Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Savaş Ve Barış

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
"Bu dünya iyi ve kötünün hakla batılın , zulümle adaletin olduğu ve bunların sürekli savaştığı biryer." Dünyayı sevmek için bir nedenim olmadığı düşüncesi aklımdan geçince bu söz aklıma geldi.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
saat 8 den sonra kurt adama dönüşüyorum. Şaka bir yana yatmadan önce rutini düzeni şart

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
önceden şimdiye değişen tek şey sanırım kendimi bişey sanmam. eskiden olsa şuraya 0 yazardım. fakat şuan kendimi ne sanıyorsam bunu bile yapamıyorum kendime yediremiyorum. Fakat önceden belkide bu dürüstlükte aşırıya kaçmışımdır yani karşıdakinden fazla birşeyi yapmak gibi.

Kabul etmek lazım hayatta merteben yükselmek olduğu gibi düşmekte var. Dışarda insanlara karşı -erdemli, güçlü , kendine hakim ,akıllı- duruş sergilemek yerine kendimi bilmem , acizliğimi suçumu hatamı hastalığımı zaafımı bilerek sosyal hayata karışmam gerek.

Önceden böyle güzel bir dürütlük vardı : tek başıma yaptığımı sanki dışarda yüzüne bakıp hiç tanımadığım kimse biliyormuşçasına ve ona en gizli sırlarımı söyleyebilirmişçesine bir dürüstlük. Eğer özenilmesi gereken birşey varsa önceki mertebeden doğan güç ve asalet olmamalı. beni önceki mertebeye getiren özellikler olmalı.

bunların yanında acaba artık pes etsem psikiyatriste gitsem diyen bir tarafta var içimde bırak bunları git yenildin görün iyi değilsin çöküyorsun. helakı kabullen.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
kafamda sanki çok önceden çözdüğüm sorular yeniden çözümü unutmuşum gibi canlanıyor. Yani kapattığım defteri yeniden açmak gerilemenin en iyi kanıtı gibi sanki. bunlardan biriside :

Bunlardan biriside insan yanlış yapınca bunu ben yaptımmı demeli yoksa ötekileştirip kendinden uzaklaştırmalı mı ?

Son düzenleme:

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
-uzm dr h*****in yumrukçal : "-bak istediğin zaman gel yazayım depresanı...istediğin zaman yaz demen yeterli...."

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Eğer bize haksızlık yapan birine hakettiği karşılığı biz verirsek bu ona iyilik olur. Adalet suçlu içindir mağdur için olduğu kadar. Fakat bize haksızlık yapan birine karşılık veremiyorsak : bu ona "kendi yaptığını ona yapmamızdan" çok daha büyük daha çok daha ağır bir ceza olur.
1-Yaratılış olarak insan yaptığını bekler iyilik yapan iyilik kötülük yapan kötülük iyilik düşünen iyilik kötülük düşünen kötülük : ve bu belki bugün açığa çıkmasa dahi yarın birgün yaşadığı müttedçe olucak. -ahirettede- biz karşılığını ona verdiğimiz zaman ne olucak ? onun beklediği şey başına gelicek böylece o beklentiden kurtulmuş olucak. Ya eğer veremezsek ? o zaman birdaha onunla karşılaşıp karşılığını verme ihtimalimizin imkansızlığı oranında o beklentiden kurtulması imkansız olucak. Dışındaki karşılık bi kere olurdu ama beklentin sen varolduğun müddetce senle. Yani ramiz dayının da dile getirdiği gibi "ölünmden korkan bin kere ölür , cesaretli kişi bir kere.". Cesaret gücünü doğruluk ve dürüstlükten alır iyilikten alır.
2-Merhameti en yüksek olan Allah olduğundan , azabıda en şiddetli olan O dur. Ben birine azap verirsem en fazla malı şerefi onuru canı vs O nun izin verdiği kadarlık verebilirim. Birde öbür türlü düşün ?

Bu perspektiften düşününce kime acımamız gerekir kötülük görene mi yoksa zarar verene mi ? Biran soluklanıp gerçeklerin perspektifinden bakınca sana zarar verene sen daha fazla zarar verince mi kardasın yoksa birdaha vermesi için müsade edince mi ?

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Az önce haberlere bakınca sanırım uzun zamandır haberleri ülke gündemini takip etmemenin en büyük nedeninin ülkedeki habercilik anlayışı olduğunu farkettim. Bir dk bakıyorsun bir anda iq eq enerji iman herşey düşüyor.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
13 ocak : bismillahirrahmanirrahim
önceki halimi taklit ediyimde belki biraz geriye dönerim düşüncesindeyim. Bu düşünce belki yorgunluk bitkinlikten , belki hatalardan , belki cahillikten. emin değilim.

Yaptığın hatayı aşırı yüceltmenin aslında riyakarlıktan kaynaklandığını farkettim. Yani iş şuraya varıyor : "benim gibi bi adam ne yaptı ne hale geldi". O sen değilsin , geçmişteki sandığında sen değildi tam. Kendimizi yüzde yüz tanısak burda olmazdık -bu çok eski ve gerçek olduğunu bildiğim bi akıl yürütme sebebini şimdi sorsan cevaplayamam belki-.

ayrıca yine aklıma gelen birşey : yaptığın hatayı sakın sen sanma gafletine girme. adı üstünde bianlık hatalar bocalamalar bunlar. makine değiliz neticede.

Tabi bu işin teorik kısmı. Pratik olarak bu dağılmış beni inancı nasıl geri toplarız ? Kendinden geçmiş gibiyiz ilahi bi müdahale olmazsa işimiz zor gibi.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
İçgözlem ve eleştiri yaparken içimizde kalması yada dışa vurulması gereken şeyler neler ? aslında hepsi : çünkü yaptığımız herhangi bir hata sadece bize ait değil bizi biz yapan çevremiz , yani genele ait bi durum. Eğer toplumda pmo problemi olmasaydı , hata yapanlar yapmasa , yapmayanlarda yapanları uyarsaydı : bugün birey olarakta böyle bi hataya düşülmezdi çünkü bilemezdim böyle bişeyi. Bu en sapından tutulur örnek diye verdim. Bunu yaptığımız en küçük bi içgözleme ve hataya kendimizde bulduğumuz bir hastalığa uyarlanabilir. Bu benim değil bizim sorunumuz. Herhangi bir hastalık sorun hata, ben im değil bizim hastalık sorun ve hatamız.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Aynı şey dışgözlem içinde geçerli bazen dış gözlem yapılabilcek kadar bariz örnekler çıkıyor karşımıza. Bunada bize ait olan sıkıntımızı hastalığımızı daha iyi anlamamız kavramamız için karşımızda olan örnekler olarak bakmalı.

Son düzenleme:

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Öğreten Allah tır. Yediren içiren de. Bunlar bizim O na borçluluğumuz ve sorumluluğumuzu hatırlatmalı.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Süreçte ilerlemenin bir başka açıdan iyi yanı sizi yan rollerden seyircilikten alıp hayatın başrolüne geçirmesi. Tabi ilerleyememeninde tam ters etkisi.
no p : ort 22. günler nf : 1

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Bi kişi bi sorumsuzluk yaparsa herkes bedelini öder. Hatta insanlarla sınırlı kalmaz. Dolayısıyla bi sorumlu hareket yaparsa ileri adım atmaya çalışırsa ; karşılığını herkes herşey görür. Dolayısıyla bireysel basit birşey gibi görünsede aslında burda ne kadar önemli bi iş yaptığımızın farkında değiliz.

Sabah çok güzel uyandım bununda sebebini bikaç şeye bağladım : 1-önceki gün kendimi değerlendirme sorunlarımı 2-sabretme ataklara başka yöne çekme 3-başka zamanlardan farklı olarak zihnimi meşgul etme 4-sohbet biraz

Evet sürecim tamamen sıfırlanmış bulunmakta yılın en büyük hatasını 20.gününde yapmış bulundum. Bir durum değerlendirmesi yapmalı.

-ne zaman buraya süreç hakkında veri girsem sıkıntı olyuor sanki söylediğimi çiğnemek gibi. acaba bu neden çokmu görmezden geliyorum birşeyleri ? yada aşırı rehavetemi kapılıyorum yazıyada dökünce artıyormu ?
-Bu hafta zaman yönetimi konusunda çok atıl kaldım. Bi kaç defa sabah rutini okuması yaptım.
-ayrıca 2 kere spor kaçırdım. evde çok fazla durup aynı zamanda çok geç yattım.
-psikolojik destek alamadım
-Aynı zamnada bir rutinim olan gittiğim işe gitmemeye de başladım son bi haftadır.
-Dolayısıyla zamnımın büyük bölümünü lol atarak geçirdim.
-bunun dışında youtube , forum , whatsapp 3lüsü.
-saat 4 e kadar bu şekilde vakit geçirince ve öğle uyanınca de relaps kaçınılmaz oldu.

Bu aralar tek olumlu şey yaptığım
-1 kaç gün çalışma
-yürüyüş yapma
-3 4 defa yaptığım sabah kitap okuması
-Faydalı youtube içeriği
-E ticaret reklam geliştirmesi
-yabancı kelime öğrenimi.
-başka bi iş görüşmesi
-günlük notları
-karikatür fikir üretme
-logo fikir düşünme
-dün chatgpt durum değerlendirme sorun

pişmanlığa vesveseye vs kapılmadan chesser sürecini soğukkanlılıkla yönetmeli ve gerekli değişiklikleri yapmalıyım planlı olarak sanırım.

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Kafamda bi onbeş sekme açık gibi. -şunu yap bunu yapman lazım diyen. İlk önce bunları bir yönetmek lazım.
1.sekme ---gecen sene gittiğin yere seyahat etmelisin zaman geçrimeden---
2.sekme- o işe dön çalış ---bunu halledttim sayılır bu artık kapalı sekme ---
3.artık şu dizi film işini çöz izle ---ismi lazım değil dizi şifresi bulmalı---
4. logo duruyo ---dene canın isterse kalem kagıda.---
5.çizilcek şeyler var bekliyor bak ---canın isteyince boş olunca çiz fakat ilk seferde gelişmiş şeyler bekleme---
6.2 adet enaz tasarım yarım kaldı bekliyor bak kaç ay oldu ---bu bahaneyle pc kullanmasaydım 3 5 aydır daha iyi olurdu.---
7.kitap okumadan bunlar anlamsız uzun bi kitap okuma hedefi süreci lazım --hayata okumaya göre ayarlamak düsturu okumayı hayata göre değil. okumayı başrole alırsak hayatın başrolüne otururuz.dindede böyle hasenat kötülükleri örter. deneyimlede sabit okudukça sorun zaaf bagımlılık azalıyor---
8.yarın hallet yeni işe devam -aynen--
9.Bırak bunları akışına bırak aynen devam --fazla akışına bırakmak iyi değil---
10. aç kalcan yemek ye --ye istediğin zaman--
11. Dini ritüelleri fazlalaştır -- iyilik yapmak için ilk önce kötü biri olmaktan vazgeçmek gerekiyor düsturuna geri dönmeli.ilk önce kötü biri olma iyiliğide yaparsın ondan sonra---
12.projelrne bak konşma metni paylaşımlaraa -_?--

şuan maddi olarak sorunlu bir dönemde olduğumdan herangi bi seyahat sözkonusu değil. Çünkü eğer yola çıksam 4 gün sonra yani perşembe veya cuma günü ekstre son günü gelicek. Ondan 21 gün sonra da ikinci ekstre gelip muhtemelen kart kapanıcak belki ondan da önce. Daha sonra gelicek zamlarla beraber icraya postalancak bi 15 20 gün içinde. Eğer bu olursa da önceki gibi muhtemelen pek hayatıma etki eden bi durum olmicak kredi kartı ve kredi kullanamamak dışında : bunlarda olumlu yanlar aslnda. tek olumsuz yan heralde bazen maaş hesabında sıkıntı çıkması. Bunun adını koymak lazımki bilmediğimiz şeyden ürkmeyelim.

öbür türlü eğer kartı kapatsam ekstre böldürüp de borçlarıda ödesem güzel olur yavaş yavaş. ardından tamamen borcum kalmayınca yani muhtemelen 1.5 ay sonrasına ertelesem seyahati.

tek vermem gereken karar şuan ki stresimi artıran : seyahat vakti geldimi geldiyse uzun mu kısamı ?
yoksa evdemi durmalı maddi sorunu atlatana kadar ve ufak tefek hobiler ve zihinsel seyahatlemi meşgul olsam ?

Son düzenleme:

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Güncel hedef belirleme eğer kalırsam : : smart : kısa vade 1-2 hafta için İnşAllah

1-kalkınca 10-15 sayfa kitaba devam
2-haftada 2 gün spora devam
3-yukarı çıkıp yaptığım rutin haftada 1-2
4-yukarı çıkma kitap için
5-haftada 1 psikoterapi
6- 2 3 kere hobi için gezme
7-haftada 3 4 iş
8- uykuyu ayarlamaya yaklaşma

Sabah su , ardından herşeyden önce kitap okuma rutini. ardından herzamanlki rutin. Kahvaltı yapana kadar okuma yazma yada tasarım. Kahvaltıdan veya yemekten sonra yarım saat uzanma. 3 ögün yersem 3 saat yemeğe ayırma. spor varsa gitme , yoksa dinlenme. işe gitme.
öğleden sonra işte değilsem : -yukarı çıkma rutini or <psikoterapi or < hobi gezintisi or < verimli video

akşamdan biraz önce : oyun , mailler , e ticaret vs .
akşam dan sonra : kitap okuma rutini , ertesi güne hazrlık

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
İyi olmak için ilk önce kötü biri olmaktan vazgeçmek lazım diye bir düşünüşüm vardı düşünebildiğim zamanlarda , eğer kötülükten vazgeçmeden iyilik yapmaya çalışıyorsan gösteriş e benzetiyordum. Heralde hataya düşülebilesi bir konu , bir hatadan tam arınmadan arındığını sanmak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6