Geçen bahsettiğim raporu paylaşmak için buradayım. Sürecin başı çok zordu sürece girmeden önce şunu da yapayım (klasiktir her bağımlılığı bırakırken denir bu son bu son diye) dediğim için ilk 3 gün ve ilk hafta krizi geldi haliyle. Onları aştım ve şu anlık kriz yok ama bu bir daha olmayacağını göstermiyor önemli olanın bu olmadığı krizlerin olağan olduğu bunların gelip geçici olduğunu kendimize hatırlatmak fayda sağlayabilir.
Düzen konusuna gelirsek bu süreç biraz düzensiz çalışmalar ile geçti maalesef. Halen gün içinde yapacaklarımı planlamakta zorlanıyorum. Çalışsam da plansız bir çalışmaya sahibim ama ,Ramazan olduğu için herhalde, içimde düzene geçeceğime dair bir umut var. Sahurda fazla yediğim sonrasında da devam ettiğim oluyor ki bu çok ama çok büyük ket vuruyor çalışmaya, buna bugünden itibaren daha fazla dikkat edeceğim inşallah, emin olun fazla yemek bu sürecin baltalamasına kapı aralıyor. Ayrıca aç kalınca vücudumun yenilendiğini hissediyorum. Oruç tutmayan arkadaşlara da önerim en az bir öğün atlayarak karın açlığı ile hücre yenilenmesine fırsat vermeniz olacaktır (hastalığınız veya spesifik durumlar yoksa sadece öneri uzmanı değilim). Bunu Ramazandan sonra da uygulamak isterim. Süreçteki gidişatım oruçtan kaynaklı aksamıyor da alışkanlık olarak sosyal medyaya girme ve boşa vakit geçirme, masa başına oturamama, düzensiz ve isteksiz çalışmadan kaynaklanıyor lakin ilk başta belirttiğim gibi aşacağıma inanıyorum.
Süreçteki tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Sosyal medyayı ve zararlı beslenmeyi en aza düşürür çalışma sistemini oturtursak yapabileceklerimizin ne kadar fazla olduğunu hepimizin göreceğini düşünüyorum. Başlamak için en uygun süre yarın değil şimdi. Kolaylıklar... Esenlikler...