04.01.2025 Cumartesi / Gün 1
Ders : 4.5 saat
Spor : 1 saat ( sırt + eksik bölge )
Sosyal medya : 30dk
Kitap : —
Dizi/film : 1.5 saat
İbadet :
Müzik : 30dk sadece sporda
Güne puan : 9
Dostlar dün akşam relapse oldum. Sadece P izleyerek yaptım. 10dk sonra böyle bir şey yaptığım için çok kötü hissettim. Yatacaktım kalktım ve elimi yüzümü yıkadım. Sonra dua ederek tövbe ettim.
Burada düşünmem gereken şey neden bu duruma düştüğümdü. Neden bu davranışı tekrar tekrar yapıyordum ki. Allaha şükür sağlığım yerinde, maddi imkanlarım iyi, ailem de iyi hepsi sağ, ne istersem yapabiliyorum, iyi bir üniversitede istediğim bölümü okuyorum, tipim iyi vücudum iyi ama neden?
Bunları düşünürken çok yanlış yaptığımı fark ettim. Bugün uyandım ve ( hasta olmama rağmen erken kalktım) kahvaltımı tek başıma yaparken bunu düşündüm. Kendime çok haksızlık ediyormuşum. Bu dönem dönem oluyor. Mesela neden bir kız arkadaşım yok diye kendime soruyordum ve cevap bulamıyordum. Bu soru üzerine çok düşünmeye başlamıştım. Ta ki birkaç haftada bir nüks eden ruh hali ( enerjik, işine- derslerine odaklanmış halim) şu anki durumumla uyuşuncaya dek. Şu an böyle gereksiz sorularla uğraşmayı bıraktım. Kendi kendime yetiyorum ailem, arkadaşlarım, derslerim ve hobilerim var. Kız arkadaş işi şu an benlik değil belki 5-6 yıl sonra düşünebilirim o zaman düşünmeye hakkım olur en azından.
Bugün kalktım biraz atıştırdıktan sonra 1.5 saat ders çalıştım. Sonra iyi bir kahvaltı yaptım. Hafif sosyal medyada takıldıktan sonra kafeye geçtim. Kafede baya verimli ders çalıştım ve cidden 1 aydır aradığım verimş bugün aldım. Eve gelince spora gittim eve gelip yemek yiyip dizi izledim. Şimdi namaz kılıp notlara göz gezdireceğim.
Dünki relapse bana çok güzel bir şey öğretti. Hayatın ne kadar güzel olduğunu ve andan keyif almam gerektiğini anladım.
Yağmur mu yağıyor, ne kadar güzel yağıyor.
Ders çok mu zor ve komplike bir şey olmaz yavaş yavaş halledersin. Artık pozitif düşünmeye odaklanacağım.
Not: Relapseden sonra dopamin seviyemin yüksek olduğunu düşünebilirsiniz ama bu farklı bir şey, çok relapse oldum ve artık anlayabiliyorum. Normalde relapseden sonra konuşma hevesim bile olmazdı. Hep beyin sisiyle gezerdim.