Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlk Kararlı Süreç , Yeni Alışkanlıklar

Strafe

Jüpiter Yolcusu

4.gün ( 10.12.24 ) ✅

Spor : off
Ders : 3 saat ( sadece okuldaki dersler ve biraz çalışma)
Sosyal medya : 1.5 saat

Güne puan : 7

Sabah 8.30 gibi kalktım derse gitmeyecektim ama istatistik dersi vardı son bir şans verdim fakat tövbe ettim daha da girmem. ( çok gereksiz bir ders, zor olduğu için falan değil) İkindin eve geldim, ağır yemek yemiştim spora giderim dedim ama uyku çöktü biraz kestirmişim kalkınca da baya yağmur yağıyordu ben de spora gitmedim.

Hafif özgüvenli hissediyorum ve böyle süreçlere girince normalde yapmak ile yapmamak arasında kaldığım şeyleri üşenmeden yapıyorum. Şu anlık etkiler böyle. Yarın okula gitmiyorum iyi bir dinleneceğim ve kafa dağıltacağım.
Hedeflerime daha da yaklaşacağım tek ihtiyaç sabır ve bende ondan biraz fazla var. :sneaky:

Strafe

Jüpiter Yolcusu

5.gün ( 11.12.24) ✅

Spor : 70dk ( ağır bacak çalıştım, kendimi zorladım )
Ders : off
Sosyal medya : 2.5 saat

Güne puan : 9

Bugün sabah hafif rüyalandım ama görsel yoktu sadece meni atılımı. Sonra duş aldım kahvaltı sonrası ablamla kahve içmeye gittik ardından eve geldim video falan izledim 4’te spora gittim. Spor yapasım vardı ama bacak çalışmak gerçekten istemiyordum fakat atlayamazdım. Bacak antrenmanı başlayınca o acı/zorlanış beni kendime getirdi. Eve gelip bol proteinli öğünümü yedim şimdi dinleniyorum. Yarın küçük bir lab var sonrası bana ait. Yarın ağırlıklı olarak ders çalışacağım, hafta sonu dinlenirim.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

6.gün ( 12.12.24) ✅

Spor : 1 saat ( itiş günü )
Ders : 1 saat + okulda lab dersi
Sosyal medya : 45dk

Güne puan : 8.5

Sabah küçük bir dersim vardı ondan sonra biraz yemekte arkadaşlarla sohbet ettik oradan eve geçtim. Yine biraz dinlenip spora gittim. Sporda ağır kaldıramadım dünki bacak antrenmanından sonra dinlenmeliydim, vücudum toparlanmayla uğraşıyor. Onun dışında her geçen gün insanlarla daha rahat konuştuğumu fark ediyorum daha yolun başındayız ama yine iyiyim.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

7.gün ( 13.12.24 ) ✅

Ders : 1 saat
Sosyal medya : 1 saat 15dk

Güne puan : 6.5

Bugün aslınsa iyi uyumuştum ama sporu çok yoğun yaptığım için uyku yetmemişti. Bütün gün yorgundum ve sabah bomboş bir ders vardı girmek zorunlu diye girdim 3 saat amfide ders, internet bir şeyler baktım. Öğleden sonra uyumamak için zor duruyordum o yüzden pratik dersi sadece dinlemekle yetindim. Çalışmama rağmen derse katılamadım bu yüzden. Artık sporu bu kadar yoğun yapmayacağım belki tatillerde yaparım ama kesin dinlendiğimden emin olunca gideceğim spora. Haftaya toparlarım umarım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

8.gün ( 14.12.24 ) ✅

Spor : 1 saat ( çekiş günü)
Sosyal medya : 2 saat

Bugünü kendime ayırdım. Babamla biraz dolaştık spora gittim akşam da dizi izledim başka bir şey yapmadım. Sürece başladığımda özgüvenim biraz daha yüksekti şu an ne yüksek ne düşük.
Şu sıralar hayat bana çok boş geliyor. Sebebini bulamadım daha. Belki şu anlık büyük bir hedefim yok diyedir.

Son düzenleme:

Strafe

Jüpiter Yolcusu

9.gün ( 15.12.24 ) ✅

Ders : 3 saat + 2 ( akşam da çalışacağım )
Sosyal medya : 1 saat 30dk

Son 2 gündür nedense moralim çok iyi değil. Mutlu değilim mutsuzum da diyemem. Ama buna da şükür daha iyi günler gelecektir elbette. Yarın okulum var sonraki günler dersim yok, dolu olması benim için daha iyi olurdu. Ve yine 2 tane grup toplantım var onlarda aktif olmam lazım. Bu hafta ders çalışacağım ama 2 gün kesin kendime ayırıp dışarıda geçireceğim. Sporu da 4 gün yaparım yeterli zaten.
Şu 9 gün baya hızlı geçti ne olduğunu anlamadım. Hiçbir zorlanma falan da yok. Instada tetikleyici gördüğüm zamanlar da gram etkilenmiyorum açıkçası.
Bugün pazar yani cheat meal günü yine pizza söyledim.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

10.gün ( 16.12.24) ✅

Spor : 70dk (itiş günü)
Sosyal medya : 2.5 saat ( biraz fazla oldu bugün yapacak bir şeyim yoktu)

Güne puan : 7.5

Sabah amfi dersleri vardı öğlen de pratik derse girdik nötr bir gündü. Akşam babamla güzel bir göğüs + omuz antrenmanı attık, zevk aldığım bir antrenmandı.
Bugün bulka başladım ne kadar süreceğini bilmiyorum en az 2 hafta ama. 65 kiloyum yağ oranım düşük fit bir vücudum var boyum da uzun sayılır. Hedefim uzun vadede 80 ama şu bulk sonunda 70 civarı olsam iyi olur. Ektomorf vücudum var yağlanmadan kas yapabiliyorum bu yüzden çok yemem lazım.

Özgüven konusunda nedense sürecin ilk birkaç günki özgüvenim yok. Geri gelmesini gerçekten istiyorum.

Şu PMO’dan kurtulursam hayatımda pişmanlık duyduğum tek bir şey kalmayacak. Ama kendimi geliştirmem gereken daha çok konu var.
örneğin :Grup içinde etkili bir biçimde konuşmayı öğrenmek istiyorum. İnsanlarla iletişimim iyi sayılır ama bunu daha ileriye taşımak istiyorum. Ve kız arkadaş çevresi oluşturmak istiyorum. Bunun için yarın bir başlık açarım tavsiyeye ihtiyacım var.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

11.gün (17.12.24) ✅

Spor : off ( akşam bacak çalışacaktım ama gidemedim )
Ders : 3.5 saat
Sosyal medya : 2 saat ( üniversitenin sayfalarında takıldım biraz)

Cuma gününe kadar okul yok o gün de bir pratik dersimiz var.
Cuma günü pratik ders bittiğinde herkes öğle arası kantinde olacak. Birileriyle tanışmak istiyorsam veya sosyalleşmek için iyi bir fırsat. Normalde cumaya gidiyordum ama mescit bize uzak ve içeride yer kalmıyor dışarıda kılıyoruz dışarısı da soğuk oluyor. Yapacak bir şey yok geri kalan vakitleri kılarım artık.

Sosyallik konusunda iyi bir çevrem oluşuyor yavaş yavaş. Neverfap sürecimle ile gelen özgüvenle daha rahat konuşabiliyorum ama daha nasıl iyi iletişim kurabilirim öğreniyorum. Eğer bu sürecimde başarılı olursam çok iyi yerlere geleceğim dostlar, zorlandığım zamanlarda bunu aklıma getiriyorum.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

13.gün ( 19.12.24 ) ✅

Spor : 50dk
Ders : 2 saat
Sosyal medya : 2 saat

Artık dopaminim neredeyse nötr çok az değişiyor. Tek sıkıntı şu an evde durmak istemiyorum. 3 gün okul yoktu haftaya da az var sonraki hafta yok. Bunlar beni çok zorluyor cidden. Ama bu konuda yapacağım bir şey yok bu yüzden kendimce bir şeyler yapmaya odaklanmalıyım. Erken yatacağım ve yatmadan önce yarım saat kitap okuyacağım eski bir alışkanlığımı geri kazanmak istiyorum. (yks yüzünden bırakmıştım)

Strafe

Jüpiter Yolcusu

14.gün ( 20.12.24 ) ✅

Spor : 1 saat ( göğüs günü)

Bugün sabahtan farklı bir dersimiz vardı. Onu hallettikten sonra arkadaşlarla cumaya gittik. Gelince yarım saatlik bir ders vardı katılımı zorunlu olan ona girdim. Akşamda spora gittim ve dizi izledim.
Yarından itibaren çalışmalarıma devam edeceğim şu anlık 2 saatle başlıyorum ve 6-7 günde bütün komiteyi bitiririm çünkü ilk haftalar sıkı tuttum.
Ek olarak sosyal medyayı günde max 15-20dkya indireceğim. Günümü boş geçirmeme sebep oluyor, aslında ben günüm boş olduğu için sosyal medyada takıldığımı sanıyordum ama öyle değil. Her zaman yapabileceğim, kendimi geliştirebileceğim bir uğraşım olmalı.

Son düzenleme:

Strafe

Jüpiter Yolcusu

16.gün ( 22.12.24 ) ✅

Spor : 70dk (çekiş günü)
Ders : ( şimdi çalışmaya başlayacağım ne kadar çalıştığımı yazıp düzeltirim)
Sosyal medya : 1 saat

Dün sabah rüyamda sürecimi bozduğumu görmüştüm ve bir anda uyanınca bozmamışım. Garip bir rüyalanmaydı normalde rüyamda çeşitli şeyler görür boşalırdım ama bu sefer rüyamda PMO yapıyorum ve sürecimi bozuyordum sonra uyanınca rüyalanmamışım. O malum olayı yaparkenki halimi rüyamda gördüm diyebilirim.
Bugün de spordan önce internette tetikleyiciyle karşılaştım hemen kapatıp spora gittim. Spordan sonra duş aldım ama beynim PMO yapmam için beni kandırmaya çalışıyordu. Şu an ona aldırış etmeyeceğim ve yemeğimi yiyip derse oturacağım. PMO şu an hızlı dopamin kaynağı olarak görünse de davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Sürecime sadık kalacağım çünkü tek yol bu.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Sürecimi takip edenler fark etmiştir sosyal medyada biraz fazla vakit geçiriyordum. Bunun sorun çıkaracağını biliyordum ama o zamanlar çıkarmamıştı. Bu sabah rüyalandım süreçte 2 oluyor. Dünki rüyalanma sayılmıyor çünkü boşalmamıştım. Bugün gün içinde de tetikleyicilerin etkisinde kaldım. Sürecime devam edeceğim, tetikleyicilerin her zaman olacağını biliyorum. Sadece olayı beynimin kontrolüne almaya çalışacağım. Yapmam gereken şeyi biliyorum. Yarından itibaren 10 gün boşum ve günümü böleceğim. ( sadece 3 gün 3 dersim var)

Rutin şöyle olacak:

8.00 kalkış
8-8.30 kahvaltı
8.30-12.00 ders
12.00-13.30 yemek-dinlenme-namaz
14.00-16.00 ders sonrası namaz
16.00-17.00 dinlenme- yemek
17.00-19.00 spor hazırlık ve spor
19.00-22.00 aile ile vakit
22.00-23.00 kitap okuma
23.30 yatış

Sosyal medya gerçekten çok büyük sıkıntı. Kullanmayı 1-2 gün bıraksam gerisi gelir çünkü sınav senesi çok denedim biliyorum.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

17.gün ( 23.12.24 ) ✅

Ders : 1 saat
Spor : 55 dk ( göğüs günü )
Sosyal medya : 1 saat
Dizi/film : 1.5 saat
Kitap : 30dk yatmadan okumaya çalışacağım

Güne puan : 7 puan

Sabah rüyalanmıştım ve baya güçlüydü. Kalkıp duş alacaktım ama randevum vardı. Kahvaltımı yaptım ve hazırlandım doktor randevuma gittim. Eve geldim saat 12 oldu ve küçük bir öğün de yiyip ders çalışmaya gittim. 15.30 gibi bitirdim dersi çok halsizdim. Eve gelirken büyük bir market vardı orada dolaştım bir şeyler aldım ve hava güzel olduğu için yolu uzatarak yavaş yavaş geldim. Evde dizi izledim ve yatağımda uzandım. Evde tek olduğum için rehavete kapıldım ders çalışacaktım ama çalışamadım ve instagramda dolandım. Tetikleyicilerle de burada karşılaştım, instagramda 1 fotoğrafa bakınca bütün sayfa doluyor. Artık keşfeti sıfırlayacağım belli günlerde.
Kendimi spora attım eve gelip duş aldım ve bu yazıyı yazıyorum. Şimdi yarınki lab föyüne göz gezdireceğim, namaz kılıp 20dk kitap okuyup yatacağım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

21.gün ( 28.12.24 ) ✅

Dün yazmadım güzel bir gündü akşamda da spora gittim. Bugün boş geçti öyle istedim çünkü. Sabah ders vardı gereksiz bir dersmiş aslında. Oradan eve geçtim ve 1 1 haftalık tatilim başladı. Tatil çıkışı komitemiz olacak derslerimi çok biriktirmedim ama her gün 3-4 saat çalışacağım. Yarın sabahtan güzel bir başlangıç yaparım.

Bazı günler dersler sabah oluyor uykumu iyi alamıyorum güneş görmeden kalkmayı sevmem. İnsanlarla iletişimimi etkiliyor bu durum. Yapım gereği çok konuşkan değişimdir. Sürecimin başında özgüvensiz hissediyordum aylar önce ama özgüven konusunda değil de yapma konusunda sıkıntım vardı. Örneğin derse katılıp konuşabilirdim ama tercihen az konuşmayı seçtim gibi.
Kızlarla ilgili bahsetmek istediğim bir kısım var. Hayatımda hiç sevgiliyi bırak yakın kız arkadaşım dahi olmadığı için insan bu yanını eksik hissediyor. Sevgilim olsa nasıl olur diye düşünüyordum sonra bu saçma geldi çünkü daha kızlarla konuşmuyordum ve sevgilimin olmasını bekliyordum. En azından şimdi az da olsa konuşuyorum.

Şu an okulda iyi bir arkadaş çevrem oluşuyor sayılır. Fakat yakın arkadaşlarımda da şöyle bir sıkıntı var hepsi mi atılgan veya başkan tipli olur. İnsan onların yanında da biraz eksik hissediyor. Ben bu yanımla mutluyum çok konuşkan değilimdir ama kendimi etkili konuşan birine dönüştürebilirim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6