Önermelere bakalım:
1- Şans (tesadüf) eseri bu dünyaya geldik.
2- Hayatımız zorluklarla dolu ve varoluşumuzun hiçbir amacı yok.
3- Hayatımız aşırı eğlenceli çünkü yaşadığımız saçma olayların hiçbir anlamı yok.
4- Genlerimizi aktaracağız (veya başaramayacağız) ve öleceğiz.
Hayatımızın zorluklarla dolu olduğunu söylemene rağmen aynı zamanda aşırı eğlenceli olduğunu söylüyorsun. Sebep olarak da olayların bir anlamı olmadığı için böyle olduğunu ifade ediyorsun. Yani; Afrika'da çocukların ishal- yetersiz beslenme-temiz suya ulaşamama gibi sebeplerden ölmesi, birçok genç erkeğin nedenini bile bilmeden girdiği savaşlarda ölmesi, yüzbinlerce kadının şiddet-taciz-tecavüze uğraması, küçük çocukların anne ve babalarından dayak yemeleri, ırkından-inancından dolayı insanların işkence görmesi ve benzeri olaylar aslında çok eğlenceli çünkü hiçbir anlamı yok. Bir insani yardım kuruluşu gönüllüsünün hayatından, zamanından feda edip insanlara yardım eli uzatması ile Hitler'in milyonlarca Yahudi'yi sistematik bir şekilde katletmesi arasında hiçbir fark yok; çünkü sizin önermelerinize göre olayların/eylemlerin/fiillerin anlamı yok. Yahudiler boşuna üzülüyorlar, üzülmeye değmez, katledildikleri için eğlenmeleri gerekiyor(yazdıklarına göre).
Tamam, bir kısım insanlar acı çekiyor(!) ama başka bir kısmı da ortalama üstü şartlarda yaşıyor. O halde o insanlar aktarabildikleri kadar genlerini sonraki nesle aktaracaktır çünkü biz insanlar aynı domuzlar veya iguanalar gibi genlerimizi aktarmak dışında herhangi bir yeteneğe ve özelliğe sahip değiliz. Genlerimizi aktarmak için ise anlamsız davranışlara hiç gerek yok. Yani neden genlerimi aktarmak için bir karşı cins ile yıllarca sohbet edip, kafelerde gezip, sonra bir ton para dökerek geleneksel törenler ile evleniyorum ki bunun yerine bulduğum yerde tecavüz ederek(kedi, yunus, kaplumbağa, ördek, aslan türü hayvanların yaptığı gibi) de genlerimi sonraki nesle aktarabilirim. Gen aktarma ve eylemlerin anlamsızlığı önermelerini kullanarak engelli insanların üremelerini durdurabilir hatta kusurlu genetiklere sahip oldukları için onları öldürebiliriz.
Önermelerinden aksiyolojik (ahlak felsefesi özelinde) birçok başka sorunlu değer yargısı veya çıkarımlara ulaşabiliriz. Ancak bu kadarı yeterli olacaktır, fazla zamanım da yok. Yine de medeni cesaret gösterip, düşüncelerini açık yüreklilikle paylaştığın için teşekkür ederim.