Daha uzun ve başarılı süreç geçirmek için -hem kendi süreçlerimden hem de bu forumdaki birçok değerli kişilerin süreçlerinden- çıkardığım en büyük ders, doğru hedef koymak. Bu hedefi koyarken de gerçekçi yaklaşmak en az hedef koymak kadar önemli.
Kendinize ''ben neden no fap yapmak istiyorum?'' diye sorduğunuzda kafanızda verdiğiniz cevap, sürecinizde -bana kalırsa- ne kadar başarılı olacağınızı belirliyor.
Erkek olarak aslında yaptığımız birçok şeyin altında karşı cinse daha rahat ulaşabilme gayesi yatıyor. Bunun düzeyi, özellikle genç bir erkek için inkâr edilemeyecek kadar yüksek. Bunda bir yanlışlık var mı? Kesinlikle hayır. Milyonlarca yıl süregelen evrimin, üzerimizde bıraktığı etki bu zaten.
Fakat bunu sürecinizin asıl amacı hâline getirdiğinizde, maalesef büyük resmi kaçırıyorsunuz. Gerek bu forumda gerek başka forumlarda okuduğum yazılarda, bu amaç için no fap sürecinde olanların sayısı bir hayli yüksek. Asıl amacı bu olan biri, sürecinden hem yeteri kadar verim alamaz hem de bunu sürekli hâle getiremez. Peki ne yapmalıyız? En başta dediğim gibi, kendinizce gerçekçi ve doğru bir hedefi bularak başlamalısınız. Bu kimisi için daha fazla para kazanmak olur, kimisi için derslerinde daha çok verim almak olur, kimisi için daha iyi bir fizik inşa etmek olur...
Doğru hedef koyduğunuz bir süreçte belirli zaman eşiğini geçtiğinizde, içsel huzur olarak bambaşka bir konumda olacağınıza emin olabilirsiniz. Daha mutlu, daha enerjik, daha atılgan, daha çok risk alan, daha disiplinli, daha özsaygılı, çok küçük şeylerden bile daha fazla keyif alan birine dönüşeceksiniz. Sürecinde böyle olan birinin karşı cinsten daha çok ilgi görmesi tesadüf değil. İşin en önemli kısmı; bu duygudurumunda olduğunuzda bunu kimlerle, ne düzeyde, nasıl paylaşacağınızı çok iyi bilmeniz. Bizzat kendim yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Uzun süreçte bana aşırı ilgi gösteren bir kız, relapse olduktan sonra beni direk görmezden gelmeye başladı. Tekrardan sürece girdiğimde, bir anda ortaya çıktı ve o ilgiyi yeniden göstermeye başladı. Bu kızın, beni ben olduğum için yanımda olmak istemediğini fark etmek çok zor değil. Bunun tam zıttı durumu da yaşadım. Relapse olduğumda yanımda olan, hiçbir şekilde farklı yaklaşmayan biriyle de karşılaştım. Bu iki örneği düşündüğümüzde, emin olabilirsiniz ki birinci örneği yaşama olasılığınız kat kat daha yüksek. Bu durumu yaşadığımdan beri kime ne kadar, nasıl ilgi göstereceğime çok dikkat ediyorum. Omurgasız olmaktansa bu durumda bencil olmayı tercih ederim.
Tekrardan soruyorum, sürecinizdeki asıl amacınız karşı cinsten daha çok ilgi görmek mi olacak?