Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nofap | Bağımlılıktan Kurtulmak Için Yardımcı Mobil Uygulamam Yayında

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Elbette. Ben sadece kendi açımdan değerlendirdim bu tür uygulamaları. Muhtemelen benim beynimin ödül sisteminde bir sıkıntı var. Çünkü aklımın bir ucunda hep "Hayatım boyunca bu süreci devam ettireceğim, o yüzden en iyisi sayaç tutayım da günler arttıkça dopamin sıçraması yaşayayım," diye düşünüyormuşum. Böyle olunca tabii ki de bir kısa devre olmuş oluyor bu konuda. Tabii bunun yanı sıra bu tür uygulamalarda bir kere sayacı başlatıp bir daha bakmamak yerine arada bakma gereği duyduğum için uygulamaya bakmak anında relapse olmayı çağrıştırıyor.

Aslında bu dediğiniz çok mantıklı. Bir relapse döngüsü, gün saymayla keskin bir bağlantıya sahip bir yerde. Çünkü dediğiniz gibi hayatımıza bakmak yerine bu işlere kafayı takmış olabiliyoruz.

Ama, ilk 15-20 günlük geri çekilme dönemi ve flatline dönemlerinin atlatılmasında başka dopaminlerin (bu uygulama olabilir, cinsel ilişki olabilir veya eğlenceli bir hayat olabilir) varlığı da çok kritik bence. Yani bazen mast.tan başka hiçbir şeyin akla gelmediği kara geceler yaşanabiliyor geri çekilme dönemlerinde, bu yüzden hayat kurtarıcı olabiliyor bana kalırsa bu tarz mevzular.

Zaten belirli bir aşamayı geçince çok uğramıyor bile üyeler. Turnuvaya katılmıştı mesela 120 günlük arkadaş, turnuvanın başından beri verisi güncellenmiyor:)) 1 kere girse güncellenecek halbuki. Artık aklına bile gelmez olmuş.

Ama başlarda hep giriyordu mesela

Onur A.

Monte Kristo Kontu
Aslında bu dediğiniz çok mantıklı. Bir relapse döngüsü, gün saymayla keskin bir bağlantıya sahip bir yerde. Çünkü dediğiniz gibi hayatımıza bakmak yerine bu işlere kafayı takmış olabiliyoruz.

Ama, ilk 15-20 günlük geri çekilme dönemi ve flatline dönemlerinin atlatılmasında başka dopaminlerin (bu uygulama olabilir, cinsel ilişki olabilir veya eğlenceli bir hayat olabilir) varlığı da çok kritik bence. Yani bazen mast.tan başka hiçbir şeyin akla gelmediği kara geceler yaşanabiliyor geri çekilme dönemlerinde, bu yüzden hayat kurtarıcı olabiliyor bana kalırsa bu tarz mevzular.

Zaten belirli bir aşamayı geçince çok uğramıyor bile üyeler. Turnuvaya katılmıştı mesela 120 günlük arkadaş, turnuvanın başından beri verisi güncellenmiyor:)) 1 kere girse güncellenecek halbuki. Artık aklına bile gelmez olmuş.

Ama başlarda hep giriyordu mesela
O zaman burada hem uygulamaların bağımlılık yapıcı özelliği eleştirilebilir hem de kullanıcıların bu uygulamalara bakış açısı eleştirilebilir.

Bu tür uygulamalar aslında oyunlaştırıldığı, kullanmaya daha cazip hale getirildiği için bağımlılık yapılıyor ve sonucunda da takıntı haline getiriiyor zaten. Uygulama tarihine bakınca Flappy Bird, Candy Crush gibi oyunlar ve sosyal medya tarafına bakınca Gmail gibi bir uygulamanın bile logo tasarımına kadar ekranlara bağlayacak şekilde tasarlandıkları biliniyor.

Dolayısıyla buradan da ufak bir eleştiri getirmiş olayım: Böyle uygulamalar yapılacaksa kullanıcıyı en az cezbedecek şekilde yapılmalı.

Inhuman

Uranüs Yolcusu
1741078619579.png

iPhone için neredeyse 20 kullanıcı olduk. :)

Destekleriniz için teşekkür ederim. Turnuvalar da iki-üç arkadaşımıza 60 gün üstü süreçler yaptırdı.

İşler tıkırında. İyileşiyoruz..

Android'de ise 286 kişiyiz.

1741078738834.png

Inhuman

Uranüs Yolcusu
Mart Turnuvası devam ediyor. Iphone & Android ortak katılımcılarla devam ediyoruz.

Her ay'ın 1inde sıfırdan turnuvalar düzenliyoruz. Otomatik her yapmadığınızda yeşil yanıyor. Dopamini bu şekilde alıp, Fap isteğini engelliyoruz.

Ödül olarak: 1 Aylık ücretsiz kullanım hakkı (Normalde aylık üyelik 40 tl)

Her ay sadece NOFAP'ı uygulayarak uygulamayı ömür boyu ücretsiz kullanabilme hakkı var. Bu da bir tetikleyici.

🔥

744560e8-4508-4735-89cd-70dfa21e933f.jpg2e3d4d90-9b82-4b32-82fe-37add635d298.jpg

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6