Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Jordan Peterson Motivasyon Konuşması

Bakenga

Emekli Üretken Üye
Katılım
30 Kas 2020
Mesajlar
130
Tepki puanı
430
Puanları
108
Yaş
28
Beauty and Beast kısmını çeviremedim ama fikirlerini bildiğim için verdiği örneği anladım. Beauty and Beast(Güzel ve Çirkin) hikayesinin kahramanı Beast, Jung'un "Hero(kahraman) arketipi" olarak sınıflandırdığı tip ile birebirdir. Çok güçlü, iradeli ve kötü olma potansiyeline sahiptir(Harry Potter gibi). Ancak o kötülük potansiyelini ve gücünü diğer kötülerle, eski masallardaki ejderhalarla savaşmakta kullanır. Yani Jung'un bahsettiği arketip gibi hepimizin içinde olan o canavarın(dünyayı yıkabilecek derecedeki kötülük potansiyeli örneğin;Stalin,Hitler), ipini eline alarak onu diğer canavarlara karşı kullanıyor. Böylelikle potansiyelini dünyayı daha kötü bir yer yapmak yerine daha iyi bir yer yapmak, kaostan çıkarmak, prensesi kurtarmak, suçluları cezalandırmak, adalet dağıtmak için kullanıyor. Ve kadınlar da her zaman böyle tipleri seviyor, çünkü kadınlar zayıf erkekleri değil, güçlü ve iradeli, gerektiğinde kötü olabilen erkekleri ve onları ehilleştirmeyi (dişilikleri ve romantizm ile) seviyorlar.

Eline sağlık dostum çeviri çok iyiydi.
 

chidori88

Jüpiter Yolcusu
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
228
Tepki puanı
280
Puanları
96
Eline,emeğine sağlık dostum.Başta geçen 'persona' kelimesi hakkında ekşi sozlukte bir yazı buldum.Bir tür kişilik maskesi anlamı taşıyormuş.
Hocam çeviri yaparken araştırdım aslında. Persona'yı maske olarak çevirmektense bir terim olarak bırakmayı tercih ettim. Aslında videonun başına açıklama koyacaktım persona ve shadow terimleri için ama o tarz bir programım olmadığı için üşendim :D
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst