Gün gün arttırarak en kolay şekilde gelişirsin şınav sayısında. 5 tane yapabiliyorsan ertesi gün 6 yaparsın. Diyorsan ben 5 yaptım ertesi gün 1 tane bile çıkmıyor. O gün yine 5 yap ama yap. Kronometre gereksiz.Bir dakika içerisinde yapabileceğin maksimum şınav sayısına nasıl ulaşılır?
Kronometre tutarak mı yoksa başka bir şekilde mi?
3 gün ard arda ağırlık kaldırıyorsan bu yanlış bir stil. Kas erimesine kapı aralarsın. 1 gün yap 1 gün dinlen haftada 3 gün yeterli olacaktır. Verim alırsın.Dostum üç gün evde dambıl kaldırıp bir gün dinleniyorum. Bunları yaparak verim alabilir miyim? Ayrıca evde ekstra neler yapabilirim vücut için? Eylül ayında stajım başladığında Fitness'a ciddi bir şekilde devam edeceğim.
İmkanın varsa ucuza halter, dambıl seti almalısın. Salonda ne yapıyorsanda devam etmelisin. İmkanın yoksa 2 damacana su ve demir yeterlidir (demirciden al nolacakMalum karantin baya zamandır spor salonları kapalı.Ama zamanıda heba etmek istemiyor insan.Evde spor için ne tavsiye ede bilirsin?
Sen baya tecrübelisin biz sormasakta öğrendiğin önemli şeylerden bahsedersen güzel olurdu.Şimdiden teşekkürler
Spor geçmişiniz varsa ve agirliklariniz çok ağir değilse gelişim çok beklenmez. Sadece var olan kutleyi korur. Ama spor geçmişiniz yoksa tabi ki gelişim fazla olacaktir devam ediniz. Leap fitness uygulamalarindan bir kaçini inceleme firsati bulmuştum. Gayet doyurucu anlatima ve çizelgeye sahip faydasi olacaktir. Belirli bir seviyeye ulasildiginda uygulama yetmediğinde diğer platformlari aktif kullanarak bilgi edinip alternatifleri cogaltabilirsiniz.2 ayarlanabilir dambıl çubuğum 1 halter çubuğum var (ağırlık seti) demir döküm değil
Amacım kas inşası kas kütlesi inşa etmek
Dumbell ev egzersizi uygulaması kullanıyorum
(Leap fitness group yazıyor bakabilirsiniz)
Sizce beni geliştirmi bu uygulama
Bende ağirsağlamın sitesinden bakmıştım benimkide bişey çıkmıştıSpor geçmişim yok. fitnessa başlayalı 2 hafta oldu ve adaptasyon sürecimi tamamladım. Önümüzdeki bir sene boyunca bölgesel ağırlık kaldırma yapacağım. Ektomorf vücut tipine sahibim. Önümüzdeki 1 sene boyunca nasıl bir şekilde gelişim gösteririm? sabahları koşu akşamları bölgesel ağırlık çalışırsam gelişim gösterebilirmiyim? Tavsiyelerine sonuna kadar açığım dostum.
Sporun 90 dakikayı geçmesin kanında kortizol artıyo yani stres hormonu ve vücut adaptasyon sağlamıyo buna alışamıyosun bence dikkat et erken ölüm sebeplerinde iyi geceler .Spor geçmişim yok. fitnessa başlayalı 2 hafta oldu ve adaptasyon sürecimi tamamladım. Önümüzdeki bir sene boyunca bölgesel ağırlık kaldırma yapacağım. Ektomorf vücut tipine sahibim. Önümüzdeki 1 sene boyunca nasıl bir şekilde gelişim gösteririm? sabahları koşu akşamları bölgesel ağırlık çalışırsam gelişim gösterebilirmiyim? Tavsiyelerine sonuna kadar açığım dostum.
Hakiki vücutcular gibi olmayı bekleme. En azindan kisa vadede. Bunu bilerek devam et ileride motivasyonun düşmesin. Şurayi oneriyorum:Calistenics ile uğraşıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bu spor üzerine pek fazla program yok da. Bildiğiniz uygulama site vs varsa güzel olur.
Birincisi vucut tiplerine güven. Aşaği yukari uyar çoğu insana. Fakat şu vardir: her insan 3 çeşit kaliba sokulamaz. Bazisi uzun boylu olur kemikleri iridir ektomorf dersin ama mezomorf tipine yakindir.Spor geçmişim yok. fitnessa başlayalı 2 hafta oldu ve adaptasyon sürecimi tamamladım. Önümüzdeki bir sene boyunca bölgesel ağırlık kaldırma yapacağım. Ektomorf vücut tipine sahibim. Önümüzdeki 1 sene boyunca nasıl bir şekilde gelişim gösteririm? sabahları koşu akşamları bölgesel ağırlık çalışırsam gelişim gösterebilirmiyim? Tavsiyelerine sonuna kadar açığım dostum.
Yok hocam öyle çok büyümeyi sevmem. Hem artistik hareketler olduğu için bu spora yöneldim ben sağol tavsiyeler için.Hakiki vücutcular gibi olmayı bekleme. En azindan kisa vadede. Bunu bilerek devam et ileride motivasyonun düşmesin. Şurayi oneriyorum:
YOUTUBE KANALLARI
-THENX
-Sercan Ulusoy
-Frank Medrano
Hocam bence aynı kiloda kal. Kilon ne kadar çoksa o kadar rahat kas kütlesi alırsın. Bende kilo almaya çalışıyorum. Yazın zayıflarsın bence şimdi böyle kal.Hocam selam. 178 boyundayım. Sıfır spor geçmişiyle spora başladım 90 kilodan 70’e düştüm (2018-2019 yıllarında) Daha sonra bıraktım. Tekrar aldım o kiloları. Şimdi 92 kiloyum. Spora güzel antrenmanlarla devam ediyorum yeniden. Kollar, omuzlar genel olarak hoş gelişiyor. Yağ yakım süreci nasıl olacak?
Önce şu yağlardan tamamen kurtulup sonrasında mı kas kütlesi koyacağız? Çünkü 70’lere düştüğümde çok zayıf, sevimsiz biri olmuştum. O dönemde de hala bel çevremde biraz yağlanma vardı. Diyeti aksatıyordum bolca... Şimdi bana güzel bir yorum lazımEyvallah
Doğrusun da dostum göbek ve bel çevresi yağlandı. Tamam iri duruyorum sırtım ve omuzlarım bi tık geniş. Gene de şu yağlanma temiz büyümeyi engelliyor...Hocam bence aynı kiloda kal. Kilon ne kadar çoksa o kadar rahat kas kütlesi alırsın. Bende kilo almaya çalışıyorum. Yazın zayıflarsın bence şimdi böyle kal.
Sen bilirsin hocam. Göze hoş gelmiyor galiba. O zaman kilo ver derim.Doğrusun da dostum göbek ve bel çevresi yağlandı. Tamam iri duruyorum sırtım ve omuzlarım bi tık geniş. Gene de şu yağlanma temiz büyümeyi engelliyor...
Su içimine, antrenman öncesi yediklerine dikkat et ve kademe kademe dozu arttır bir kerede ağır girme. Genel olarak ben bunları önerirdim.Bazen spor öncesi ve esnasında baş dönmesi oluyor antrenmanda olduğu zaman devam ediyorum
Kalp krizi riskinden korkuyorum
Ne yapmalıyım