Elbette. Ben sadece kendi açımdan değerlendirdim bu tür uygulamaları. Muhtemelen benim beynimin ödül sisteminde bir sıkıntı var. Çünkü aklımın bir ucunda hep "Hayatım boyunca bu süreci devam ettireceğim, o yüzden en iyisi sayaç tutayım da günler arttıkça dopamin sıçraması yaşayayım," diye düşünüyormuşum. Böyle olunca tabii ki de bir kısa devre olmuş oluyor bu konuda. Tabii bunun yanı sıra bu tür uygulamalarda bir kere sayacı başlatıp bir daha bakmamak yerine arada bakma gereği duyduğum için uygulamaya bakmak anında relapse olmayı çağrıştırıyor.
Aslında bu dediğiniz çok mantıklı. Bir relapse döngüsü, gün saymayla keskin bir bağlantıya sahip bir yerde. Çünkü dediğiniz gibi hayatımıza bakmak yerine bu işlere kafayı takmış olabiliyoruz.
Ama, ilk 15-20 günlük geri çekilme dönemi ve flatline dönemlerinin atlatılmasında başka dopaminlerin (bu uygulama olabilir, cinsel ilişki olabilir veya eğlenceli bir hayat olabilir) varlığı da çok kritik bence. Yani bazen mast.tan başka hiçbir şeyin akla gelmediği kara geceler yaşanabiliyor geri çekilme dönemlerinde, bu yüzden hayat kurtarıcı olabiliyor bana kalırsa bu tarz mevzular.
Zaten belirli bir aşamayı geçince çok uğramıyor bile üyeler. Turnuvaya katılmıştı mesela 120 günlük arkadaş, turnuvanın başından beri verisi güncellenmiyor
Ama başlarda hep giriyordu mesela