Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kaygı Bozukluğu Hakkında

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Biraz kaygılıyımda bu aralar. Nofap sürecinde ilerledikçe daha iyi olurum diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
Son düzenleme:

izleyici1

Yoda
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
491
Tepki puanı
727
Puanları
160
hocam nofapta ilerledikçe
tüm psikolojik sorunlar azalıyor bitiyor
kaygı anksiyete huzursuz ayak diş sıkma tırnak yeme vs
ama 2 3 haftada etkilerini tam hissedemezsin
tam tersine geri çekilmeden dolayı
daha çok etki acı zorluk yaşayabilirsin
birde diğer bağımlılıklarında yoksa tabi
müzik sigara alkol kumar oyun şeker kafein gibi
bu söylediklerim monk mod için kendi tecrübem
soğuk duş ve günlük yürüyüşleride sürecine ekle
ve kitap okumaya başla sürecin kolaylaşacaktır
 

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
11.gündeyim. 30 günlük periyodlar ile değişimleri yazacağım.
 

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160
Her şeyi nofap a bağlamak bazen işi zorlaştırıyor. Nofap seni daha iyi noktaya getirecek, evet. Çoğunlukla daha iyi hissedeceksin çünkü dopamin sistemin tamir olacak, aynen. Tüm sorunların sona mı erecek ? Tabiki de hayır. Nofap ocaktaki yemeği kaynatan ateş gibi bir şey, o tencereye soğanını sebzeni katmazsan istediğin sonucu elde edemezsin.
Nofap bir kişisel gelişim yolculuğu. Bu yolculuk sadece pmo dan uzak durmak olarak algılanmamalı.
Asosyal bir insan 100 gün nofap yapıp birden sosyal bir insan mı olacak ? Hayır. Nofap enerjisini yükseltecek, o da asosyalliği kırmak için bu enerjiyi arkasına alıp adımlar atacak. İnsanların arasına karışacak, örneğin korkusunu yenmek için üni sınıfında sunum yapmaya gönüllü olacak, meditasyon yapacak, atıyorum youtube daki ücretsiz diksiyon kurslarını izleyip konuşmasını güzelleştirecek, kült filmleri izleyip kült kitapları okuyacak bu sayede insanlar arasında sohbet konusu açmakta zorlanmayacak... Ne olursa işte, şikayetçi olduğu konuyu aşmak için adımlar atacak. Bu senin için de böyle.


Kasıtlı olarak relapse oldum ki kendimi kötü ve suçlu durumuna sokup beklentilerimi sıfırlamak istedim
Kafamın bir köşesinde hep 100-150 gün nofap yaparsam bu durumdan kurtulacağım düşüncesi vardı ve kurtulunca bunların gerçekleşmemesi ihtimalinden korktum içimdeki son umudun saklı kalmasını istedim
Dostum nasıl bir ruh hali içerisindesin bilmiyorum. Bu şeye benziyor, kuyudan çıkmak isteyen bir insan tırmanışının yarısında "ya ben yapamayacağım, kuyudan çıksam da bu çölde hayatta kalacağımın garantisi yok" diyip kuyunun dibine geri atlıyor. Düşünce sisteminin sıkıntısını fark edebiliyor musun ? O kuyudan kimse seni çekip almayacak, bir şekilde çabalamak zorundasın. Öyle ya da böyle, bazen koşacak bazen sürüneceksin ama ileri gitmen lazım.

Ha tek başına çabalamak zorunda değilsin, terapi alabilirsin, burada insanlar az çok yardımcı olabilir (ama bir terapist kadar profesyonel olmaz bu yardımlar). Yakınlarınla paylaşabilirsin. Ben zaten başaramayacağım diye bir mücadeleye girersen zaten başarılı olamazsın. Ben yapacağım diye girmelisin. O işi alacağım, o konuyu öğreneceğim, o sınavdan geçeceğim, o basketi atacağım ...

En iyi dostun kendinsin, sars omuzlarından kendini. " Kendine gel, yaparsın koçum" de "Çıtırız yaparız " de "Zoru başarırım imkansız zaman alır "de. Aha böyle içten yanmalı motor gibi kendini yükselt.
 

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Yorum için çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Bu yüzden bruce lee felsefesine ilgi duydum biraz da. Stoayla alakalı kitap satın aldım, 22 adet okuyacağım felsefi, kurgu kitabı var elimde.
 

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160
Mastürbasyonu Bırakmak İçin Terapi Deneyimim ve Nacizane Çıkarımlarım

Dostum vaktin olduğunda kısmen konuya ilişkin önceden yazdığım yukarıdaki yazımı okumalısın bence öncelikle.

İkinci olarak da çözümünün suçluluk duygusu ve değersizlik duygusu üzerine eğilmenle geleceğini düşünüyorum.
Kendini güzel analiz etmişsin, bir şeyleri aşmak için hem niyetlenmiş hem de adım atmışsın ki nadir insanlar çözüm için gerçekten somut adımlar atarlar. Öncelikle seni bu konuda hem tebrik ediyorum hem de destekliyorum.

Tutarsızlıkların farkındasın ve gelmesi trilyonda bir ihtimallere takılıp kendini yok yere yorduğunun ve yıprattığının, kendi üstüne bu kadar gelmemen gerektiğinin de farkındasın.

Çözüm önerilerime gelince bence muhakkak suçluluk duygusu, kendini değersiz hissetme, kendini sevme ve farkındalık konularında terapi almalısın. Üşenmeden kalkıp bir şeyler hakkında araştırma yapabilen (bu vesveseden kaynaklansa da), kafana bir şey koyduğunda (bknz kalp mevzusu) bunu bırakmayıp dış dünyada da adımlar atabilen (Bknz EKG ye gitmek) bir insansın. Bu yönlerde kabiliyetlerin var ve günümüzde nadir olan kabiliyetlerin vesveselerce sönümleniyor. Bu şekilde kendi kendini sabote etmek sana haksızlık. Daha iyisini hak ediyorsun.

Bu arada ek olarak belirtmek isterim ki döngü spor aktiviteleri üzerinde sıkışmış görünüyor. Neden kendi kendine spor yapmak yerine bir spor salonuna yazılmıyorsun? Antrenör yani işin uzmanı eşliğinde spor yapmak bu döngüyü kırabilir. Ya da youtube da yeni başlayanlar için spor videoları var. En asgari düzeyde meseleleri ele alıyorlar, o videolarla senkronize biçimde spor yaparsan da döngü kırılabilir.

Geleceğe yönelik uzak ihtimallerdeki kötü senaryolara bağlı olarak kendini garantiye alma ihtiyacı hissediyorsun. Bu garanti ihtiyacının temeli neye dayanıyor? Diğer bir ifadeyle kendini hangi konuda güvensiz ve desteksiz hissediyor olabilirsin ? Çocukluğundan bugüne biraz düşün. Her halükarda paragrafın başındaki durumunun bir hafta sonra aç kalacağını düşünen adamın bugünden kilolarca yemek yemesi gibi mantıksız olduğunu kendine hatırlat.
Başka şeyler de ekleyecektim, kaçtı artık.

Bu konuyla alakalı bende kelam da deniz de bitti hocam. Kendi hayatının biricik kahramanısın. Top sende artık
 

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Çok teşekkürler yardım için.
 
Son düzenleme:

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Yazılarımın bazılarını düzenledim. Başınızı ağrıttığım için üzgünüm. Yardımlar için çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160
8 -9 aydır bunalım ve obsesif sorunlar yaşıyorum. Bu durum ilk defa 2-2.5 ay önce bunalım ve obsesyonun sağlığıma zarar vereceğinden endişe edip doktorun yolunu tutmamla başladı. Daha sonra sağlık anksiyetem oluştu. Yaptığım hareketleri sorgular hale geldim. Doktora gitmeden rahat edemiyorum o konuda. Fakat şu durum son olacak buraya da yazıyorum. Doktora gitmem büyük ihtimalle ama gitmedikçe de endişelenmeye devam ediyorum bilmiyorum nereye gidecek. Bu aslında başka bir endişe başka çeşit bir duygu. İç huzursuzluğu gibi bir şey. Eskiden kendimi kaderin kollarına vicdanen tamamen rahat bir şekilde bırakabilirken son birkaç aydır her şeyi mahvettim. Emin değilim fakat bir şeyler bulurum umarım. Geçmiştekiyle hesaplaşmadan geride bırakamamak bu. Fakat söz veriyorum bu sorunu aşarsam kendimi doğru yaşamaya vereceğim. Okuyacağım, izleyeceğim ve bir şeyleri olduğu gibi kabul edeceğim.
Aşarsam değil aşacağım de dostum. 8-9 aydır bir bunalımın varsa ve sonradan ortaya çıkmışsa daha iyi, analizde çok gerilere gitmezsin. İnstagramda küçük ilham kutusu nun gönderilerine bakmak iyi gelebilir.
Bir de ekleyeceğim şeyler sonradan aklıma geldi manevi şeylerle aran nasıldır bilmiyorum ama bi dua et, bi namaz kıl. Allah'ım meseleyi biliyorsun amin de (bizim ailede bu söz espri gibi bir şeydir. Anneannemin kankisi hacca gideceğinde herkes ona dua ısmarlıyordu. En sonunda sinirlenip "gidecem kabeye, basacam elimi Allah ım meseleyi biliyorsun amin diyeceğim" demişti ? ) bu vesileyle "yükünü bırakmış, sırtını sağlam dağa dayamış" gibi hissedip rahatlayabilirsin.
Bir de yabancısı değilsen hacamat vs rahatlatıyor adamı.

İlerlemende başarılar
 

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Sende kaygı bozukluğu falan yok. Hepimiz bazen korkarız. Korku fazla olunca kaygı bozukluğu deniyor hemen. Tek tavsiyem bu düşünceyi kafadan at ve izzet gullu videolarını izle. Durumun cidden kötü ise psikologa gidebilirsin. Bir de telefon ve İnterneti azaltıp sürekli araştırma yapmamani tavsiye ederim. Haftada en az 3 gün en az yarım saat hafif tempolu yürüyüş yapmalısın. Kaygıyı azaltır.
 

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Yorumu düzenledim. Üzgünüm durumu abarttım biraz.
 
Son düzenleme:

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Ya kabul edemiyorum arkadaş. Sorun yok diyemiyor içimden bir ses. Sorun var gibi yaşıyor. Sürekli suçluluğu pişmanlığı tetikliyor bu. Bıktım artık cidden be.
Bu forumda 3 bin kişi kayıtlı ve bu durumdan rahatsız olup kayıt olmuş. Dünyada nofap akımları var. Bu sorunları tek sen yaşamıyorsun. Hayatını berbat etmedin. 2 yılda bir çöküş falan yaşamadın. Her şey olması gerektiği gibi akıyor. Günahsa günah tovbe edersin olur biter. Hayat böyle yaşanmaz. Bırak bu suclulukmus yok mükemmel kusursuz benliğimi mahvettim falan. Kabul et her şeyi olsun bitsin. Şuanda ne yapman gerekiyor ona odaklan.

Sen suanda kaygı ile korku ile Sorumluluktan kaçıyorsun. Öğrenci misin otur çalış. Kitap oku film izle gez toz. Bırak bu kaygı saçmalığını.22 yaşında misin daha çok gençsin. Yıllarını iğrenç bağımlılıkları geçirip hayatını hiç eden insanlar var. Biz öyle miyiz???? Bağımlılık ile ilgili film izle berbat hayatları. Biz öyle miyiz hayir. Şükret haline. Mücadele etme demiyorum, et de farklı şekilde etmen lazım bu suçluluk aşaması uzadıkça mücadele edemiyorsun boğuluyorsun. Sonu intihara kadar gider Allah korusun. Hayatta her şeyin bir çaresi var. Hadi bırak bu saçmalıkları da ders mi çalışıyorsun kitap mı okuyorsun birseyler yap. Forumu azaltmalisin. Bunu iyiliğin için diyorum.

Ağır oldu biraz yazım kusura bakma.
 

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Yaşın küçük olduğu için ve yeni başladığın için kabul etme zorluğu yaşıyorsun. Bu durumu en kısa zamanda aşıp olgunlaşman dileği ile. Kalan ömrümüzün geçen ömrümüzden hayırlı ve iyi olması dileği ile.. Önemli olan geçen günler değil fark ettiysen bugün ne yaptın o önemli. Hayat akıp gidecek. İlerde, ulan pişman olmak yerine biseyler yapsaydım dememek için harekete geçip bir çaba harcamak daha değerli. Suçluluk bir oyalanma biçimi. Suçluluk ve pişmanlık acısı çekerek kendini cezalandırmis hissediyorsun ve böylece vicdanını rahatlatmaya çalışıyorsun ama rahatlama olmuyor. Suçluluk daha da artıyor. Bu yüzden tovbe edip bu duygudan kurtulmalıyız.
 

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Mükemmeliyetçilik başarısızlık korkusu asla eskisi gibi olamayacağım düşünceleri mevcut sende. Olma zaten olgunlaşarak devam et. Hayatın alt üst olmadı sen yine aynı sensin. Başına gelen geldi olan oldu. Tecrübe edin ders çıkar. Akıllı insanlar böyle yapar. Ağlama sizlama evresi de olur elbet. Hepsini ben de yaşadım. Hala zaman zaman da yaşıyorum. Önemli olan bu evreyi fazla uzatmadan hayatına devam edebilmek. Çaba harcamak. Ölmediğin sürece hayat devam ediyor çaba da devam ediyor. Hiçbir zaman tamam oldum ben diyemiyor insan.
 

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Yardım için sağolun.
 
Son düzenleme:

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
Sorgulamak yerine elimizdekilerle devam etmek gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Gelişimsabırister

Uranüs Yolcusu
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
281
Tepki puanı
381
Puanları
111
Hangi bölümdesin? Yaptigin eylemleri fazlaca sorgulaman iyi değil. Araştırma yapıp kesin gözüyle bakman. Kaygıların yersiz muhtemelen. Yine de için rahat etsin diye 1 kere git. Sonra gitmezsin
 
  • Beğeni
Tepkiler: SDG
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst