Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Oyun-2 | İşlenmiş Şeker :

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
2.Oyunumla devam ediyorum. Gene Oğuz Atay’dan bir kesit verelim.

“Benim içimdeki çocuk büyümedi. Yıllardır taşıyorum içimdeki çocuğu; yaşamadığı için büyümedi hiç amcası. “

Gerçekten hiç büyümedi, insanları hiç tanıyamadım, hala çocuk gibi onların iyi olduklarını hayatında bir oyundan ibaret olduğunu düşünüyorum. İçimdeki çocuğa uymalıyım, oyunlar oynamalı bu hayatı ciddiye almamalıyım, ancak bu şekilde yaşayabilirim.

OYUN2| ŞEKER

KURALLAR:
  • -En az 30 gün boyunca yapılacak.
  • - İçine işlenmiş şeker katılan hiçbir ürün tüketilmeyecek (helva, kahve hariç (EDİT: kahve kaldırıldı). Dahası içine şeker katılmamış paketli ürünler de yenmeyecek, onlara ihtiyaç yok. Meyve, sebze gibi doğal şekerler yenebilir.
  • -Bu sürede şeker yerine başka ürünler koyma yönünde bir irade ve özveri sergilenecek.
  • -27.11.2021 00.00 tarihinde başlanacak 27.12.2021 tarihinde son bulacak (bu terimi kullanmak istemiyorum aslında çünkü hiç bitmeyecek, beynimi kandırıyorum sadece)

Akla gelen bir soruya yanıt; Neden tamamen kesiyorsun ? Bazılarını yemeye devam et, az yersen sıkıntı olmaz. Flappy Bird oyununu bilen bilir. Orda karakteri en aşağı düşürmek için yapılması gereken nedir? Elimizi çekmek. En yukarı götürmek için nedir? Sürekli boşluğa basmak. Peki arada tutmak için ne yapmamız gerekir? Müthiş bir irade ve özveri , odaklanma ve yetenek gerekir? Oyunun mantığı budur. Arada tutmak zordur. Önce en aşağı ve en yukarı seviyeleri nasıl vardığımı öğrenmem gerek? En yukarı seviyeyi çoktan gördük zaten. Aslında bunu yaparken en azından bir iş yaptım çünkü yukarı tuşuna bastım. Şimdi elimi çekip en aşağı durumu göreceğim . Böylece ortanın hangi aralıkta olduğunu kestirebilirim.

FLAPPY BİRD OYUN LİNKİ:

DÜŞMANLAR:

1)
Yeni bir yemek bulma düzenine geçene kadar, beynin alıştığı durumu korumak için senin en büyük düşmanın olacak. Ona doğruyu göstermelisin, aptal bir inanışa kapılmış, zaten bilgi olarak ne kadar kandırıldığını anlıyor ama bunun böyle büyütülecek, hayata mal olacak kadar önemli bir şey olduğunun farkında değil. Ona bu süreç boyunca şekersiz de yaşanıldığının ve hiçbir sıkıntı olmadığını göster. Hatta su orucunda hiçbir yemek yemeden de yaşanabildiğini göstermiş olduğundan beynin bu duruma kısmen hazır.

2)Bir kereden bir şey olmaz anları. Her daim olur. Bu sözü söylememek için zaten 30 gün tamamıyla kesiyorum, bu süreci tamamıyla ciddiye alacağım. Bu süreçte elbet beynim “hadi lan ye bir tane, gene bırakırsın” diyecek. Bunu o yemeğin sağlıklı olduğunu düşündüğünden değil, onun kendisine bir şey yapmayacağını düşündüğünden yapıyor. Süreç mantığıyla bu durumu ciddiye alacağım ve beynime bu bir kerenin, milyon tane demek olduğunu göstereceğim. Yani bir şeker yeme durumunun sorusu şudur; şeker yemek istiyor musun? İstemiyor musun? Cevap çok net!

3)Stres ve can sıkıntısı anları; Su orucu bu altyapıyı bana güzel bir şekilde sağlamış oldu. Normalde bu iki durumu geçiren, yemek gibi zevkli bir aktivite varken onu bile yapmadan yaşadık, şeker mi yemeden duramayacaksın? Stresli anlarda sakin olman önemli, stres sorunu çözemediğin anlarda çıkar. Sorunlar çözemeyeceğin büyüklükteyse, zaten bunlar yükümlü değilsen. Ama şu anda herhangi bir görev çözemeyeceğin büyüklükte değil. Rahat ol, zamanla her şey daha kolay hale geliyor. Şekerli ürün yemek beynini tıkayacak, bırak çözüm üretsin adam. Canın sıkılığında ise , kitap okumak ,kötü bir film, dışarı çıkmak ,bir arkadaşla sohbet etmek gibi boş olmayan ama keyif veren işlerle durumu kurtarırsın.

AMAÇ:

1)
Vücudumu uyuşuk hale getiren, hayatımı dengesiz bir hale, inişli ve çıkışlı duygulara sürükleyen, bana büyük bir reklam kampanyası sonucu kakalanmış, çocukluğumdan itibaren bilmeden yediğim ve beni kilolu hale getirip beynimin bir kısmından mahrum bırakan şekeri; hayatımdan komple çıkarmak.

2)Yan amaç tabii ki de kilo vermek. Çünkü diğer yemekler bakımından pek bir sorunum yok. Eğer ki bu ürünleri bırakırsam sıkıntı olmadan (süre önemsiz olaraktan) kilo vereceğim.

3)İrade kontrolü. Beynimi süreç boyunca farklı bakış açılarına, sürüklemek, sorgulatmak için irade sergilemem gerekecek. Çünkü alışkanlıkların neden yapıldığını beynin tarafından sorgulanmaz, insan neden yaptığını bilmez (BKZ: Alışkınlıkların Gücü kitabı). O yüzden durup, bir düşünmeden ona doğruyu gösteremem, bir müddet sonra bu duyguda irade gerektirmeyen bir alışkanlık olacak zaten.



ŞEKER ZARARLARI:

1)Şekerin vücutsal anlamdaki zararları tam anlamıyla umurumda değil. Evet, onlarda önemli ama birçoğumuz zaten neler olduğunu biliyoruz. Bunlar bıraktırmaya yaramıyor. Beni motive eden duygusal ve zihinsel anlamdaki kurtuluş olacak. Şeker(işlenmiş) vücuda hızlı bir şekilde girer ve hızlı şekilde çıkar. Bu yüzden inişli çıkışlı duygu değişimleri yaşanır. Bir bakarsın mutlusun, ardından akşam neden hayatı sorguladığını anlamazsın. Çünkü dopamin çekilmiş, kalmamıştır.

2)Diğer yandan şekerli ürünler tüketmek benim seçimim değil, bana dayatılan bir durum, bu yüzden köle eden bir ürün. Hanginiz çocuğunun eline bir yığın şeker verir (Bunca bilgiden sonra)? Bilgisi olan bir insan bunu kesinlikle yapmaz. O yüzden bu bir seçim değil, insanları köle etmek için tasarlanmış bir tuzak. Beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker… Beyaz beyaz beyaz… Neden bunlar doğal hallerinde lifli ve sağlıklı iken ayrıştırılıp beyaz hale getiriliyor? Çünkü kısmen bağımlılık yapıcı ürünler ve istemeden alıyoruz. Farkında bile değiliz. Sorsam; “öyle işte alışkanlıktan yiyoruz “derler. Peki bunca bilgiden sonra neden bırakamaz? Neyden korkar? İşte bu bir tuzak! Bu bilgileri bana sağlayan Neverfap oldu bu arada. Neverfap'ın sadece Neverfap olmadığı ve diğer tüm alanlarda en az porno kadar kandırıldığımız gün gibi ortada.

Bu aslında basit bir "Ben şeker yemeyeceğim" olayı değil. Burada büyük bir reklam kampanyası sonucu hiçbir kimsenin sağlığı düşünülmeden ortaya atılmış ve kimseye sorulmadan insanların reklamlar yoluyla almaları sağlanan bir üründen bahsediyoruz. Bu bir özgürlük ve kölelik durumu. Neden insanlar şekerin bunca zararını bildikten sonra yemeye devam eder? Alıştılar , değiştiremeyeceklerini sanıyorlar , oysa bu mümkün , bizden daha düşük imkanlı insanlar bile dünya var olduğundan beri bunu yaptı. Bunu konuşuyor olmak bile utanç verici aslında.

ŞEKER FAYDALARI:
...


BELGESELLER:

1)

2) ++
3)Food.Inc
4) ++
5) (Youtube)++
6)

VİDEOLAR:
1)Refika'nın Mutfağı Şeker Hakkında Her şey:






2-)

3)

4)

Yazılar:
1)
(siteden kişinin adını bulun, tıklayıp dökümanı indirin . 100 Sayfalık bir araştırma ve baya detaylı)

2)

O halde Oyun -2 BAŞLASIN;

Haftalık olarak güncelleme yapacağım.

GÜNCELLENECEK:
BAŞLADI:27.11.2021


Geride kalan 2 günde aşırı derecede şekerli ürün tükettim, bunu bunların zararlarını tam olarak hissetmek için yaptım. Kendimi hazır hissediyorum. Bilgi olarak zaten yeterliyim, ama süreç boyunca bazı belgeseller ve makaleler ile bilgimi tazeleyeceğim.
 
Son düzenleme:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Başarılar! Bu arada etkilemek istemiyorum bunca yazıdan sonra fakat kahve şekerli içilmez be :)
Edit: Kahvenin vücuttaki şekeri yaktığına/attığına dair argümanlar da varmış ayrıca. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Amacın enerji için sadece sabah tek şekerli kahve içmek ise yazdığımı görmezden gel.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Başarılar! Bu arada etkilemek istemiyorum bunca yazıdan sonra fakat kahve şekerli içilmez be :)
Çok teşekkürler hocam. Normal kahve içmiyorum zaten , içersem şekersiz içiyorum. Benim dediğim Nescafe falan. Onlara bir anti parantez açtım çünkü ders ve sınav dönemindeyim ister istemez bir içme isteği geliyor. Onları da genellikle 2'si 1 arada(bunda da glikoz şurubu var) yada direk %100 kahveli sürümünden alacağım . Belki fire veririm diye öyle yazdım.

Edit: Edit'i gördüm, yeni mesaj yazmayayım diye buraya yazıyorum. Evet kahve tam bir arada durum, ne olduğu belli değil. Ama benim için kahve değilde içine şekerli ürün katılıp katılmaması mesele , kahvenin faydalı ya da zararlı oluşu biraz detaya iniyor. Olmadı çay içeriz :)
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Hocam normal kahve içmiyorum zaten , içersem şekersiz içiyorum. Benim dediğim Nescafe falan. Onlara bir anti parantez açtım çünkü ders ve sınav dönemindeyim ister istemez bir içme isteği geliyor. Onları da genellikle 2'si 1 arada(bunda da glikoz şurubu var) yada direk %100 kahveli sürümünden alacağım .
Dediğin gibi Nescafe 'nin granül kahveleri hariç diğer kahveleri tamamen kimyasal ve şekerden ibaret. Tamamen Filtre ya da granül kahveye geçmeni tavsiye ederim. A bak üçüncü oyunun şimdiden hazır defkhan :D
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Nescafe 'nin granül kahveleri hariç diğer kahveleri tamamen kimyasal ve şekerden ibaret. Filtre ya da granül kahveye geçmeni tavsiye ederim. A bak üçüncü oyunun şimdiden hazır defkhan :D
Hocam sizin hatırınıza kahveyi de siliyorum ? , bu konuda araştırma yapacağım ama , bilgim olsun beyinsel boyutta inancım sağlamlaşır. Ayrı bir oyuna gerek yok, bu oyunun içinde oynayalım bunu, canavar benzer zaten.
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Hocam sizin hatırınıza kahveyi de siliyorum ? , bu konuda araştırma yapacağım ama , bilgim olsun beyinsel boyutta inancım sağlamlaşır. Ayrı bir oyuna gerek yok, bu oyunun içinde oynayalım bunu, canavar benzer zaten.
Seni etkilemek istememiştim ben ama ? Şekerli nescafeleri kast ediyorsundur umarım. Tamamen kahveyi silme listenden, granül içersin.
Araştırma yap tabi zararı yok.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Seni etkilemek istememiştim ben ama ? Şekerli nescafeleri kast ediyorsundur umarım. Tamamen kahveyi silme listenden, granül içersin.
Araştırma yap tabi zararı yok.
Etkilediniz hocam maalesef, ben kolay etkilenen bir insanım , birde size nedense güvendiğim için direk kabul ettim yani. Normal kahve de sıkıntı yok . Neskafeyi sildim hocam(%100 kahve olanları hariç , ama gene de markasını sevmediğim için almak istemiyorum). İstiyorsanız onu da silerim ama! :cool:
 

Targetlock

Deneyimli Üye
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
655
Tepki puanı
909
Puanları
160
Çok teşekkürler hocam. Normal kahve içmiyorum zaten , içersem şekersiz içiyorum. Benim dediğim Nescafe falan. Onlara bir anti parantez açtım çünkü ders ve sınav dönemindeyim ister istemez bir içme isteği geliyor. Onları da genellikle 2'si 1 arada(bunda da glikoz şurubu var) yada direk %100 kahveli sürümünden alacağım . Belki fire veririm diye öyle yazdım.

Edit: Edit'i gördüm, yeni mesaj yazmayayım diye buraya yazıyorum. Evet kahve tam bir arada durum, ne olduğu belli değil. Ama benim için kahve değilde içine şekerli ürün katılıp katılmaması mesele , kahvenin faydalı ya da zararlı oluşu biraz detaya iniyor. Olmadı çay içeriz :)
Kanka Nescafe yerine Kuru Kahveci Mehmet reise bak. Nescafenin şekersizi de zararlı.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Kanka Nescafe yerine Kuru Kahveci Mehmet reise bak. Nescafenin şekersizi de zararlı.
Ooo hocam, Kuru Kahveci Mehmet reisi çok gördüm . Direk hazır olarak içilen türü var mı ? İlle bir işlem gerektiriyor diye biliyorum. Biliyorum hocam her türlüsünün zararlı olduğunu, sadece belki bir anlık içerim de süreç bitmiş gibi davranmayayım diye öyle yazdım.
 

Alper Bahçebaşı

Venüs Yolcusu
Katılım
30 Eki 2021
Mesajlar
94
Tepki puanı
115
Puanları
43
İçine işlenmiş şeker katılan hiçbir ürün tüketilmeyecek (helva, kahve (EDİT: kahve kaldırıldı). Dahası içine şeker katılmamış paketli ürünler de yenmeyecek, onlara ihtiyaç yok. Meyve, sebze gibi doğal şekerler yenebilir.
Ben de bayadır yapıyorum. Sivlceler azaldı. Kilo verdim biraz.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
HAFTA -1| TAMAMLANDI: 04.12.2021

Bu hafta şekeri yemeyip yerine başka şeyler koymaya çalıştım. Sabah ve akşam vakitlerinde zaten benden bağımsız olarak yemekler yiyorum ama öğle vaktinde fazlaca şeker yerdim. Bu hafta öğle vakitlerinde sıklıkla ;simit, poğaça, pide gibi akşamları ise ; çekirdek, kuruyemiş gibi şeyler yedim. Bunları da ilerleyen süreçlerde meyve ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sürecin ilk günlerinde yanlışlıkla nar ekşisi yedim ama bilinçsiz bir şekilde yaptığım için sıkıntı yok.

Şeker hakkında bilgilenmek üzere Food.Inc ve That Sugar belgesellerini izledim ve Şeker hakkında İstanbul ilinde yapılmış bir tez araştırmasını okuyorum. Linki konuya ekleyeceğim.(konuya eklendi)

Öncesinde su orucu yapmam gerçekten güzel oldu , açlığa daha dayanıklı hale geldiğimi yeni fark ediyorum. Öğle vakitlerinde bazen gelen şeker ataklarına beynimi sakin bir şekilde uyararak karşılıyorum. "Kardeşim sakin ol diyorum".

Fark ettiğim bir konuyu da buraya yazmak istiyorum; Şeker ve tatlı gibi kelimeler günlük hayatımızda mutluluğu sevinci ,rahatlığı simgeler hale gelmiş. Örneğin; "tatlı kız", "şeker çocuk" vs. Ama acı denilince insanlar ondan kaçmaya acıları çekmemeye ve unutmaya çalışıyorlar. Sorarım size; "Hangi mutlu an sizi bir adım öne taşıdı? Hangi rahat an sizi geliştirdi?" Acının neticesi iyi ise kendisi de iyi olmalı. Fight Club'daki el yakma sahnesi bu düşünceyi aklıma getirdi.


Genel olarak güzel geçti , tartılma imkanı bulursam konuya eklerim.
 
Son düzenleme:
B

Brock

Misafir
hocam birbirimze çok benziyoru takıntı olarak aynı takıntılara sahibiz. takip ediyorum sizi. önceki su orucu başlığınızı gördüm ama ben oruç tutmayı kişisel bir başarı gösteriş olarak yapmanın zararlı olduğunu düşündüğümden dolayı ve hatta takıntıların bundan doğduğunu düşündüğümden dolayı yazmadım başlığa. şimdi bu yazınızı gördüm. flappy bird benzetmeniz ve kurduğunuz mantık baya iyi gerçekten. ama sanırım şeker insanlığı köle etmek için var derken biraz kendinizi motive etmek istemişsiniz ; tamam zararlı olabilir ama bu denli nesneye aşırı değer yüklemekte iyi değil motivasyon içinde olsa insan içinde bulunduğu gerçek ile motive olmalı.olmalıyız. yoksa aklımızın bize kurduğu tuzaktan kurtulamayız.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
hocam birbirimze çok benziyoru takıntı olarak aynı takıntılara sahibiz. takip ediyorum sizi. önceki su orucu başlığınızı gördüm ama ben oruç tutmayı kişisel bir başarı gösteriş olarak yapmanın zararlı olduğunu düşündüğümden dolayı ve hatta takıntıların bundan doğduğunu düşündüğümden dolayı yazmadım başlığa. şimdi bu yazınızı gördüm. flappy bird benzetmeniz ve kurduğunuz mantık baya iyi gerçekten. ama sanırım şeker insanlığı köle etmek için var derken biraz kendinizi motive etmek istemişsiniz ; tamam zararlı olabilir ama bu denli nesneye aşırı değer yüklemekte iyi değil motivasyon içinde olsa insan içinde bulunduğu gerçek ile motive olmalı.olmalıyız. yoksa aklımızın bize kurduğu tuzaktan kurtulamayız.
İyi dilekleriniz için teşekkürler hocam. Orucu forum içerisinde bulunsun ve bende deneyimleyim diye yaptım yani yapan birinin fikirleri olsun diye. Zaten önceden yapan kişiler de var. Şekerin köle etme durumu ise işlenmiş ve rafine şekerleri -özellikle früktoz - kastediyorum. Doğada fazla bulunmayan früktoz insanlık için faydalı olmadığı gün gibi açık iken şu an paketli ürünlerin birçoğunda bulunuyor. Bir durup düşünmek lazım neden konuluyor diye? Onun dışında şeker bence yenebilir. Glikoz ,laktoz(anne sütünde bulunur), sakaroz gibileri biraz daha makul ama gene de dikkat edilmesi gereken ürünler.
 
B

Brock

Misafir
yaziyi tamamlamadım biran kafam karıştı dikkatim dağaldı yemek yemeye gittim. benim düşünceme göre bir maddenin insanı köle etme durumu o şeye aşırı deger yuklemekten ötürü ekmeğe suya teşekkür ediyoruz yani. bununda nedeni ekmeği suyu sekeri bize verene teşekkür edememekten kaynaklı. bunu yapıncada kendimiz aklımızla sınırlar ölçüler koymaya kalkıyoruz ,nimeti sanki biz yaratmışızda önümüze koymuşuz gibi.ben daha istediğim hareketleri yapmaktan acizken .hal böyle olunca da nimet-Allah arasındaki bağlantıyı koparıyoruz , mutsuzlukta peşi sıra geliyor ; onceden restoranda teşekkür ettiğimiz abiye "neden tuzu yok yemegin neden suyu yok" diye şikayette bulunuyoruz (temsilen söyledim yapmasakta şikayetlerimiz çoğalıyor.).bunları bize veren Allah elbette bunlar için en ideal sınırları bize çizdi ; bakara suresinden biliyorumki ilk sınır Allah a şükretmek , yine ikinci (yorumuma göre) sınır temiz gidalar yemek. çünkü tamam nimeti Allah verdi ama bende benim değilim temiz tutarsam kendimi kendime iyilik ederim.yine şükrün içine anladığım kadarıyla fiili şükürde girdiği için Allah ın bize verdiği nimetleri başkalarıyla paylaşmak. yine kitaptaki belli bir pasajda geçen açgözlülük yapmamak. yani karnım doluyken yememek. bunlar sadece kuranda geçen ayetler değil ; Allah ın bu öğütleri bir hocamın tabiriyle "insanlığın değişmez değerleri." . ben bugüne kadar böyle yorumlayabildim kapasitem bu kadar yapabildi umarım daha iyi anlarım anlarız
 
B

Brock

Misafir
benim yemek yemekte artık tek ve değişmez kuralım şükretmek. şuanki yorumuma göre gerisi teferruat; çünkü şükrettikten sonra bi sorun varsa , örn çok yiyip kilo alıyorsam bunu zorunluluktan değil şükrettiğim için değiştiricem. veya karnım doluyken yemek yiyorsam veya başka türlü açgözlülükler yapıyorsam : bunu teşekkürüm gereği düzelticem bana nimeti verenin koyduğu sınırları gözeterek. şükrettiğim sürece yaşadığım sorunlar benim için değiştirilmesi mecburi kurallar olmaktan çıkıcak ; sadece teşekkürümün bir ifadesi olucak umarım Allah nasip eder
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
HAFTA -2| TAMAMLANDI: 11.12.2021

İkinci hafta sonlandı. Bu hafta içerisinde de herhangi bir şekerli ve paketli ürün tüketmedim. Ayrıca hazır kahve ve granül kahvede tüketmedim. Bir eksiklik çektim mi? Hayır! Bir sıkıntı çektim mi? Hayır! Hayatım daha kötü hale geldi mi? Hayır! Bir arkadaşım yanımdan geçtiği halde beni tanıyamadı . "Baya kilo vermişsin ha!" dedi. Böyle şeyler insana gelişim motivasyonu veriyor.

Şekerli ürünlerin yerine(bunu kullanmayı istemiyorum aslında şekerin yerine bir şey konmaz çünkü zaten zararlı bir şeydir. Yerine bir şey koyduğumuzda şekeri iyi kabul ederiz. Kullanma amacım alışkanlık ve düzen anlamında.) öğle ve akşam kısımlarında bir şey koymaya çalışmak için uğraşıyorum şu anda. Öğle vakitleri genellikle gene hamur işlerine sardım. Simit , poğaça falan yiyorum . Akşamları ise kuruyemiş. Çekirdek ,fındık, fıstık vs. Bunlarda hoşuma gitmiyor acilen meyveyi de bu sisteme eklemem gerekiyor . Önyargılarımı bir kenara bırakıp gidip meyve almalıyım. Dün muz alarak bunu başlattım . İlerleyen süreçte elma, mandalina ve diğer ürünler ile devam etmeyi planlıyorum.

Şeker kötü anlarda sığındığım en büyük limandı . Gerçek yüzünü görünce limanın falan olmadığını suya atladığımı anladım. Kötü anlar geçirdiğim anlar oldu bu 2 hafta içerisinde ama hiçbir zaman şekere yönelmeyi düşünmedim. Beynime bunu bir seçenek olarak sunmuyorum artık. Bahanelerine kafamı kapattım . Hiçbir şey şeker tüketmeme neden olamaz. Çünkü şeker hiçbir zaman problem çözmez. Şekeri bırakmaktan kazandığım en büyük kazanç problemlerimden kaçmak yerine yüzleşmek oldu. Onları çözmek, denemek ve kendimle anlaşmak mükemmel hisler. Kendimi bir ötekinin kollarına atmıyorum. Problem varsa var! Çözemeyecek haldeysem suçum değil. Yoksa zaten çözecek güçteyim.

Uyku galiba yemeğin doğrudan etkilediği bir konu . Bu gayet açık. Önceden gece vakti tıka basa yerdim. Sonra neden sabah ağzımda affedersiniz pislik hissi var. Beynimiz uykuyla kendini temizleyecek iken durup ; "Hop! Beyin kardeş şuradan mide kardeşe bir bakabiliyor musun ya? Hadi canını yerim aslanım!" diyoruz. Sonra neden uyanamadım, neden halsizim , neden hayat boş geliyor. Eee! Niye acaba? Tamam her şeyi buna bağlayamayız ama buda bir neden sonuç olarak.

Şeker hakkında bu hafta belgesel izlemedim ve makale okumadım. Diğer hayat sıkıntılarım devam ediyor. İlerleyen günlerde konuyu şekeri bırakmak için herkesin oynaya bileceği kaynaklarla donatacağım. Böylece herhangi biri girip şekeri bırakma oyununu oynayabilecek.

İyi gidiyorum, her şey daha iyi olacak. Biraz bencilce olacak ama en çok düşündüğüm kişi kendim . Önceden kilo verip şeker bırakırsam herkesin bana mükemmel gözle bakacağını sanırdım. Kilo verdim ve hiçbir şey değişmedi. Sonra yanlış motivasyon nedeniyle yeniden aldım ve şekere başladım. Kusura bakmayın beyler ama bu benim oyunum ve yan karakterler olmasa da ben bu oyunun sonunu merak ediyorum ve biliyorum ki sonunda benim için güzel bir şey var.(Mario prensese kavuşur.)

Unutmadan ekleyelim:
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst