Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlk Kararlı Süreç , Yeni Alışkanlıklar

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 7 ve Relapse

Relapse oldum. Sebebi basit sınavım bitmişti ve içerik tüketmiyordum, full dizi izleyip spor yapıyordum.
Yarından itibaren izlemeyi çok sevsem de dizi/film işini kesiyorum. (Zaten dizim bitti bitecek, yenisine başlamam.) Günlük 1-2 saat arası içerik tüketeceğim.
Amacım dopamin sistemimi iyileştirmek olduğu için kolay zevkleri bırakmam çok önemli. Benim çok hobim yoktur spor iyi bir hobi ama dizi izlemeyi evde tek başıma yaptığım için ve zamanımı daha çok aldığı için bırakmam gereken bir hobim.

Dizi/filmin yerini belgesel, basket, f1 … ile oldurmayı düşünüyorum. 2 haftalık tatilimde iyi bir ruh hali ve temiz bir zihin elde etmeye çalışacağım.

Tatil olsa da evde durmamam lazım. Akşam saat 18’e kadar dışarıda takılmayı düşünüyorum. İçeriği akşam ve sabah tüketeceğim. Akşamları da kitap okumaya geri döneceğim.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 1 ( 25.01.2025)

İçerik 10dk falan tükettim. Bugün boş durmamak için 3-4 defa evden çıktım. Spora,kahve içmeye, yemek yemeye çıktım. Evde durmak istemiyorum, yalnız kalmak psikolojimi artık iyi etkilemiyor. İnsan içinde vakit geçirmeliyim.

Gün içinde biraz sinirliydim relapseden dolayı mı bilmiyorum ama 1.si motorcu bana laf attı 2.si yemek yedikten sonra kasadaki adamın konuşmasına sinirlendim.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 3 / 27.01.2025

Bugün şoförlükle geçirdiğim bir gündü. Ehliyetimi yeni almıştım arabayla gezmek farklı hissettiriyor, sürdükçe kabiliyetimin gelişeceğini biliyorum ben de bunun için her fırsatta araba sürmeye çalışıyorum.

Onun harici tatile girdim ve gün boyu yalnızım. Dedemler gelmişti geçen hafta onlarla arada sohbet ediyorum. Üniversiteye başlayalı 3 ayı geçti ama ben üniversiteye gittiğimi hissetmiyorum. Hayatımda öyle bir kısım var ama tatilde de olduğum için sanki yokmuş gibi de. Şu an inceptiondaki gibi rüyadan uyanıp kendimi yksye hazırlanıyor bir şekilde bulsam şaşırmam.

Önceki süreçleri bozarken hep amaçtan saptığım için bozmuştum. Amaca ne kadar bağlı olursam süreçte başarılı olurum. Yarın pozitif olmaya çalışacağım ve overthinki bırakacağım. Aslında overthinkim yok ama içine kapanık birisiyim ve etrafımda çok yakın arkadaşlarım yok. Sevgilim de olmadığı için sadece aile üyeleriyle konuşuyorum. Günün geri kalan vaktinde de hep düşüncelerimleyim. En azından birkaç saatliğine herhangi bir konu hakkında düşünmek istemiyorum.

Strafe

Neptün Yolcusu

Gün 5 / 29.01.2025​

Bugün rutinime sadık kaldım. Akşam güzel bir spor yaptım duş aldım şimdi oturuyorum.
Spor yaptığım için beslenmemim iyi olması gerekiyor. Biraz zayıf birisiyim kilo almak için çok yemem gerekiyor bu da sıkıcı olabiliyor ara sıra. Ben de yemeklerimi ( akşam yemeği hariç onu ailecek yiyoruz) kendim yapmaya başladım. Çikolata yememi saymazsak beslenmem çok iyi. Bu günlük modumu da yükseltiyor. Örnek 2 ay önce sabahları yumurta yemekten sıkılıyordum şimdi yemem 5dk sürmüyor. Böyle yapınca hem spor hem hayat daha keyifli oluyor.

Duş aldıktan sonra edging yaptım ama yapmak istemiyordum buna rağmen yaptım. Gereksiz bir şey gibi geldi. Mast. Yapmak istiyorum ama neden? Neden buna ihtiyacım var? Sonra yapmazsam- yaparsam elime ne geçecek diye 5-10dk düşündüm. Ancak bu sebepleri zaten bilmeme rağmen hala relapse olduğumu biliyordum. Benim amacım ise bu saatten sonra acaba ne kaybederimden ziyade bunda ne kadar ilerleyebileceğim olduğuna karar verdim. Ayn bir challenge gibi. ( nofap zaten bir challenge ama bu taraftan bakmamıştım hiç)

Bu teknik saçma gelebilir ama ben örneğin yksye çalışırken de kendimi hep çalışmaya zorlardım. Kazanacağım şeyleri biliyordum ama onları düşünmekle vakit geçirmiyordum. Amacım sadece çalışmaktı ve başarılı olmaktı en sonunda da oldum. 3 yıllık çalışmamın sonucunu ise sınavdan 3 ay sonra şu zamanlar görüyorum ve görmeye edeceğim.

Aynı şey vücut geliştirmede de öyle. Elde edeceğim kazanımlar eğer istikrarlı olursam belli. Ben de şu ana odaklanıyorum ve basıyorum. Normal düşüncem 1 yıl sonra çok daha iyi bir fiziğim olacak gibi. Ama spor yaparken bu aklımdan geçmiyor.

Bunu neverfap sürecime de uygulayacağım. Şu an süreçteyim ve elde edeceklerim belli ama onların biraz uzun bir süre sonra ekmeğini yiyeceğim. Odaklanmam gereken şu an süreçte olmam ve bunu tamamlamam gerekiyor.
Süreçte “nofap yapıyorum” gibi somut bir olgu olmadığı için değişik olabilir. “Yks çalışmak” ve “ basmak” somut bir şey çünkü.

Bir de yks çalışmam ve spor yapmama hiç ara vermedim. Yani hiç “ relapse “ olmadım. Ama nofapte relapse oluyorum. Yoksa iradesiz birisi miyim?
Aksine çok iradeli birisiyimdir. Sorun PMO’yu bilmemem ve beni nasıl etkilediğine odaklanmamış olmam. “Sadece bıraksam yeter, elde edeceklerim çok güzel şeyler. “ şeklinde düşünmüştüm. Bundan sonra benim için işin mühim kısmı NEDEN kısmı. Nedenine odaklanmam belki bana vakit kaybettirecek ama en azından sonucu kesin.

Strafe

Neptün Yolcusu
Bu hafta son tatil haftam. Geçen haftayı biraz evde biraz dışarıda geçirdim ve bana katkısı olmadı. Bu hafta bugün itibariyle başladığım yeni bir şey deniyorum.

Geçtiğimiz hafta sonu bu haftayı planladım ve her güne bir şey ekledim. Her gün farklı arkadaş, aile üyesiyle plan yaptım. Haftalık sporumu planladım. Örneğin 1 gün ablamla 1 gün babamla 1 gün lise arkadaşlarımla takılacağım. Ve akşamına sporda yeni tanıştığım kişilerle antrenman yapacağım. Bakalım ne olacak. Bu haftanın raporunu pazar akşamı yazacağım.

Gün 5 / 29.01.2025​

Bugün rutinime sadık kaldım. Akşam güzel bir spor yaptım duş aldım şimdi oturuyorum.
Spor yaptığım için beslenmemim iyi olması gerekiyor. Biraz zayıf birisiyim kilo almak için çok yemem gerekiyor bu da sıkıcı olabiliyor ara sıra. Ben de yemeklerimi ( akşam yemeği hariç onu ailecek yiyoruz) kendim yapmaya başladım. Çikolata yememi saymazsak beslenmem çok iyi. Bu günlük modumu da yükseltiyor. Örnek 2 ay önce sabahları yumurta yemekten sıkılıyordum şimdi yemem 5dk sürmüyor. Böyle yapınca hem spor hem hayat daha keyifli oluyor.

Duş aldıktan sonra edging yaptım ama yapmak istemiyordum buna rağmen yaptım. Gereksiz bir şey gibi geldi. Mast. Yapmak istiyorum ama neden? Neden buna ihtiyacım var? Sonra yapmazsam- yaparsam elime ne geçecek diye 5-10dk düşündüm. Ancak bu sebepleri zaten bilmeme rağmen hala relapse olduğumu biliyordum. Benim amacım ise bu saatten sonra acaba ne kaybederimden ziyade bunda ne kadar ilerleyebileceğim olduğuna karar verdim. Ayn bir challenge gibi. ( nofap zaten bir challenge ama bu taraftan bakmamıştım hiç)

Bu teknik saçma gelebilir ama ben örneğin yksye çalışırken de kendimi hep çalışmaya zorlardım. Kazanacağım şeyleri biliyordum ama onları düşünmekle vakit geçirmiyordum. Amacım sadece çalışmaktı ve başarılı olmaktı en sonunda da oldum. 3 yıllık çalışmamın sonucunu ise sınavdan 3 ay sonra şu zamanlar görüyorum ve görmeye edeceğim.

Aynı şey vücut geliştirmede de öyle. Elde edeceğim kazanımlar eğer istikrarlı olursam belli. Ben de şu ana odaklanıyorum ve basıyorum. Normal düşüncem 1 yıl sonra çok daha iyi bir fiziğim olacak gibi. Ama spor yaparken bu aklımdan geçmiyor.

Bunu neverfap sürecime de uygulayacağım. Şu an süreçteyim ve elde edeceklerim belli ama onların biraz uzun bir süre sonra ekmeğini yiyeceğim. Odaklanmam gereken şu an süreçte olmam ve bunu tamamlamam gerekiyor.
Süreçte “nofap yapıyorum” gibi somut bir olgu olmadığı için değişik olabilir. “Yks çalışmak” ve “ basmak” somut bir şey çünkü.

Bir de yks çalışmam ve spor yapmama hiç ara vermedim. Yani hiç “ relapse “ olmadım. Ama nofapte relapse oluyorum. Yoksa iradesiz birisi miyim?
Aksine çok iradeli birisiyimdir. Sorun PMO’yu bilmemem ve beni nasıl etkilediğine odaklanmamış olmam. “Sadece bıraksam yeter, elde edeceklerim çok güzel şeyler. “ şeklinde düşünmüştüm. Bundan sonra benim için işin mühim kısmı NEDEN kısmı. Nedenine odaklanmam belki bana vakit kaybettirecek ama en azından sonucu kesin.
Gelişim psikolojisine dair bir yazı olmuş. Harika bir içerik, emeğine ve yüreğine sağlık.

Strafe

Neptün Yolcusu
Neverfap Gün 7

İlk hafta konfor alanımdan çıkmaya çalıştım. Ve bugün çok iyidi. Daha da iyi olabilir tabii ki de. Sosyal ortamlarda daha aktif oluyorum daha rahat oluyorum. İnsanların hakkımdaki düşüncelerini önemsememe konusunda iyi gidiyorum. Ekstra bugün enerjim baya yüksekti yorulduğumu yatağa uzanınca anladım.

Süreçlerimle ilgili fark ettiğim diğer şeyse uzun zamandır hep akşamları bozuyorum. Geçen yıl ortalarında falan öğlen saatlerinde de relapse olduğumu hatırlıyorum ama son birkaç aydır hiç hatırlamıyorum. Bu iyi bir şey demekki günüm dolu geçiyor ve akşamlarımı düzenlersem bozmanın önüne geçerim.
Bu yüzden akşamları namaz kıldıktan sonra 1 saat ders çalışacağım ve dizi/film işini keseceğim. Akşam 20’den sonra dinlenmek yok.

Haftaya okulda pratik ders var biraz. O yüzden sıkılmam ama sonraki hafta önemli bir dersim başlıyor. O derste en aktif katılımcı olmaya çalışacağım.
GANOm biraz düşük şu an yksden sonra çok çalışmak istemedim. Ama bu komitede baya mantıklı çalışmam lazım ve AA alsam iyi olur dostlar. Şu anlık hedefim böyle.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Dostlar madem sevgililer günündeyiz ben de kendi hakkımda bir şey düşündüm. Ben tıp 1.sınıftayım. Eğer bu zamanlarda sevgili yapmazsam belki de 4. 5. 6. sınıfta hiç şansım olmayabilir. Bu yıllardan sonra da tıp mezunu birisi için sevgili yapmak zor bence. Ama işin garip yanı sevgilim olsun istiyorum ama hiç sevgilim olmadığı için ihtiyaç da duymuyorum. Bugün arkadaşlarla biraz bunun üzerine konuştuk. Yani en azından bu yıllarda denemek en doğrusu dostlar sizin düşünceniz nasıl? ( Amfide birisi var gözüme kestirdiğim de gidip konuşsam abes kaçar. Zaten okula benim kadar gelmiyor bu yüzden denk gelmiyoruz. İnsan hissediyor gidip konuşsam gerisi gelir diye ama…)

Bu arada sevgilim hiç olmadı çünkü ilk adımı hiçbir zaman atmadım. İlk sinyaller falan oldu tabii ki de ama çocuktum. Ama şu anki aklım olsa atardım.

LightElectricWave

Cumhuriyet Savcısı 🔰
Üst Düzey Moderatör
Dostlar madem sevgililer günündeyiz ben de kendi hakkımda bir şey düşündüm. Ben tıp 1.sınıftayım. Eğer bu zamanlarda sevgili yapmazsam belki de 4. 5. 6. sınıfta hiç şansım olmayabilir. Bu yıllardan sonra da tıp mezunu birisi için sevgili yapmak zor bence. Ama işin garip yanı sevgilim olsun istiyorum ama hiç sevgilim olmadığı için ihtiyaç da duymuyorum. Bugün arkadaşlarla biraz bunun üzerine konuştuk. Yani en azından bu yıllarda denemek en doğrusu dostlar sizin düşünceniz nasıl? ( Amfide birisi var gözüme kestirdiğim de gidip konuşsam abes kaçar. Zaten okula benim kadar gelmiyor bu yüzden denk gelmiyoruz. İnsan hissediyor gidip konuşsam gerisi gelir diye ama…)

Bu arada sevgilim hiç olmadı çünkü ilk adımı hiçbir zaman atmadım. İlk sinyaller falan oldu tabii ki de ama çocuktum. Ama şu anki aklım olsa atardım.
Doktorun mu sevgilisi olmayacak ? Bu ülkenin kadınları belli meslek gruplarına inanılmaz ilgi alaka gösteriyor, eğer tipiniz muhabbetiniz de iyiyse az bir şey de sosyalseniz ileride size sinyal atan kız çok olur.

Ama öğrencilik hayatında çok zor ona bende katılıyorum, okulun kulüplerine falan katılın gene sosyalleşmeye çalışın da zaten okuması zor bir de insanlar birilerini hayata almak istemeyebilir, tus yaklaştıkça zaten bırak sevgili yapmayı insan yüzü göremezsin büyük ihtimal

Strafe

Neptün Yolcusu
Ama öğrencilik hayatında çok zor ona bende katılıyorum, okulun kulüplerine falan katılın gene sosyalleşmeye çalışın da zaten okuması zor bir de insanlar birilerini hayata almak istemeyebilir, tus yaklaştıkça zaten bırak sevgili yapmayı insan yüzü göremezsin büyük ihtimal

Tustan sonraki zamanlarda ne olacak çok fikrim yok belki o yüzden böyle düşünmüşümdür. En azından sosyalleşmekten çekinmiyorum belki ileride faydası olur.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 10

Artık enerjik halim geçti artan testosteron normale döndü herhalde. Bugün bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Bugün sabahki derslerim iptal oldu sadece öğleden sonra 2 ders vardı. Ben de öğlen spora gittim ve eve gelip derse girdim hemen. Dersi dönemde ilk defa görüyorduk ve hiçbir fikrim yoktu. Spordan gelir gelmez derse oturunca da dersi bir türlü dinleyemedim zaten. Ve garip bir şey oldu ders başladıktan 10dk sonra hoca soru sordu ve beni seçti. Ben de dersin başını daha anlamamıştım ve mikrofonu açıp bilmiyorum dedim. Sonra hoca devam etti falan hatırlamıyor musun diye. En sonunda derse devam edince bu durumdan dolayı utandım. Neden utandım ki? Bilmiyorum sonuçta derstekilerden 1-2 kişi hariç kimse de bilemeyecekti. Ama o an sanki bir tek ben bilmiyormuşum gibi düşündüm. Neden böyle düşündüm? Çünkü insanların düşüncelerine hala önem vermeye devam ediyorum. O an yapmam gereken sadece rahat bir şekilde " bilmiyorum, dersin başını iyi dinleyemedim" demekti. Şu an o kişiler bu anı unuttu ama benim düşüncem sanki beni "utangaç" hatırlıyorlar gibi. Neden böyle düşünüp kendime, şu değerli yıllarımı yazık ediyorum ki?

Düşününce bu olayı birkaç defa daha yaşadım. Bizim her 2 ayda bir yeni bir grupla vaka çözme dersimiz oluyor. Bu grupta da çok rahat olamıyorum halbuki ne saçma şey. Gel derse tartış vakayı analizle çık git eve. Bu sorun bir kişiyle veya 2 kişiyle konuşurken değil de ortam içinde konuşurken oluyor. Birisiyle çok rahat iletişim kurabiliyorum ama grup içinde rahat değilim.

Bir an düşündüm beni seçmeseydi ne güzel olacaktı fakat iyi yanı bu durumu fark etmemi sağladı. Daha önce bu konuyu düşünmemiştim. Okulda birkaç tane arkadaşım var. Herhangi bir ortamda aşırı rahatlar, grup içinde başkan olup iyi yönetebiliyorlar. Ben de hep böyle olmak istedim, onlara bakınca düşündükleri şeyin sadece konumuz olduğunu anlayabiliyorum. Ek olarak küçüklüğümden beri babamın yanına giderdim işte ofisinde onunla otururdum. Mesela toplantı yapardılar her zaman babam toplantıyı yöneten kişidir, her şey ona sorulur. ( Babamın işte yeri yüksektir ama daha üstlerden biri gelse bile bu durum böyledir.) Çünkü kendisi çok çalışıyor ve işte deneyimli bilgili birisi. İnsanlar hep onun emrine amade bir şekilde ve ona saygı duyuyorlar. Benim de kişilik olarak olmak istediğim kişi aslında babammış. Hep onun mesleğine odaklanmıştım bu kısmı ( lider olmasını) hiç düşünmemiştim.

Bu durumu fark ettim ama şimdiki sorun nasıl sadece şu ana odaklanıp insanların düşüncelerini bir kenara atacağım. Çözüm ne? Her düşündüğümde kafamı boşaltmayı mı öğrenmeliyim ya da her şeyi sktr mı edeyim?

NOT : Sorun büyük ihtimalle ortaokul zamanlarından geliyor. Ortaokulda ve lisede çok rekabet içerisindeydim. Parmak kaldırırken düşünürsünüz ya, ya yanlışsa hoca, sınıftakiler ne diyecek en basitinden.
Özgüvenim eskiden eksikti dostlar ama şu an değil. Özgüvenim eksik olsa mikrofonu açıp bilmiyorum bile demezdim. Ki olay bu değil bundan sonrası. Dediğim gibi eskiden eksikti. Bu foruma bile kaydolmuştum ama yazmaktan çekiniyordum. Fotoğraf bile çekinmekten utanırdım. Ama artık öyle değil Geçen sene sınavı kazandım. Spora yazıldım. Ablam bile diyor çok değiştin diye. Şu an en azından istediğimi gerçekleştirme kabiliyetim var ama bunu sonradan kazanmam böyle bir duruma sebep oldu.

Diyebilirsiniz neden böyle birisiyken atılgan olmak istiyorsun, her insan farklıdır... Ama ben bunun bir problem olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz iyi olur dostlar. Bu yazıyı yazmam bile içimi baya rahatlattı ve belki de problemi bir nebze de olsa çözmeme yardımcı oldu. Yazıyı yazmam 1 saate yakın sürdü ve kalkıp içeri gidince bile değiştiğimi hissediyorum.

Üstte yazdığım vaka çözme dersi tekrar haftaya başlıyor ve yeni bir grup olacak. Ve bu arada hoca kim grubu yönetmek ister dediğinde genelde (%99) kimse parmak kaldırmaz hep hoca seçer yani kaldırırsam başkan olurum. İçimden bir ses git başkan ol diyor sizce nasıl fikir?

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 14

Artık daha farklı hissediyorum. İnsanları takmamaya başladım. 2 haftada giyimimi bile baştan aşağı değiştirdim. Hem süreç hem de üstteki sorunumu analiz etmem baya etkili oldu. Özgüvenim çok daha iyi.

Şu an spora vakit ayırdığım için hobilerime ve derslerime vakit ayıramadım. Karlı havada spora gitmek yaza göre 2 kat efor istiyor. Yarın 3 saat ders ile başlamayı hedefliyorum. 1 saat kitap okuma ve 1 saat yabancı dil hobilerimi yapmaya çalışacağım ve hava iyiyse akşam yarım saat spor yapmayı düşünüyorum.

Yabancı dilde tavsiyeleri olan var mı? İngilizceyi çok rahat anlayabiliyorum ama kullanamıyorum. Pasif bir şekilde yani. Ama ben konuşmak ve etkili bir şekilde kullanmak istiyorum.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 15

Şu kar tatili yüzünden eve kapandım yine. Hay şansıma. Haftada 5 gün okula gitmek çok yorucu olda da sırf evde kalmak istemediğim için okula gidiyordum. Bugün çok sıkıldım evde. Yine öğleden sonra spora attım kendimi yarım saat kalacaktım 70dk kaldım. Düzenli spor yapınca herhalde artık alıştım hiç yorulmuyorum.

Hafiften derslere başlamam lazım ama oturamıyorum. İnstagramda geçirdiğim vakti azaltmıştım hafta başı 10dk civarıydı ama şu 3 günde yine arttı. Artık instagramda dolaşmayacağım sildim zaten internetten giriyorum 5dk. İzlediğim sitcom dizi var. Günde 2 bölüm izliyorum internetle işim sadece o diziden ibaret olacak.

Günümü boşa geçirdiğim için pişman olmak istemiyorum. Düşüncelerimi geliştirmek, faydalı hobilerime vakit ayırmak istiyorum. Sosyal medyada vakit geçirmekten, boş boş oturarak ne yapacağımı düşünmekten dolayı hayatı kaçıran birisi olmak istemiyorum. Yapmak istediğim belli vaktim değerli ertelememeliyim.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 20

Sürecim rahat ilerliyor. Çünkü ilerledikçe PMO’nun ne kadar kötü bir şey olduğunu daha iyi anlıyorsunuz ve oraya geri dönmek istemiyorsunuz.

2 gün sonra ramazan. Geçen yıl sınavdan dolayı birkaç gün tutmuştum. Bu sefer tutacağım. Ders çalışmamı ve sporu ramazana göre ayarlamalıyım. Normalde bulkdaydım ama ramazanda kilomu korumam daha iyi olur. Okula da ramazanda çok gitmeyeceğim. Ay sonu kurul sınavı var. Ramazan ders çalışmanın yoğun olduğu ve diğer şeyleri de aksatmadığım bir ay olur umarım.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 23

1 yıldan fazladır bu kadar ilerleyememiştim. Süreçte son 2 gün üst üste rüyalandım. Ve galiba şu an flatlineda olduğuma kanaat getirdim. Enerjim, özgüvenim dalgalanmıyor gün boyu sabit denilebilir. Ders çalışırken zorlanıyorum. Bunu aşmam lazım. Umarım ilerledikçe daha rahat olur.

Bu akşam instagramda dolaştıktan sonra krize giriyordum gidip soğuk duş aldım. Şu an yatsı namazımı kılacağım. Hafif ders bakıp yatmalıyım. Krizlerin anahtarı özellikle evdeysek ve yalnızsak bence soğuk duş + ibadet-tövbe.

Şu an sanki hiçbir şey elde etmemiş gibi hissediyorum. Ama elimden geldiğince ilerleyeceğim. Kendimi zorlamaktan çekinmeyeceğim, bir şeyi yapamayacağımı düşünmek bile istemiyorum sadece yapacağım. Özgüvenim şu sıralar düşmüş olabilir ama bunları düşünmeyip sadece yapmam lazım.
Buraya nereden geldiğimi, başlangıçta hangi durumda olduğumu düşünüp kat ettiğim mesafenin aslında zannettiğimden çok daha fazla olduğunu kendine hatırlatmam lazım.

Günlüğümü takip eden herkese kolay gelsin, hayırlı ramazanlar.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 25

Gün içinde ruh halim çok stabil.
2 gün oruç tutamadım yarın devam ediyorum. Oruçluyken daha kararlı, iradeli oluyorum. Sporu da iftardan sonraya sıkıştıracağım. 25 günlük ders/spor/oruç döngüsünde olacağım. Bu zamanda da sosyallikten ödün vermek yok. Kendimi kampa soktuğumda sosyallikten hep ödün verirdim. Bu sefer bunu unutmayacağım.

Son düzenleme:

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 27

Bugün sabah okula gidip ders çalıştım, 1 saatlik laboratuvarım vardı. Sonra biraz arkadaşlarla muhabbet ettik ve 2 saat daha ders çalıştım. Oradan işlerimi halletmeye çıktım ve iftar sonrası dinleniyorum. 1.5 saat civarı ders çalışmam lazım.

Havalar ısınıyor, ramazan ayındayız, 3 hafta sonra sınavım var ders çalışmam lazım, bunlardan dolayı spora gidemiyorum. Bütün bunların hepsi 3 hafta sonra bitecek. 1 ay sonra dinlenmeye ve spora geri döneceğim ama şu anın hakkını vermem lazım. Hayırlısıyla güzel günler gelecek.

Süreçte bu kadar geldiğimi hatırlamıyorum belki rekorumdur. 1 ay içinde o kadar çok şey kattım ki kendime bundan gurur duyuyorum. Yükselmeye devam 👊

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 29

Dostlar şu sıralar süreç rahat gidiyor ama bazı sıkıntılar çıktı . İlki 2 hafta sonra bir sınavım var ona çalışmam gerekiyor ve daha başlamadım. Normalde bu kadar geçe bırakmıyordum artık son hafta stresini yaşayacağım.
Diğeri geçen oruçtan ve dersten vakit bulup bir spora gideyim demiştim. Daha sonra sporda kaza yaşandı. ( Dambıl telefonun tam dibine düştü. Değmediğinden baya eminim. Zaten çok ufak değse telefon tuzla buz olurdu.) Telefonum herhalde sarsıntıdan ötürü ekranında bir sıkıntı çıktı ve arka kamerada resim çekmeye çalışınca çekmiyor. Servise vereceğim telefonu 2-3 haftaya sorun anlaşılır, tamir edilir diyorlar ama masraf çıkması kötü olur. Zaten alırken tonla para veriyoruz bir de serviste para alıyorlar. Koskoca şirket için bu sıkıntı olmamalı bence.

Dünya malı sonuçta çok takılmamak lazım, bir daha telefonumu falan çantaya koyup spora gideceğim. En azından bu konuda bilinçlendim.

Strafe

Neptün Yolcusu
Gün 30

Bugün oruç tutmadım sabah da krize girdim, soğuk duş + namaz ile kurtuldum krizden ama biraz hasar almıştım. Birkaç gündür ders çalışamıyordum demiştim onun stresi olsa gerek krize girdim. Sebebi sabah instagramda dolaştım. ( ki sabahları yapılabilecek en kötü şeylerden birisidir)

Evde ders çalışamadığım döneme denk geldim yine.
Hiç ders çalışmak istemediğim zaman odamdayken PMO benim için kaçış oluyor herhalde. Şu an iyi durumdayım akşam ders çalıştım hafif. Öğlen dışarıda ders çalıştım 3 saat verimli geçti. Artık başlangıcı yaptığıma göre yüksek saatlere çıkabilirim. Bugün 5 saat ders çalıştım yarın da verimli bir gün olur umarım.

Oruç tutmak sürece çok katkı sağlıyor önümdeki birkaç gün tutamayacak olsam da sonra kesinlikle devam edeceğim.
Bugün ilk defa güzel bir kızla göz göze geldik. Kafede ders çalışırken bir tane kız, arkadaşlarıyla kapıda konuşurken 4-5 saniye bakıştık sonra hemen çıktılar. Ama hafif bir tebessümle gözümün içine baktı bir şey hissettim o an. Çok beklenmedik ve deneyimlemediğim bir şey olduğu için paylaşma gereği duydum. Süreç sayesinde insanların gözünün içine dimdik bakabiliyorum. PMO yaptığım zamanlar hep gözlerimi kaçırırdım.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6