Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hard Mode, Arınma Günlüğü

Bugün yaklaşık 2 saat, doğada sakin bir yerde oturdum ve ne yapıyorum, ne durumdayım, ne olacağım diye uzunca düşündüm.

Fark ettiğim en önemli şeylerden biri de, en güzel anılarımı en uzun sürecimde (225 gün) yaşamış olmam. Kendime hatırlatma olsun, süreci bozmayı aklından bile geçirme. Anlık tatmin uğruna kaybedeceklerini düşün, buna değmeyeceğini sen de biliyorsun. Hedeflerini düşün; süreci bozman, hedeflerine ulaşmayı zorlaştıracak. Odağını, iradeni, gücünü kaybedeceksin. YAPMA!

Antrenörlük sınav sonuçları açıklandı, bütün derslerden geçmişim. Zaten sınavdan çıktığım anda geçeceğimin bilincindeydim, içim çok rahattı yani.

Salonda birçok kişiye karşılıksız, neredeyse özel ders niteliğinde yardımcı oluyorum. Bunu, tecrübe kazanmak için yapıyorum. Salonda yıllarını devirmiş abiler bile benden tavsiye alıyor, demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum.

Birkaç sene içinde tam zamanlı olarak bu işi yapmaya başlarım diye düşünüyorum. Hedefim, uluslararası geçerli sertifika alıp yurt dışına çıkmak. Bu süreçte, İngilizcemi geliştirmeye devam edip kaynak taraması yapmaya devam edeceğim. Türkiye'de bu uluslararası sertifikayı veren tek bir yer var, o da İstanbul'da. Bütçemi, zamanımı ayarlayıp bu sertifikayı almam gerekiyor. Tam olarak ne zaman alabileceğimi kestiremiyorum fakat en geç 5 yıl içinde alabileceğimi düşünüyorum.

Canımı sıkan bir mesele var, ailem antrenör olmama karşı. Onları da anlayabiliyorum, belki kendilerine göre ''daha iyi bir meslek'' sahibi olmamı istiyorlar, benden beklentileri küçüklüğümden beri hep yüksekti ama gerçekten ne istediğimi hiç sormuyorlar. Açıkça tavrımı koydum, sevmediğim meslekte yıllarımı harcamayacağım.
İş olarak daha birçok planım var, para kazanmaya başladığımda ailemin biraz daha ılımlı yaklaşacağını düşünüyorum. Ilımlı yaklaşmazlarsa bile kendilerinin bileceği iş. Bu hayatı ben kendi seçimlerime göre yaşayacağım, başkasının seçimlerine göre değil.

Antrenörlük sınav sonuçları açıklandı, bütün derslerden geçmişim. Zaten sınavdan çıktığım anda geçeceğimin bilincindeydim, içim çok rahattı yani.

Salonda birçok kişiye karşılıksız, neredeyse özel ders niteliğinde yardımcı oluyorum. Bunu, tecrübe kazanmak için yapıyorum. Salonda yıllarını devirmiş abiler bile benden tavsiye alıyor, demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum.

Birkaç sene içinde tam zamanlı olarak bu işi yapmaya başlarım diye düşünüyorum. Hedefim, uluslararası geçerli sertifika alıp yurt dışına çıkmak. Bu süreçte, İngilizcemi geliştirmeye devam edip kaynak taraması yapmaya devam edeceğim. Türkiye'de bu uluslararası sertifikayı veren tek bir yer var, o da İstanbul'da. Bütçemi, zamanımı ayarlayıp bu sertifikayı almam gerekiyor. Tam olarak ne zaman alabileceğimi kestiremiyorum fakat en geç 5 yıl içinde alabileceğimi düşünüyorum.

Canımı sıkan bir mesele var, ailem antrenör olmama karşı. Onları da anlayabiliyorum, belki kendilerine göre ''daha iyi bir meslek'' sahibi olmamı istiyorlar, benden beklentileri küçüklüğümden beri hep yüksekti ama gerçekten ne istediğimi hiç sormuyorlar. Açıkça tavrımı koydum, sevmediğim meslekte yıllarımı harcamayacağım.
İş olarak daha birçok planım var, para kazanmaya başladığımda ailemin biraz daha ılımlı yaklaşacağını düşünüyorum. Ilımlı yaklaşmazlarsa bile kendilerinin bileceği iş. Bu hayatı ben kendi seçimlerime göre yaşayacağım, başkasının seçimlerine göre değil.
O hayaller burada ve kendinde saklı kalsın o enerjiyi seni yükseltecek olanlarla paylaş eminim bu işin akademik tarafını da desteklersin. Öyle olursa, örneğin bir futbol antrenörünün sürekli eğitimlere katılması ve günceli takip etmesi gibi, çok daha harika olur. Özellikle işin yabancı ülke kısmı için bu şekilde akademiyle desteklenirse mükemmel olur. Arda Turan, Barca’da ve Atletico’da iki büyük teknik direktörle çalıştı. (Enrique, Simone) Büyük faydalar gördü. Özellikle alanında eğitim alabilmen seni bambaşka seviyeye taşır. En büyük tavsiyem o enerjiyi doğru insanlarla paylaş yoksa seni geri çekmeye çalışanlar olacaktır.

Hangi bilim olursa olsun polimat olabilmek meziyettir ben bu yaşıma kadar bunu gördüm, bunu bilirim.

İngilizce hazırlık sınavını 90 puanla geçmişim, benim için rahat bir sınavdı.
Birçok yeni arkadaşla tanıştım, ortam güzel olacak gibi. Sürecime daha çok önem verirsem benim için her şey daha keyifli olacak.

SEDOU12

Neptün Yolcusu
Hocam kendine çok güzel bir ritim tutturmusun gerçekten hayranım sana bu konuda .Beni en çok zorlayan şey hayatımın rastgeleleliği rutin oluşturmamı çok engelliyor evdeyken iyiydimde yurda gidince gene zorlıyacak

Hocam kendine çok güzel bir ritim tutturmusun gerçekten hayranım sana bu konuda .Beni en çok zorlayan şey hayatımın rastgeleleliği rutin oluşturmamı çok engelliyor evdeyken iyiydimde yurda gidince gene zorlıyacak
Çok teşekkür ederim hocam. Ben başarmışsam siz de başarabilirsiniz emin olun, kendinizde bir şeyleri eksik görmeyin.

Ufak bir tavsiye verecek olursam; fiziksel olarak bir sporla uğraşmanın, insanı neredeyse hayatın her alanında disiplinli olmasını sağladığını düşünüyorum. Bu zaten araştırmalarla da kanıtlanmış bir şey, daha fazla fiziksel aktiviteyle uğraşan insanlar diğer alanlarda da daha başarılı oluyor. Kısacası, herhangi bir spor dalıyla şu an aktif bir şekilde uğraşmıyorsanız sevdiğiniz bi dala başlamanızı tavsiye ederim. Bu benim için vücut geliştirme oldu, sizin için başka bir şey olabilir. Buradaki önemli kıstas, buna ayırdığınız vaktin diğer aktivitelerinize ayırdığınız zamandan çalmaması. Spora ayırdığınız o disiplinli rutin, diğer alanlarda da bu rutini sürdürmenize yardımcı olacak.

Üniversitedeki ilk haftamın özeti:

Şu ana kadar tanıştığım birçok kişinin genel kültürü ciddi düşük seviyede. Genel kültür seviyesi en yüksek benim triplerine girmek istemiyorum ama insanın bir hobisi, uğraşısı konuşabileceği bir şeyler olur be kardeşim.
Az da olsa kafa dengi, genel kültürü yüksek birkaç kişiyle de tanıştım hatta şansıma bu foruma giren ve semen retention/no fap hakkında baya bilgili olan biriyle de tanıştım, hatta aynı sınıftayız.

Kendimi üniversiteye pek ait hissedemedim, ilk haftadır normal karşılıyorum.

Üniversitenin spor salonunda, amerikan futbol takımının kaptanıyla tanıştım baya sohbet ettik. Beni takıma da çağırdı, ayağımdaki sakatlığım engellemezse katılacağım.

Gün geçtikçe ekleme yaparım fakat üniversite hiç beklediğim gibi bir yer değilmiş. 4 yıl okuyacağımı hiç zannetmiyorum.

Dün relapse oldum. Neden relapse olduğuma geleceksek, Instagram kullanmaya başlamam bunda çok büyük rol oynuyor. Ayrıyeten eski disiplinimi kaybettim, vaktimi doğru değerlendiremiyorum.

• Telefonumdan Instagram'ı sildim.
  • Youtube shorts kullanmayacağım.
  • Güne meditasyonla başlama rutinime geri döneceğim.
  • Kitap okumaya daha çok vakit ayırmalıyım.
  • Uyku düzenim çok iyi, şu an tek memnun olduğum şey bu diyebilirim.
  • Otobüsle okula git gel derken çok vaktim gidiyor. Yoldayken kitap okumayı da çok sevmiyorum fakat bu vakti değerlendirebilecek başka bir şey de aklıma gelmiyor.
  • Kilom 84-85 arasında değişiyor, biraz yağ oranım yükseldi ama şu anki en büyük hâlimdeyim. Bugün okulun salonunda beni görenler cidden şaşırdı, hatta bugün bana ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu. 78-80 arasında düşüp, yağ oranı olarak en dibi görmek istiyorum. Bu yüzden diyetime de daha çok önem vereceğim.
  • Egom yüzünden en uzun ve en verimli sürecimi bozdum. Bundan ders almalıyım, bu süreci neden yaptığımı tekrardan kendime hatırlatmalıyım. En iyi olduğum anlarda yanımda olanlar, bu tarz düştüğüm durumlarda genelde olmuyor ki ''ne olur yanımda olun'' gibi bir bakış açım da olmadı hiçbir zaman. Bu durum, kime değer verip vermeyeceğimi gösteriyor. Özellikle kız konusunu belli bir süre kafamdan silmem gerekiyor. Odağımı dağıtacak her şeyi elimden geldiğince kendimden uzak tutmalıyım.
  • Dini konulara biraz daha kafa yoracağım, halihazırda kutsal kitapları okumaya başladım.

Son düzenleme:

Delifisek

Merkür Yolcusu
Merhaba hocam. Relapse olmana üzüldüm, geçmiş olsun. Ama kendini tanıyorsun, ne yapman gerektiğini biliyorsun; toparlarsın da o yüzden.
Otobüsle okula git gel derken çok vaktim gidiyor. Yoldayken kitap okumayı da çok sevmiyorum fakat bu vakti değerlendirebilecek başka bir şey de aklıma gelmiyor.
Belki ilgini çeken konularda podcast dinleyebilirsin. Ben birkaç sene önce lisedeyken otobüsle okula gide gele iki seri bitirmiştim. Şimdi pek hatırlamıyorum ama biri stoa felsefesiyle ilgiliydi, biri de yanılmıyorsam genel kültürle ilgiliydi.

Merhaba hocam. Relapse olmana üzüldüm, geçmiş olsun. Ama kendini tanıyorsun, ne yapman gerektiğini biliyorsun; toparlarsın da o yüzden.

Belki ilgini çeken konularda podcast dinleyebilirsin. Ben birkaç sene önce lisedeyken otobüsle okula gide gele iki seri bitirmiştim. Şimdi pek hatırlamıyorum ama biri stoa felsefesiyle ilgiliydi, biri de yanılmıyorsam genel kültürle ilgiliydi.
Önerin için çok teşekkür ederim. Sürecin daim olsun hocam, umarım hayatında her şey yolundadır.

Kağıt ve kalemi alıp 30 dakika boyunca düşündüm: Ben ne hedefleriyorum, ileride ne olmak istiyorum diye.

Aklımdaki birçok hedefi kağıda döktüm. Bu hedeflerin bazıları aylar, bazıları da yıllar alacak. Fakat kendime inanıyorum, bir gün bu yazdığım bütün hedefleri gerçekleştireceğim.

Adeta savaşıyoruz. Sanırım hayat iki kutbun arasında gidip gelecek. Çalışkanlık-tembellik, iyi-kötü, huzurlu-mutsuz... Özellikle doğru kaynaklara gitmek bence çok değerli. Semantik, hermönetik metin gruplarında analiz yapabilmek gerekli. Özellikle dini metin yorumlarını yapan kişinin çok yönlülüğü şart ve ana metin olarak dinsel metinden şaşmaması gerekli. Çünkü gelenekçi, aşırı muhafazakar şekildeki bakış açıları gerçek bir dindarlığın aksine panteonlar kuruyor. Özellikle din alimi olan kendini gösteren ve etrafına murit toplayan kesimden asla din öğrenilmemeli. Dincilik, şirk gibi unsurlar yüzünden din kavramı asla anlaşılamadı. Özellikle dini metinlerin okunmasına mani olanlar, onu bir mantra gibi görenler yanılıyor. Asırlardır bu kitapların gereğini yapan Batı medeniyetleri ilerledi bizler ise Orta Çağın karanlık dehlizlerinde kaybolduk. Bu sebeple ateist, deist, teist aslında genel istikamet yine yaratıcı iradenin kendisi olmalı. Aklın komutan olarak dini algılamasıyla büyük ödev bitirilmiş olur. Son vahiy kitabı olan Kuran'da bir sistem olduğu ve bu sisteme de dokunulmadığı kendi kendinin tefsiri olan ayetlerle açık. Kesin deliller kadar yoruma açık ayetlerin de olması kitabın her çağda tekrar yorumlanabilmesine ve tecdite izin veriyor. Metinleri okurken bu gözle yaklaşılması her zaman avantajdır. Çünkü parantez içine alınmamış, anlam kaydırılması yapılmamış tüm çevirilerde bu kitabın eşsiz yönü çıkıyor.

Adeta savaşıyoruz. Sanırım hayat iki kutbun arasında gidip gelecek. Çalışkanlık-tembellik, iyi-kötü, huzurlu-mutsuz... Özellikle doğru kaynaklara gitmek bence çok değerli. Semantik, hermönetik metin gruplarında analiz yapabilmek gerekli. Özellikle dini metin yorumlarını yapan kişinin çok yönlülüğü şart ve ana metin olarak dinsel metinden şaşmaması gerekli. Çünkü gelenekçi, aşırı muhafazakar şekildeki bakış açıları gerçek bir dindarlığın aksine panteonlar kuruyor. Özellikle din alimi olan kendini gösteren ve etrafına murit toplayan kesimden asla din öğrenilmemeli. Dincilik, şirk gibi unsurlar yüzünden din kavramı asla anlaşılamadı. Özellikle dini metinlerin okunmasına mani olanlar, onu bir mantra gibi görenler yanılıyor. Asırlardır bu kitapların gereğini yapan Batı medeniyetleri ilerledi bizler ise Orta Çağın karanlık dehlizlerinde kaybolduk. Bu sebeple ateist, deist, teist aslında genel istikamet yine yaratıcı iradenin kendisi olmalı. Aklın komutan olarak dini algılamasıyla büyük ödev bitirilmiş olur. Son vahiy kitabı olan Kuran'da bir sistem olduğu ve bu sisteme de dokunulmadığı kendi kendinin tefsiri olan ayetlerle açık. Kesin deliller kadar yoruma açık ayetlerin de olması kitabın her çağda tekrar yorumlanabilmesine ve tecdite izin veriyor. Metinleri okurken bu gözle yaklaşılması her zaman avantajdır. Çünkü parantez içine alınmamış, anlam kaydırılması yapılmamış tüm çevirilerde bu kitabın eşsiz yönü çıkıyor.
Elinize sağlık hocam.

Bugün kötü bir gündü. İnsanlarla konuşmak dahi hiç içimden gelmedi fakat bir şekilde günü bitirdim. Antrenmanım verimsiz geçti, çok kafaya takmıyorum ara ara oluyor böyle. Ayrıyeten biraz sinirliydim, gereksiz bir gerginlik vardı üzerimde. Şimdi eve gelip yemeği yiyince biraz daha iyi oldum.

Tevrat'ın ilk bölümünü bitirdim.
Güne meditasyonla başladım.
Otobüste, Andrew Huberman'dan 2 saatlik podcast dinledim.

Dün, siteye giremediğimden günlüğümü yazamadım.

Güne soğuk duş ve hemen ardından meditasyonla başladım.

Beslenmemi hala tam istediğim seviyeye getiremedim. Normalde spor salonuna 2 öğün yiyip öyle giderdim fakat spor salonumu değiştirdiğimden bu düzenim bozuldu. Antrenmanda performansımı düşürmemesi için bir şeyler atıştırıyorum fakat bir şekilde bunu düzelteceğim. Sağlam bir bacak antrenmanım attım, şu an yürümeye mecalim bile yok öyle söyleyeyim.

Düne nazaran bugün çok daha iyi hissediyorum.

Bugün saat 12'de evden çıktım, 18'de eve vardım. Okulda ne öğrendim diye soracak olursanız hiçbir şey. Hocanın ders anlatımı rezalet, sınıftaki herkes dersin yarısında dersle ilgilenmeyi bırakıp telefonunda reels kaydırıyordu. Buradaki sorunu öğrencilerde değil, sorunu ciddi anlamda hocada aramak gerekiyor. Yıllardır akademisyenlik yapıp (hocanın 50-60 yaşlarında olduğunu düşünüyorum) bu kadar rezalet İngilizceye sahip olmak için de insanın çaba göstermesi gerekir, insanın kendini bu kadar geliştirmemiş olması çok ilginç.

Üniversiteyi 4 yıl böyle okumak bana çok bir şey katmayacak. Bu, ülkedeki neredeyse (birkaç tanesi ayrı tutulabilir) bütün üniversiteler için de geçerli: Üniversite hayatı sana belli opsiyonlar sunuyor ve seni tekdüze bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. İnternette neredeyse sonsuz kaynağa erişim olan bir çağda, çağ öncesinde kalmış bir hocanın ağzına bakmak akıl kârı değil.

Yakında aileme bu durumu anlatıp yolumu tekrardan çizeceğim. Ailem üniversite diplomasının hâlâ değerli olduğunu düşünüyor, onları da anlayabiliyorum ama günümüz dünyasında bu kesinlikle doğru değil. Bir şekilde çıkış yolu bulmalıyım.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6