedeflerimi hep büyük belirliyorum ki başarısızlığım bile bir başarı olsun diye. Günlük rutinimde 6, bağımlılıklarımda 7 şey var. yarısını başarıyla tamamlasam zaten günü kazanıyorum. Ama ben yine de hepsini yapmayı deneyeceğim. Oyun şimdi başlıyor, her hafta buraya geri döneceğim. Kendinize iyi bakın.
Günde 10-15 dk nefes egzersizi de ekleyebilirsin faydalı olur zihinsel yönden,prefrontal korteksi geliştirmen gerek daha mantıklı düşünmek için bunuda hazzı erteleyerek uykuna beslenmene dikkat ederek yapabilirsin mesela sevdiğin birşeyi yapacaksın 10 dk bekle sabret sonra yap böyle prefrontal korteksi geliştirebilirsin ve gezdiğin konuştuğun insanlar da önemli böyle daha hırslı birşeyler başarmak isteyen insanlarla takılman daha iyi olur boş insanlarla takılmak yerine üzüm üzüme baka baka kararır derler becerileri kas gibi düşün mesela daha sosyal mi olmak istiyorsun elinden geldiği kadar kendini sosyal ortamlara sok daha iradeli mi olmak istiyorsun iradeni zorla eğer süreçte zorlanırsan ve bir gün pes edecek olursan eskiden ne kadar kötü bir durumda olduğunu hatırla oraya dönmek istiyor musun de kendine taviz vermemeye çok dikkat et çünkü bir kere taviz verirsen bir daha verme riskin daha yüksek olur beynindeki o yol gelişir çünkü, serotonin artarsa OKB azalır serotonin nasıl artırılır çok bilmiyorum ama serotonin üretmek için vücut triptofan kullanır ve triptofan yumurta,süt ürünleri,tavuk,kırmızı ette,kuruyemişlerde çok var Güneş ışığı görmek de etkili, fetişlerden nasıl kurtuluruz onuda çok bilmiyorum ama kızlarında bir hayatı olduğuna onların duyguları hayalleri hobileri olduğuna odaklanmak işe yarayabilir belki biraz duygusal şarkılar dinlemek de işe yarayabilir gece saatlerinde mavi ışığa maruz kalmak gün içindeki dopamini azaltıyor diye biliyorum ona da dikkat et melatoninide baskılar zaten en iyisi yatmadan bir süre önce telefonu falan bırakmak bir dövüş sporu yapabilirsin testesterona etkisi olur

Son düzenleme:

Sametak256

Satürn Yolcusu
İnsan,beynini hangi ödül tipine alıştırmışsa hayatındaki seçimlerinide çoğu kez ona göre yapabiliyor.
Ben kendimi ödüllendirmem söz konusu olduğunda,elimden geldiğince belli bir süre emek sarfedip sonrasında ilerde ödülünü alabileceğim birşeyleri yapmaya bakıyorum.
Beynimi uzun vadede alacağı ödülle tatmin olmaya alıştırmaya çalışıyorum.
Uzun vadede elde edilebilecek ödülü beklemek bazen beni çok zorladığı oluyor,böyle bir durumdada daha kısa vadede ödül tatminini beynime yaşatacak olan bağımlılık yapmayacak olduğunu düşündüğüm birşeyler yapmaya bakıyorum.

Hayatımızda uzun vadede kendimize hedefler koyuyoruz,
Fakat o hedeflere ulaşana kadar herhangi bir ödülle tatmini sağlanmamış bir beyin,yakıtı bitmiş araba gibi sizi yarı yolda bırakabilir.
Ben uzun vadede ödül tatminini yaşamak için birşeyler yaparken,yaptığımda kısa vadede bağımlılık yapmayacak olduğuna emin olduğum birşeyleri yaparak ödül tatmini yaşamayada bakıyorum.
Spor yapıyorum,dizi-film izliyorum(mümkünse sinemaya gidiyorum).
Futbol maçı izliyorum.
Bilgisayarda futbol oyunu oynuyorum.
Bu örnekler çoğaltılabilir,kısa vadede ödül tatmini yaşarken sadece bağımlılık yapabilecek birşeylerden uzak durmaya çalışalım.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6