Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlk Kararlı Süreç , Yeni Alışkanlıklar

Strafe

Neptün Yolcusu
Dostum geçmiş olsun bu sürecin inşallah daha iyi olur
bilerek bozdum derken krize girdikten sonramı bozdun bu kısmı merak ettim
Sağol dostum, krize girmemiştim sadece bu süreci başlangıç olarak yapmak aklımdaydı. Direkt bırakmak yerine ilk birkaç hafta, sonra 90 gün hedefim vardı. 21 gün tamamlanınca süreci sıfırladım. Bu seferki sürecimi 90 güne tamamlamaya çalışacağım. Biliyorum bozmak saçma gelebilir ama diğer türlü yapamayacağımı biliyordum. Alıştırarak bırakmayı daha doğru buluyorum kendim için.

Strafe

Neptün Yolcusu
3 gündür sürecime ara verdim ders çalışmam lazım ama aklım başka yerde. Çok sıkılmaya başlamıştım hiçbir şey yapmak istemiyordum ta ki bu akşama kadar. Bu akşam neden sıkıldığımı ve ne yapmam gerektiğini buldum.
Gün içinde sıkılma sebebim bariz , okula gitmediğimde evde oluyorum birincisi sınav senem bitmiş rahatım ikincisi geçtiğimiz2-3 yıl evdeydim sınavdan ötürü artık ev beni bunaltmaya başladı. Ekstra bu sabah fark ettiğim bir şey kahvaltı yapınca uykum geliyor. Bu yüzden sabah aç karnına ders çalışacağım kahvaltıyı 11’e sarkıtacağım.
PBKY kitabınına 2-3 yıl önce başlamıştım ama o zaman yaşım küçüktü çok işime yaramadı. Bugün başladım okumaya yarın da devam edeceğim.

PMO’yu bırakmaya çalışma sebebim çoğu kişi gibi kendini geliştirme değil. Bir nebze gelişim de olabilir ama asıl amacım kendimi bu davranışı yapmaya yakıştıramamam ve bu yüzden kötü hissetmem. Başarılı olursam kazanacağım şeyin bir iş veya sevgili gibi şeyler olmadığını biliyorum ama huzur kazanacağımı biliyorum. En azından bu iradeyi gösterdiğim için bile kendimi iyi hissedeceğim.

Yarın yeni bir yıl yoldaşlar, hepiniz için umarım güzel bir yıl olur.

Ben yarından itibaren daha farklı birisi olacağıma söz veriyorum. Yarın o olmak istediğim kişiymişim gibi uyanacağım ve günümü geçireceğim.

Yeni yıl açıkçası öyle hedefler koymadım sadece yaptıklarımı yapmaya devam edersem elde edeceğim şeyler asıl önemli .
1) Yurt dışına çıkma planım var.
2) Spora devam
3) Tıp 1.sınıfı başarılı bitirme. ( en kolayı :cool:)
4) Yazımı dolu geçirmeyi istiyorum. Birkaç şehir gezisi, birkaç tatil planı, belki 2.bir yurt dışı ve İstanbul’un gezmediğim yerleri.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu

01.01.2025 Çarşamba / Gün 1 ✅

Ders : 1 saat
Spor : off
Sosyal medya : 1 saat 28dk

Bugün sabah biraz ders çalıştım sonra dışarıda gezdik yılın ilk günü diye tatil verdim. Biraz hasta gibi hissediyorum soğuk içecek tükettiğim için olabilir. Bademciklerim biraz hassastır.

Yarın ders ağırlıklı ilerleyeceğim. 2 hafta sonra sınavım var sağlam çalışmalara başlıyorum. Namaz-ders-spor-yemek-uyku döngüsünü tutturacağım ve bu döngüden 2 hafta boyunda zevk almaya bakacağım.

Strafe

Neptün Yolcusu

03.01.2025 Cuma / Gün 3 ✅

Ders : 1.5 saat + devam
Sosyal medya : 1 saat 50dk
Spor : off ( biraz hastayım ve dünki antrenmandan sonra kaslarım ağrıyor.)

Güne puan : 6.5

Sabah ders çalıştım sonra annem ve ablamla dışarı çıktım. Normalde ders çalışacaktım ama gidelim dediler ben de gittim. Eve gelince başım çok ağrıdı ilaç içtim şimdi kendime geldim. Şimdi namaz kılacağım ağrı kesici içip derse oturacağım. PBKY’na başlamıştım yavaş yavaş okuyorum. Ders çalıştığım için çok vakit ayıramıyorum okumaya ama okuyacağım.

Instagram gerçekten çok sıkıntı, dolaştıktan sonra bu kadar vaktimi boşa harcadığıma pişman oluyorum. Tetikleyiciler de oluyor tabii ki hem o açıdan kötü hissediyorum.

Strafe

Neptün Yolcusu

04.01.2025 Cumartesi / Gün 1 ✅

Ders : 4.5 saat
Spor : 1 saat ( sırt + eksik bölge )
Sosyal medya : 30dk
Kitap :
Dizi/film : 1.5 saat
İbadet : ✔️
Müzik : 30dk sadece sporda

Güne puan : 9

Dostlar dün akşam relapse oldum. Sadece P izleyerek yaptım. 10dk sonra böyle bir şey yaptığım için çok kötü hissettim. Yatacaktım kalktım ve elimi yüzümü yıkadım. Sonra dua ederek tövbe ettim.
Burada düşünmem gereken şey neden bu duruma düştüğümdü. Neden bu davranışı tekrar tekrar yapıyordum ki. Allaha şükür sağlığım yerinde, maddi imkanlarım iyi, ailem de iyi hepsi sağ, ne istersem yapabiliyorum, iyi bir üniversitede istediğim bölümü okuyorum, tipim iyi vücudum iyi ama neden?

Bunları düşünürken çok yanlış yaptığımı fark ettim. Bugün uyandım ve ( hasta olmama rağmen erken kalktım) kahvaltımı tek başıma yaparken bunu düşündüm. Kendime çok haksızlık ediyormuşum. Bu dönem dönem oluyor. Mesela neden bir kız arkadaşım yok diye kendime soruyordum ve cevap bulamıyordum. Bu soru üzerine çok düşünmeye başlamıştım. Ta ki birkaç haftada bir nüks eden ruh hali ( enerjik, işine- derslerine odaklanmış halim) şu anki durumumla uyuşuncaya dek. Şu an böyle gereksiz sorularla uğraşmayı bıraktım. Kendi kendime yetiyorum ailem, arkadaşlarım, derslerim ve hobilerim var. Kız arkadaş işi şu an benlik değil belki 5-6 yıl sonra düşünebilirim o zaman düşünmeye hakkım olur en azından.

Bugün kalktım biraz atıştırdıktan sonra 1.5 saat ders çalıştım. Sonra iyi bir kahvaltı yaptım. Hafif sosyal medyada takıldıktan sonra kafeye geçtim. Kafede baya verimli ders çalıştım ve cidden 1 aydır aradığım verimş bugün aldım. Eve gelince spora gittim eve gelip yemek yiyip dizi izledim. Şimdi namaz kılıp notlara göz gezdireceğim.

Dünki relapse bana çok güzel bir şey öğretti. Hayatın ne kadar güzel olduğunu ve andan keyif almam gerektiğini anladım.
Yağmur mu yağıyor, ne kadar güzel yağıyor.
Ders çok mu zor ve komplike bir şey olmaz yavaş yavaş halledersin. Artık pozitif düşünmeye odaklanacağım.

Not: Relapseden sonra dopamin seviyemin yüksek olduğunu düşünebilirsiniz ama bu farklı bir şey, çok relapse oldum ve artık anlayabiliyorum. Normalde relapseden sonra konuşma hevesim bile olmazdı. Hep beyin sisiyle gezerdim.

Strafe

Neptün Yolcusu

05.01.2025 Pazar / Gün 2

Ders : 2.5 saat
Spor : 1 saat ( itiş )
Sosyal medya : 50dk
Kitap :
Dizi/film : 1.5 saat
İbadet : -
Müzik :
15dk

Güne puan : 8

Akşam dizi izlemeyi biraz abartmasam iyidi. Çok sürükleyici dizi planladığımdan 1 bölüm fazladan izledim. Günlerim aynı geçiyor kurul sınavına girince artık ders de kalmaz o zaman daha çok sıkılırım herhalde.

Strafe

Neptün Yolcusu
Telefonu direkt bırakmayı düşünüyorum. Yarın denemeye başlayacağım ve yapabilirsem 3 gün devam ettirmeyi planlıyorum. Sadece müzik dinleyebilirim o kadar. Aktivitelerim bol aslında ama bugün ders bakmadım. Yarını hem yoğun ders + aktiviteyle geçireceğim. Yapay şeylerden uzak bir gün.

Strafe

Neptün Yolcusu
3.gün (10.12.2025)

Günlüklerimi sadece şu 1 haftalık sade tutacağım. Sebebi kayda değer bir yere gelene kadar değişim görmeyeceğim zaten. Bu benim için 2-3.haftalarda başlıyor aslında.

Bugün çok ders çalışamadım. Can sıkıntımı yenmeye çalışıyorum evdeyken zor oluyor. Yarın kafede ders çalışacağım. En son gittiğimde baya motive 3-4 saat çalışmıştım. Umarım yarın da öyle olur.

5 günüm var kurul sınavına çalışmam lazım. Yarından itibaren 6-7 saatleri zorlayacağım.

Beslenmemi de artırmaya çalışıyorum. Yetmiyor artık 1 aydır kilom sabit, canımı sıkmaya başladı.

Üniversite başladığından beri çok garip hissediyorum. Bir sürü yeni kişi tanıdım. Yakın arkadaşlarım da var ama işin özünde yalnızım.

Bu arada kızların ( tabii ki de hepsi değil ama çoğu) o kadar yalnızlık çektiğini düşünmüyorum. Ben çoğu arkadaşımla çok yakınım ama arayıp sormam veya yazmam ama kızların sürekli konuşacak birileri vardır. Ben mesela 2 gündür arkadaşım olan kimseyle yazışmadım veya görüşmedim. Bu 2 haftayı geçtiği çok zaman olmuştur.

Strafe

Neptün Yolcusu
Şunu anladım ki süreçte içerik tüketmezsem ilerlememin bir anlamı yok. Bugün 30dk buna vakit ayırdım. İlerleyen günlerde çok ayıramayabilirim ama hafta sonuna doğru başlayacağım. Tatile gireceğim için vaktim var araştırmalar yapacağım ve bunların bazılarını forumda paylaşacağım. Tıp okurken öğrendiğim araştırma tekniklerini en azından burada uygularım. Pubmed gibi yerlerde yayımlanan araştırmaları okuyacağım bu sayede işin bilimsel kısmını anlamaya çalışacağım.

Bağımlılıktan istersem 200 gün uzak durayım ama bunun neden kötü olduğunu ve yapmamam gerektiğini anlamazsam yine eninde sonunda relapse olacağım. Bu yüzden içerik tüketmeye önem vermeye başlıyorum ve bunu artık sadece okuyarak değil aktif bir şekilde yapacağım.

Strafe

Neptün Yolcusu
Dostlar 3-4 gündür ne yaptığımı cidden bilmiyorum. Sabahtan akşama kadar ders çalışıyorum bu akşam son ama. Yarın sınava girip bitireceğim 1 ay tatil yapacağım. Yarından itibaren günlüğe geri dönüyorum. Süreçte rutin olarak günlük içerik tüketeceğim, araştırmalar yapacağım, belgeseller izleyeceğim. Ramazandan önce de bulka girmem lazım son günlerde ders çalışmaktan sporu da unuttum.
Normalde bu kadar ders çalışmayacağım konusunda kararlıydım ama bu komite çok ders işlenmedi, hep evdeydim ve yüksek alabileceğim bir komiteydi.

Neverfapte süreçte nerede olduğumu bilmiyorum ama sıfırdan alacağım ( 1 hafta civarı olabilir ) çünkü kendime bir şey katmadım şu süreçte sadece ders çalıştım.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 0 ( 16.01.2025 )

Sınavım bitti artık 1 ay rahatım. Bu süre zarfında sürecime ve dinlenmeye odaklanacağım. Bugün komite sınavına girdik ve o kadar çalışmama rağmen sınav basitti ve ben istediğim notu alamadım.
Daha yüksek almayı bekliyordum ama nasip olmadı. Buradan yapacağım çıkarım yksden sonra da kafama koyduğumun aynısı.
Sınavları aşırı takmak çok saçma bir düşünce. Sınava maksimum 2 hafta çalışılmalı bence o bile fazla bu sınava 1 ay çalıştım da ne oldu sonuç hiçbir şey. Sadece kendimi strese soktum.
Bundan sonra böyle spor/ders/sosyallik hepsi dengeli olacak. Birini abartırsam veya kısarsam diğerleri de etkileniyor.

Okuldaki çevrem de sınavı çok kastı ben de herhalde o yüzden fazla çalıştım. Ama çevreden etkilenmemeyi de öğrenmeliyim.

Daha yazamayacağım yarın eklerim artık. Sabah ameliyat gözlemim var erken yatmalıyım.

Son düzenleme:

kafkaslı23

Uranüs Yolcusu
Gün 0 ( 16.01.2024 )

Sınavım bitti artık 1 ay rahatım. Bu süre zarfında sürecime ve dinlenmeye odaklanacağım. Bugün komite sınavına girdik ve o kadar çalışmama rağmen sınav basitti ve ben istediğim notu alamadım.
Daha yüksek almayı bekliyordum ama nasip olmadı. Buradan çıkarım yksden sonra da kafama koyduğum gibi. Sınavları aşırı takmak çok saçma bir düşünce. Sınava maksimum 2 hafta çalışılmalı bence o bile fazla bu sınava 1 ay çalıştım da ne oldu sonuç hiçbir şey. Sadece kendimi strese soktum.
Bundan sonra böyle spor/ders/sosyallik hepsi dengeli olacak. Birini abartırsam veya kısarsam diğerleri de etkileniyor.

Okuldaki çevrem de sınavı çok kastı ben de herhalde o yüzden fazla çalıştım. Ama çevreden etkilenmemeyi de öğrenmeliyim.

Daha yazamayacağım yarın eklerim artık. Sabah ameliyat gözlemim var erken yatmalıyım.
Geçmiş olsun dostum

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 1 / (17.01.2025) ✅

Sabah ameliyat gözlemine gittim, farklı bir deneyimdi. Üroloji ameliyat gözlemiydi.
Eve gelince full yattım dizi izledim. Yarın başlarım artık düzene.

Sınavdan önce kendimi çok yormuştum, hafif boğazım ağrıyordu bugün baya ağırdı. Spora da gitmedim o yüzden.

Şekeri hazır gıdalardan aldığımda sivilcelerim çoğalıyor. Normalde canım çikolata da çekmez ama bulkdayken evde varsa yiyorum. Yarından itibaren yüz sağlığıma dikkat edeceğim. Ellerimde terleme problemim var iyontoforeze ara vermiştim onu da yapacağım.

Onun dışında spora gitmeden 1 bir de yatmadan 1 tane shake içeceğim. Ekstra 1400 kalori gibi olacak. Kilo alma dönemindeyim 1 ayda aşırı yağlanmadan yaklaşık 2-3 kilo almayı hedefliyorum.

Strafe

Neptün Yolcusu

Gün 2 / (18.01.2025) ✅

İçerik tüketemedim. Sınav sonrası biraz dinleniyorum. Birkaç gün sonra başlayabilirim ancak.

Sabah rüyalandım. Sonra duş aldım shake içip spora gittim. Akşama kadar boş takıldım sonra. Dedemler geldiği için ailecek bir şey yapamıyoruz. Kendi başıma da yapabileceklerim kısıtlı. Bir süre dizi/film izlemek istemiyorum. Hafta içi düzen oturtacağım umarım.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 3 / (19.01.2025)

Spor : 1 saat ( göğüs + karın)
İçerik : -
İbadet : -
Kitap : 30dk
Ders : (1 hafta sonra 1 ay boyunca olmayacak o yüzden yazmama gerek yok)

Bugün sabah iyi dinlendim. 1000 kalorilik shake’imi içip ablamla dışarı çıktık. Birkaç işimiz vardı dönüşte kahve içtik ve dinlenip spora gittim. Şimdi spordan geldim duş aldım yemeğimi yedim. Dopaminim çok iyi seviyede, yaptığım aktivitelerden zevk alıyorum.

Bulk dönemindeyim beslenme iyi gidiyor. Sporda performansım arttı denilebilir.
( Aslında düşmüştü yerine geldi )

Özgüven konusunda şöyle bir şey fark ettim. 7 ay önce yksye hazırlanan asosyal, zayıf birisiydim. Tek başarım derslerimdi. Ama potansiyelimin olduğunu biliyordum. Yks bittiğinde iyi bir sonuç elde ettim ve bu her şeyin ilk basamağıydı. Ondan sonra spora yazıldım bu 2.basamaktı. 3.basamak ise ehliyete yazılmamdı.

Bu basamaklar benim özgüvenimi yükseltti. Yks başarım sayesinde iyi bir üniversitede tıp okuyorum. Spor sayesinde baya kas yaptım iyi bir vücudum var ve gelişimim devam ediyor. Ve sonuncusu araba sürmeye başlamam ile kendime güvenim baya arttı. Kısacası farklı alışkanlıklar ve beceriler kazanınca özgüveniniz artıyor. Bu yolda 2 hedefim daha var. Birincisi yurtdışına tek başına çıkmak ve yazın boksa gitmek. Bunlar da umarım özgüvenimi daha iyi yerlere getirecektir ve kendi kişiliğimi geliştirmemde yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 4 / ( 20.01.2025 )

Sabah ablamın sınavı vardı onu bıraktım oradan derse geçtim. Biraz ders dinledim arkadaşlarla sohbet ettik. Oradan eve geçtim. Birkaç işim daha vardı. Eve gelip dizi izledim şimdi saat 10, kitap okuyacağım.

Kızlarla göz göze gelmeye başladım. Normalde bakıp bakmadıklarından emin olamazdım ama artık dikkat çekmeye başladığımı düşünüyorum. Geçen avmye gittiğimde kızlar normalde bakarlar mı emin olamazdım ama bu sefer baktıklarından emindim. Okulda da kafamı çevirdiğimde birkaç kızla göz göze geldim bugün.
Bunu bilmek iyi hissettiriyor ve kızlarla konuşurken daha rahatım sadece ona seviniyorum.
Okulda da pozitif ruh hali takıldım. Normalde ablam, yakın arkadaşlarım da der çok espritüelimdir fakat yabancı kişiler beni çok sert birisiyim sanar. Böyle gözükmeme gerek yok önemli olan artık hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalışmam.

Sınavdan istediğim notu alamadım demiştim bugün sınav sonrası ilk ders günüydü ve herkes baya yüksek almıştı. Ben orta bir not almıştım keşke daha yüksek alsaymışım diyordum ama eve doğru yola çıkınca bu düşünce çok gereksizmiş onu anladım. Şu an önemli olan ilerisi, olup biteni değiştiremem bu yüzden kafa yormak gereksiz lakin sadece ders çıkarabilirim.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 5 / ( 21.01.2025)

Bugün klasik bir gündü farklı sadece 2 saat evde tadilat vardı onu bekledim. Spora gittim, oturdum bugün öyle geçti. İçerik tüketmeye başlamam lazım süreçte normalde zorlandığım yerlere yaklaşıyorum çünkü.

Strafe

Neptün Yolcusu

Gün 6 / ( 22.01.2025 ) ✅

Akşama doğru salondaki birisiyle göğüs çalıştık, akşam da ablamla kahve içmeye çıktık. Fena bir gün değildi.

Okul olmasını seviyorum , insanlarla konuşuyorsun iyi geliyor fakat tatile daha yeni giriyorum. Birkaç hafta yalnızım. Tatilde ne yapsam bilmiyorum gezmek harici bir şey aklıma gelmiyor tavsiyeleriniz varsa iyi olur.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6