Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kendi Ritmim

kral6666

Yoda
Relaps Allah kahretmesin.telefonu ve günümün bir saniyesini bile boş geçirmediğim sürece bu döngüden kurtulamayacağım anlaşılan.
Geçmiş olsun ortak sakin ol ve kendine yüklenmeyi bırak.Biz insanız ve hata yaparız.Öncelikle neden relapse oldun bunu düşün.Pbky kitabını okudun mu ? Mutlak okumanı tavsiye ederim.

pïras

Satürn Yolcusu
Geçmiş olsun ortak sakin ol ve kendine yüklenmeyi bırak.Biz insanız ve hata yaparız.Öncelikle neden relapse oldun bunu düşün.Pbky kitabını okudun mu ? Mutlak okumanı tavsiye ederim.
Saolasın ortak şuan bir kitap okuyorum o kitap bittikten sonra kesinlikle pbky kitabını okuyacağım.relapse sebebi: bir cenaze işlemi vardı gün boyunca oradaydım eve geldiğimde çok yoruldum. Ve dinleneyim dedim. Biraz uyuduktan sonra da yataktan gram kalkmak istemedim. İlk hatamı orda yaptım sonra yatakta durunca sıkıldım.telefonu aldım elime ikinci hata,sonra hata, hataya yol açtı.ve relapse .ki bunların o an yapmamam lazım diye kendime söylüyordum.ama yaptım. Geçen seferle aynı relapse nedeni,beyindeki küçük mücadeleleri kaybetmek büyük kaybedişlere götürüyor anlaşılan.her küçük bir mücadele bile çok önemli diğer türlü açıklık yaratıyor. ama insanız,açıklık olması bazen normal.o anlarda ipleri elime almayı öğrenmeliyim.

kral6666

Yoda
Saolasın ortak şuan bir kitap okuyorum o kitap bittikten sonra kesinlikle pbky kitabını okuyacağım.relapse sebebi: bir cenaze işlemi vardı gün boyunca oradaydım eve geldiğimde çok yoruldum. Ve dinleneyim dedim. Biraz uyuduktan sonra da yataktan gram kalkmak istemedim. İlk hatamı orda yaptım sonra yatakta durunca sıkıldım.telefonu aldım elime ikinci hata,sonra hata, hataya yol açtı.ve relapse .ki bunların o an yapmamam lazım diye kendime söylüyordum.ama yaptım. Geçen seferle aynı relapse nedeni,beyindeki küçük mücadeleleri kaybetmek büyük kaybedişlere götürüyor anlaşılan.her küçük bir mücadele bile çok önemli diğer türlü açıklık yaratıyor. ama insanız,açıklık olması bazen normal.o anlarda ipleri elime almayı öğrenmeliyim.
Öncellikle başın sağolsun ortak. Hata olabilir önemli olan ders almak. Gün içinde yanında telefon olmadan doğa yürüyüşü yapabileceğin bir yer var mı? Çok işe yarıyor özellikle 30-60 dakika teknolojik araçlardan uzak kalmak baya işe yarıyor.Bende denedim.

pïras

Satürn Yolcusu
Öncellikle başın sağolsun ortak. Hata olabilir önemli olan ders almak. Gün içinde yanında telefon olmadan doğa yürüyüşü yapabileceğin bir yer var mı? Çok işe yarıyor özellikle 30-60 dakika teknolojik araçlardan uzak kalmak baya işe yarıyor.Bende denedim.
Onu arada sırada yapıyorum. Hatta daha demin, 1 saatlik telefonsuz bir yürüyüş yaptım. Ama telefonu gördüğümde, sosyal medyaya girmesem bile mutlaka alıp bir yerlere girme, telefonda dolaşma isteği uyanıyor. Sadece bu sebepten dolayı 10 kere WhatsApp'a girip çıktığımı biliyorum, hem de 30 saniye içinde. Peki, ben neden telefona girme ihtiyacı duyuyorum? Bence sebep, o anlık basit de olsa beynimi meşgul edecek bir şey yapma isteğim. Çünkü insan hiçbir şey yapmadan duramıyor ve telefona girerek, farklı yerlere bakarak basit ve kolay bir şekilde dopamin salgılatıyorsun.

Bir dönem bu alışkanlığımın yerine zincir sallama alışkanlığı geliştirmiştim. Hem boş zamanlarımda sallıyorum hem de dikkatli olmam gerekiyor, çünkü elimden düşebiliyor, yani odağımı alıyor. Ayrıca sallarken düşünüyorum ve bu düşünceler bile bana hafif de olsa dopamin salgılatıyor. Bu sayede telefonu elime almamı sağlayan tüm özelliklerin yerini kaplıyor. Bu alışkanlık sayesinde günde 30 dakika ya da hiç telefon kullanmadığım zamanlar oldu. Tekrar bu alışkanlığı edinmeliyim.

erosel

Mars Yolcusu
Aslında dediğiniz her şeyi yaptım.sadece bir süre sonra uygulamayı bıraktım.bu listeyi daha detaylı hazırlamam lazım anlaşılan.bir süre sonra aynı hataları tekrar tekrar yapınca,kendime kızmaktan başka bir şey yapamıyorum.aslında bu da bir nevi sorumluluktan kaçma yöntemim olduğunu farkettim şuan.kendime kızmam hiçbir şeyi değiştirmeyecek.sadece daha da kötüleştirecek. Ayrıyetten,yazınız için teşekkür ederim. süreciniz daim olsun.😁
Rica ederim hocam güncellemeler ile daha iyi olursunuz. Kendinize iyi bakın.

pïras

Satürn Yolcusu
18/10/2024
neverfap sürecim devam ediyor. Kızlarla alakalı etkileşimlerim oldu, bu süreçte kızlara bakış açım değişti ve onlarla bir asker arkadaşı gibi konuşur hale geldim. Artık çok daha rahat bir şekilde sohbet edebiliyorum. Bunun sonucunda, sınıfta hiç beklemediğim bir kız bana Instagram'dan yazdı. Bu kız, kendini geliştirmeye çalışan, 'iyi aile kızı' diyebileceğimiz biri ve arkadaşlarımdan kimse bu durumu beklemiyordu.

Bunun dışında, kızlarla çok rahat konuşuyorum ve onları bir cinsel obje olarak görmekten ziyade eski bir asker arkadaşı gibi sohbet ediyorum. bir kaç kızla sürekli olarak göz teması kurduğum anlar oluyor. Tabii ki sınıfın popüler adamı olmadım ve olmak da istemiyorum; fakat yine de bu durum bana bir özgüven kazandırdı. Yine de arada mesafeler oluyor ama genelde erkeklerle takılıyorum kızlarla sohbet sarmıyor.

Bu kızla ortak noktamız çok az, ben de ilişki istemiyorum açıkçası. Ancak, birkaç kez buluşup bu durumla ilgili ne hissettiğimi anlamam gerektiğini düşünüyorum.

Diğer yandan, telefon alışkanlığım yeniden artmış durumda. Şeker, soğuk duş gibi alışkanlıklara devam ediyorum. Bir ara müzik dinleme alışkanlığımı bozdum. Beynimin sessizleştiğini hissediyorum ama bazı şarkılar aklımda kalınca, dönüp dolaşıp zihnimden atamıyorum."

erosel

Mars Yolcusu
18/10/2024
neverfap sürecim devam ediyor. Kızlarla alakalı etkileşimlerim oldu, bu süreçte kızlara bakış açım değişti ve onlarla bir asker arkadaşı gibi konuşur hale geldim. Artık çok daha rahat bir şekilde sohbet edebiliyorum. Bunun sonucunda, sınıfta hiç beklemediğim bir kız bana Instagram'dan yazdı. Bu kız, kendini geliştirmeye çalışan, 'iyi aile kızı' diyebileceğimiz biri ve arkadaşlarımdan kimse bu durumu beklemiyordu.

Bunun dışında, kızlarla çok rahat konuşuyorum ve onları bir cinsel obje olarak görmekten ziyade eski bir asker arkadaşı gibi sohbet ediyorum. bir kaç kızla sürekli olarak göz teması kurduğum anlar oluyor. Tabii ki sınıfın popüler adamı olmadım ve olmak da istemiyorum; fakat yine de bu durum bana bir özgüven kazandırdı. Yine de arada mesafeler oluyor ama genelde erkeklerle takılıyorum kızlarla sohbet sarmıyor.

Bu kızla ortak noktamız çok az, ben de ilişki istemiyorum açıkçası. Ancak, birkaç kez buluşup bu durumla ilgili ne hissettiğimi anlamam gerektiğini düşünüyorum.

Diğer yandan, telefon alışkanlığım yeniden artmış durumda. Şeker, soğuk duş gibi alışkanlıklara devam ediyorum. Bir ara müzik dinleme alışkanlığımı bozdum. Beynimin sessizleştiğini hissediyorum ama bazı şarkılar aklımda kalınca, dönüp dolaşıp zihnimden atamıyorum."
Hocam telefon hakkında büyük olasılıkla sınav dönemindesin. Tavsiyem siyah beyaz kullanman ve ebeveyn ayarlarından çok kullandığın uygulamaları önce yarım saat sonra her gün 5 dk azaltarak minimal bir vakit kaybı yaratacak şekilde indirebilirsin. Müzik konusunda da çok takılma ben bir ara vesvese ediyordum ama şimdi çok da umurumda değil arada aklıma bir şarkı takıldı dinledim (3 günde 3 şarkı gibi komik bir oran çıktı) onun dışında sana tavsiyem de saatlerin müzik dinlemekle geçmiyorsa ya da müzik dinlemek ders performansını etkiliyorsa müziği azalt yönünde olur.

kral6666

Yoda
18/10/2024

Helal olsun takipteyim.Sakın pes etme.Ayrıca ben 7 ay süreç yaptığımda sosyalleşme ile yapmıştım.Sosyalleşme bunun ilacı bana göre.

pïras

Satürn Yolcusu
Hocam telefon hakkında büyük olasılıkla sınav dönemindesin. Tavsiyem siyah beyaz kullanman ve ebeveyn ayarlarından çok kullandığın uygulamaları önce yarım saat sonra her gün 5 dk azaltarak minimal bir vakit kaybı yaratacak şekilde indirebilirsin. Müzik konusunda da çok takılma ben bir ara vesvese ediyordum ama şimdi çok da umurumda değil arada aklıma bir şarkı takıldı dinledim (3 günde 3 şarkı gibi komik bir oran çıktı) onun dışında sana tavsiyem de saatlerin müzik dinlemekle geçmiyorsa ya da müzik dinlemek ders performansını etkiliyorsa müziği azalt yönünde olur.
dostum,ekranın siyah beyaz yapılabildiğini bilmiyordum.şuan yaptım ve telefondan soğudum.sanki bir eğlence kaynağı değilmişte,sadece görevleri yaptığım bir araç olarak gözüküyor.teşşekür ederim.müzik konusunda,aynen haklısın.taktıkça daha fazla orada kalıyorsun.salmak gerekiyor.salınca zaten ipler rayına oturuyor.hem o kadar müzik dinleyen birisi değilim.süreciniz daim olsun.

Son düzenleme:

erosel

Mars Yolcusu
dostum,ekranın siyah beyaz yapılabildiğini bilmiyordum.şuan yaptım ve telefondan soğudum.sanki bir eğlence kaynağı değilmişte,sadece görevleri yaptığım bir araç olarak gözüküyor.teşşekür ederim.müzik konusunda,aynen haklısın.taktıkça daha fazla orada kalıyorsun.salmak gerekiyor.salınca zaten ipler rayına oturuyor.hem o kadar müzik dinleyen birisi değilim.süreciniz daim olsun.
Çok iyi yapmışsınız hocam. Telefon konusunda ilk ve en güzel adımlardan biri bu. Müzik konusunda da yine kendinden soğutarak bırakabilirsin. İyi süreçler

pïras

Satürn Yolcusu
Günlüğe her gün yazmaya geri dönüyorum.ve bu geri dönüşte iki şeyi hayatımdan bırakıyorum.birincisi kardeş dediğim kişi bana hayatımda hiç bir şey katmıyor.sürekli gerçekçiliğin,olumsuz yanından düşünüp düşünüp duruyor.ne kadar düzeltmeye çalışsam da onu,beni okeye falan çağırarak.daha da dibe gömüyor.ve boş boş muhabbet etmek dışında bir şey yapmıyoruz.onunla,ne kadar akıllı olursa olsun.
Ne kadar duygusal bağ,kurulursa kurulsun.samimiyetin azaltılması lazım ve kardeşlikten normal arkadaş kategorisine kayması lazım. Benim için.

ikincisi flörtleri bırakıyorum.normal bir şekilde konuşup sohbet etsemde.aklım onlarla nasıl çiftleşebileceğim konusunda beni alttan uyarıyor. Ve çalışırken sürekli onları düşünmek zorunda kalıyorum. Ve iş sevgiliye ilerleyebileceğinden dolayı beyin bu cinsellik hazzına duygusallık katarak manipüle etmeye çalışıyor.ve bu da onlarla olan düşünüşlerime daha sağlam nöral bağlar örüyor.bu cumartesi bir randevum var ondan sonra bitireceğim.işin sevgili aşamasına doğru gitmesini istemiyorum.
Kız her yerde var.ama ben tek bir yerde varım tüm bu dediklerim aslında güzel,normal,yapılması gereken bir şey olarak gözüksede.şuanda odaklanmam gereken daha önemli işler var.ve bunlar halledilmediği sürece hangi kız veya insan olursa olsun.bir gün beni bırakacaklarını biliyorum.oyüzden böyle şeylere odaklanmak yerine odağımı tekrar eski haline getirip.sadece hedeflere odaklanmalıyım.

23/10/2024

Bugün,
edging hatasına düştüm.sebebi bütün gün yatakta olmamdan dolayı, bunun sebebi de aşırı hasta olmam.3-4 kere kusmama rağmen,alt gövde bütün vücuttan bağımsız olarak hareket etmeye devam ediyor.
Sanki bütün enerji orada toplanıyor.sürece devam ediyorum kaç gün olduğunu saymıyorum.yinede yatakta kitap okuyabilirdim,ama film izlemeyi reels izlemeyi tercih ettim .hastayım diye.

pïras

Satürn Yolcusu
24/10/2024

okula gittim.eve geldim.hastalık geçmediğinden dolayı direk uyudum.bir 3-4 saat uyumuşum. Baya iyi geldi.fazla yormadım kendimi bugün telefondan satranç oynadım.bir kaç ödevim vardı onları yaptım.şimdi de maç izledim.evde doğumgünü kutladık.uzun zamandır nerdeyse hiç şeker tüketmiyordum.küçük bir dilim pasta yedim.tatlının tadı ağzıma kötü geldi.iyice soğudum şekerden.

pïras

Satürn Yolcusu
25/10/2024

uyanmam gereken zamandan bir saat geç uyandım.sebebi hastalıktan dolayı uyku düzenim tamamıyla bozulup .gece 3 e kadar uyuyamayıp.bir o yana bir bu yana yatmam.cumartesi günkü buluşacağım kız saçma sapan bir gerekçeyle buluşmayı iptal etti ki buluşma ayarlayalım diyen de oydu.buluşmayı ayarladıktan sonra sohbet kesildi. 1 gün konuşmadık. sonra ona pşşşt naber yazdım.ona cevap vermedi.görüldü attı.şimdide cumartesi buluşmaya gelmeyeceğim diyor.o zaman neden buluşma ayarlamaya çalıştı.bu olayın doğruluk mu cesaretlilik mi oyunundan çıkageldiğine inanmaya başladım.bende mesajına görüldü attım.salak saçma insanlarla uğraşamayacağım.büyün gün okuldaydım.bugün bir arkadaşım beni yemeğe çıkardı sohbet ettik genel olarak onlaydık şimdi eve geldim başka bir arkadaşımla çıkıcam.ondan sonra arkadaşlarla çıkma olayını ders haricinde 1-2 ay kapatıyorum.
Bide yeni alışkanlık geliştiriyorum. tramvaylarda otobüslerde sesli kitap dinleme alışkanlığı, bugün onu yaptım.zamanımın bir saniyesini boşa harcamak istemiyorum.

kral6666

Yoda
25/10/2024

uyanmam gereken zamandan bir saat geç uyandım.sebebi hastalıktan dolayı uyku düzenim tamamıyla bozulup .gece 3 e kadar uyuyamayıp.bir o yana bir bu yana yatmam.cumartesi günkü buluşacağım kız saçma sapan bir gerekçeyle buluşmayı iptal etti ki buluşma ayarlayalım diyen de oydu.buluşmayı ayarladıktan sonra sohbet kesildi. 1 gün konuşmadık. sonra ona pşşşt naber yazdım.ona cevap vermedi.görüldü attı.şimdide cumartesi buluşmaya gelmeyeceğim diyor.o zaman neden buluşma ayarlamaya çalıştı.bu olayın doğruluk mu cesaretlilik mi oyunundan çıkageldiğine inanmaya başladım.bende mesajına görüldü attım.salak saçma insanlarla uğraşamayacağım.büyün gün okuldaydım.bugün bir arkadaşım beni yemeğe çıkardı sohbet ettik genel olarak onlaydık şimdi eve geldim başka bir arkadaşımla çıkıcam.ondan sonra arkadaşlarla çıkma olayını ders haricinde 1-2 ay kapatıyorum.
Bide yeni alışkanlık geliştiriyorum. tramvaylarda otobüslerde sesli kitap dinleme alışkanlığı, bugün onu yaptım.zamanımın bir saniyesini boşa harcamak istemiyorum.
Sosyalleşmeyi kendine yasaklama bence bu bağımlılığın en büyük ilacı sosyallik tabi sen bilirsin kral.Onun dışında kadınlar anlaşılması zor canlılar boşver,en iyisini yapmışsın.Sürecin daim olsun.

25/10/2024

Yaşantılar böyle belli bir noktadan sonra daha az umursarsın. Sosyalliği sana iyi geldiği şekilde yapabilirsin. Baskılı süreçler ben de baya olumsuz etki yapabiliyor. Zihnin berraklığını koru, arada hata da yapabilirsin. Esnek düşünmek lazım. Kendime de söylerim hep. Mükemmelliyetçilik noktasına gelirse ya hep ya hiç gibi işler zorlaşıyor.

pïras

Satürn Yolcusu
Gün içinde okulda büyük bir zamanım gidiyor.ve okulda zaten çok sosyalim ama bu sosyalleşmeyi ayrıyetten dışarda da devam ettirince kendime zamanım kalmıyor.aslında sosyalleşmeyi tamamıyla kesmiyorum.kendim için zamanım kalsın diye biraz azaltıyorum.düşünceleriniz için teşekkürler yoldaşlar.😁

pïras

Satürn Yolcusu
Relapse,sebebi canımın hiç bir şey yapmak istememesinden kaynaklı sosyal medyaya dalış. Ve bunun sebebiyle instagramdaki reelslerle kafayı bulandırıp.pmo ya yönelmem.tam 4 kere kendime yapmamam gerektiğini söyledim. hatta tam edging yapacakken soğuk duş aldım ama tekrar yatağa geçtim aklım orda kaldı.peki kendime söylememe rağmen ve bunun da farkında olmama rağmen yinede niye yaptım.geçenki edgingten gelen boşluk sarmıştı.ve beynim sürekli beni oraya götürdü. Bu relapsenin iki sebebi var.birincisi sosyal medya Ben bu sosyal medya bataklığını bir kere, haftada bir girecek şekilde bir disipline oturturmuştum.ama saptı.sosyal medyada dolaştıkça dolaşası geliyor insanın.pmo gibi beyin oraya yöneliyor.bütün reels arkadaşlarıma yazıcam.instagramı kapatıyorum .diye diğer türlü disiplini kuramıyorum.tümden yok olması lazım benim için. Telefonda günlük görev listesi oluşturma,Storytel ve Wp haricinde uygulama kullanmak yasak.ikinci sebebiyet canım hiç bir şey yapmak istemediğinde ki gelen ruh hali.ana relapse sebebim buydu.bu ruh hallerinde bile yapmak zorunda olduğum şeyleri yapmam lazım bunu nasıl yapacağım? Sorumluluklara sımsıkı sanki uçurumdaki bir dala tutunuyormuş gibi tutunmam lazım.diğer türlü pmo yu bırakmam imkansız.bu relapsede kendimi kızmayacağım sadece analiz yapacağım.nihai yaşayış biçimim için ön hazırlıklar bunlar sadece. bu soruyu internetten başkalarının tecrübelerini okuyup.araştırıp.acil durumlar listeme ekleyeceğim.aslında listemde vardı ama kendime sunduğum çözüm pek işime yaramamış. Bide akşam 11.30 olmadığı sürece ne olursa olsun yatağa girmek yasak.

Son düzenleme:

kral6666

Yoda
Relapse,sebebi canımın hiç bir şey yapmak istememesinden kaynaklı sosyal medyaya dalış. Ve bunun sebebiyle instagramdaki reelslerle kafayı bulandırıp.pmo ya yönelmem.tam 4 kere kendime yapmamam gerektiğini söyledim. hatta tam edging yapacakken soğuk duş aldım ama tekrar yatağa geçtim aklım orda kaldı.peki kendime söylememe rağmen ve bunun da farkında olmama rağmen yinede niye yaptım.geçenki edgingten gelen boşluk sarmıştı.ve beynim sürekli beni oraya götürdü. Bu relapsenin iki sebebi var.birincisi sosyal medya Ben bu sosyal medya bataklığını bir kere, haftada bir girecek şekilde bir disipline oturturmuştum.ama saptı.sosyal medyada dolaştıkça dolaşası geliyor insanın.pmo gibi beyin oraya yöneliyor.bütün reels arkadaşlarıma yazıcam.instagramı kapatıyorum .diye diğer türlü disiplini kuramıyorum.tümden yok olması lazım benim için. Telefonda günlük görev listesi oluşturma,Storytel ve Wp haricinde uygulama kullanmak yasak.ikinci sebebiyet canım hiç bir şey yapmak istemediğinde ki gelen ruh hali.ana relapse sebebim buydu.bu ruh hallerinde bile yapmak zorunda olduğum şeyleri yapmam lazım bunu nasıl yapacağım? Sorumluluklara sımsıkı sanki uçurumdaki bir dala tutunuyormuş gibi tutunmam lazım.diğer türlü pmo yu bırakmam imkansız.bu relapsede kendimi kızmayacağım sadece analiz yapacağım.nihai yaşayış biçimim için ön hazırlıklar bunlar sadece. bu soruyu internetten başkalarının tecrübelerini okuyup.araştırıp.acil durumlar listeme ekleyeceğim.aslında listemde vardı ama kendime sunduğum çözüm pek işime yaramamış. Bide akşam 11.30 olmadığı sürece ne olursa olsun yatağa girmek yasak.
Geçmiş olsun kardeşim.Biraz süreç başlangıcına ara ver,biraz kafanı topla.Bir düzen oturtana kadar süreç başlangıcı yapma.Şehirdışına gitme şansın varsa git.Belli rutinler oturt.Ondan sonra sürece başla.

pïras

Satürn Yolcusu
Geçmiş olsun kardeşim.Biraz süreç başlangıcına ara ver,biraz kafanı topla.Bir düzen oturtana kadar süreç başlangıcı yapma.Şehirdışına gitme şansın varsa git.Belli rutinler oturt.Ondan sonra sürece başla.
Aslında bu iki ay yinede iyi ilerledim. Çünkü kendimce ağır bağımlı biriydim art arda 30 gün 7 gün ve 15 günlük süreçlerim oldu.normalde bunları da art arda yapabilen bir insan değildim.aslında güzel bir tecrübe oldu.bazı olayları kendimde daha iyi anladım.bide relapsenin sebeplerinden birisi de yakın arkadaşlarımdan birisinin beni satması ve tartışmamız oldu.bu stres beni pmo ya yöneltirdi.neyse ders almak dışında yapabilecek bir şey yok.bir süre foruma veda ediyorum.hepinize iyi süreçler🫶

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6