Lazkopat
Emektar Üye
Bu yazı tamamen neverfap'e olan bakış açınız üzerine bir eleştiri yazısıdır. Yani herkesin üstüne alınması gereken bir yazı değil. Ben bu yazıda neverfap'e laf atmıyorum. Neverfap'i kafasında büyüten insanlara laf atıyorum. Psikolojik danışmanlıkta yaptığım görüşme bu düşüncemi daha da keskinleştirdi.
Şimdi önecelikle kendinize şunu sorun : Pmo bana ne anlamda ve ne kadar zarar veriyor? Örnek veriyorum 10 üzerinden 5. fazlaysa isterseniz devam etmeyin. Arkadaşlar bu mevzu sizin hayatınızdaki temel problem değil. Eski yazdıklarımla çelişiyor olabilirim. Ama artık olgunlaştım. Asıl problem sizin bunu takıntı haline getirip kafanızda büyütmeniz. Neverfap'te başarılı olunca her şeyin iyi gideceği vs yok. Evet arada bir fark olur. Amma velakin her şey değişmez. Tembelsen yine tembel. Dürüstsen yine dürüst. Abazaysan gerçi burda değişiklik olur
Yalancısyan yine yalancı olursun. Her neyse işte anladınız siz. Yani gençler yapmanız gereken hayatınıza odaklanmak. Sonrasında asıl problemi fark edeceksiniz. Mesela ben kızlarla çok rahat konuşuyorum ve bir çok kızla konuşuyorum. Ama neverfap'te başarılı değilim. Sevgilim de yok. Neden acaba? Cevap çok basit: Bu mevzuyu unutup hayatıma odaklanmadığım için. Gerçi bir de yazacaklarım bitmiyor. (İnsanlarla bir şey paylaşmadan duramıyorum.) Yazıyı oldukça uzun tutmaya çalışacağım. Başka bir örnek vereyim. Örneğin; Senin kızlarla aran kötüyse neverfapten sonra iyi olmayacak. Derslerinde kötüysen ha daha iyi odaklanırsın ama çalışmazsan yine kötü olacaksın. Sen bilim adamı değilsen sonra da öyle olacaksın
Gitar çalmayı bilmiyorsan yine çalamayacaksın. Anladınız umarım. O yüzden neverfaple yeni tanışan arkadaşlara sesleniyorum : GİDİN HAYATINIZLA UĞRAŞIN NEVERFAPLE DEĞİL! Çünkü çoğu çabanız boşuna. Süreçte şöyle bir aya geldikten sonra artık düşünmemelisiniz. Yeni gelenler biraz daha bilgilensin benim dediğime geleceksiniz.
Gençler bakın pmo eğer hayatınıza çok fazla etki etmiyorsa bir problem olmayabilir. Bunu anlamak için kendinizi değerlendirmeniz gerekir. Ben artık bu işi kavradım ve nasıl kurtulacağımı çözdüm. Relapse Analizi Yapın (Çok Önemli̇) Krizi Atlatma, Engelle Şu iki yazımı lütfen okuyun.
Şimdi önecelikle kendinize şunu sorun : Pmo bana ne anlamda ve ne kadar zarar veriyor? Örnek veriyorum 10 üzerinden 5. fazlaysa isterseniz devam etmeyin. Arkadaşlar bu mevzu sizin hayatınızdaki temel problem değil. Eski yazdıklarımla çelişiyor olabilirim. Ama artık olgunlaştım. Asıl problem sizin bunu takıntı haline getirip kafanızda büyütmeniz. Neverfap'te başarılı olunca her şeyin iyi gideceği vs yok. Evet arada bir fark olur. Amma velakin her şey değişmez. Tembelsen yine tembel. Dürüstsen yine dürüst. Abazaysan gerçi burda değişiklik olur
Gençler bakın pmo eğer hayatınıza çok fazla etki etmiyorsa bir problem olmayabilir. Bunu anlamak için kendinizi değerlendirmeniz gerekir. Ben artık bu işi kavradım ve nasıl kurtulacağımı çözdüm. Relapse Analizi Yapın (Çok Önemli̇) Krizi Atlatma, Engelle Şu iki yazımı lütfen okuyun.
Son düzenleme: