Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hard Mode, Arınma Günlüğü

Bugün yaklaşık 2 saat, doğada sakin bir yerde oturdum ve ne yapıyorum, ne durumdayım, ne olacağım diye uzunca düşündüm.

Fark ettiğim en önemli şeylerden biri de, en güzel anılarımı en uzun sürecimde (225 gün) yaşamış olmam. Kendime hatırlatma olsun, süreci bozmayı aklından bile geçirme. Anlık tatmin uğruna kaybedeceklerini düşün, buna değmeyeceğini sen de biliyorsun. Hedeflerini düşün; süreci bozman, hedeflerine ulaşmayı zorlaştıracak. Odağını, iradeni, gücünü kaybedeceksin. YAPMA!

Antrenörlük sınav sonuçları açıklandı, bütün derslerden geçmişim. Zaten sınavdan çıktığım anda geçeceğimin bilincindeydim, içim çok rahattı yani.

Salonda birçok kişiye karşılıksız, neredeyse özel ders niteliğinde yardımcı oluyorum. Bunu, tecrübe kazanmak için yapıyorum. Salonda yıllarını devirmiş abiler bile benden tavsiye alıyor, demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum.

Birkaç sene içinde tam zamanlı olarak bu işi yapmaya başlarım diye düşünüyorum. Hedefim, uluslararası geçerli sertifika alıp yurt dışına çıkmak. Bu süreçte, İngilizcemi geliştirmeye devam edip kaynak taraması yapmaya devam edeceğim. Türkiye'de bu uluslararası sertifikayı veren tek bir yer var, o da İstanbul'da. Bütçemi, zamanımı ayarlayıp bu sertifikayı almam gerekiyor. Tam olarak ne zaman alabileceğimi kestiremiyorum fakat en geç 5 yıl içinde alabileceğimi düşünüyorum.

Canımı sıkan bir mesele var, ailem antrenör olmama karşı. Onları da anlayabiliyorum, belki kendilerine göre ''daha iyi bir meslek'' sahibi olmamı istiyorlar, benden beklentileri küçüklüğümden beri hep yüksekti ama gerçekten ne istediğimi hiç sormuyorlar. Açıkça tavrımı koydum, sevmediğim meslekte yıllarımı harcamayacağım.
İş olarak daha birçok planım var, para kazanmaya başladığımda ailemin biraz daha ılımlı yaklaşacağını düşünüyorum. Ilımlı yaklaşmazlarsa bile kendilerinin bileceği iş. Bu hayatı ben kendi seçimlerime göre yaşayacağım, başkasının seçimlerine göre değil.

Antrenörlük sınav sonuçları açıklandı, bütün derslerden geçmişim. Zaten sınavdan çıktığım anda geçeceğimin bilincindeydim, içim çok rahattı yani.

Salonda birçok kişiye karşılıksız, neredeyse özel ders niteliğinde yardımcı oluyorum. Bunu, tecrübe kazanmak için yapıyorum. Salonda yıllarını devirmiş abiler bile benden tavsiye alıyor, demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum.

Birkaç sene içinde tam zamanlı olarak bu işi yapmaya başlarım diye düşünüyorum. Hedefim, uluslararası geçerli sertifika alıp yurt dışına çıkmak. Bu süreçte, İngilizcemi geliştirmeye devam edip kaynak taraması yapmaya devam edeceğim. Türkiye'de bu uluslararası sertifikayı veren tek bir yer var, o da İstanbul'da. Bütçemi, zamanımı ayarlayıp bu sertifikayı almam gerekiyor. Tam olarak ne zaman alabileceğimi kestiremiyorum fakat en geç 5 yıl içinde alabileceğimi düşünüyorum.

Canımı sıkan bir mesele var, ailem antrenör olmama karşı. Onları da anlayabiliyorum, belki kendilerine göre ''daha iyi bir meslek'' sahibi olmamı istiyorlar, benden beklentileri küçüklüğümden beri hep yüksekti ama gerçekten ne istediğimi hiç sormuyorlar. Açıkça tavrımı koydum, sevmediğim meslekte yıllarımı harcamayacağım.
İş olarak daha birçok planım var, para kazanmaya başladığımda ailemin biraz daha ılımlı yaklaşacağını düşünüyorum. Ilımlı yaklaşmazlarsa bile kendilerinin bileceği iş. Bu hayatı ben kendi seçimlerime göre yaşayacağım, başkasının seçimlerine göre değil.
O hayaller burada ve kendinde saklı kalsın o enerjiyi seni yükseltecek olanlarla paylaş eminim bu işin akademik tarafını da desteklersin. Öyle olursa, örneğin bir futbol antrenörünün sürekli eğitimlere katılması ve günceli takip etmesi gibi, çok daha harika olur. Özellikle işin yabancı ülke kısmı için bu şekilde akademiyle desteklenirse mükemmel olur. Arda Turan, Barca’da ve Atletico’da iki büyük teknik direktörle çalıştı. (Enrique, Simone) Büyük faydalar gördü. Özellikle alanında eğitim alabilmen seni bambaşka seviyeye taşır. En büyük tavsiyem o enerjiyi doğru insanlarla paylaş yoksa seni geri çekmeye çalışanlar olacaktır.

Hangi bilim olursa olsun polimat olabilmek meziyettir ben bu yaşıma kadar bunu gördüm, bunu bilirim.

4 kutsal kitabı okumaya tekrardan başlayacağım. Ön yargısız, tamamen objektif yaklaşacağım.

İngilizce hazırlık sınavını 90 puanla geçmişim, benim için rahat bir sınavdı.
Birçok yeni arkadaşla tanıştım, ortam güzel olacak gibi. Sürecime daha çok önem verirsem benim için her şey daha keyifli olacak.

SEDOU12

Neptün Yolcusu
Hocam kendine çok güzel bir ritim tutturmusun gerçekten hayranım sana bu konuda .Beni en çok zorlayan şey hayatımın rastgeleleliği rutin oluşturmamı çok engelliyor evdeyken iyiydimde yurda gidince gene zorlıyacak

Hocam kendine çok güzel bir ritim tutturmusun gerçekten hayranım sana bu konuda .Beni en çok zorlayan şey hayatımın rastgeleleliği rutin oluşturmamı çok engelliyor evdeyken iyiydimde yurda gidince gene zorlıyacak
Çok teşekkür ederim hocam. Ben başarmışsam siz de başarabilirsiniz emin olun, kendinizde bir şeyleri eksik görmeyin.

Ufak bir tavsiye verecek olursam; fiziksel olarak bir sporla uğraşmanın, insanı neredeyse hayatın her alanında disiplinli olmasını sağladığını düşünüyorum. Bu zaten araştırmalarla da kanıtlanmış bir şey, daha fazla fiziksel aktiviteyle uğraşan insanlar diğer alanlarda da daha başarılı oluyor. Kısacası, herhangi bir spor dalıyla şu an aktif bir şekilde uğraşmıyorsanız sevdiğiniz bi dala başlamanızı tavsiye ederim. Bu benim için vücut geliştirme oldu, sizin için başka bir şey olabilir. Buradaki önemli kıstas, buna ayırdığınız vaktin diğer aktivitelerinize ayırdığınız zamandan çalmaması. Spora ayırdığınız o disiplinli rutin, diğer alanlarda da bu rutini sürdürmenize yardımcı olacak.

Fikrine önem verdiğim bir büyüğümden çok güzel bir nasihat dinledim:

Başkasının arkasından konuşan, vakti geldiğinde senin de arkandan konuşur. Birini tanımak istiyorsan, başkasının yanında nasıl konuşup nasıl davrandığına iyi bak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6