Bu yola defalarca çıktım ve defalarca düştüm. Yaptığım hata her seferinde aynıydı, bu işe özen göstermemek. Nasıl ki işine, hobilerine zaman ayırıyorsan, bağımlılıklarından kurtulmak ve hayatını istediğin şekli vermek için de zaman ayırmalısın. En uzun sürecimde her gün bu siteye giriyor ve günlük yazıyordum. Bunları ne zaman aksattıysam sürecim sarbaşa oldu. Peki bu bağımlılık için bir gün içinde neler yapmalıyım ? Buna cevabım, her gün en az bir makale oku , pozitif ve negatif etkilerin tekrarı et ve forumda da en az bir gönderiye de cevap yaz ve akşamları da günlük yaz. Bu da günde 40 dakikamı alır. Her gün 40 dakika ayırmak uzun zamanda hayatımı değiştirecek. Bunları 90 gün boyunca yapacağım. Doksan gün sonra başka bir program yapacağım. Sizlerden tek isteğim bana destek olmanız. Bu arada panik atak hastasıyım antidepresan kullanıyorum ( cipralex 10 mg) ama hafif bir antidepresan. Onu da zamanla azaltarak bırakacağım ama şu anlık acelesi yok. Fap haricinde, fazla beslenmek, fazla müzik dinlemek, fazlaca gereksiz konular için İnternet'te sörf yapmak ve fazla hayallere dalmak gibi düzeltmem gereken bağımlılıklarım var. Bir kaplumbağa olmaya çalışacağım. Yavaşca ama yoldan çıkmadan, durmadan ilerleyeceğim.