3 gündür zor bir sınavdan geçiyorum. Fena halde zorlandım. Hiçbir şey yapmak istemedim. En ufak bir eylemi yapmak bana çok bunaltıcı, çok daraltıcı geldi. Üstelik kendimi de motive edemedim çünkü bu işe niçin başladığımı yani nedenlerimi bile unutmuş haldeydim. Beni heyecanlandıracak bir şey bulamıyordum doğru bir eylem yapabilmek için. Önümde zor bir eşik vardı ve ben onu geçmek için yeterli morali bulamıyordu, yeterli kararlılığı gösteremiyordum. Bu zor eşiği geçmek için sebebim ya da sebeplerim ne? Bu zorlantıya değmez gibi geliyor. Sonuçta beni 5 dk sonra zevkin doruklarına ulaştıracak anında haz verecek bir şey yoktu ki ne yapsam. Yapacağım şey en fazla uzun vadede bana faydalıydı ama o fayda da umurumda gibi görünmüyordu, beni heyecanlandırmıyordu. Ha, fape geri dönmek de çok umrumda değildi. Sadece zor ile mücadele etmek için bir sebep ve motivasyon bulamıyordum. Bunun en büyük nedeni de o eylemin bana dopamin salgılatmayacağını ve bunun da bir anlık değil bir süre süreceğini bilmemdi. Bu durum içimi daralttı canımı sıktı. Herhangi bir eylemi yapma fikri içimi daraltıyordu. En azından hiçbir şey yapmadan durayım diye yatağa çekiliyordum.
Bugün
Her şeyden vazgeçtiğimden beri sorguluyorum her şeyi. Böyle yaşamaktan memnun muyum? Niçin dışarıdaki hiçbir şey ilgimi çekmiyor; gerçek bu mu, yoksa ben böyle hissetmeye mahkum muyum bir bağımlılık yüzünden?
Düşündüm. Hayatımda pmo var, başka hiçbir keyif yok. Gerçekten hiçbir keyif yok. Hiçbir olumlu eylem, iş, hareket yok. Hasta gibi yaşıyorum ve bundan çoğu zaman hiç rahatsızlık duymuyorum. En çok yaptığım şey hayattan kaçıp yatağıma sığınağıma çekilmek. Yüzüm gülmüyor. Diğer insanların gülüyor. Bir şeyler yapıyorlar, eğleniyorlar, takılıyorlar. Ben hiçbir eylem yapmak istemiyorum. Ve bu normal geliyor. O zaman diğer insanların hepsi sahtekar mı? Numara mı yapıyorlar? Hayır. Çabaladığım günlerde ben de yavaş yavaş keyif almaya başlamıştım. Kayda değer seviyelerde keyifler değildi ama gelişme olduğunu söyleyebiliyordum ve bu 1 2 puanlık gelişmelerden çok memnundum.
Hasta gibi sürekli yatmak, hiçbir şey yapmamak, sahip olduklarının elinden yavaş yavaş kayması ve bunu umursamamak, kazanabileceklerinin, yaşayabileceğin anların, fırsatların kaçması ve bunu da umursamamak, yüzünün günlerce gülmeyeceği kadar mutsuz, tatminsiz, huzursuz olmamak ama bunu beyninin görmek ve kabul etmek istememesi, böyle böyle gençliğini yitirmek ve daha bilumum şey...
Hiç hoş bir hayat yaşamayıp bir de bundan rahatsızlık bile duyamayacak kadar hasar görmüş olmak.
Kendimi bundan kurtarabilirim. Orda güçlü davranamadım ama şimdi güçlü davranmak için, sonuna kadar gitmek için sebeplerimi yazacağım. Çünkü zor anlarda unutuluyor bunu gördüm.
Neden yeni bir hayata geçiyorum? Neden sonuna kadar savaşmak için yola çıktım:
- Mevcut hayatım orgazm üzerinden dönen eylemlerin, ahlaki, insani ve inancım doğrultusunda benim onaylamadığım yanlış kullanımlarla beni bir uyuşturucu bağımlısı gibi tutsak etmesi ile geçiyor. Gün içinde birkaç dakika dışında hiç keyif almıyorum onu da bırak hayattan nefret ediyorum bu şekilde yaşarken.
Aklıselim şekilde ne zaman düşünsem bundan memnun değilim, ancak çoğu zaman bunu bile farkedemeyecek kadar beyin hasarına sahibim (maalesef).
Bu kuyudan kendimi kurtarmak kendime yapacağım en büyük iyilik. Çevreme, sevdiklerime hatta belki ülkeme ve dünyaya bile uzun vadede faydası olacak tabii ancak önemsediğim ilk kişi KENDİM.
- Artık onaylamadığım eylemlerle ve takdir etmediğim yaşam tarzıyla yaşamak değil; yapmaktan hem gurur hem keyif duyacağım eylemlerle ve tatmin olacağım, keyif alacağım, onur ve gurur duyacağım bir duruş, bir yaşayış ile hayatımı sürdürmek istiyorum. Kendimi şu aşamada buna adapte etmek istiyorum. Gereken bedelleri bunun için ödüyorum. İSTEDİĞİM GİBİ YAŞAYABİLMEK İÇİN.
- Korkak yaşamak istemiyorum. Güçsüz yaşamak istemiyorum. Tembel, sorumluluklarını yerine getirmeyen, kalitesiz, sıkıcı, sağlıksız, keyifsiz, dışarıdan izlemek bile istemeyeceğim bir hayat yaşamak istemiyorum.
- Özgüvenli, özsevgi ve özsaygı sahibi, çeşitli başarılar, deneyimler, tecrübeler, kendine güvenen, bu hayatta hobileri ve keyifleri olan ve bunu özgürce yaşayabilen, cesaret gösteren, mutlu bir insan olmak istiyorum.
- O kadar da zor olmayan eylemleri yaparken canım çıkıyormuş gibi hissetmek istemiyorum. BU DOPAMİN ÇEKİLMELERİNİ AŞTIĞIM GÜNLERE GİTMEK İSTİYORUM. HER ŞEYİN BU KADAR ZOR GELMEDİĞİ GÜNLERE...
- Sürekli kendi başarısızlıklara sürüklemek istemiyorum. KENDİME BAŞARILAR VE DENEYİMLER KATMAK İSTİYORUM.
- Hayatı zavallı modunda yaşamak istemiyorum. CESURCA, ONURLUCA, ENERJİK YAŞAMAK İSTİYORUM.
- Sürekli fiziksel ve mental olarak enerjisiz hissetmek istemiyorum. Kötü beslenmek istemiyorum. GÜN BOYU FAZLASIYLA YETECEK KADAR ENERJİ ALMAK VE HARCAMAK İSTİYORUM.
- Kendi potansiyellerimi ve hayatımı iyi değerlendirmek istiyorum.
- İnançlarım ve değerlerim doğrultusunda kaliteli ve anlamlı bir hayat yaşamak istiyorum.
- Hayattan güzel ve zaman zaman da yüksek keyifler almak istiyorum. Sanat, spor gibi kaliteli keyiflerden bahsediyorum. Güzel yaşamak istiyorum. Kendimi sonucunda kötü hissettiğim, doğru olmadığını ve bana zararı olacağını bildiğim eylemler yaparak ömrümü geçirmek istemiyorum.
Hedeflerim, yaptıklarım, yapacaklarım bugün, yarın veya 10 dk sonrası için değil. 5 dk sonra çok keyifli hissetmek için değil. 90 gün sonrası için, uzun vade için, tüm hayatım için.