Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Savaş Ve Barış

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
4 mart
Stresim yükseliyor. Nedense fiziksel iş gibi zihinsel işleride çoğaltınca bu oluyor. Beklentilerin yapabildiğimibgörmekle yükselmesiyle oluyor sanırım. Bu duruma öneri : her zaman iyi olduğum bir gündeki gibi perfirmans gösteremem bu iyi olduğum günü istisna saymalı ve diğer günlerde belki tersine sınır koymalı yani abartmayıp olağanı geçmemek üzerine.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
Öğrenmek sadece zihinsel bi süreç değil fiziksel tarafıda var. Öyle olduğundan dahilerinde en iyi fikirleri günlük hayatta gelebiliyor işte en barizi arşimet banyoda. Sehir hayatı tabi 8-13 saat çalışmalı bir hayat ve ağır işyükü zihinsel öğrenimi azaltıyor. Bundan dolayı biz genelde planlama yaparken zihinsel yöne ağırlık veriyoruz bu kobuda kaybettiğimiz kontrole ulaşmak için.

Sonuç olarak günlük hayata da gerçekten önem vermeli , ritüeller ve alışkanlıklar maddi hayattaki şeyler olsun , kişisel bakım ve temizlik olsun , sosyal ilişki ve sorumlu olduğumuz kişilerle ilişki, insan ilişkileri ve bu ilişkilerde nezaket olsun , fiziksel ihtiyaçlar yemek içmek ve ibadetler olsun , planlı olmasada bu konularda belli kurallar belirlemek lazım bunların önemi için.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
16.gün
Rüya sonrası içimde deli dalgalar fırtınalar kabarıyor. Bu bi kaç gün sanırım hedeflerime biraz ara vermem veya minimuma indirmem gerekicek ve içe dönük çalışma yapmak.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
19.gün
Relapsa en çok yaklaştığım anlardan birisydi. Yarı uykuluyken yine. Geceden beri tarifi zor bir acı çekiyorum ve kulağımda çınlama az uyku. Sanırım okumanın ve kendi başına kalmanın dozunu biraz kaçırmamın sinyali bu. Biraz masanın diğer ayaklarınada bakmalı sanırm maddi, fiziksel.

Bugün kitap okumadım biraz sosyalleşmeye çalıştım. Bildirim gelince şöyle bi baştan sona taradım günlüğü moralim yerine geldi. Başlarkenki stres kaygı seviyem yazıma yansımış şuan daha düşük bu. Birde forumu kuran ve ayakta tutanlara şöyle bi sarılasım geldi.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
1.günden bi önceki gün
Ne kadar zor şartlar altında olduğumu ve ne kadar büyük ve güzel bir mücadele verdiğimi yine kendime hatırlatmam gerekiyor. Benim yerimdeki çoğu insan şuan benim gösterdiğim iradeyi gösteremezdi buna eminim en azından etrafımda gördüğüm kadarıyla.

Bunlara karşı hayatımda herhangi en küçük bi radikal değişme yapmicam. Fakat radikal düşünce eğilimlerini değiştirmek daha bir iyi gözüküyor. Öncelikle kafamda elemem gereken bazı istekler var, her zamanki gibi 32432sekme açık olunca ram cpu vs şişiyor düşünce dünyasında değişiklik olabilir.

analiz : hastalıktan gelen okumama hedefi ve boşluk. Hastalığa açık hale getiren ve ruhsal bağışıklığımı düşüren bir başka şeyde sanırım -çok zor zamanlardan geçmemin zor seçimlerin yanında- isteklerimdeki hedeflerimdeki muğlaklık yukardada dediğim hava puslu ve önümü göremiyorum dolayısıyla.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
2.gun

4-7 10-13 uyku 6 saat civari
Dil rutinleri 20 dk
Okuma rutini 50 60 sayfa
Psikoterapi

Genel olarak az sıkıntı yaşadım öğlden sonra biraz ağrım oldu. Akşam biraz baş ağrısı ve boşluk geç kalmışlık hissi

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
"Eziksin" diyen içsese bir soru. Peki tamam diyorsun itldn hicbiseyi haketmicek birisin dolayisiyla boyle olmaya devam etmelisin dedigin dogru diyelim. Ve Tamam yaptim diyelim. Olumsuz yonde ilerlemeye devam etmicekmiyiz neticede? Fakat yapmasam boyle olmamak icin ufak bir ilerleme kaydetmis olmicak miyim ?

Az once bi podcast dinledim surecin ilk gunlerinde yalniz kalmamak lazim diyordu. Fakat ben bir ikinci yontemle daha bunu yendigimi farkettim ki buda sikintilarimi kendimle alakali dusunme buna yogunlasma cozum arama. Bunun sonucunda hedefler olusuyor ve sonra surecte zahmete katlanma motivasyonu sanirim. Ama neden belli bir gun sonra unutuyorum bunu ve tazelemek gerekiyor ? Acaba hedeflerimi tam iyi ayarlayamiyorum yada surecte ilerlerken zihnimin duruluguna kapilip hedefleri mi insanustu kivama getiriyorum ? Halbuki damlaya damlaya gol olur onemli olan istikrar.

Zor bi donemden geciyorum gercekten ve sonucunun iyi olmasinicin cabaliyorum.

Olagan ustu cabamin icinde neler var
-antiavam diyet
-okumada vites cikarma
-stres yaratan bazi seyleri gormezden gelme nolmalde buyutulebilcek
-maddi altyapilasma
-bazi cok guclu sosyal bagimliliklari birakma hayatta bosluk olusturcak kadar guclu
-bazi gercekten zor pozisyonlara katlanma sosyal ve kisisel anlamda

Birde ustune nf olunca haz kaynagi bitiyor. Dolayisiyla bunuda dusunmeliyim lezzet yaratcak kitap okuma disinda , dizi izleme , kisisel bakima ayirma , enstruman calma...

Bunun disinda gunluk rutin hedeflerimide bi gozden gecirmeli. Zihinsel fiziksel maddi manevi kalem kagitla. Zihin fizik tamamda buara ; maddi manevi kisa olabilir.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
30 sayfa kitap yk.

0
Bunu bırakmalıyım katlanmalıyım buna çünkü ? çünkü yü oluşturmalı ama sadece iyi şeyler ve hedefler le değil. Eğer aksi olursa olabilcek olumsuzluklarla da...Her yaptığımız eylemin sonucundan biz etkileniyoruz sonuç olarak fakat kriz anında sanki tam tersiymiş gibi bir ilüzyon oluyor iradeyi koyarsak olumsuz etkileniriz gibi bi ilüzyon.

Aklen aslında birşeyi yapmama iradesini göstermedikçe yapma iradesini göstermemenin belli sınırları var. Örneğin içerik tüketmek okumak yazmak belli detokslar vs.Gibi (yapılan) şeyler yapmamayı etkiliyor. Dolayısıyla burdaki yapmak sanırım birşey üretmek anlamında örneğin tasarım üretmeye çalışmak gibi. Yoksa yapmama iradesini desteklicek şeyler yapmak anlamnda değil.

Çok iyi gidiyorum mücadele ediyorum bütün zor şartlara rağmen. Kendimle gurur duyuyorum.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
2.gün
Günler durgun ve güzel buaralar.
sabah ve akşama doğru acı çektim yine baş ağrısı vücut ağrısına benzer ama değil. Sanırım yürekteki bir sıkıntı.
2 gündür okuma rutinimde tamam.
Bugünde kolay geçicek gibi nasipse.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
6.gün
Sabah duygusal olarak karmaşık uyanma.
Gün içinde ağrı sızı ve davranışlarında tetiklediği iradeden kaynaklı zihin karışması
Akşam baya bir zor geçicek gibi.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
9.gün

10.gün
"Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah a sığınman lazım. Allah a sığınmazsan kibir yaparsın. Sığınmaya muhtaç olmayan sadece O dur." Bu cümle bile özetliyor neden süreçte ilerlemek için monk mod rahip modda olmak gerek olduğunu.
Bunun son sürecim olmasını temenni ediyorum

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
.gün ✅
👨‍⚖️monk : 0

(1-5 arası yıldız)
🌖Derin okuma : ⭐
🧘‍♂️ibadet : ⭐⭐⭐
📖kitap : ⭐⭐
👷‍♂️maddi işler : ⭐⭐
⚽fiziksel egzersiz : ⭐⭐
✒️hobi : ⭐
🕹️oyun-dizifilm- : ⭐⭐⭐⭐⭐
✍️yazı yazma : ⭐⭐⭐⭐
🍬şeker ve karbonitrat : ⭐
🥘8 den önce yemek : ⭐

🌅 Gün puanı : ⭐⭐

📶 Günlük : sabah biraz egzersiz , öğle internet işleriye uğraşma. gün içinde güdü problemi. Gece detaylı relaps analizi.

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
.gün ✅
👨‍⚖️monk : 0

(1-5 arası yıldız)
🌖Derin okuma : ⭐
🧘‍♂️ibadet : ⭐⭐
📖kitap : ⭐
👷‍♂️maddi işler : ⭐⭐⭐
⚽fiziksel egzersiz : ⭐⭐
✒️hobi : ⭐⭐
🕹️oyun-dizifilm- : ⭐⭐
✍️yazı yazma : ⭐
🍬şeker ve karbonitrat : ⭐⭐
🥘8 den önce yemek : ⭐

🌅 Gün puanı : ⭐

Pmo onun bir başka açıdan zararı da şu : içinde çok fazla olumsuz duygu birikmesini sağlıyor. İnsanlara karşı olumsuz duygular çok daha çabuk oluşuyor. Örneğin süreçte iyi giderken insanların hatalarına tepkinle süreçsizkenki tepkin apayrı. Parazitler azalıyor sanki.

Geçen sürecimde kendime çok iyi şeyler kattım gerçekten insanüstü olağan üstü çabamın meyvesini yiyorum. Fakat malesef kendimden uzaklaşıyorum o ağaçtaki meyveler bitiyor yavaş yavaş hatta belki çoktan bitti kurudu bilemicem.

Özet olarak 12-13 gibi biraz hava aldım , sonra eve sonra 2 kere daha çıktım hava almaya. Evde bilgisayardaki işlerle uğraştım

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
2.gün ✅
👨‍⚖️monk : 2 11-6.5

(1-5 arası yıldız)
🌖Derin okuma : ⭐⭐
🧘‍♂️ibadet : ⭐⭐
📖kitap : ⭐⭐
👷‍♂️maddi işler : ⭐
⚽fiziksel egzersiz : ⭐
✒️hobi : ⭐⭐⭐
🕹️oyun-dizifilm- : ⭐
✍️yazı yazma : ⭐⭐
🍬şeker ve karbonitrat : ⭐⭐
🥘8 den önce yemek : ⭐⭐⭐⭐

🌅 Gün puanı : ⭐⭐

Sırtımda ağrı azaldı düne göre daha rahattım. Günler uzadı sanki süreçte. 2 gün bile uzun geldi. Tekrarlı işler yapmayarak kendimi irademi çok zorluyorum. Kendimi birşeye kurmam gerek ne az ne çok zorlicak birşey beni. Kitap okumak gibi.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6