Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Savaş Ve Barış

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Usta yanlış anlamada bu günlük neverfap günlüğünden çok "özlü olmaya çalışan sözler" günlüğü gibi yani kaçıncı gündesin günlerin nasık geçiyor gibi şeyleri paylaşsan forum başlığına daha çok uymazmı

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
çarşamba : süreçte 1.gün.
Tüm gün evdeydim

12 sayfa kitap
3 saat öğrenim videosu

perşembe : süreçte 2. gün

biraz daha erken kalktım 10.5 ta
14 sayfa kitap
terapi

Şimdilik hayatımda düzene sokmak istediğim şey yatıp kalkma saatlerim güzel sadece uyumaya biraz daha efektif zaman ayırmam lazım. Okumaları daha geniş kapsamlı şekilde artırmak isterim sanat tarihi kitabı tarih kitabı filanda alıp , ayrıca maddi problemimde kafamın bi köşesinde. Ayrıca mantık derslerini bitirmek. Bildiğim bi konuda ders metni yazma. Fakat bunlardan önce bağımlılıktan uzaklaşmak için sosyal ilişki olarak ilerleme kaydetmek

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
1 yıllık hedeflerim inşAllah :
NOT
Bağımlılıklardan ve hatadan uzak durduğum bir yıl geçirmek
İstemediğim umutsuzluk oluşturan bir işi yapmadığım bir yıl geçirmiş olmak
Gereksiz harcamalardan kaçındığım bir yıl geçirmiş olmak ayak yere sağlam
Duygusal depremlere karşı doğru davranışlar sergilemek - bir işi bitirdiimde başka iş
Rafine şekeri azaltmak
Mavi ışığı azaltmak yavaş yavaş yerine başka bişey geçirmek

MAKE
Kurgu , tarih , s.tarihi , çeşitli okumalar yapmış olduğum bir yıl geçirmek günlük rutinimin ayrılmaz bi parçası olması kesinlikle okuma rutini
Haftalık Derin çalışma veya düşünme rutini mesela gece.

Günlük yazma ve kitaplar için not tutma

Farklı iş deneyimleri denemek kazanmak cesaretli yeni adımlar iş rutinleri
Bağımlılık yerine koyabildiğim bir yada birkaç farklı uğraş hobi : günlük rutinim içine katmak.
Günlük okuma rutinime yks çalışmalarınıda dahil etmek mantıktan başladım.
Yarım dönem atlatmış olmak okulda.
SMART hedef çizmek ve ilerlemek şu konularda : -yazılım öğrenme -dil öğrenme -tasarım -spor

REST
Günlük dizi film oyun oynama rutini oluşturma
Günlük yemek vakti ayırma
Kişisel ihtiyaç vakti ayırma ve dahil etme plana

Hedefi oluşturmadan 4 ayak fikrine göre dengeli yapmalı
fiziksel : beslenme spor vs fiziksel sağlığa dair
zihinsel : okuma
maddi : tamamen parasal ekonomik faaliyet
manevi : yatay ve dikey ilişkiler : yatay sosyal , dikey ibadet.

Rakamsal değerlerle şuan ort: Çalışmıoken zihinsel : 2 fiziksel : 6 manevi :2 maddi : 8 Çalışıyokn nerdeyse tamamen maddi.
0.5 saat okuma-yazma
0.5 saat yazılım-dil-tas
1 saat spor
1 saat rutin
8saat uyku
5 saat kişisel ihtiyaç ve yemek
8 saatte : bilgisayar : dizi film youtube oyun.

Max en ideal veri : uyku hariç 4 fiziksel 4 zihinsel 4 manevi 4 maddi

7 uyku
4 yemek ve ihtiyaç
1 saat spor

3 saat derin okuma
1 saat okuma-yazma

2 saat sosyallik
2 saat rutin

3 saat yetkinlik arttırma rutini
1 saat dizi oyun film

Çalışınca : 8 uyku 5 yemek ve ihtiyaç :12 -- diğer 12 den 2 3 saat arttırıp : 0.5-1 saat okuma 2-3 saat maneviyata aktarma. Tatilde eski rutin.

Minimum olabilcek : zihinselin 0 a , manevinin 1 e inmesi. maddi ve fizikselde dengesiz artış.

Gerçekçi yıl hedefi : Şuan para kazanırken avcı toplayıcı tipi yaşıyorum.Bu devam ettiği müddetçe : 4 manevi 10 maddi 1 zihinsel 1 fiziksel
8 uyku-dinlenme
10-13 çalışma
2-5 sosyal ve manevi ilişki
0-1 zihinsel
0-1 spor

zihin ve maneviyi arttırma : çalışmıyoken : zihinsel :3 manevi : 3 fiziksel :-2 maddi : 3

3 zihin saat farklı zamanlarda okuma : sabah rutini dahilinde 1 saat , gece 1 saat rutin oluşturma , 1 saat akşam : içerik kurgu başta olmak üzere , tarih ,sanat tarihi , felsefe , din okumaları

3 manevi : yarısında yalnız kalma , yarısında da sosyal aktivite paylaşma. yardımlaşma.

2 fiziksel : spor yapma haftada belli günlerde ve günlük yürüyüş

3 maddi : e ticaret konsunda kontrol ve argeye ayırma.

-Bi günlük rutin yukarda yazdığım gibi
-Haftalık-aylık kontrol etme hedefleri telafi usulu yapmak içinde önemli
-Yıllık olarakta hem kontrol hemde belli hedefleri yapma. Örn mayıs haziran gibi yks ve sınav işleri. Eylül gibi kpss.
-2 Yıllık hedef : lisansta 1.5 dönem bitirme, kpss yks puanı , sosyal veya kişisel projeler , okuma gibi elle tutulur hedefler. Birde hedefleri yükseltme
-5 yıllık hedef : lisans bitirme puanlar , rutinler , sosyal kişisel ve okul projeleri , okuma. Birde hedefleri yüksletme update
-8 yıllık hedef : kendimi konumlandırdığım yer yaptıklarıma göre

Bunları birara temize geçirip kagıda kalemede yazmalı.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
24 ocak cuma
2 kere toplamda 1 saat çııkma dışında ev. Yine spora gdememe.
1 saat okuma rutini
yarım saat mantık ders

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
0
Zihnim fena durumda değil.
Sanırım biraz üzerinde durmam gerekenler uyku ve teknoloji kullanım saatleri.

26 ocak ctesi 0
az hareket ediyorum buaralar
10 syfa kitap
1 ders video

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
En büyük tetikleyicilerden birisi karşı cinsle konuşmak .Bu konuda yobaz olmalıyım geniş fikirliliğe gerek yok.
1.5 yıldır sert önlemler aldım biraz kimi zaman gerçekten kendi kendime uzun süre yapmamamı sağladı bu durum. Fakat yok saydıkça büyüdü ve karşıma geldi. Sanırım bir süre sert önlemden ziyade kendimle anlaşmaya varıp el sıkışmalı.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
27 ocak p.tesi
5.5 gece ve gündüz 9.5 4.5 saat uyku. Az uyku
gece ve gündüz 15 sayfa kitap hedefi
0
chesserdan çıkmalıyım.
ayrı bir yanlış inanç yakaladım kendimde :
-bıraksam nolcak ki bunu bırakıyorsun başka yere kayıyor zarar bak gördün geçenkinde oldmu herşey iyi ? onu bıraktın neler oldu ?
-yararı yok boşuna zahmet çektirme kendine bundan dolayı hem yerine koycak birşeyde yok boşluğu doldurucak.
inanç

Velhasıl kelam haklı davamdan denemekten vazgeçmicem Allah izin imkan verdikçe. Niçin burdayım az çok biliyorum.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
28 ocak : 0
1 haftadır süreç pek istediğimiz gibi değil. fakat pes etmek yok

30-40 sayfa kitap okuma

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
30 ocak : 1.gün
6-14 arası uyku : yaklaşık 8 saat. hatta fazlada.
spor yürüyüş.
25 sayfa kitap ort.

Genel olarak zorlanmadım , gece bilgisayarla uğraştığım bi periyotta ufakbi kriz geldi sadece
baş ağrısı ve kulak çınlaması var. baş ağrısı azaldı ama çınlama devam ediyor.
Olumlu bi periyoda girdiğmi düşünüyorum

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
1 şubat : 0.gün
chesser
Relaps sebebi : uykusuzluk , kaygı , eylemsizlik , kriz.
Zor bi dönemden geçiyorum bazı hareket özgürlüklerim kısıtlı , yapabilceğim şeyler kısıtlı. Gerçekten zor bi dönem kendime şefkatle yaklaşmam gereken bi dönem. Desteğe ihtiyacım olan.

Fakat buna ragmen malesef en yakınlarıma desteğe ihtiyacım olduğunu söylememe rağmen bana tam ters tepkide bulunuyorlar , benimde onlara ketum davranmamla ilgisi vardır belkide , kurban rolüne girmekten ziyade böyle bir durumda onların kendilerine ve etraflarına karşı bu bakış açılarına üzülmek sanırım daha doğru. Bunun beni etkilemesine izin vermek yerine ders çıkarmak ve destek istediğim kişilerinde desteğe muhtaç olduğu gözleminde sabit kalmak en makulu.

Buna ragmen güzel önlemler alıyorum. Bugünde güzel kısıtlar getirdim. güzel adımlar atmaya çalıştım. Durmak yok pes etmek yok.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
0

Tıpkı geçen ay gibi bu ay ın da ilk yarısını çok güzel bir biçimde kapattık. Hatta bu ay kendimi aşıcak kadar okuma yaptım , ilk hafta spor yaptım 4 yıl öncekine benzer bir rutinde. Beslenme konusunda iyiyim.

Tekrar etmem gerekirki oldukça zor bir süreçten geçiyorum şuan ve yaptığım olağanüstü zorlukta hareketler. Geriye düşmeye kurtulmak ve ileriye gitmeye çalışmak olağanüstü olmayı gerektiriyor çünkü. Çünkü olağan olan geriye gidiyor antropi bozuluş ismi ne olursa. Fakat bizde maddedeki bu kanunun üstüne çıkacak bir cevher bi öz vs birşey mevcut.

dolayısıyla olağan şeyler yaparak "ya bunuda herkes yapıyor" bahanesiyle hareket edersek olağanın dışına çıkma beklenemeyebilir.

bu ay sonuna kadar umuyorum ki
-sporu daha da çoğaltmak ve dsiplini
-maddi meseleleri bilişsel ya da maddi bi çıkış yolu geliştirmek
-manevi yönden ilerlememi hızlandırmak.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
123 - Güzel geçti biraz baş ağrısı biraz vücut ağrısı biraz kaygı bozukluğu ve bikaç anormallik dışında.

4.gün
24 ekim
Bugün akşam psikolojiden alınan en son haberlere göre büyük bir kriz bekleniyor

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
24 şubat
zorlu geçen geceyi güzel bir self management ile atlattık.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
27 şubat. 7.gün. Psikolojiden aldığım bilgilere göre bu akşam fırtınalı geçicek.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
8.gün Artık irademin tükendiğini hissediyorum baya büyük bir mücadele beni bekliyor eğer güzel bir önlem almazsam akşam kayabiliriz.Tabi önlem diyede imkan dahilinde davranmalı çok zorlamamalı çabadan vazgeçilip feragat edilmemeli

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
1 şubat
ince bi kitap bitirdim aşina olduğum türdendi yarısını okumadım cümlelerin gidişatını bildiğimden
et yedim bayadır yemiyordum geliyor gibi kriz

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6