Captain Flint
Ay Yolcusu
Arkadaşlar selamlar. Herkese sağlıklı süreçler dilerim. Öncelikle başlık clickbait değil bunu belirteyim . Sizlere açmak istediğim bir konu var. Fazla uzun olmaması adına kısa tutmaya çalışacağım. Biliyoruz ki hepimiz p**** ve mast**** u bırakmaya çalışıyoruz. Bu süre içerisinde mutlaka relapse oluyoruz. En önemliside Bu relapseler bize özgüvensizlik ve kaygı, stres ve başaramama kaygısı olarak geri dönüyor. Fakat bu nofap sürecimizden geriye dönüp bakarsak bir şeyler görüyoruz. Neverfap Akademi ile tanışmadığımız zamanda, yani nofaptan haberdar değilken sürece bile başlamış değildik. Neredeyse her gün pmo ile kendini uyuşturan bireyler olmamıza rağmen bu başarısızlık ve buna bağlı özgüvensizlik hissi yoktu. Kendi adıma konuşacak olursam oturup biraz düşündüm. Bunu düşünmemin sebebi ise aniden gelen başaramama ve özgüven yokluğuydu. Ne zaman bir topluma girdiğimde ya da herhangi yeni bir kişiyle konuşmaya kalksam bu özgüvensizlik patlak veriyor. Halbuki nofap öncesi ne kadar eziklik hissi ağır bassa da bu şekilde hissetmezdim. En önemli bir diğer olaysa relapse olan arkadaşlar ve kendimde gördüğüm relapse sonrası hiçbir şekilde bir işe, ders çalışmaya ya da kişisel gelişime istek kalmıyor. Geçmişte yani nofap tan önce ne kadar relapse olsak ta okulumuza işimize ilişkilerimize devam edebiliyorduk. En azından ben öyleydim. Relapse olan kişiler gruplarda bir hafta yataktan çık(a)mamaktan ve yetersiz motivasyondan söz ediyor. Oysa ki nofapta bize relapselerden ders çıkarmak ve en hızlı şekilde toparlanmamız gerektiği öğretiliyor. Ama gelin görün ki daha relapseden hemen sonra sürecin başlarında "nasıl olsa bozacağım, kesin yine olmayacak" gibi iç sesler ile karşı karşıya kalıyorum. Zaten PMO dan kaynaklanan ve yine paradoks gibi PMO ya sebep olan kaygı ve stres yeterliyken birde bu çıkıyor ortaya Bunu düşünceleri engellemek için herhangi fikri düşüncesi ye da eylemi olan bunu deneyimleyen arkadaşlar varsa düşüncelerini belirtmeleri çok iyi olur.
-Benim yapabildiklerime gelecek olursak tek yapabildiğim zihinsel olarak kendime telkinde bulunmam. Bunun yanında forum yazıları beni motive ediyor olsa da bunlar anlık kalıyor. Ama telkin ile sürekli kendime bunun bir süreç olduğunu, relapselerinde sürece dahil olduğunu anımsatmaya ve bu güne kadar neler kaybettiğimi görmeye çalışıyorum. Relapse olursam dahi kendime olan saygımı asla yitirmeyeceğime söz veriyorum. Sonuçta dışarıda bunu denemeye bile kalkışmamış yüzlerce insan var. Relapse olmak sürecimiz için bir katliam olsa da, bizi dünyanın en kötü insanı yapmaz. Yanlış anlaşılmasın, dediğim gibi her relapse süreciniz için tüm yaptığınız iyi şeyleri katletmek ve ruhunuzda bir yara daha açmak demek.
Toparlayacak olursam, acaba NoFap bazılarımızı sanıldığının aksine özgüvensiz ve başarısız mı yapıyor ? böyle hissediyorsak ne gibi önerileriniz olurdu? değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim dostlar. Süreciniz daim olsun
-Benim yapabildiklerime gelecek olursak tek yapabildiğim zihinsel olarak kendime telkinde bulunmam. Bunun yanında forum yazıları beni motive ediyor olsa da bunlar anlık kalıyor. Ama telkin ile sürekli kendime bunun bir süreç olduğunu, relapselerinde sürece dahil olduğunu anımsatmaya ve bu güne kadar neler kaybettiğimi görmeye çalışıyorum. Relapse olursam dahi kendime olan saygımı asla yitirmeyeceğime söz veriyorum. Sonuçta dışarıda bunu denemeye bile kalkışmamış yüzlerce insan var. Relapse olmak sürecimiz için bir katliam olsa da, bizi dünyanın en kötü insanı yapmaz. Yanlış anlaşılmasın, dediğim gibi her relapse süreciniz için tüm yaptığınız iyi şeyleri katletmek ve ruhunuzda bir yara daha açmak demek.
Toparlayacak olursam, acaba NoFap bazılarımızı sanıldığının aksine özgüvensiz ve başarısız mı yapıyor ? böyle hissediyorsak ne gibi önerileriniz olurdu? değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim dostlar. Süreciniz daim olsun