B
Blue_Ocean
Misafir
Merhaba arkadaşlar, bugün canımı sıkan bazı durumlar oldu. Dün akşamdan itibaren bir diziye merak sardım. Dizi Türk yapımı ve Youtube üzerinden yayınlanıyordu. Düşük bütçe ile yapılmasına rağmen biden fazla ödül aldığını ve konusunun ilgi çekici olduğunu öğrenince ilgimi çekti. Derken diziyi izlemeye başladım ve dün gece uyumadan başladığım diziyi bu akşam bitirmiştim. Derken dizinin sonundan tatmin olmamıştım ve pişman oldum. Daha sonra düşünmeye koyuldum ve telefonda çok fazla vakit harcadığımı fark ettim. Bunun üzerine içime döndüm ve düşünmeye başladım. Dikkatimin bu kadar dağılması ve sosyal medyanın hayatımıza girmesi, internet olmasına rağmen başarının artacağına daha çok düşmesi gibi düşünceler aklıma gelmeye başladı. Üniversitenin sonlarında İnstagram hesabımı kapatmıştım ve iki sene hiç giriş yapmamıştım. O zamanları düşününce ne kadar güzel geçmişti. Kimlerin gerçek dostum olduğunu ve ne kadar çok gerçek insanla sosyalleştiğimi fark ettim. Ama Youtube için hiç bunu düşünmemiştim. Çünkü yararlı videolar vardı ücretsiz kurslar vardı. Hem eğlenceli komikli videolar vardı. Ne zararı olabilirdi ki? Fakat zamanla şunu fark ettim. Bu uygulamalar benim dikkatimi bölük pörçük ediyordu. Amacı beni bilgilendirmekten çok reklamlar vasıtasıyla para kazanmaktı. Youtuber'ların amacı bilgi vermek iyiliği altında olsa bile çok fazla saçma ve tabiri caizse videonun tutma durumunu düşünmek için yaptığını düşünmeye başladım. Ayrıca insan psikolojimiz öyle bir noktaya gelmiş ki kendimizi yetersiz hissetmemize sebep olmuştu. Örneğin aklıma gelen bir tane yazayım " Kendini geliştirmenin 10 Yolu". Düşünüyorum ya ben bugüne kadar kendimi geliştirmiyor muydum? Kitap okuyorum orada kendini geliştirmenin yollarını anlatıyor acaba bir şey mi atladım? Bu videoyu izlemezsem ve bir şeyi atlarsam kendimi geliştiremez mi olurum? Gibi düşünceler aklıma gelmeye başladı. Sosyal medya insanı kıyaslamaya sebep oluyor ya. Vallahi öyle bir şey var ve bu sadece İnstagram'daki hayatlarla ilgili değilmiş ve Youtube'taki bilgilendirici konularla da alakalıymış. Kendinden emin olduğun bir konuda bile seni şüpheye düşürüyormuş. Bilgi alıp almadığıma dikkat ettim. Daha sonra izle dolu ama benimle ilgili gibi ama aynı zamanda değil gibi. Ayrıca Youtube'un öneriler kısmına bakınca benim aradığım şey o değil ama bana onu izlemek için sunuyor. Amacı benim daha fazla uygulamada bulundurmak, beni düşündüğü falan yok. Dolayısıyla şu kanıya vardım: Ne kadar bilgilendirici olursa olsun o video bana iyilik yapacağına beni şüpheye düşürüyor, özgüvenimi kötü etkiliyor. Dikkatimi paramparça yapıyor ve beni kendisine bağımlı etmeye çalışıyor. Ayrıca beni düşündüğü yok, düşündüğü sadece beni uygulamada tutmak. O yüzden 90 gün boyunca Nofap ile Youtube'a da girmeyeceğim. Sonuçları merak ediyorum. Bakalım 90 gün boyunca Youtube hayatımdan çıkınca bir eksikliğini hissedecek miyim? Beni daha mı başarılı yapacak yoksa daha başarısız mı? Gerçekten bunu öğrenmek istiyorum. içimden bir ses dikkatimi ve özgüvenimi yeniden kazanacağım için Pmo'yu bırakmama da faydası olacağını söylüyor. İki tane link bırakmak istiyorum. Bu iki link bu kararı vermemde çok önemli rol oynadı.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.