Learntolive
Yeni Üye
Senin yazılarını görüp başladım ve 11.gündeyim ve hiç kriz geçirmedim bu anormal bir durum mu ?
Krizin gelmesi durumdan duruma, kişiden kişiye değişen bir şey. Kesinlikle x gününde gelecek diye bir kaide yok ayrıyetten hiç beklemediğin bir anda kriz gelip seni darmadağın edebilirSenin yazılarını görüp başladım ve 11.gündeyim ve hiç kriz geçirmedim bu anormal bir durum mu ?
Ben de Monk Mode yapıyorum 0 telefon, 0 bilgisayar, 0 televizyon, 0 şeker - abur cubur akşama kadar dayanıyorum saat 22 gibi uyumaya çalışıyorum ancak uyuyamıyorum, geri kalkıyorum az dolanıp uyumaya çalışıyorum yine uyuyamıyorum bu şekilde saat 01:00+ oluyor sonra dayanamayıp laptopu alıp p izliyorum, laptopu kilitlersem telefonu alıp p izliyorum, sonra telefonu da kilitledim, televizyondan izliyorum, onu da engellemeyi başarınca başka bir telefon buluyorum ya da sürtünerek yapıyorum, soğuk duş almayı denediğimde aldıktan sonra 15-20 dakika dayandım yine relaps oldum, geceleri atlatamayınca bir işe yaramıyor, tavsiyede bulunur musunuz ?
Dostum,sürecini bozmanda seni etkiliyen unsur neydi onu bul sağlam bir neden değilse bu bunun üzerine düşünme eğer sağlam bir nedenin varsa tekrarlamadan bu nedeni kabul et ve artık sorumluluk al,unutma sen varsan annen ve baban var sen varsan o var bu var ve demekki sen özelmişsin peki sen özel biriysen kendininmutluluğunu düşünmüyorsan (asıl yapman gereken bu)bile çevrendeki ler için şunu düşün ben özel biriyim o zaman benim daima en iyiye ulaşmam lazım ki çevremdekiler beni tebrik etsinler ve mutlu olun (senin başarını etkiliyen birşeyi yapman ne kadar doğru)
Monk Mode'den Hard Moda geçmeni tavsiye ederim. Kendine hemen aşırı yüklenme her şeyi aynı anda bırakırsan beynin "dopamin" diye diye sürünür. Sonra bir bakmışsın süreci bozmuşsun. Sırayla yavaş yavaş bırakmalısın. Bunları da art arda oku ve kafanda meseleyi oturt.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz. Giriş yapın veya üye olun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz. Giriş yapın veya üye olun.
Krizin gelmesi durumdan duruma, kişiden kişiye değişen bir şey. Kesinlikle x gününde gelecek diye bir kaide yok ayrıyetten hiç beklemediğin bir anda kriz gelip seni darmadağın edebilir
Ben de Monk Mode yapıyorum 0 telefon, 0 bilgisayar, 0 televizyon, 0 şeker - abur cubur akşama kadar dayanıyorum saat 22 gibi uyumaya çalışıyorum ancak uyuyamıyorum, geri kalkıyorum az dolanıp uyumaya çalışıyorum yine uyuyamıyorum bu şekilde saat 01:00+ oluyor sonra dayanamayıp laptopu alıp p izliyorum, laptopu kilitlersem telefonu alıp p izliyorum, sonra telefonud a kilitledim, televizyondan izliyorum, onu da engellemeyi başarınca başka bir telefon buluyorum ya da sürtünerek yapıyorum, soğuk duş almayı denediğimde aldıktan sonra 15-20 dakika dayandım yine relaps oldum, geceleri atlatamayınca bir işe yaramıyor, tavsiyede bulunur musunuz ?
Batmanin Sesi krizlere üreme isteği deyip, üreme isteği geldiğinde ise elinle birlikte olamayacağın yada sahte piksellere bakmanın ne denli saçma olduğunu eğer hatırlayabilirsen, tetikleyicilere bakmaz ve sadece bir kadınla birlikte olabileceğini kavrayabilirsin ama PMO bir bağımlılıktır o sırada bu düşünceler aklının ucuna dahi gelmeyebilir yada yarın erken kalkamayıp halsiz hissedip beyin sisi yaşayacağın , kendine bir kriz raporu çıkarmayı ve yumruğun nereden geleceğini hesaplamalısın.
Dostum herşeyi anladım da müziği neden bıraktın.
Müzik dinlerken harcadığın enerji ne kadar olabilir dostum en fazla yani, ne olur bir düşün. Ben müziğin kendisini seviyorum, yıllardır da her gün muhakkak 1 müzik dahi bile olsa dinlerim. Yani müzik dinledim diye kendimi enerjisiz hissettiğim ya da müzik dinledim diye PMO yapma isteğimin arttığını hiç hatırlamam, ya da müzik dinlediğim için kitap okuyacak enerjimin olmadığını hatırlamam. Onu da geçtim yani müzik dediğimiz şey bir bağımlılık değil, dinlersin kendini daha iyi hissedersin. Eğer sen bu kadar kendini kasıntıya sokup ''Youtube yok, müzik yok, aman kitap okumazsam, bir saniyem dahi boş geçerse aklıma PMO gelir ve bozarım!'' kafasında olursan, hergün ''Bugün PMO yapmayalı 5 gün oldu'' diye sürekli gün saymaya devam edersen başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Bunları uydurmuyorum, kendi tecrübelerim bu yönde o oldu. Yani youtube dediğin şeyi kullanacaksın elbet, şahsen ben YKS videoları izliyorum bütün gün. Arada bir müzikte dinleyeceksin elbet, yani o günün stresinden biraz uzaklaşacaksın, biraz kafa dinleyeceksin kendine geleceksin. Yani müzik dinlemeye vereceğin enerjiyi kitap okumaya vermek daha mantıklı derken yani biraz dürüst olalım abartıyorsun. Hiç kendine zaman ayırıp kafa dinlemeyecek misin yani? Şurda dinleyeceğin 5-6 dakikalık müzik senin ne kadar enerjini çalabilir sence. Yani müziği bırakma sebebini düşündüm de aklıma dopamin geldi, sanırım dedim yani bu kullanıcı müziği beyninin dopamin salgılamasını engellemek için bıraktı. Eğer bu yüzden bıraktıysan gün içerisinde yaptığın çoğu şey beyninde dopamin salgılanmasına yol açıyor, buna kitap okumakta dahil yani.Ben buna, elin davulcu zurnacısı neden dinliyorsun da bu enerjiyi kitap okumaya harcamıyorsun diye bir soru sorsam, çok mu ayıp olur ?
2. olan hem daha zevkli hem getirisi daha çok hem daha geliştirici....
Dostum senin için durum böyle olabilir ama benim bizzat şahit olduğum bir durum var , çok yakın bir dostum müzik dinlediğinden dolayı sürekli relapse oluyordu (sanırım koreli kızları izliyordu) ve müziği bırakınca rekorunu kırdı şuanda 29.günde falan geçen konuştuğumda bir daha yapmayı asla düşünmüyorum dedi .Müzik dinlerken harcadığın enerji ne kadar olabilir dostum en fazla yani, ne olur bir düşün. Ben müziğin kendisini seviyorum, yıllardır da her gün muhakkak 1 müzik dahi bile olsa dinlerim. Yani müzik dinledim diye kendimi enerjisiz hissettiğim ya da müzik dinledim diye PMO yapma isteğimin arttığını hiç hatırlamam, ya da müzik dinlediğim için kitap okuyacak enerjimin olmadığını hatırlamam. Onu da geçtim yani müzik dediğimiz şey bir bağımlılık değil, dinlersin kendini daha iyi hissedersin. Eğer sen bu kadar kendini kasıntıya sokup ''Youtube yok, müzik yok, aman kitap okumazsam, bir saniyem dahi boş geçerse aklıma PMO gelir ve bozarım!'' kafasında olursan, hergün ''Bugün PMO yapmayalı 5 gün oldu'' diye sürekli gün saymaya devam edersen başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Bunları uydurmuyorum, kendi tecrübelerim bu yönde o oldu. Yani youtube dediğin şeyi kullanacaksın elbet, şahsen ben YKS videoları izliyorum bütün gün. Arada bir müzikte dinleyeceksin elbet, yani o günün stresinden biraz uzaklaşacaksın, biraz kafa dinleyeceksin kendine geleceksin. Yani müzik dinlemeye vereceğin enerjiyi kitap okumaya vermek daha mantıklı derken yani biraz dürüst olalım abartıyorsun. Hiç kendine zaman ayırıp kafa dinlemeyecek misin yani? Şurda dinleyeceğin 5-6 dakikalık müzik senin ne kadar enerjini çalabilir sence. Yani müziği bırakma sebebini düşündüm de aklıma dopamin geldi, sanırım dedim yani bu kullanıcı müziği beyninin dopamin salgılamasını engellemek için bıraktı. Eğer bu yüzden bıraktıysan gün içerisinde yaptığın çoğu şey beyninde dopamin salgılanmasına yol açıyor, buna kitap okumakta dahil yani.
Ben bundan 1 sene önce sigarayı bıraktım, ama bu 1 seneden daha önce çok başarısız girişimim olmuştu. Bu girişimlerde yaptığım hata sürekli günlük tutar gibi gün saymak ve kendimi çok kasmak olmuştu. Yani ''Sigara içen arkadaşlarla gezmiyicem, kahve ve çay içmiyicem, bana sigarayı hatırlatacak ne kadar şey varsa uzak durucam, hergün gün sayıcam, aman bunlara maruz kalırsam tekrar başlarım!'' diye kendimi yiyip bitiriyordum. Ama daha sonra ne yaptım biliyor musun? Kendimi kısıtlamadım, gittim usulca son sigaramı içtim ve bıraktım dedim. Kendime çay kahve içmeme kuralı koymadım, ''Bugün içmeyeli 5.gün oldu, bugün içmeyeli 10.gün oldu'' diye gün saymadım, kısacası kendi akışına bıraktım dostum yani. İşin garibi ise kendimi kasarak ve bir sürü kısıtlama koyarak sigarayı bırakmaya çalıştığımda çok şiddetli krizler gelirken, böyle işi akışına bırakınca gelen krizler çok hafifti.
Yani sana diyeceğim şey, bu süreci ''Müzik yok, youtube yok'' diyerek abartıp, hergün ''Bugün 2 gün oldu, bugün 5 gün oldu'' diyerek sayarsan süreç sürekli aklında olacağı için bozman kaçınılmaz olur. Ben kendi sürecimde kendimi kısıtlamaya gitmiyorum, şu ana kadar yaptığım şeyler beslenmemde değişiklere gittim şekeri bırakmak gibi, sosyal medyada instagram ve facebooku kullanmayı bıraktım ve tam anlamıyla derslerime gömüldüm. Şu anda kitabımı okumaya, müzik dinlemeye devam ediyorum ve sürecimde bir aksaklık yok. Sana da tavsiye ederim. Günlük tutacaksan bence 5-10-15-20 gibi 5 günde bir tut, hergün tutarsan sürekli aklında olduğu için bozma şansını arttırırsın.
Birde dostum sana şunu diyeyim, yani bu süreçte ilerledikçe özel güçler edinmeyeceksin. Yani internette nofapin etkileri biraz abartılıyor, sanki bütün sıkıntılarımızın asıl nedeni PMO yapmakmış ve PMO yapmazsak hayatımız süper olacakmış gibi abartılıyor. Yani bu PMO denen şeyi günah keçisi yapıyor insanlar, ''Ben hayatta başarısızım, okulda bir başarım yok, utangaçlık ve çekingenliğim var, demek ki bu zamana kadar bunun sebebi PMO'muş!'' diye düşünüyor bazı insanlar. Yani adamın konuşma bozukluğu var, utangaçlığı var, internette nofapi öyle bir abartmışlar ki, bu adam gerçekten PMO yapmazsa utangaçlığından ve konuşma bozukluğundan kurtulacağını sanıyor mesela örneğin. Bunun farkında ol, sana sürecinde başarılar diliyorum dostum. Eğer sürecini bozmadan devam etmek istiyorsan, sadece bu sürece girdiğini unut, kendini kasma bırak gitsin. Sosyal medyadan uzaklaşmak, şekeri bırakmak gibi şeyler dışında yani kendini müzik dinlemeyecek kadar kısıtlama. Ben sigarayı bırakalı 1 yıl oldu, geçen ay kendi kendime ''Vay be, 1 yıl ne çabuk geçmiş'' dedim. Ama eski süreçlerimde yaptığım hata olan, hergün gün saymaya devam etseydim, büyük ihtimalle 1.ayın sonunda gene sigaraya başlamış olacaktım.
Müzik dinlerken harcadığın enerji ne kadar olabilir dostum en fazla yani, ne olur bir düşün. Ben müziğin kendisini seviyorum, yıllardır da her gün muhakkak 1 müzik dahi bile olsa dinlerim. Yani müzik dinledim diye kendimi enerjisiz hissettiğim ya da müzik dinledim diye PMO yapma isteğimin arttığını hiç hatırlamam, ya da müzik dinlediğim için kitap okuyacak enerjimin olmadığını hatırlamam. Onu da geçtim yani müzik dediğimiz şey bir bağımlılık değil, dinlersin kendini daha iyi hissedersin. Eğer sen bu kadar kendini kasıntıya sokup ''Youtube yok, müzik yok, aman kitap okumazsam, bir saniyem dahi boş geçerse aklıma PMO gelir ve bozarım!'' kafasında olursan, hergün ''Bugün PMO yapmayalı 5 gün oldu'' diye sürekli gün saymaya devam edersen başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Bunları uydurmuyorum, kendi tecrübelerim bu yönde o oldu. Yani youtube dediğin şeyi kullanacaksın elbet, şahsen ben YKS videoları izliyorum bütün gün. Arada bir müzikte dinleyeceksin elbet, yani o günün stresinden biraz uzaklaşacaksın, biraz kafa dinleyeceksin kendine geleceksin. Yani müzik dinlemeye vereceğin enerjiyi kitap okumaya vermek daha mantıklı derken yani biraz dürüst olalım abartıyorsun. Hiç kendine zaman ayırıp kafa dinlemeyecek misin yani? Şurda dinleyeceğin 5-6 dakikalık müzik senin ne kadar enerjini çalabilir sence. Yani müziği bırakma sebebini düşündüm de aklıma dopamin geldi, sanırım dedim yani bu kullanıcı müziği beyninin dopamin salgılamasını engellemek için bıraktı. Eğer bu yüzden bıraktıysan gün içerisinde yaptığın çoğu şey beyninde dopamin salgılanmasına yol açıyor, buna kitap okumakta dahil yani.
Ben bundan 1 sene önce sigarayı bıraktım, ama bu 1 seneden daha önce çok başarısız girişimim olmuştu. Bu girişimlerde yaptığım hata sürekli günlük tutar gibi gün saymak ve kendimi çok kasmak olmuştu. Yani ''Sigara içen arkadaşlarla gezmiyicem, kahve ve çay içmiyicem, bana sigarayı hatırlatacak ne kadar şey varsa uzak durucam, hergün gün sayıcam, aman bunlara maruz kalırsam tekrar başlarım!'' diye kendimi yiyip bitiriyordum. Ama daha sonra ne yaptım biliyor musun? Kendimi kısıtlamadım, gittim usulca son sigaramı içtim ve bıraktım dedim. Kendime çay kahve içmeme kuralı koymadım, ''Bugün içmeyeli 5.gün oldu, bugün içmeyeli 10.gün oldu'' diye gün saymadım, kısacası kendi akışına bıraktım dostum yani. İşin garibi ise kendimi kasarak ve bir sürü kısıtlama koyarak sigarayı bırakmaya çalıştığımda çok şiddetli krizler gelirken, böyle işi akışına bırakınca gelen krizler çok hafifti.
Yani sana diyeceğim şey, bu süreci ''Müzik yok, youtube yok'' diyerek abartıp, hergün ''Bugün 2 gün oldu, bugün 5 gün oldu'' diyerek sayarsan süreç sürekli aklında olacağı için bozman kaçınılmaz olur. Ben kendi sürecimde kendimi kısıtlamaya gitmiyorum, şu ana kadar yaptığım şeyler beslenmemde değişiklere gittim şekeri bırakmak gibi, sosyal medyada instagram ve facebooku kullanmayı bıraktım ve tam anlamıyla derslerime gömüldüm. Şu anda kitabımı okumaya, müzik dinlemeye devam ediyorum ve sürecimde bir aksaklık yok. Sana da tavsiye ederim. Günlük tutacaksan bence 5-10-15-20 gibi 5 günde bir tut, hergün tutarsan sürekli aklında olduğu için bozma şansını arttırırsın.
Birde dostum sana şunu diyeyim, yani bu süreçte ilerledikçe özel güçler edinmeyeceksin. Yani internette nofapin etkileri biraz abartılıyor, sanki bütün sıkıntılarımızın asıl nedeni PMO yapmakmış ve PMO yapmazsak hayatımız süper olacakmış gibi abartılıyor. Yani bu PMO denen şeyi günah keçisi yapıyor insanlar, ''Ben hayatta başarısızım, okulda bir başarım yok, utangaçlık ve çekingenliğim var, demek ki bu zamana kadar bunun sebebi PMO'muş!'' diye düşünüyor bazı insanlar. Yani adamın konuşma bozukluğu var, utangaçlığı var, internette nofapi öyle bir abartmışlar ki, bu adam gerçekten PMO yapmazsa utangaçlığından ve konuşma bozukluğundan kurtulacağını sanıyor mesela örneğin. Bunun farkında ol, sana sürecinde başarılar diliyorum dostum. Eğer sürecini bozmadan devam etmek istiyorsan, sadece bu sürece girdiğini unut, kendini kasma bırak gitsin. Sosyal medyadan uzaklaşmak, şekeri bırakmak gibi şeyler dışında yani kendini müzik dinlemeyecek kadar kısıtlama. Ben sigarayı bırakalı 1 yıl oldu, geçen ay kendi kendime ''Vay be, 1 yıl ne çabuk geçmiş'' dedim. Ama eski süreçlerimde yaptığım hata olan, hergün gün saymaya devam etseydim, büyük ihtimalle 1.ayın sonunda gene sigaraya başlamış olacaktım.