X ESKİ SÜREÇ X
GÜN 2
GÜZEL ETKİLER
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*kafam daha sakin.
*daha huzurluyum
*namazlarımdan daha çok keyif almaya başladım
*arkadaşlarım çok pozitif bir insan olduğumu söyledi dün

*uzun zamandan sonra tekrar kuran okumaya başladım, günlük 3 sayfa hedefim zamanla artacaktır inş.
*workout yapmaya başladım gerçekten çok güzel hissettiriyor.
*kız arkadaşlarımdan biriyle konuştum geçenlerde. oldukça rahat ve keyifli bir konuşmaydı. çekingenlik yapmadım hiç

.
*kızlara olan nefret duygusu şimdiden azaldı. hiç yok diyemem ama çok az var.
*kötü etkilerin geçici olması
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KÖTÜ ETKİLER
*çok çok fazla uyumaya başladım. gündüzlerim çöp oluyor resmen. polyanna olacak olursam gündüz işim yok o yüzden fazla etki etmiyor.
*bir şeylere başlamadan önce garip bir isteksizlik oluyor. erteleme hissi
*nofap sürecim hakkında düşünüyorum. bu beni biraz tembelliğe itiyor. zaten ilerde hallederim vs. gibi düşüncelere kapılıyorum.
*yine krizlerde yenileceğimi düşünüyorum. istemsiz olan bir düşünce bilinçaltı şartlanması.
*imani duygular hissetmiyorum. evet bu acayip ama ya sabır diyip devam etmeye çalışıyorum.
not: yaklaşık 100 gündür müzik dinlemiyorum. bunun mutluluğuma çok büyük etkisi oldu. kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar. odaklanmaya da oldukça büyük etkisi var. fakat ilk 2 hafta çok stresli oluyor bırakma sürecinde. süreçteyseniz sürecinizi bozabilirsiniz.
youtube ve oyunu bırakmayı düşünüyorum. günlük sorumluluklarımı yaptıktan sonra max. 1,5 saat oyun oynamayı düşünüyorum. ama youtube kesinlikle yasak olmalı. süreci bozmamdaki en büyük etkenin can sıkıntısı olduğunu farkettim.
bugün sabah ve öğleyi aksattım şimdi akşamla beraber kaza edicem.
Kriz anında uymam gereken adımlar;
Bütün relapselerim yatakta oldu,
1-krizde olduğunu tanımla
2-telefonunu kapat
3-odayı terket
4-odan dışında bir yere otur ve meditasyon yap.
5-kriz uzun sürüyorsa. sakinleştikten sonra meditasyona devam et.
*** unutma krizlerdeki muazzam PMO isteği kriz bittiğinde sona ericek yani, yalnızca bu anı kontrol etmeye çalış.