Umutsuzluğa düşmüşsün Mavi. Sana motive edici sözler etmemi mi bekliyorsun? Seni kaldırmamı falan mı? Buradan, uzaktan? Bu pek mümkün değil. Vicdanıma söz geçiremiyorum. Sana destek oluyorum . Senin yaşadığın şeyleri yaşayan insanlar var. Buradaki yazılarda hayatlarını nasıl devam ettirdiğini anlamadığım insanlar var. Yaşıyoruz bir şekilde ama nasıl? Tefekkür bazen es geçiliyor. Nasıl yapıyorduk ki? Bir anlık gaz felan mıydı? Ha önce farkına varıyorduk; "bağımlıyız" diyorduk. Sonra kötü olan bu şeyden kurtulmaya çalışıyoruz. Arada es geçilen şey ise, araştırmalar ve üzerine düşünülmesi gerekildiği. Gelecek planı! Tefekkür ve inceleme... Kendini analiz, araştırmaların kendi üzerinde ki etkileri. Kendi tecrübelerinin kendi geleceğini değiştirme şekilleri. Kriz anları genellikle 4 kombinasyondan kaynaklanır. Rahatlık, sevinç, konsantre olmak, can sıkıntısı... Bu gibi anlar kontrol edilmeli. Önce genel bilgiye erişilmeli ve düşünülmeli. Hayvani dürtüye izin verilmemeli.
Otur bir yazı yaz kendine , ileride okursun. Sonra oku ve düşün. PBKY, neverfap araştırmalar, forumdaki yazılar... Gaza gelme , oku ve düşün ve kendi çerçevenden bak ve uygula...
Kaplumbağa mı daha önce varıyordu bitişe yoksa tavşan mı? Ağır adımlarla giden mi mutlu oluyordu ,yoksa hayata kapılan mı? Düşünen mi acı çekiyordu yoksa düşünmeyen mi? Hangisiydi ,hangisiydi? Sonu mu iyi idi hikayenin yoksa başı mı? Sonu iyi olanın kendisi de iyi olmuyor muydu? Öyleydi , öyleydi! Öyle miydi Mavi? Gaz yetmez, gelecek anlar ve sen? Dün ki sen düşmanın ve oyun devam ediyor. Bakıyorum da dün kazanıyor?