Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

En Dipten Zirveye

48.GÜNDEYİM fakat kendimi bu aralar iyi hissetmiyorum. Biraz ekran başında olmamdan biraz tekrardan akıllı telefona geçmemden kaynaklı olabilir. Akıllı telefonu ders dışı kullanmayacağım demiştim fakat sürekli ekşi sözlükte buluyorum kendimi. Bu aralar şekeri ve müziği bıraktığım için geri çekilme sancısı mı yaşıyorum yoksa flatlineda mıyım veya bir sebebi olmadan ruh halim mi böyle bilmiyorum.
Umutsuz hissediyorum. Sanki üniversiteye gitmek veya başka şeyler yapmak beni mutlu etmiyor. OKB belli başlı yerlerde kendini tekrar göstermeye başladı. Tekrar hayata karşı isyanlarım ve şikayetlerimin olduğu evreye dönüyorum sanki.
Sabret Gaucho özelikle eylülden şubata kadar geçen sürede insanların en karamsar hissettiği dönemlerdir. Bazen nefret ediyorum her şeyden ama boşvermişliği ve kontrolsüz geçen zamanı hayatından çıkar. En kötü de hissetsen 2/10 da olsan kendine ve dimağına olan inancın için çabalamaya devam et.

Gaucho

Yoda
49.GÜN
3 SAAT ÇALIŞMA
SPOR
BOKS ANTRENMANI
BUGÜN EK OLARAK İSTEMSİZ ŞEKİLDE ÇOK TETİKLEYİCİYE MARUZ KALDIM. ARKADAŞIN TELEFONUNDAN DÖVME BAKARKEN BİR SÜRÜ TETİKLEYİCİ VARDI BAKMADIM ASLINDA. HIZLI GEÇTİM ELİMLE KAPATTIM VS. ETKİLENMEDİM ZATEN TETİKLEYİCİDEN.

NEVERSUGAR 6.GÜN

Gaucho

Yoda
Bu aralar canım sıkkın biraz. Hem bölüm olarak henüz daha kafamda net bir bölüm olmaması hem zaten tekrardan beslenme düzenimi bozmam ve bu aralar yoğunlaşan karamsarlığım. Bir takım dış etkenler, gelecek kaygısı. Ya aslında daha önce çok fazla olmasada sanayide bir kaç ay geçirdiğimde ve yavaş yavaş elim iş tutmaya başladığında bu işi sevdiğimi farkettim. Makinelerle uğraşmak tamir etmek vs hoşuma gidiyor. Fakat kafamda daha ilerisi var. Sadece makineleri tamir etmek değil makine geliştirmek vs. Ama şimdi düşünüyorum da benimkisi safi heves mi yoksa gerçekten bir istek mi bilmiyorum. Üstelik yurt dışına çıkmak ve ailemi de yanımda götürebilmek istiyorum. Fakat şuan artık neyden kaynaklı bilmiyorum aşırı karamsarım. Karamsar derken günlük hayatta da öyle. Yani şuan herhangi bir şey yapmak bana o kadar zevk vermiyor. Ama bunun geçici olduğunu düşünüyorum 30.Günlerde top sektirirken bile mutlu oluyordum.
Spor düzenim bozuldu. Boks düzenim bozuldu. Şeker tüketmeye başladım. Telefon ve sosyal medya kullanmaya başladım. Bu da üzüyor beni.

kafkaslı23

Merkür Yolcusu
Bu aralar canım sıkkın biraz. Hem bölüm olarak henüz daha kafamda net bir bölüm olmaması hem zaten tekrardan beslenme düzenimi bozmam ve bu aralar yoğunlaşan karamsarlığım. Bir takım dış etkenler, gelecek kaygısı. Ya aslında daha önce çok fazla olmasada sanayide bir kaç ay geçirdiğimde ve yavaş yavaş elim iş tutmaya başladığında bu işi sevdiğimi farkettim. Makinelerle uğraşmak tamir etmek vs hoşuma gidiyor. Fakat kafamda daha ilerisi var. Sadece makineleri tamir etmek değil makine geliştirmek vs. Ama şimdi düşünüyorum da benimkisi safi heves mi yoksa gerçekten bir istek mi bilmiyorum. Üstelik yurt dışına çıkmak ve ailemi de yanımda götürebilmek istiyorum. Fakat şuan artık neyden kaynaklı bilmiyorum aşırı karamsarım. Karamsar derken günlük hayatta da öyle. Yani şuan herhangi bir şey yapmak bana o kadar zevk vermiyor. Ama bunun geçici olduğunu düşünüyorum 30.Günlerde top sektirirken bile mutlu oluyordum.
Spor düzenim bozuldu. Boks düzenim bozuldu. Şeker tüketmeye başladım. Telefon ve sosyal medya kullanmaya başladım. Bu da üzüyor beni.
Flantineye girmiş olabilirsin
Neverfap evrelerini okumanı tavsiye ederim orda detaylıca anlatıyor ve bize bu evrelerde neler yapmamızı söylüyor sürecimiz daim olsun

Gaucho

Yoda
Dün arkadaşın telefonundan kendi giflerine bakarken yanlışlıkla tetikleyici gördüm. (Sansürsüzdü maalesef). Etkilenmedim fakat baya tribe soktu ya. Hatta bir ara süreç bozuldu moduna girdim şekere abandım. Sinirlendim biraz. Bütün gün şeker tükettim. Ama sorun yok. Bilerek isteyerek bakmadım sonuçta yapacak bir şey yok.

Akıllı telefona dönmek hiç iyi gelmedi. İletişim dışında aşırı dikkatimi dağıtıyor. Tekrardan telefon kaynaklı baş ağrıları ve tembellik çöktü üstüme. Oturup ekşi sözlükte takılmak istiyor bağımlılığım. Ek olarak birde benim bir şeyleri araştırma huyum var. Bugün gidip kendi semtimdeki eskiden yaşanmış olayları araştırdım chatgptten. Psikolojim bozuldu durduk yerde. Sabahtan beri içimde huzursuzluk var.

Ekstra olarak bu aralar etraftaki saçma sapan ergen keko toplulukları bu saatlerde sürekli etrafa huzursuzluk yaratıyorlar. 6 7 kişi geziyorlar oradan oraya bağıra çağıra geziyorlar. Dün bir arabaya durduk yerde (kendim öyle tahmin ediyorum) sataştılar. Adama laf attılar zamansız adam bastı gitti takmadı bunları. Bende bir karar verdim. Artık akşamları evin civarları dışına çıkmayacağım. En azından yaza kadar zaten sınavım var ne işim var akşam saati dışarıda. Sabah okuldan yarım saat önce güzel bir hava alır öyle giderim okula diye düşündüm.

Bu ara hayattan pek tat alamadığım bir dönem gibi sanki. Bilemiyorum hayırlısı artık. Monk mode uygulamaya karar verdim. Şöyle 28 günlük bir meydan okumaya gireceğim. Kurallar Aralıklı oruç düzenime devam etmek, Rafine şekerden kurtulmak, Nf devam zaten, Günlük ders ve spor alışkanlığını devam ettirmek, Günlük zaten halihazırda okuduğum kitaplara devam etmek ve her gün 1 makale ya da kısa bir belgesel izlemek. Telefon kullanımımı tekrardan aşağıya çekeceğim.

Strafe

Satürn Yolcusu
.

Bu ara hayattan pek tat alamadığım bir dönem gibi sanki.

Benim için de birkaç haftadır öyle. Sebebini biraz biliyorum ama. Ben kışı hiç sevmem. Sabah uyandığımda güneşi görmek isterim ve günün aydınlık olması moralimi yükseltir. Sürekli yağışlı ve kapalı hava beni çok sıkıyor.
Ben de sınav senesi sadece derse odaklandığım için dışarıyla işim yoktu, perdeyi çekerdim derse dalardım. Ama şu an ders çalışma zorunluluğum da yok ortam baya kasvetli geliyor. Atlatacağız bir şekilde sabırlı olmak lazım.
İyi çalışmalar sana, sürecini takip ediyorum umarım sınavında da başarılı olursun.

Gaucho

Yoda
Benim için de birkaç haftadır öyle. Sebebini biraz biliyorum ama. Ben kışı hiç sevmem. Sabah uyandığımda güneşi görmek isterim ve günün aydınlık olması moralimi yükseltir. Sürekli yağışlı ve kapalı hava beni çok sıkıyor.
Ben de sınav senesi sadece derse odaklandığım için dışarıyla işim yoktu, perdeyi çekerdim derse dalardım. Ama şu an ders çalışma zorunluluğum da yok ortam baya kasvetli geliyor. Atlatacağız bir şekilde sabırlı olmak lazım.
İyi çalışmalar sana, sürecini takip ediyorum umarım sınavında da başarılı olursun.
Teşekkürler hocam. Kışın valla insan ekstra bir doluyor ama yapacak bir şey yok. Şimdi oturdum çalışıyorum ama dışarısı kapkaranlık. Ürküyor insan :).

Gaucho

Yoda
İçimdeki bir ses her boş durduğumda vicdanımı acıtıyor. Boşluğa düşmemek için çalışıyorum sanki. Daha demin hiç sevmediğim biyolojiyi çalışırken bırakasım gelmedi. Bıraksam boş kalacaktım çünkü. Garip bir durum fakat iyi yönde kullanırsam etkisi süper olur.

Gaucho

Yoda
Hocam aslında istemeyerek relapse oldum. Kendimi zorladım. Uzun süreler kendimi bilinçlendirme işini bırakmıştım. Malum böyle olunca dopamin canavarına güç veriyorsun aslında. Fakat garip bir şekilde o kelimeyi aratmadan önce beynim 5 6 kez beni durdurdu. O kelimeyi de aratmayıp gece uyuyabilirdim ama işte son zamanlarda tekrar instagram kullanmaya başlamam ile tetikleyicilere maruz kaldım. Sonucunda relapse oldum.

Şuan chaser tarzı bir şey yaşıyorum. Üst üste relapselerin olduğu bir dönem.

kafkaslı23

Merkür Yolcusu
Hocam aslında istemeyerek relapse oldum. Kendimi zorladım. Uzun süreler kendimi bilinçlendirme işini bırakmıştım. Malum böyle olunca dopamin canavarına güç veriyorsun aslında. Fakat garip bir şekilde o kelimeyi aratmadan önce beynim 5 6 kez beni durdurdu. O kelimeyi de aratmayıp gece uyuyabilirdim ama işte son zamanlarda tekrar instagram kullanmaya başlamam ile tetikleyicilere maruz kaldım. Sonucunda relapse oldum.

Şuan chaser tarzı bir şey yaşıyorum. Üst üste relapselerin olduğu bir dönem.
Bende sosyal medya kullanmiyorum bazen YouTube kullanıyorum
İşim olsa sosyal medyaya giriyorum okadar
Önemli olan krize girmek değil önemli olan tetiklenmemek tetikleyicilere taviz vermemek
Evet her gün bilinçlendirmek lazım
Yoksa bir zaman sonra işlevsiz düşünceler geliyor ve bildiklerinide unutup relapse kaçınılmaz oluyor
Ne yapman gerektiğini zaten biliyorsun bu sürecin inşallah daha iyi olur
Sürecimiz daim olsun

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6